A

Binbaşı
04 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
179 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
2 yıl
Tefal Buhar Kazanlı Ütü Üfleme sorunu
Merhaba ,

Yaklaşık 6 yıldır modelini hatırlamadığım Tefal marka buhar kazanlı ütü kullanıyoruz. Ütüden oldukça memnunuz ara sıra anticalc çubuğunu temizleyip sorunsuz kullanıyorduk. Kullancısının söylemine göre (ben deneyimlemedim) orta ve üstü sıcaklık ayarında su ısındıktan sonra kazanın altından basınç boşaltıyor. İnceleme fırsatım olmadı ama muhtemelen bir basınç valfi var bu valf termostat gibi belirli bir basınçta açılıyor ve kazan basıncını koruyor. Ütüyü kullanmaya başlayınca bu basınç ütüden gittiği iççin beklemedikçe bir daha alttan boşaltma yapmıyor. Orta altı ayara aldığınızda sorun ok nomral olarak kullanıyoruz ütüyü. Düdüklü gibi bir hava bırakma sistemi var ve orta üstü sıcaklık kullanımında ara sıra korkutucu bir üfleme yapıyor.
Ütünün sistemini çok bilmiyorum muhtemelen bir ntc ile sıcaklık kontrolü var ve bu sıcaklık kontrolünde bir sorun var gereğinden fazla ısındığı için oluşan buhar basıncını dengelemeye çalışıyor.

Bu konu hakkında çözüm ve teknik bilgi sahibi var mıdır ?
A
4 yıl
Sohbet tadında tavsiyelerinizi bekliyorum
Donanım sakinleri merhaba,

30 yaşını geçmiş birisi olarak burada sohbet tadında tavsiyelerinizi rica ediyorum. Piyasaya uzak kaldık kafam çok karıştı karar vermekte zorlanıyorum.

Öncelikle söyleyim 10k TL bütçe için arayış içindeyim.

İkinci el, 2in1, gaming fln kafam allak pullak.

Bilgisayarla haşırneşir olsam da hayatım boyunca ekonomik sebeplerden ötürü şahsi bir bilgisayarım olmadı. Hep eşden dosttan kalan bilgisayarlarla uğraştık. Uzun dönem öğrenci kalıp para biriktirme huyum da olmadığından asgari ücretle yeni başladıığım (kısa süreli kabul ettiğim bir iş) işte artık bir bilgisayar sahibi olmak istiyorum.

Bilgisayarı gündelik hayatta pek kullanan birisi değilim daha çok otomotivle uğraşıyorum. Otomobil elektrik tesisatlarını projelendirme işi yapıyorum.
Cihaz la yoğunlukla Autocad ve Revit kullanıyorum.
Sanal makine çok kullanıyorum çünkü araç firmalarının elektronik şemalarını çıkarmam için gerekli programlar hazır sanal makine ile indirilebiliyor.
Bunun yanı sıra diagnostik amaçla da kullandığım için portatif olması gerekiyor. şehir içi ve dışı proje için bilgisayarla gitmem gerekebiliyor. Bu son 2 sebepten ötürü Laptop zorunluluğu varç Yoksa hiç uğraşmayıp sağlam bir kasa toplayabilirdim.


Genel olarak kullanımım bu yönde oyun oynayan birisi değilim afaki ekran kartlarına fln gerek duymuyorum. Kullandığım cihaz perte çıkana kadar kullanırım. Cep telefonunu bir kere alır artık at beni diyene kadar kullanırım. Bilgisayarı da o şekilde kullanıyorum. Şu çıktı şunu değiştireyim bunu alayım derdinde birisi değilim.


Aklımda hep Lenovo Yoga serisi vardı hatta bir defa aldım ama cihaz teşhir çıktı beğenmedim iade ettim. Çok farklı modelleri var. Şu an bir daha bakayım dedim. İ7 olarak baktığımda 8. nesiller var ve ya 9-10. nesil u serisi işlemciler var. 16gb ram ve 512 sdd olsun diyince fiyat birden uçuyor. Yoga yı isteme sebebim projelendirme ve diagnostikte kullanırken tam ekran kullancak olmam. Klavyeyi bırakıp tablet gibi kullanmak benim için avantajlı olacak.

Şu an yine bir yakınıma ait Sony vaio F1 kullanıyorum ama bilgisayar taş gibi olsa da yeni yazılımları kaldırmakta zorlanıyor ve taşıması zor pil ömrü düşük ve cihaz gerçekten ağır. Soğutucu olmadan da kullanılmıyor.

Asus MSi Lenovo bakıyorum. Bilmiyorum Acer Dell gibi markalara da yönlen dermisiniz ?

Bir de İ5le mi uğraşmalı yoksa İ7 al kafan rahat olsun mu dersiniz ? Ryzene bulaşsak mı ? Hiç AMD işlemci deneyimim olmadı bugüğne kadar Pentium 1 166 mhz den tutun p2 233 p4 2.6 centrino 1.6 fln hep intel deneyimledim ama AMD tarafına hiç geçmedim. Mobil cihalarda AMD performansı nasıldır ?

Buraya yazmadan önce ikinci el cihazlara bakayım dedim forumun ilgili kısmında güzel cihazlar var ama elektronik konusunda ikinci ele güvenemiyorum. Satıcı ile değilde kendi şansımla ilgili sorunlarım var genelde sıkıntı yalarım ikinci elde.


Yani aklıma gelenler bunlar Ekranı büyük bir laptop ve ya işlevsel bir 2in1 mi ? Yeni bir lenovo mu ikinci el bir asus mu ve ya monster a ne dersiniz ?

Fikirleirniz için şimdiden teşekkürler.
A
4 yıl
Monster Abra A7 V11.2 2933mhz ram Sorunu
Merhaba,

Monster Abra A7 V11.2 oyuncu bilgisayarı için RAM arayışındayım.

Üzerinde 8GB (1x8GB) SAMSUNG DDR4 2933MHz ram mevcut ve buna denk farklı markada olsa (Kingston Crucial v.s.) ram bulamıyorum.

Bu konuda forumdaki arkadaşların tavsiyesi nedir ? 2666 alıp frekansı düşürsek sıkıntı yaşar mıyız ?

Teşekkürler
A
5 yıl
Profilo BM6480MG Bulaşık Yıkama Makinesi E09 Arızası
Merhaba,

Bir konu hakkında deneyimli arkadaşların fikirlerini isteyeceğim.

Profilo BM6480MG kodlu bulaşık makinemiz var. Yaklaşık 6 yıldır sorunsuz kullanıyorduk. Geçtiğimiz 2 ay çinde 2 defa ufak bir arıza verdi. Şu an kodunu tam hatırlamıyorum ama yarın öğrenip yazarım. Bu arıza kodu için internetti araştırmalarımda makineyi arkaya doğru 45 derece eğip şçşndekş suyu akıtmamızı söylüyordu. Bu şekilde yaptığımızda sarı bir su aktı. 2. aynı hatadan 1 hafta sonra ise E09 hatası verdi ve yıkamayı yarıda bıraktı.

Biraz bakındığımda ısıtma sistemi arızası olduğunu anladım yine araştırmalarım sonucu rezistans ve beyine odaklandım. Beyin konusunda tecrübem ve bilgim yok açıkçası açıp bakmadım. Rezistans kısmını(pompa ile birlikte olan) çıkarıp uçlarına baktım direç değeşlerini okudum ama değerler ne derece doğru bilmiyorum. Rezistans bant şeklinde etrafı biraz buhardan kireçlenmiş diş fırçası ile hafifçe sildim. Sonra parçaları yerıne taktım makine çalıştırdık ama yine bir süre sonra E09 arızası verip durdu. İlk boş vakitte anakartı çıakrıp kontrol edeceğim ama bu durumlarda deneyimli arkadaşlardan fikirlerini rica ediyorum. Servis 4 haneli rakamlardan bahsediyor ve kesin çözeriz diyemiyor. Şu an için durduk yere yeni bir makine alma imkanım da yok.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
A
6 yıl
LG G5 ekran gitti (Anakart - Ekran ?)
A
6 yıl
General Mobile (Fatih Projesi) E-TAB5 acilmiyor
Arkadaslar merhaba

Kuzenin etab5 ini rootlamaya calistim.
Root oldu twrp kurdum oradan root kurdum. Acilinda cihaz rootlanmis uyarisi verdi ve res atti surekli boyle devam etti.

twrp ve Sp Flash tool ile farkli rom yukllmeye calistim ama en sonunda cihaz hic acilmaz oldu.

arka kapagi acip pil soketini cikardim ama nafile cihaz hic tepki vermiyor. Pile akim geliyor sarj oluyor.

Sp flash ile internette tum denemeleir yaptim surekli hata aliyorum direk stock recovery hale bile alamiyorum.

emmc flashlanacak zannedersem ANkara da yardimci olabilecek birisi var mi ?
A
6 yıl
301 \u0026 C-Elysee Cam Kalirma Modulu (Ekstra Ozellik)
Merhaba forum sakinleri,

301 ve celysee icin calismalar yapiyoruz. Son zaman da uzun zamandan beri ugrastigimiz cam kaldirma modulunu stabil hale getirdik.

Modul simdilik 301 ve celysee icin tasarlandi ama tuma raclara uygulanabilir. Piyasada satilan basit modullerden degil.

1- Modul icerisinde arduino mikro islemcili sistem barindiriyor ogrenmeye ve gelistirmeye acik halde.
2- 301 ve Celysee icin dugme alti orjinal soketleri temin ettik kesme bicme olmadan kolayca montaji yapilabiliyor. Arac garanti disi kalmiyor.
3- 1 yil boyunca garanti kapsaminda.

OZellikleri (simdilik)

- Cam mesafe ayari ogrenme. Cami kaldirdiginizda ve ya indirdiginizde son kademede motor zorlanir. Bizim modul bu zorlanmayi algilayip hafizada tutuyor. Bu sayede farkli araclar icin rahatca kullanilabiliyor.
- Ustteki ozellikle birlikte sikisma onleme sistemi devreye girmis oluyor. Camda bir sikisma algilandiginda cam aninda duruyor.
- Aracin orjinal uzaktan kumandasi ile aractan uzakta 4 cami birden kaldirip 4 cami birden indirebilirsiniz. Bu esnada istediginiz kisimda durdurabilirsiniz. (4 cami birden acmak icin kumandadan ve ya sustali anahtarla sofor kapisindan 1 er sn ara ile ac-kapa0ac yaparsaniz camlar inmeye baslar. ) (4 cam birden kapatmak icin 2 ayar secebiliyorsunuz.1 direk kitleme tusuna basinca 4 cam birden ykapaniyor ve ya uzaktan kuamda ve ya sustali anahtar yardimi ile kilit kapa ac kapa yapip 4 cami birden kapatabiliyorsunuz.)
- Arac icerinde dugmeleri kullanirken sonuna kadar beklemnize gerek yok artik. Otomatik buton ozelligi ile sistem sizin uzun sure (2sn) bastiginizi algilarsa kendisi otomatik yapmaya devam ediyor. Yani siz cami sonuna indirmek ve ya kaldirmak istediginzide tusa sonuna kadar basmaniza gerek kalmadan sadece 2sn basili tutarak islemin kendiliginden olmasini saglayabilirisniz.
- Araca binip kontak actiginizda sofor cami tusuna 2 sn yukari kaldirma pozisyonudna tutarsaniz on 2 cam otomatik olarak sonuna kadar inecektir.
- Aractan inmeden once kontagi kapatip sofor cami dusmesini kaldirma pozisyonunda 2 sn basili tutarsaniz 4 cam birden otomatikmen kapaniyor.
- Aractan inmeden once kontagi kapatip sofor cami dugmesini indirme pozisyonunda 1 sn basili tutarsaniz 4 cam birden kapanip sonrasinda sizin onceden ayarlayabilidiginiz kademede geri aciliyor buna yazlik vip modu diyoruz. Bu vip modunu siz kendiniz ozel ayar menusune girip araligi kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.

Modul baya islevsel ve gelisime acik uzeirnde calismalara devam ediyoruz.

dedigim gibi soketlerin montaji kolay oto elektrikcisi ozel hazirlanmis semaya gore
ortalama 10dk da halledebilir.

Kalibrasyon modu sayesinde cam kalibrasyonunu tum araclara uyarlayabilirisniz.

Bu modul Turkiyede tek ama dunyada var mi bilmiyorum. Tamamen Turk yapimi . Yazilim ve malzeme birlestirme bizim tarafimizdan yapiliyor.

Montaj ve malzeme konusunda Ankara da ben yardimci olabilirim.

Modul 230tl
dugme alti kablo demeti 100tl.

Kesme bicme yapmadan halledelim derseniz modul ve soketler toplam 330tl ye maal oluyor. Iscilik olarak ben 50tl aliyorum isterseniz sadece modul alip istediginiz yere baglatabilirsiniz.


Videosu var daha detayli bir video cekilecek.
Ali Mikail ILHAN
0537 380 32 86



Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
A
6 yıl
2013 Toyota Auris Advance SkyPack Dizel M/M
Sahibinden Satilik Arac
Ankara

2013 Toyota Auris
Advance Paket
SkyPack Cam tavan
Beyaz
1.4 Dizel
M/M otomatik Sanzuman
67000km (66bin kusur)

Tek degisen on kaput. Yetkili serviste degisti. Detayli fotograf ve faturalar mevcut. Airbag acmadi haricinde degisen oynanan boynan parcasi yok.

Yedek anahtari kitapciklari bakim ve kaza faturalari mevcuttur. Sorunsuz binebileceginiz bir arac.

60000km de balatalar degisti
62000km de yag bakimi yapildi.


ekstralari...
Led far
Led ic ve Dis aydinlatmalar
Ayak aydinlatma (RGB)
Dis dikiz aynasi alti aydinlatma
Ayna ici kayan sinyal
On gorus Kamerasi
Kablosuz goruntu aktarma

67 000 TL

Ali ILHAN
0537 380 32 86

ilan linki
A
7 yıl
Astra-K Geri Gorus Kamerasi Retrofit ?
Merhaba,

Nisan ayindan beri Astra K Dynamic paket 1.6 136 dizel otomatik HB arac sahibiyim. Aracta sunroof disinda ekstra bir eklenti yok. Sadece performans arttirimi amacli yazilim yazptirdim.

Araci aldigimdan beri aklimda geri gorus kamersi vardi. Ilk zamanlar baya arastirdim ama gerek araba yeni olsun gerek servis ilgisizligi olsun tam olarak cevap alamadim. Bir sure sonra harici kitler cikti veya direk ekran degisimi ile bu islerin olabilecegi soylendi ama fiyatlar 500avro civarinda olunca bana pek mantikli gelmedi. Forumda Dobby632 in servisle uzun sureli bir iletisim sonrasi aracina orjinal sekilde montajini yaptirdigini okudum ve kendisi bunu destekledi. Parcayi getirtip serviste montajini ve aktivasyonunu yaptirdigini soyledi. Rakam olarak 500-1000 arasi bir tutar cikabiliyor dedi.

Simdi elimdeki Astra-K Sportstourer kamera montaj talimatina gore kamera ikiye ayriliyor.

1-Duz radyo ekrani (boyle bir ekran var mi bilmiyorum)

2-GPS yazisi ile belirttigi goruntulu ekran


Iki kamera arasindaki tek fark tek siyah kablo. Bu kablo duz radyo ekranli araclarda teyp kontrol unitesine takiliyor. Diger kisimlari ayni.


Kameradan bu siyah kablo disinda

-Sase baglantisi icin siyah kablo
-yesil-beyaz geri vites +12 baglantisi
-yesil-mor sofor tarafindan ayak dayama kismindaki yerdeki sokette ayni renkli kabloya ekleniyor bunun sebebini anlamadim. Bunu kendi aracimda kontrol edecegim kontak akimi olabilir kameranin calismasi icin.
-beyaz ve kahverengi kablolar da torpido arkasinda kontrol unitesinde sokete takiliyor.


Bunlarin baglantisi yapildiktan sonra ise bilgisayardan kodlanip denenmesi kaliyor.


Aktivasyon islemi icin servis sart gibi duruyor disarida GM in GDI cihazini bulmak zor. Bulsak da guncelleme ve internet baglantisi gerektiriyor denildi denenmedi. Bu konuda Ankarada yetkili servislerde destek bekliyorum.

Aktivasyon disinda asil meselem ustte belirttigim 4 kablonun tam olarak nereye nasil baglanmasi gerektigi. Amaclarinin ne oldugu. Ben harici bir kamera alip baglamayi dusunuyorum. Servisten kamerayi getirtmek baya pahali olacak ve farkli bir montaj yeri dusunuyorum. Bu yuzden farkli kamera kullancagim.

Aklimdaki sorular,
-Kameraya gelen voltaj ne kadar?

Eli tornovida tutan , avumetre ve kameraya sahip arkadaslar bunu olcebilirler mi ?

-Beyaz ve Kahverengi kablolar muhtemelen sinyal ama siyah kablo ne icin acaba geri vites sinyali mi ?
Bunun icin kamera sahibi arkdasin aracinin torpidosunun sokulup ilgili soketine bakilmasi gerekiyor.


Asagida Sportstourer icin baglanti semasini paylascagim ilgili arkadaslari destege bekliyorum.


Simdiden tesekkurler.
A
8 yıl
[ANK] 2013 Toyota Auris Dizel Otomatik Camtavan 39000KM
Merhaba,

2013 Mart trafige cikisli yeni kasa Auris aracimi satisa cikardim.

Aracin detayli bilgisi sahibinden ilaninda var.

Genel olarak,

Beyaz renk
1.4 d-4d dizel
MultiMode otomatik
Advance donanim
SkyPack (cam tavan+karartilmis arka camlar)
Anahtarsiz giris ve calistirma
Geri gorus kamerasi
Yokus kalkis destegi
Yagmur far sensoru
Celik jant
v.s.


Ekstra olarak

_far ustu serit gunduz ledi eklentisi
_Bi-LED led farlar
_Amerikan park
_Orjinal alarm sistemi
_Kaucuk paspas
_Bagaj Koruma
_On iki cam LLumar cam filmi
_yan cam ruzgarliklari
_beyaz ic ve plaka aydinlatmalari
_kislik lastiklerinde kara jant ve eski kasa kapaklari vardir


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



Sahibinden Ilani
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.