D

Yüzbaşı
28 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
121 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
2 yıl
YKS Hazırlık (EA)
Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz yıl YKS'ye girdim. Bir üniversiteye yerleştim ama bu yıl tekrar gireceğim. OBP kırılacak ama yine de iyi bir sıralama hedefim var.

Bana hafta hafta her ders için bitirmem gereken konuları içeren bir program yollayabilecek var mı? İnternette bir türlü istediğim gibi bir program bulamadım. Eğer konuların yanında bir de kitap listesi olursa harika olur. Benimle paylaşabileceğiniz önümüzdeki 7-8 ay için bir çalışma programı ve kitap listesi var mı?
D
2 yıl
ÜCRETLİ OKUDUĞUM BÖLÜMÜ BURSLU KAZANIRSAM NE OLUR?
Herkese merhaba,

Geçtiğimiz yılki YKS'de Atılım Psikoloji bölümünü burslu kazanmıştım. Ancak ikinci üniversitem olacağı için üniversite bana burs vermeyi kabul etmedi (burs yönetmeliğinde yazdığını söylediler), ben de kayıt yaptıramadım. Bu yıl sınava tekrar girdim ancak hem sınavın kolay olması hem de OBP'nin düşmesi sebebiyle sıralamam geçen yılın çok gerisinde kaldı.

Ben şimdi bir üniversiteyi %50 burslu tercih etsem, seneye tekrar sınava girip bu üniversitenin aynı bölümünü burslu kazansam burslu şekilde okumaya devam edebilir miyim? Bu şekilde 1 yıl daha kaybetmeden başlamayı düşünüyorum. Daha önce bunu yapan, deneyen ya da yapan birini bilen var mı?
D
3 yıl
Tefal Ingenio Elegance Büyük Set - 1157 TL
Merhaba,

direkt link verenler olduğu için orijinal linki sildim. direkt linkten alınabilir.
D
3 yıl
DEKORASYON VE AYDINLATMA ÜRÜNLERİNDE İNDİRİM
.
D
3 yıl
Sleepy’de 2. Ürün 1 TL kampanyası
Arkadaşlar merhaba
D
3 yıl
17 yıl sonra yeniden sınava gireceğim
Sevgili kardeşlerim,
Ben 2004 yılında o zamanki ismiyle ÖSS’ye girip iyi bir dereceyle (~4000) iyi bir mühendislik bölümü kazanıp okumuş bir abinizim.
Bu yıl yeniden üniversite okumak ve farklı bir bölümde kendimi geliştirmek, işler istediğim gibi giderse farklı bir meslek edinmek niyetindeyim. ÖSS’ye 17 yaşında girmiştim. Şimdi tam 2 katı yaştayım.
Neden macera aradığımı merak edenler olabilir. Bizim dönemde başarılı öğrencilerin mühendis ya da doktor olmak dışında bir şansı yok gibiydi. Gerçekten neye ilgim olduğunu ancak bu yaşımda keşfettim. Bunun için zorlu bir hayat yolu da yürümem gerekti.
ALES’ten 97 puan aldım, 198. oldum. DGS’de Türkiye 2.’si oldum. Anlayacağınız temel Türkçe ve Matematik konusunda iyiyim ancak sınav sistemi benim zamanımdan bu yana oldukça değişmiş.
Amacım tabi ki derece yapmak falan değil. İyi bit üniversitenin psikoloji bölümünü kazanmak niyetindeyim.
Sınava az zaman var biliyorum, ben hazırlığa sıfırdan başlayacağım. Kalan zamanımı nasıl değerlendirmemi önerirsiniz? Hangi konu ve alanlara yönelmeliyim? Konu anlatımı ve soru çözümü için önereceğiniz kaynaklar nelerdir?
D
4 yıl
yeni polo kaplama
herkese merhaba.

ben de yakın zamanda polo kullanıcıları arasına katıldım. araçta istemediğim tek renk kırmızı idi ancak ne yazık ki bulabildiğim tek araç kırmızı idi ve kırmızı aldım.

şimdi aracı kaplatmayı düşünüyorum. ankara'da sorduğum yerler 3500-6000 lira arası fiyat verdiler mat düz renk kaplama için. sizin önerebileceğiniz yerler varsa referanslı bir yeri tercih ederim. bu arada aklımda mat füme renk var ancak belki araya kontrastlı renklerle (turuncu gibi) ufak eklemeler yaptırabilirim. bir de araca piano black tampon ve marşpiye ekleri taktırmayı düşünüyorum.

denk geldiğiniz bu tip modifiye edilmiş araç fotoğrafı ya da modifiye öneriniz varsa değerlendirmek isterim. bu kasa için internette fazla bir şey bulamadım.
D
6 yıl
Xiaomi Gateway\u0027leri Bağlama ve HomeKit Hakkında
Herkese merhaba,

Artık evde ufaktan birkaç sistem kurmaya karar verdim ve araştırmalara giriştim.

İlk olarak amazon.com.tr indiriminden Philips Hue Başlangıç Seti'ni (3 ambient white ampül, Hue Bridge ve Uzaktan Kumanda) ve Hue Go'yu aldım.

Bunların Apple HomeKit desteği var.

Şimdi bu ekosisteme xiaomi'yi dahil etmek istiyorum.

Xiaomi'nin yeni çıkan Aqara Gateway'i HomeKit destekliymiş. Ben ilk etapta bundan bir tane alacağım ve buna smart switch ile kapı sensörü takacağım. Bir de yangın dedektörü aldım, onu bağlayacağım.

İkinci aşamada ise Xiaomi AC companion alacağım ve bunu hem gateway, hem IR kumanda olarak hem de klima kontrolcüsü olarak kullanacağım.

Son olarak bir de bir yerden uygun fiyatlı Logirech Harmony Akıllı Kumanda buldum, onunla sistemi tamamlayacağım.

Şimdi ilk sorum, ev biraz büyük ama wi-fi extender ile tüm evde wi-fi ağı çekiyor. HomeKit destekli gateway'i koyduğum yerden mesafe sebebiyle diğer sensörlere bağlanamam. İkinci bir gateway'i ilk gateway'e bağlayabilir miyim wi-fi network üzerinden? yoksa bu ikisi birbirinden bağımsız iki hub gibi mi çalışır? örneğin homekit destekli gateway'i salona koydum, kapı sensörü de buna bağlı. kapı sensörü aktif olduğunda diğer gateway'e bağlı bir alarmı çalabilir miyim yoksa sadece kendi içlerinde haberleştikleri sensörlerle mi otomasyon yapılabilir? ya da bir şekilde zigbee extender gibi bir şey var mıdır?

ikinci sorum, bir yerde yeelight'ın polis modu olduğuna dair bir şey okudum. kapı sensörü aktive olduğunda kırmızı-mavi yanıp sönüyormuş. böyle bir ayar var mı yoksa kodlama ile mi yapılıyor? eğer gateway üzerindeki alarmı aktive edersek bunun ses ayarını yapabiliyor muyuz? yoksa standart seviyede bir ses mi veriyor? eve giren hırsızı korkutmak için önerebileceğiniz başka bir şey var mı?

üçüncü sorum, bu saydığım sensör ve sistemlerin ne kadarını homekit üzerinden kontrol edebilirim? bunun dışında hepsini destekleyen başka bir uygulama var mıdır?

son olarak harmony'de gördüğüm kadarıyla "film izle" gibi bir senaryo oluşturup, "ışıkları kıs, televizyonu ve ses sistemini aç, netflix'i başlat" gibi bir komut verebiliyoruz. ancak bazı yerlerde bunun gecikmesi çok olduğu için netflix başlatma işini yapmadığını yazmışlar. oyun oynamak için logitech dışında "ışıkları kıs, playstation'ı aç", film izlemek için "ışıkları kıs, projektörü aç" diyebileceğim ve projektörü telefon üzerinden kumanda edebileceğim bir otomasyon için başka sensör/cihazlara ihtiyacım var mı?

şu anda ilk amacım alarm otomasyonu ve film/oyun otomasyonu yapmak. ileride bir okuma odam olursa onun için bir ışık otomasyonu da yapmak istiyorum. kitap okumak için parlak ışık, çalışmak için daha düşük ışık gibi.

bunların dışında kullanışlı olduğunu düşündüğünüz senaryolar var mı?
D
6 yıl
Cowon Plenue D İçin Kulaklık Tavsiyesi
Herkese merhaba,

Yaklaşık 3-4 ay önce Cowon Plenue D aldım. Kulaklık olarak da Bose QC15 ve B&O Beoplay H3 kullanıyorum. Ancak nedense bu sistemin performansı beni tam olarak tatmin etmiyor.

Internette bulduğum kaynaklardan flac indiriyorum ve onları dinliyorum ancak yine de temiz ve berrak bir ses alamadım. O yüzden ses seviyesini %60-70'lerde tutmak zorunda kalıyorum. EQ ayarları için internette önerilen ayarları kullandım, kısmen de faydalı oldu ama tam olarak istediğimi bulamadım.

Tam olarak sorun nerede bilmiyorum. Denemek için önerebileceğini kaliteli bir kaynak varsa önce onu denemek isterim. Eğer Cowon PD kulaklıkları süremiyorsa (ki pek sanmıyorum) bir amfi ile mi denemeliyim? Bu kulaklıklar için bir amfi seçerken neye dikkat etmeliyim?

Yoksa Cowon PD ile daha temiz ve berrak bir ses alacağım başka bir kulaklığa mı geçmeliyim? Eğer öyleyse ne tavsiye edersiniz?
D
7 yıl
ücretsiz 2016 kpss kitapları- ankara elden teslim
merhaba,
uzman kariyer ve ek birkaç yayının da içinde bulunduğu neredeyse hiç kullanılmamış kpss gk-gy kitap setini ücretsiz vereceğim. ankara içi elden teslim olmasını istiyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.