Ö

Yüzbaşı
22 Mayıs 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
46 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Ö
10 yıl
Google Chrome \u0027Yeni Sekme\u0027 Sayfasını Eski Hale Getirme - 21.02.2014
Merhaba arkadaşlar,

Bugün(21-02-2014) gelen 33.0.1750.117 m güncellemesi ile artık eski 'yeni sekme' sayfasına dönüş yapamıyoruz maalesef. Önceden chrome://flags'a girip ordan yapabiliyorduk fakat şimdi ordaki ayarıda kaldırmışlar. Ama bizde çare tükenmez tabii, hemen yeni yöntemi anlatıyorum.

Öncelikle şu:https://chrome.google.com/webstore/detail/replace-new-tab-page/cnkhddihkmmiiclaipbaaelfojkmlkja adrese girip Replace New Tab Page eklentisini kuruyoruz daha sonra eklentinin ayarlarından yeni sekme sayfamızı chrome://apps olarak değiştiriyoruz ve tekrar yeni sekme açtığımızda işte eski 'yeni sekme' sayfamız geri döndü.

< Resime gitmek için tıklayın >

Umarım işinize yarar,
Herkese iyi forumlar.
Ö
10 yıl
Yazılım Geliştirme Bölümünün Gidişatı Hakkında
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır forumun bu bölümünde elimden geldiğince insanlara yardım etmeye çalışıyorum fakat şunu fark ettim ki; bölümün kalitesi gitgide düşüyor. Neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim, çünkü gün geçtikçe artan sadece kod istemeye dayalı yardım(!) konuları var ve bununla birlikte sadece kod vererek yardım(!) edenlerin sayısı da artıyor. Direkt kod veren arkadaşlar elbette kötü niyetle yapmıyorlar bunları bilinçsizce olduğunu düşünüyorum ama yine de bu yaptıklarının yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Arkadaşlar sizlerden ricam mümkün olduğunca az kod yardımında bulunarak, soru soran kişileri doğru bir şekilde araştırmaya yönlendirmeniz. Çünkü sizlerinde bildiği üzere programlama alanında araştırmak ve kendini geliştirmek en önemli şeydir. Bu nedenle mümkün olduğunca az kod paylaşımında bulunarak, mümkün olduğunca çok insanları araştırmaya yönlendirmemiz gerekiyor. Biz böyle direkt kod yardımlarında bulunduğumuz sürece soru soran arkadaşlar araştırma yetilerini kaybediyor ve neredeyse karşılaştıkları her sorunda hiç araştırma yapmadan direkt bölümde konu açarak kod isteme noktasına kadar geliyorlar. Halbuki google de sorunu ile ilgili belkide 5 dakikalık bir araştırma ile çözüme ulaşabilir ve araştırma yetisi kazanmış olur. En basitinden "1 ile 1000 arasındaki asal sayıları yazdırınız" gibi bir soruda bile insanlar foruma konu açarak kod isteğinde bulunabiliyor. İyi niyetli arkadaşlar ise kod yardımında bulunuyorlar fakat işte dediğim gibi bunun yarardan çok zararı oluyor karşımızdaki kişiye, dediğim gibi arkadaşlar mümkün olduğunca az kod yardımında bulunarak, mümkün olduğunca çok araştırmaya iten cevaplarda bulunmaya çalışalım. Bu konuyla ilgili son bir şey yazmak istiyorum, yine bu forumda bir arkadaşın yazısında okumuştum fakat nick'ini hatırlamıyorum o günden beri çok beğendiğim bir sözdür:"İçinde 'a' yazan bir dosyanın boyutunun, içinde 'aaaa' yazan bir dosyanın boyutundan neden küçük olduğunu merak etmiyor ve bunu öğrenirken de zevk almıyorsanız bu işlere hiç girişmeyin" gibisinden bir sözdü, gerçekten çok iyi özetlemiş arkadaş durumu.

Bir diğer konu ise dönem sonlarında ve sınav zamanlarında artan "ödevim var yardım x zamana yetişmesi gerek", "yarınki sınav soruları bunlar cevapları lazım" gibisinden konular. Gerçekten anlamıyorum bu tarz konuları, arkadaşım madem programlama ile ilgili bir bölümde okuyorsun(hevesi olduğu için bu bölüme gittiğini varsayarsak) neden ödevini yapıp kendini geliştirmekle uğraşmıyorsun ki? Anlayabilmiş değilim gerçekten. Birde hevesi olmadığı takdirde programlama ile ilgili bölümlere gidenler var ki, onları hiç anlayabilmiş değilim, arkadaşım madem hevesin yok bilgisayar ve programlama konularına neden 4 seneni harcamak için o bölüme gidiyorsun ki? Tabii burada tüm suç sizin değil, hatta sizden çok eğitim sisteminin suçu var bu konuda. Sen öğrenciyi küçüklükten beri alıp neye eğilimi olduğu konusunda bir gözlemden geçirmezsen o da hangi mesleği seçeceği konusunda kararsız kalır tabi! Bir önceki paragraf da anlattığım sorunun da kaynağı eğitim sistemimizdir çünkü öğrenciyi araştırma iten bir eğitim sistemimiz yok maalesef, hatta araştırmaya itmekten çok ezber bilgileri öğrencinin kafasına yerleştirerek öğrenciyi hazıra alıştırıyor. Sonuçta işte böyle oluyor maalesef: en ufak sorunda kafasındaki ezberci sisteme göre hemen kod isteğinde bulunuyor. Velhasıl arkadaşlar bu yaşadığımız sorunların büyük bir çoğunluğu eğitim sistemimizden kaynaklanmakta. Ama bu demek değildir ki madem küçüklükten beri ezberci sisteme göre yetiştirildik bundan sonrada bunun dışına çıkamayız. Kesinlikle böyle bir düşünceniz olmasın çok geç bile olsa ezberci zihniyetten kurtulmak/kurtarmak için bir umut vardır. Bu umutta işte bir önceki paragrafımda bahsettiğim konudan yani, mümkün olduğunca az kod yardımı, mümkün olduğunca çok araştırmaya iten cevaplardan geçiyor. Forum yöneticisi arkadaşlardan da ricam bu konulara daha çok dikkat ederek bazı şeyleri yasaklamaları gerek(özellikle para karşılığı ödev yapma konularının yasaklanması gerektiğini düşünüyorum), böylece daha lezzetli bir forum ve yardımlaşma ortamı olacağına inanıyorum. Birde Yazılım Geliştirme bölümünün özel bir moderatörü yok sanırsam, aSSembLy 'nin konumu Emekli Yönetici olarak gözüküyor. Bu bölüme özel bir moderatör seçilmesi gerekiyor bence.

Umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir. Herkese iyi forumlar diliyorum arkadaşlar, umarım bu yazdıklarımdan biraz olsun bir şeyler çıkartıp forumun bu bölümünü biraz daha düzeltebiliriz. Ben şahsen her zaman olduğu gibi az kod paylaşımı, çok araştırmaya iten cevaplarda bulunmaya devam edeceğim aynısını sizlerden de beklerim. Sloganım; mümkün olduğunca az kod paylaş, mümkün olduğunca çok araştırmaya yönlendir.
Ö
11 yıl
amd fx-4100 overclock
Merhaba arkadaşlar,

Ben bilgisayarda daha çok programlama alanıyla ilgilendiğim için donanım bilgim pek yok bu yüzden sizlere sormak istedim aşağıdaki özelliklere sahip bilgisayarımı kaç ghz 'e kadar çıkarabilirim ve nasıl çıkarabilirim bios dan neleri değiştirmem gerek.

PC Özellikleri:
Asus M5A97 EVO Anakart
AMD FX-4100 3,6 gHz -> anakartın sunduğu program ile overclock yapınca 4,1Ghz'e çıktı.
Akasa Venom Pico 92mm işlemci soğutucu
kasamda 120mm Fan 3 Adet (1 ön, 1 üst, 1 arka), 180mm fan 1 adet yan kapakta var.

evet arkadaşlar özelliklerim bunlar bu özellikler ile kaç ghz'e hangi bios ayarları ile çıkabilirim.
Şimdiden teşekkürler...
Ö
11 yıl
Mobil için oyun programlıyoruz fakat..
Merhaba arkadaşlar;

Aşağıya eklediğim linkdeki ankete 3 dakikanızı ayırabilirseniz bize çok yardım etmiş olursunuz. Ne tarz oyun geliştirelim konusunda yardıma ihtiyacımız var yardımlarınızı bekliyorum

ANKET:https://docs.google.com/forms/d/1O6rEr149BkZOWufogR_QowqoYIglR0pSTcAOw9UZyAc/viewform

Şimdiden cevaplayan herkese sonsuz teşekkürleri iletiyorum.

Geliştirici Ekip :

- Muco53
- özgür beyin
- dewilmatrak
- üyeliği bulunmayan 2 arkadaş
Ö
11 yıl
işlemci yanması
Merhaba arkadaşlar;

Bugün eski bilgisayarımın(6-7 yıllık) termal macununu değiştireyim dedim ve eskisini temizledikten sonra yeni termal macunu sürdüm ve işlemciyi tekrar anakartın üstündeki sokete yerleştirdim fakat sokette işlemcinin nasıl takılacağını belirten ok işareti silinmiş yada gözükmüyodu bende taktım direk, sonra üzerine işlemci fanını yaktıktan sonra açtım pcyi fakat ekrana görüntü gelmedi sonra işlemciyi yanlış takdığımı fark ettim düzelttim tekrar açtım fakat yine aynı görüntü yok. Anakartta nasıl bi' anakartsa artık işlemciyi nasıl takarsam takayım kabul ediyo yani zorlama olmuyo direk oturuyo. Acaba işlemcim yanmışmıdır arkadaşlar pinleri falan kontrol ettim yamulma falan yok.

İşlemci: Intel Pentium 4
Anakart: Gigabyte 85648 rz

evet tarihi eser bi' pc işlemcide gittigidiyorda 12 tlye var ama merak ettim acaba yanmışmıdır?
Ö
11 yıl
.torrent Uzantılı Dosyaları Silen Script - Python
Merhaba arkadaşlar;

Programın işlevi basit kodları yazıp .py olarak kaydediyorsunuz ve .torrent uzantılı dosyaların olduğu dizine atıp çalıştırıyorsunuz. Paylaşmaktaki asıl amacın python'a başlayan arkadaşlara yardımcı olmasıdır. Umarım işinize yarar.

Kodlar:
 
import fnmatch
import os

print('+--------------------------------------------+')
print('| .torrent uzantili dosyalari silen script |')
print('| özgür beyin - 30.09.2013 |')
print('+--------------------------------------------+\n\n\n')


print("Silinen .torrent uzantili dosyalar")
print("-------------------------------------------")
for file in os.listdir('.'): //dosyamız ile aynı dizinde olan dosyaları tek tek getiriyoruz
if fnmatch.fnmatch(file,'*.torrent'): // uzantısının .torrent olup olmadığını kontrol ediyoruz
print('-> '+file) //.torrent ise ismini yazdırıyoruz
os.remove(file)// ve dosyayı siliyoruz

input("\n\nCikmak icin enter'e basin")
Ö
11 yıl
DH Konu Dışı Çekiliş Sistemi [Çekilişçiler İçeri] [v0.1] [BETA]
< Resime gitmek için tıklayın > Donanım Haber Konu Dışı Çekiliş Sistemi
Sistem Durumu: KAPATILDI
Sürüm: v0.1 BETA
Geliştiren: özgür beyin

ÇEKİLİŞ KONULARININ AÇILMASININ ARTIK YASAK OLDUĞU İÇİN SİSTEM KAPATILMIŞTIR!



amaç?
Kısaca konu dışı bölümünde yapılan çekilişlerde, çekilişi yapan kişinin işini kolaylaştırmak. Teknolojinin nimetlerinden faydalandırarak işi otomatikleştirmek.

nedir?
Yukarıda belirttiğim amaca uygun çalışarak çekilişçilerin işini kolaylaştıran sistem. Sistemin çalışma prensibi şöyledir: çekilişçi ilk olarak foruma konuyu açar daha sonra konu linkini alarak sistemdeki ilgili kısma yapıştırır, süreyi ve kriteri seçtikten sonra çekilişi başlatır daha sonra konuya cevap yazanlar otomatik olarak çekilişe dahil edilir, süre bitmeden 1 saniye önce otomatik olarak liste güncellenir, bunun dışında "Listeyi Yenile" butonuna basarak çekiliş sırasında listeyi yenileyebilirsiniz. çekiliş süresi tamamlandığında ise belirttiğiniz kritere göre rastgele olarak talihli kullanıcı seçilir.

özellikleri?
- kül yutmazdır; 2-3 kere konuya cevap yazanı anlar çekiliş listesine sadece ilk cevabını alır.
- akıllıdır; çekilişi başlatan kullanıcıyı tanır ve onun cevaplarını çekilişe dahil etmez.
- kullanıcı dostudur; siyah teması sayesinde çevre ve göz dostudur. bakarken gözleriniz yolurmaz.
- fonksiyoneldir; kriter seçenekleri sayesinde ister konuya cevap yazan herkesi çekilişe dahil eder, ister sadece ilk cevap yazan x sayıda kullanıcıyı çekilişe dahil edersiniz.

hikayesi?
normalde konu dışına pek takılmam ama arada baktığımda genelde çekiliş konuları falan görüyodum benimde aklıma birden bu fikir geldi. "lan" dedim "niye böyle bi' sistem yapıp donanım haber'de paylaşmıyorum ki?" diye sonrada olaylar gelişir. Geliştirme aşaması 2 hafta sürdü(hafta sonları köyde oluyorum karadenizde yaşadığımdan dolayı çay toplamaya çıkıyoruz). Gel zaman git zaman kodları tamamladım ve kendimce test ettikten sonra yayınlamaya karar verdim. tabii ki de sistem bu şekilde kalmıyacak ilerisi için aklımda güzel şeyler var fakat şirketimde de işlerim olduğu için o işlerden sıkıldığım zamanlarda bunu geliştiyorum bu yüzden yeni versiyonlar gelmesi biraz uzun sürebilir.

hangi malzemeler kullanıldı, gdo falan yok di mi?
- 1 adet twitter bootstrap arayüzü -> genel arayüz için
- 1 adet jQuery -> genel arayüz olayları için
- 1 adet bootstrap timepicker aracı -> çekilişin biteceği zamanı seçmeye yarayan araç
- 1 adet 'messi' message box aracı -> konu link'i kısmını boş bırakınca ekrana hata mesajı getiren araç
- 1 adet jQuery countdown aracı -> çekilişi başlattıktan sonra kullanıcının seçtiği zamana göre geri sayım yapan araç
- ve 1 adet php ve javascript bilen insan -> yukarda belirtilen malzemeleri kullanarak sistemi meydana getirecek kişi
[ * ] malzemelerin gdo içermemesi için bizzat gidip kendi sitelerinden son sürümlerini bulup onları kullandım. gönül rahatlığıyla ailecek kullabilirsiniz.

enerji tasarrufu için faydalı bağlantılar
- geliştirici onaylı: Grano.la enerji tasarrufu programı -> uzun zamandır kullandığım çok şahane bir enerji tasarrufu programıdır. arayüzünde bulunan bilgiler sayesinde kaç kwh enerji tasarruf ettiğinizi, elektrik faturasından kaç usd tasarruf yaptığınızı, doğaya, kaç ağaç dikmiş kadar faydalı olduğunuzu vb. gibi şeyleri öğrenmek mümkün. kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim.
- Enerji tasarrufu için 4 ipucu
- Bilgisayarda enerji tasarrufu

[!]geliştirici uyarısı: sistem, henüz beta sürümde olduğu için çeşitli hatalar, buglar, takılmalar olabilir. çekiliş sırasında hata ile karşılaşır da çekilişiniz iptal olursa sorumlusu ben değilim. sonra "vay efendim gitti çekilişim","vay efendim bu nası sistem" demeyin, henüz beta aşamasında geliştirilmekte kusurlarını hatalarını affedin. karşılaştığınız sorunları konu altına yada özel mesaj göndererek belirtirseniz zaman oldukça sorunları gidereceğim. birde şunu belirteyim henüz sadece ilk 10 sayfadaki cevapları getirebiliyor, gerçi zaten çekiliş konularının o kadar uzayacağını zannetmiyorum ama ilerde bu sorunu gidermeye çalışacağım. ayrıca konu linklerinin şu(http://forum.donanimhaber.com/m_81142682/tm.htm) şekilde olması gerekiyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_81142682/tm.htm#77451 bu tür linkler sistem tarafından kabul edilmiyor önce link'in fazlalıklarını atın daha sonra ilgili alana linki yapıştırın.

[!]geliştirici notu: sisteme paypal bağış butonu ekledim hayırsever abiler ablalar gönüllerinden koptukları kadarıyla bağış yaparlarsa çok mâkbule geçer.

destek
< Resime gitmek için tıklayın > | < Resime gitmek için tıklayın >Türkiye | < Resime gitmek için tıklayın >

Görüş, öneri ve isteklerinizi konu altında belirtebilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Enerji tasarrufu sağlayan farklı arayüz tavsiyelerinizi bekliyorum, işin uzmanından.
Herkese iyi forumlar...



Bu sistemin tüm hakları alttan ikinci çekmecede saklıdır. İzinsiz kopyalanması ve ya çalınması ayıptır, emeğe saygısızlıktır, geliştiriciye hakarettir, yapmayın!
Powered By özgür beyin

Ö
11 yıl
Php ile Rest Api Geliştirmek
Merhaba arkadaşlar,

Ben normalde php ortamında geliştirme yapan biri değilim fakat bir proje için php kullanmam gerekiyor ve projede php ile bir rest api geliştirmem gerek. Biraz araştırdım bunun için Framework'ler varmış fakat hangisini kullanacağıma karar veremedim. Eğer aranızda daha önce php ile rest api geliştirmiş arkadaşlar varsa kullandıkları framework'u ve kullanma nedenlerini açıklarsa çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.
Ö
11 yıl
Yeni başlayanların mutlaka izlemesi gerek
Merhaba arkadaşlar,

Forumda sürekli nerden başlamalıyım, zorlanırmıyım vb. tarzda konular açılıyor bende geçen internette gezerken bulduğum şu videoyu paylaşmak istedim belki sorularına cevap bulabilirsiniz yada programlama alanındaysanız videoda anlatılanlar sizi teşvik edebilir. Ama yinede videodaki ofis ortamlarına bakıp çok uçmamak lazım türkiye de o tür ofislere pek rastlamıyoruz. Heralde her programcının hayalidir diye düşünüyorum böyle bir ofisde çalışmak, kim istemez ki zaten

Keyifli izlemeler umarım faydalı olur ( :

NOT: İzleyen arkadaşlar konuya cevap yazarsa konu üstte kalır ve yeni arkadaşlarında görme fırsatı olur, lütfen cevaplarınızı eksik etmeyin.

Videoyu izlemek için tıklayınız

"Yarının programcıları, geleceğin sihirbazları gibi olacak.
Diğer insanların yanında sihirli güçleriniz varmış gibi görüneceksiniz." -Gabe New
ell
Ö
11 yıl
javada json verileri kullanmak
Merhaba arkadaşlar,

Genelde C# ile geliştirme yaparım ama biraz java kurcalamak istedim bende ilk aklıma gelen örneği yapmaya çalıştım kısmen yaptım da diyebiliriz ama bir yerde kaldım Json dosyasında tek bi' veri olunca sıkıntı yokda birden çok veri olunca hata alıyorum. Şöyle gösteriyim ben:

Json dosyam:
 
{
"ID": 1,
"FirstName": "x",
"LastName": "x",
"Company": "x",
"EMail": "x",
"PhoneNo": "x"
}


bu dosyayı okumak için bi' fonksiyon yazdım geriye String döndürüyor yani bu json verisini döndürüyor daha sonrada bir kütüphane yardımıyla bunu class'a dönüştürüyorum(deserializetion işlemi):

String json = getJSON().substring(getJSON().indexOf("[")+1,getJSON().indexOf("]")); 
Users user = new Gson().fromJson(json, Users.class);
WriteLine("["+user.getID()+"]"+" "+user.getFirstName()+" "+user.getLastName()+" "+user.getCompany()+" "+user.getEMail()+" "+user.getPhoneNo());


Sorun şurda ben json dosyasına bir veri daha eklediğimde yani dosya şöyle olunca:
 
{
"ID": 1,
"FirstName": "x",
"LastName": "x",
"Company": "x",
"EMail": "x",
"PhoneNo": "x"
},{
"ID": 2,
"FirstName": "y",
"LastName": "y",
"Company": "y",
"EMail": "y",
"PhoneNo": "y"
}


Şu hatayı alıyorum: Caused by: com.google.gson.stream.MalformedJsonException: Use JsonReader.setLenient(true) to accept malformed JSON at line 1 column 136

Sorun nerdedir değerli üstadlarım yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.

EDİT: Sorun çözülmüştür arkadaşlar aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa çözüm şu şekilde:
Users[] usersList = new Gson().fromJson(json, Users[].class); 
for (Users user : usersList) {
WriteLine("["+user.getID()+"]"+" "+user.getFirstName()+" "+user.getLastName()+" "+user.getCompany()+" "+user.getEMail()+" "+user.getPhoneNo());
}
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.