S

Yüzbaşı
30 Mayıs 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
43 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
4 yıl
MSI GE70 ONC/OND Klavyeye Soda Döküldü /İstanbul Servis önerisi
Merhaba,
Bugün 7 senelik GE70 laptobumun klavyesine sade soda döküldü. Bilgisayar hala çalışır durumda klavyeyi kuruttum,pirinç vs. geleneksel yöntemleri kullandım. Çoğu tuşta sıkıntı yok lakin bir kaç tuş olması gerekenden farklı çalışıyor.Örneğin; 'A' ya basınca tarih yazıyor, space e basınca '8' yazıyor gibi :D sorunlarım var. Sanırım klavyenin değişmesi gerekecek. Bir kaç gün daha bekleyip tuşların tuşların iyice kurumasını bekleyeceğim. Aksi taktirde servise vermeyi düşünüyorum. İnternette bir sitede bu modele uygun klavyenin 300 tl civarı olduğunuy gördüm ssd takmışlığım fan temizlemişliğim var ama kendim takabileceğimi sanmıyorum. İstanbulda iyi bir MSI servisi öneriniz var mı ? Bilgisayar ge60 ın bir büyüğü acaba parça sıkıntısı olur mu bilgisi olan var mı ?




< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
Java kütüphane eklemek
Udemyden faydalanarak kendi çapım yeni yeni java öğreniyorum.
ArrayUtils classını kullanmak istiyorum fakat sanırım kütüpem gerekiyor. İnternetten araştırdım ve Apache Commons Lang 3.10 yi

indirip eklemem gerekiyor sanıyorum. İlk defa bunu deniyorum ve bir türlü beceremedim. Yardımcı olabilir misiniz yada yardımcı olacak bir kaynak gösterebilir misiniz ?
IDE olarak intelli idea kullanıyorum.
S
4 yıl
Formattan sonra SSD\u0027ye kurulum yaptım
Merhabalar,
Bilgisayarıma SSD taktım ve USB ile win 10 u ssdye kurdum. Bunu yaparken biraz zorlandım ama sanırım oldu :D. Ardından diğer sabit diskimi biçimlendirdim. Sanırım bu hata oldu. Yada kurarken yanlışlıkla başka bölümede kurdum. SSD de şuanlık her şey normal çalışıyor lakin açılırken işletim sistemi seçin gibi bir ekran alıyorum. Acaba diğerini nasıl kaldırabilirim. Ekran resmini ekliyorum yardımcı olursanız memnun olurum.

< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
Boot Ekranında USB gözükmüyor
Merhabalar,
Bir ssd msata aldım ve bilgisayarı taktım. Ardından win 10 iso dosyasını rufus ile usb ye geçirdim. Fakat boot ekranında USB mi göremiyorum. İnternette yazan fast bios kapama vs. bir kaç şey denedim lakin hala gözükmüyor. Çektiğim bios ve boot görüntülerinide ekliyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
Msata tip SSD
Merhabalar,
Geçen günlerde bilgisayarıma uygun ssd i için konu(burdan bakabilirsiniz) açmış ve önerilen ssdlerden 2.5' sata3 250 GB Samsung a karar verdim ve satın aldım. Bugün takmak için açtığımda fark ettim bu tip bir ssd benim dahili harddiskimin yerine takılıyormuş. Fakat ben bunu istemiyorum. İnternette baktım ve msata tip ssd ler olduğu gördüm. Aldığım ürünü yarın geri göndericem ve msata tip bir tane almak niyetindeyim. Laptopum MSI GE70 0NC/0NC ve arkasının fotoğrafı aşağıdadır. msatanın her hangi bir eksisi ,problemi var mıdır ? Uyum problemi yaşar mıyım ? SSD konusunda pek bilgi sahibi değilim. Yardımcı olursanız memnun olurum.
İyi forumlar...







< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
MSI GE70 0NC/OND SSD
< Resime gitmek için tıklayın >

Yaklaşık 7 senedir kullandığım laptobuma,7 sene evvel yine DH ye danışarak almıştım :)), ssd takıp win10 u ona kurarak gittiği yere kadar götürme niyetindeyim.
İnternette biraz baktım ve bu programla(HWinfo)uygun sata tipine göre ssd seçebileceğimi okudum. Sanırım sata3 desteğim varmış. Yinede bu bilgi bana yeterli olmadı :D Hangi marka ve tip ssd almalıyım yardımcı olursanız memnun olurum. 120 GB yeterli olur sanırım.
Teşekkürler
S
5 yıl
3000 3500 bandı Telefon Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
3000-3500 civarında bir telefon alma niyetindeyim. Yaklaşık 6 senedir 16 gb 5s kullanıyorum. Son 1 yıldır ısınma sebebiyle oyun açamıyordum. Ve de telefonu aldığımdan beri bellekte hiç boş yerim olmadı :S. Çok müzik dinlerim ve de oyunda oynardım bi kaç sene evvelde :D. Bu arada 256 gb micro sd de alma niyetindeyim. Zaten yarısını müzikle doldurucam :) geriside oyun olur sanıyorum. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. Aklımda bir kaç model var:
*S9
*A70
*s8+
*G7 thinq

Çin markalarını Amerika olaylarından sonra ilerde sıkıntı yaşama ihtimaline karşı tercih etmiyorum.

not: Genel bir başlık aradım ama bulamadım o sebeple konu açtım.
S
6 yıl
crackli netcad/HASP HL-LM
Okul gereği bilgisayarıma netcad adında bir program kurmalıyım. Ama adı geçen programın crackli kurulumunu win 10 da gerçekleştiremiyorum(program açılmıyor doğrusu. Bölümden win 10 kurmaya başarabileni duymadım. Bir çok defa buna benzer kurulumlar yaptım bilgisayarıma ama bu kadar uğraştığım hiç olmamıştı.Kurulum sırasında HASP HL ve LM gibi 2 driver kurulması gerekiyor. Ama HASP HL yüklemede hep hata alıyorum. Ne işe yaradığı konusunda pek fikrim yok ve alternatif bir yol bulanabilir mi bilmiyorum hatta sorunun bundan mı kaynaklandığını da bilmiyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı ? Teşekkürler derim.

Not: Problemimin win 10 da kaynaklandığını düşündüğüm için buraya yazdım. Yanlış başlıksa af ola.
S
7 yıl
biçimlendirme uyarısı
abimin 1 tb harddiskinde(wd my passport ultra) bir sorun olmuş diski açmak istediğinize açılmyor biçimlendirme penceresi açılıyor. Diskn içinde önem verdiği fotoğraflar ve dosyalarda varmış. İnternette bu durumu düzeltmek adına önerilen bir çok programı denedim. Ama ya üç dört gün yada üç dört yıl :D süren işlemlerdi. Acaba bana önerebileceğiniz bir yol var mı ?
S
7 yıl
kredi kartı bekleyen işlemler
bugün aliexpressten bir ürün aldım sonra bi yanlışlık yaptığımı fark edip satın almamı iptal ettim. ama iş cep üzerinde kredi kartımın bekleyen işlemlerinde ürün tutarı gözüküyor. limitimde şuan tutar kadar düşmüş durumda bu durum da ne yapmalıyım? satın almam tamamen iptal edildi yetkili firmaylada iletişim geçtim onlarda iptal edildiğini onayladı. borç olarak gözükmüyor ama bekleyen işlemlerde gözüküyor ve limitimde kesinti oluyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.