S

Yüzbaşı
31 Mayıs 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
32 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
7 yıl
Hoparlör jak bozukluğu
Merhabalar,

Zamanında alındıktan 1 sene sonra jakında temassızlık olan ve bu nedenle tek taraftan ses vermeyen 2+1 logitech hoparlörlerim vardı.

Sorunu tespit ettikten sonra kadıköyden başka bir jak alıp, kabloyu kesip, lehim yardımıyla jakı monte etmiştim.

Sonrasında hoparlörü 2 sene falan kullanmaya devam ettim. Ancak şuanda yaptığım lehimlerin arasından küçük teller çıktığı için tekrar temassızlık yapmaya başladı. Bu jak uçlarını nereden bulabilirim tekrar bir fikri olan var mı?

2+1 başka bir logitech hoparlör alsam, birlikte 4+1 falan gibi kullanma şansım olur mu bir de onu merak ediyorum.

Bilenler varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
S
8 yıl
macOS Sierra Public Beta Çıktı
https://beta.apple.com/sp/betaprogram/

İsteyenler linkten enroll olup yükleyebilirler. Beta olduğu bilincinde olun.
S
8 yıl
Superonline geçiş ile ilgili bilgilendirmeler ve birkaç soru
Merhabalar,

Birkaç sorum var bu konuda, forumdaki yazıları okudum ancak daha değişik sorularım da olacak o yüzden yeni konu açtım.

TTNET'ten geçiş yapacağız. TTNET 8 Limitsiz paket kullanıyoruz şuanda 104 TL'ye. 24 ay taahhütün 19 ayı geçmiş olacak bu ay faturası gelince. TTNET yaklaşık 550 ₺ cayma bedeli yansıtıyor.

Bilgi 1: Cayma bedeli ödemesiyle ilgili forumdaki diğer konular ve superonline'dan aldığım bilgilere göre ADSL'e geçişte 120 küsür, Fibere geçişte 500₺'ye kadar cayma bedeli ödeniyor. Bu bedelin içindeki modem ücreti vs. şeyleri ödemiyorlar yalnız. Sadece internet kampanyasıyla ilgili yararlanılan şeyler ödeniyor. Önce son faturaya gelen ücret peşin ödeniyor. Sonra Superonline cayma bedeli kadar faturayı size göndermiyor. Örneğin 500 ₺ ise ilk 5 ay fatura gelmiyor (100₺ lik paket için).

İlgili soru: Şimdi burada benim hesabıma göre cayma bedelimizin 420 440 ₺ arası bir şey gelmesi gerekiyor ancak TTNET 540 550 ₺ civarı bir şey söylüyor. Bunun içinde kurulum ücreti, kurulumda alınmayan vergiler falan gibi şeyler olabilir mi? Varsa bunları superonline ödüyor mu?

Bilgi 2: Paketlerde, örneğin 100Mbps 175 gb AKK paketinde Turkcell TV alınca ilk 3 ay fatura gelmiyor. 24 ay da sabit fiyat garantisi oluyor.

İlgili soru: Turkcell TV Digiturk ikamesi midir? IPTV kullandığı için oyunlarda veya indirmelerde performans sorunu yaşanır mı? Mesela Turkcell tv açıkken 10 mbit veya 20mbit i kendisine mi ayırıyor 100mbitten?

Bilgi 3: Kurulumda HUAWEI marka HG255s modem veriliyor. 100Mbit e kadar ethernetli bağlantılarda garanti ediyorlar hızı. Aynı zamanda gerekirse güçlendirici veriyorlar 6,90 24 veya 18 aylık sanırım. Bir ethernet girişi bulunuyor güçlendiricide. Markası TP Link

İlgili soru: Bütün apartmana bu modemden takıldı ve neredeyse tüm dairelere güçlendirici takıldı. Wireless kullanımda bir sorun yaşatır mı bu durum? Altta üstte aynı frekans cart curt bilmem ne teknik sebeple ilgili kopma veya performans sorunu yaşar mıyız?

İlgili soru 2: Şimdi güçlendirici kullanmadan benim odamda 25mbit olan internet 2 3 mbit çekiyor. Benim odama güçlendirici taktığım zaman ne kadarı gelebilecek bu 25mbitin? Yani odama normalde 2 3 mbit gelen şey güçlendiriciye 25mbit olarak gidebilecek mi? Daha güçlü bir alıcısı mı oluyor o aletlerin? Çünkü güçlendiriciyi takıp başka bir bilgisayarı da ondaki ethernetle internete bağlayacağız. Abuk subuk 4 mbit çekmesin sonra?

Bilgi 4: Eve 2 kablo sokuyorlar Turkcell TV alırsanız. Birisi IPTV kablosu diğeri Internet için kablo. Kablo çekimi ücretsiz olduğu için çok özenli yapmıyorlar darlamazsanız. Karşı daireye yapılırken sürekli başlarında durup baktım oradan biliyorum. Kurulum tamamlandıktan sonra direk hazır oluyor internet. 12 saat ip toplama olayı varmış. Daha sonra tam performans kullanabilirsiniz diyorlar.

Bilgi 5: Turkcell TV'nin kumandasının arkasında güzel bir klavye var. Başarılı olmuş. Alacaklar için büyük nimet.


Güzel bir derleme yaptığımı düşünüyorum. Güzel cevaplar gelirse de tüm geçiş yapacaklar için iyi bir konu olur.
S
9 yıl
Silinebilir
Silinebilir
S
9 yıl
Whatsapp sohbet geçmişinizi yüklerken bir sorun yaşadı... Whatsapp Sorunu
Selamlar,

Bu sabah abuk subuk bir sorunla karşılaştım. Telefona yüklediğim veya sildiğim hiçbir şey olmamasına rağmen sabah whatsapp bu şekilde bir uyarı verdi.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Tüm geçmiş gitti. En son yedekleme 1 Temmuz'da ve fotoğrafları otomatik yükleme kapalıydı. O yüzden yedeği geri getirmeye çalışıyorum.

Bu sorunla karşılaştıktan sonra bir yedek aldım bilgisayara. Restore edip denedim ama düzelmedi. Yedeğin doğru şekilde alındığından eminim.

Ayarlarda kullanım bölümüne girdiğimde 1.5 gblik whatsapp boyutu var.

Sıkıntı whatsapp'ın açılmayıp yine aynı hatayı vermesi.

Bir çözümü olan var mı ?
S
9 yıl
8.3 ve 8.4 Jailbreak Backdoor?
Selamlar.

Yabancı forumlarda konu ile ilgili konular açılıyor. Bu işlerden anlayanlar varsa tehlikeyi ve ne yapmamız gerektiğini açıklayabilir mi?

Cydia ile birlikte gelen repolarda sıkıntı olmadığı ancak diğer repolara güvenmememiz ve bilmediğimiz programları denemememiz gerektiği söyleniyor.

Link atmak serbestse link de atacağım.
S
9 yıl
OS X El Capitan Yüklemek
Selamlar.

Konu ile ilgili bir başlık bulamadım galiba ana konu falan açılmadı veya gözümden kaçtı. Bildiğiniz gibi iOS 9 gibi OS X için de yeni bir sürüm geldi. El Capitan.

Benim konu hakkında bir sorum var.

iPhone'larda olduğu gibi UDID kaydı olmadan beta sürüm yükleme gibi bir şansımız olabiliyor mu Macbook'larda da? Ben şuanda public betada olan 10.10.4'ü kullanıyorum ancak El Capitan Public betaya çıkmadı henüz.

Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
S
9 yıl
Bimeks vs Apple Store (iPad alımı)
Selamlar.

Öncelikle konu yanlış yere açıldıysa veya konu isminde sorun varsa özür dilerim.

iPad Air 2 almayı düşünüyorum ancak bir nokta kafama takıldı. Ürünü bimeks'ten aldığım zaman hopi indirimiyle birlikte bir hayli ucuza geliyor. Apple Store'dan almak ile Bimeks'ten almak arasında kaldım. Bimeks'ten aldığım zaman diyelim ki ürünün üzerinde çizik veya ekranında ölü piksel olduğunda bunu Apple Store'a götürüp iade işlemini sağlayabilir miyim? Daha önce satın aldığım Mac bilgisayarda küçük bir çizik olduğunu gördüklerinde sorgusuz almışlardı geri ve yenisini satmışlardı. Bu muameleyi ve güveni Bimeks'in sağlayacağını hiç düşünmüyorum. Zaten kendilerine sorduğumda da teknik servise gönderilir sorun bulunursa vs.vs. diye anlattılar. Ürünü Bimeks'ten alsam da Apple Store'da garantisinin geçiyor olduğunu biliyorum. Böyle bir durumda AppStore'dan destek alabilir miyim?

Siz ne önerirsiniz? Yaklaşık 200 tllik bir fark oluyor çünkü
S
9 yıl
MacbookPro Performansı Hakkında
Merhabalar,

Şubat ayında 13 inç rMBP Mid 2014 aldım.

Performanstan başından beri pek memnun değilim ancak yazılımsaldır diye kafa yormadım pek. Birkaç sorum olacak sizlere konu ile ilgili.

- Safari veya Chrome'da sayfada gezinirken fps düşmeleri yaşıyorum ( veya bu soruna ne deniyorsa. Lag da deniyor yabancı forumlarda )

- Finder'de da scroll yaparken aynı sorunla karşılaşıyorum.

- Launchpad i açarken, launchpad içindeki default biçimde oluşturulmuş Others klasörünü açarken falan da takılmalar yaşıyorum.


Konu ile ilgili yazılımsal problem vardır diye USB'den 0 kurulum yaptım ancak hala aynı sorunlarla karşı karşıyayım.

Macbook Air sahibi bir arkadaşımın bilgisayarında bu kasmaların olmaması beni şüpheye düşürüyor.

Sizce sorunu nasıl bulabilirim? Bu tarz sorunla karşılaşanlar var mı? Çözümü bilen var mı?

İyi forumlar.
S
9 yıl
Macbook\u0027larda Alt-Tab
Selamlar.

Çok uzun süredir Windows kullanıyordum. Geçtiğimiz ay zor bir karar verip Macbook aldım.

Sorum biraz basit olabilir ancak çözümünü bulamadım bir türlü forumda.

Macbook'larda Alt-Tab sistemi galiba biraz farklı.

Örneğin 2 tane Word dosyası açık veya 2 ayrı Safari penceresi açık. Ben Alt-Tab ( CMD + TAB ) yaparak bu pencereler arasında geçiş yapamıyorum.

Genel Alt-Tab ( CMD + TAB ) yapıyor. 2 word arası geçişi sağlayamıyorum.

İnternette bunun için CMD + ~ tuşu söyleniyor ama bunun da işe yaradığını görmedim. Bilen eden varsa yardımcı olabilir mi?

İyi forumlar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.