H

Yüzbaşı
28 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
HP Mouse sorunu
HP nin 3fv67aa model olarak şimdi satışta olan farenin aynısı ama bendeki model no daha farklı.Garantisi bitmiş durumda, çok az süre kullanılmasına rağmen alttaki kırmızı ışık yanmıyor.Laptopa alıcısını takıp fareyi açınca imleç kendi kendine dik dörtgen çiziyor.Tamiri olur mu? Kırmızı ışık veren led normal led mi acaba?
H
5 yıl
Lifebook A514
Daha önceden almış olduğum Fujitsu Lifebook A 514 marka laptopum garanti süresinde bozuldu ve ön kapak çatladı. Servise gönderdim yapıldı. Ancak garantisi bittikten sonra aynı arızayı tekrar verdi ve ön kapak aynı yerden yine çatladı. Firmayla görüştüm ve inceleme için göndermemi istediler ve gönderdim. Ana kart ve ön kapak değişimi gerekli dediler ve benden bu arızanın giderilmesi için 1059 Euro servis ücreti istediler. Cihazın yenisi en fazla 3.500 lira ederken sadece arızasına hem de Euro cinsinden fahiş servis ücreti isteyen firma hakkında ne diyeceğimi bilmiyorum.Bu fiyata bu tamiratı yaptıracak olanlara da ne denir, onu da bilmiyorum.Cihazın özellikleri: i3 işlemci,500 Gb hdd,4 Gb ram, on board ekran kartı.Üstelik bundan önce iki adet aynı marka cihaz daha almıştım.< Resime gitmek için tıklayın >
H
6 yıl
USB ile win 7 kurmak
Arkadaşlar bir sorum olacak.Hard diski bozulan bir vaio laptopumuz var başka bir yerde.Bu laptop için ben farklı marka bir laptopa ssd hard disk takıp sadece win 7 veya win 10 ve ofis programı kurup bu ssdyi göndersem vaio laptopta çalışır mı?Driverleri kendisi kuracak.
H
6 yıl
Ram sorunu
Bu iki ram birbiriyle aynı mı? 2 gb olanın yanına 4 gb ekledim laptop hiç açılmadı.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
H
6 yıl
Ram sorunu
Bu iki ram birbiriyle aynı mı? 2 gb olanın yanına 4 gb ekledim laptop hiç açılmadı.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
H
6 yıl
Morpa kampus sorunu
Arkadaşlar okulda kullandığım Asus Ee pc 110 model bir netbookum var. Orj win7 vardı üzerinde, daha sonra yine orj win 10 kurdum.Ofis 2007 ve birkaç temel program dışında bir şey yüklemedim.Ayrıca hard diski de 120 Gb ssd ile değiştirdim.Ancak bir eğitim sitesi olan morpa kampus sitesinin bazı bölümlerini açamıyorum.Flash player kullanıyor morpa.Onu yeniden kurdum,güncelledim.Her şey normal olduğu halde bir türlü bazı bölümleri açamıyorum. Netbookun 2 Gb rami var.Sorun nerede olabilir?Aynı yere normal laptopla girebiliyorum.
H
7 yıl
Canon mg 5350
Arkadaşlar evde kullandığım Canon mg5350 model yazıcı yaz tatili boyunca çıktı alınmadığından olsa gerek b200 hatası verdi ancak cihaz açılıyordu.Bu arada yeniden doldurulabilen kartuşlarla kullanıyordum.Kafa arızası olduğunu öğrendim, çıkarıp temizledim.Ancak cihaz her şey normal olarak açılıyor tam yazmaya başlayacak gibi oluyor ancak son aşamada b200 hatası verip kalıyordu.Ben bu durumda iken cihazı kapattım ve internetten aynı yazıcıyı 2.el olarak satan bir satıcıdan kafayı satın aldım.Kafa eve geldi tam açıp takacakken cihaz tamamen sustu.Şimdi hiç elektrik gelmiyor işin garibi kartuş takımını 1 mm bile yerinden oynatamıyorum.Aldığım kafayı satıcı arkadaş geri aldı onu da yolladım.Aslında ben komple cihazı istedim ama satıcı arkadaş paketleyip gönderemem dediği için öyle kaldı.Şimdi bu kartuş takımını cihazı kırmadan nasıl yerinden oynatabilirim bilen var mı?Sol taraftaki dişlileri elle her iki tarafa çevirdim olmadı.Bu arada bu cihazla toplamda bir paket A4 kağıt bitirilmemiştir.Çok az kullanıldı.
H
7 yıl
HONDA\u0027NIN MÜCADELESİ
HONDA

Birçok ülke gibi japonyada 1930'lu yıllardaki büyük ekonomik krizde sersefil olmuştu. işte bu zorlu dönemde erken yaşlarında çalışma hayatına atılmak zorunda kaldığı için diploması olmayan ama motor ustalığı konusunda büyük bir beceriye sahip Soichiro Honda isimli genç bir adam mahalle arasında açtığı küçücük atölyesinde sürekli olarak motorlarla uğraşıyor ve yeni bir icat bulabilmek için kafa patlatıyordu.

Honda yıllar süren ve tamamen kendi imkanlarıyla giriştiği araştırmalar sonucunda "piston segmanı" konseptine dayanan yeni bir motor dizaynı keşfetti.

Hedefi o dönemlerde Japonyada yeni yeni faaliyete geçmiş Toyota otomobil firmasına bu fikrini satmaktı. Gece gündüz çalışan ve pek çok gecesini uyumadan atölyesinde geçiren Honda en sonunda fikrini uygulanabilir hale getirmeyi başardı, ama öncelikle çalışan bir motor prototipi üretmesi gerekiyordu ve bunun için de paraya ihtiyacı vardı.

Karısının mücevherlerini satarak ve elinde avucunda ne varsa ortaya dökerek edindiği sermayenin tamamını bu prototipi üretmek için harcayan Soichiro Honda en sonunda çalışan bir motor örneği ile Toyota firmasının kapısına dayandı.

Bu kadar özenle geliştirdiği fikrinin Yoyota tarafından büyük bir hevesle ve güzel bir para karşılığında satın alınacağını düşünen ve neredeyse tüm servetini bu umuda yatıran Honda icadını inceleyen Toyota mühendislerinin birazda eğitimsiz bir adamın kendilerine böylesine bir fikirle gelmesine şaşırarak ama daha çok da burunlarını kıvırarak motor prototipini reddetmeleriyle büyük bir şok yaşadı.

"Piston segmanı" fikrinin onlara ne büyük yararlar sağlayacağını tamamen göz ardı eden Toyota mühendisleri Soichiro Hondanın icadı olan motoru "standartlarımıza uymuyor" diyerek red ettiler.

Svichiro tüm parasını ve umutlarını yatırdığı prototip red edildiği zaman ne yaptı dersiniz? Bunalıma girerek Toyota'daki mühendisleri suçlayıp dünyadan elini ayağını mı çekti ? Hayır.

Mühendislerin dizaynını red etmelerinin sebebinin onların istediği teknik standartlara uygun bir motor yapamaması olduğunu ve bunun sebebinin de kendi teknik eğitim eksikliği olduğunu düşünen Honda kendisini geliştirmeye karar verdi. Bu sebeple Japonyadaki üniversiteleri dolaştı ve oradaki hocalar ve mühendislerle görüşerek usanmadan fikrini anlattı.

Çoğu gittiği yerde kendisiyle alay edilmesine rağmen tam iki sene boyunca sürekli yeni şeyler öğrenerek hem ve kendini hemde motor prototipini geliştirip mükemmel hale getirdi.

İki sene sonra tekrar Toyota'daki mühendislerin karşısına çıktığında artık ona gülemiyorlardı çünkü getirdiği motor mükemmeldi. En sonunda Toyota kendisi için motor üretmesi için Soichiro Hondayla anlaştı.

Hikaye mutlu sonla burada bitti demeyin, çünkü Soichiro Honda Toyota firmasıyla anlaştığı yıllarda Japonya ikinci dünya savaşına girmişti.

Hondanın Toyotayla olan ihaleyi yerine getirebilmesi için bir fabrika açması gerekiyordu ama Japonya'daki tüm ham maddeler savaş nedeniyle ordunun emrine verilmişti ve fabrikayı yapacak beton için çimento bile bulamıyordu.

Honda vazgeçti mi? Hayır.

Oturdu düşündü ve tamamen yeni bir betonlama tekniği geliştirerek fabrikasını bu yeni teknikle inşa etti.

Uzun yıllar süren çabaları meyvesini vermiş, yeni ürettiği motorunu Toyotaya kabul ettirmiş, yüklü bir ihale almış ve savaş şartlarına rağmen fabrikasını kurmuştu.

Tam üretime başlayacağı zaman fabrikası bombalandı. Moralini bozmadan fabrikayı yeniden inşa etti ancak ikinci kere bombalandı. bütün gücünü toplayıp fabrikasını üçüncü kere inşa etmeye başlayacaktı ki savaşta yenilmeye başlayan ve kaynakları tükenmeye yüz tutan Japonyada çelik bitti ve ordu dışında hiç bir yerde bulunmamaya başladı.

Düşünsenize "normal bir insan" bu kadar çabadan sonra kurduğu fabrikası iki kere bombalanıp üçüncüsünü yapmaya kalktığında üretim yapacak çelik bulamazsa çoktan topu atar belki tımarhaneyi bile boylardı ancak Hondanın çelikten sert iradesi gene pes etmedi ve son derece ilginç başka bir çözüm buldu.

Japonyayı sabahtan akşama sürekli bombardıman eden Amerikan savaş uçakları yakıtları bittiği zaman uçaklarındaki ek yakıt depolarını aşağı atıyor ve yollarına devam ediyorlardı. Honda ülkenin her yanında görülen bu boş yakıt depolarını toplattı ve bunlardan elde ettiği çelikle motorlarını üretmeye başladı.

Artık herşey iyi gidiyordu ve savaşta bitmek üzereydi. Honda savaş sonrası çok daha kaliteli üretim yapabileceğini ve ürünlerini çok daha kolay pazarlayabileceğini düşünürken büyük bir deprem oldu ve fabrikası üçüncü sefer ve bu sefer tamamıyla yok oldu. Honda yenilmiş bir ülkede, neredeyse her şeyini kaybetmiş bir adamdı artık.

Bu arada savaş bitmişti ve Japonya'da benzin kıtlığı yaşandığı için insanlar otomobil kullanmayı terk etmiş ve gidecekleri yerlere ya yürüyerek ya da bisikletlerle gitmeye başlamışlardı.

Hondanın fabrikası yok olmasaydı bile insanlar otomobil kullanmayı bıraktığı için ürettiği motorları satabilmesi zor olacaktı. Honda kaderine küsüp "bu işleri bırakıyorum ben" artık diyeceğine kafasını çalıştırdı ve bu yeni durumda ne yapabileceğini düşündü.

Bir gün oturdu ve kendisinin de kullanmaya başladığı bisikletine özel olarak ürettiği küçük ve az benzin tüketen bir motor taktı. Bu ilginç bisikleti gören komşuları kendileri içinde üretmesini istediler ancak ülkede büyük bir fakirlik ve hammade kıtlığı vardı ve böyle bir üretime geçmesi imkansızdı. Zaten artık beş parası bile kalmamıştı.

Honda vazgeçti mi ? Hayır.

Japonya'nın her tarafındaki 18.000 (on sekiz bin) bisiklet satıcısı dükkana tek tek mektup yazdı ve onlara üreteceği hafif ve yeni bir motosiklet fikrini anlatarak bunun Japonya'nın geleceği için büyük bir girişim olduğu konusunda onları ikna etti. Bu firmalardan bir kısmı teklifini kabul ederek ona hem hammadde hem de para yardımında bulundular.

Tabii başarı hemen gelmedi. Honda bir çok motor tipi üretip geliştirdi ve bunları ayrı ayrı sabırla denedi. En sonunda ise ufak ve tasarruflu motorlu "super cub" modelini üretti ve bu model önce Japonya'da sonrada dünyada satış rekorları kırdı.

Bu kadar çabadan sonra Soichiro Honda artık zengin ve mutlu bir şekilde köşesine çekilir ve motosikletlerini satarak mutlu mesut yaşar diyorsanız yanıldınız.

Honda yine durmadı

1970'li yıllarda Amerika'da petrol krizi çıkınca ve çok yakıt tüketen otomobiller satılmamaya başlayınca kendi tasarruflu ve ufak motosiklet üretimi konusundaki tecrübesini otomobil üretiminde kullanmaya karar veren Honda daha önce bu alanda hiç bir tecrübesi olmamasına rağmen otomobil üretimi işine girdi ve az yakıt tüketen minik arabalarla Amerikan pazarını fethetti.

Bugün 1930'lu yıllarda gece gündüz atölyesinde motor üretmeye çalışan Soichiro Hondanın kendi adıyla tanınan şirketi sadece Amerika'da yüz bin kişi çalıştıran dünyanın en büyük şirketlerinden birisi ve her gün trafikte Honda şirketinin ürettiği motosiklet ve otomobillerle karşılaşıyoruz.

Soichiro Honda'nın başarısının sebeplerini özetlersek

1) Yeni bir fikir bulduğunda ısrarla ve inatla fikrini hayata geçirmek için eyleme geçmesi ve bu fikrini mükemmelleştirmek için çaba harcaması,

2) Etrafındakilerin her türlü kötümserliği ve alaycılığına rağmen moralini hiç bozmadan çalışmaya, üretmeye devam etmesi ve hayalinden vazgeçmemesi,

3) Son derece büyük felaketlere uğrasa ve aşılamayacak gibi görünen engellerle karşılaşsa bile bunalıma girmeyi ve vazgeçmeyi düşünmeden sakince düşünüp yeni çözümler üretmeye çabalaması,

4) Başarıya ulaştığı zaman bile bununla yetinmeyerek etrafında yeni fırsatlar araması ve herkesin felaket olarak gördüğü durumları bile kendisi için fırsata çevirmeyi bilmesi.

5) Hedeflerine ulaşma yolculuğunda asla ama asla pes etmemesi.

6.12.2017 23:00:37: Şeref Kazcıoğlu:

Yazımı size yönelik bir soruyla bitirmek istiyorum.

Eğer tüm varlığınızı yatırdığınız iş yeriniz tam iki kere bombalanıp bir kere de depremle yok olsaydı ne yapardınız? ve sizin şu anda şikayet edip aşılamayacağını düşündüğünüz engelleriniz Soichiro Honda'nın karşısına çıkanlardan daha mı büyük?
H
8 yıl
BU KAYIŞI NEREDEN BULABİLİRİM?
Arkadaşlar sinbo 4709 model ekmek makinesi için iki adet kayış lazım.İnternette bir yerde var ama fiyatı 83 liraya geliyor, kdv ve kargo ile.Daha ucuza nereden bulabilirim?
< Resime gitmek için tıklayın >
H
9 yıl
Teknocenter1 teşhir ürünü diye tamirli ürün gönderdi.
Gittigidiyor sitesinde faaliyet gösteren teknocenter1 adlı satıcıdan 28/9/2015 tarihinde almış olduğum codegen 10.1 inç teşhir ürünü tablet geçen hafta arızalandı.Garantili olmadığını bilerek aldım.Ancak ürün açıklamasında sadece teşhir ürünü olduğu ve sadece bir kaç kılcal çiziği olduğu belirtilmesine rağmen ürün serviste açıldığında daha önceden tamir görmüş ve kötü bir lehimleme yapılmış olduğu ortaya çıktı.Ürünün eşdeğer bir ürünle değişimini istiyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.