C

Yarbay
24 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
54 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
11 yıl
selçuk erdem\u0027in bir karikatürünü arıyorum
Aşağıdaki resmin orijinalini arıyorum, yardım eder misiniz?
< Resime gitmek için tıklayın >
C
11 yıl
Neden eskisi gibi keskin çekemiyorum
Nikon D80 body üzerinde Nikon 28-85 (f3,5 - 4,5) lens ve onun da üzerinde uyduruk UV filtre var.

Makinayı 2. el almıştım ve gerçekten sıfırdan farksızdı. Lensi de 2. el aldım. VR olmayan metal gövdeli eski bir lens.

Gazetecilik yaptığım için bu ekipmanlarla epey bir çekim yaptım. Makinaya da oldukça hakimim. Aklıma keskinliğin kaybolmasına sebep 4 etken geliyor.

* Şu an shutter sayısı 27.000. Asıl neden bu olabilir mi? Nikonlar 100.000 deviriyor deniliyor ama bilemiyorum.
* Zaman zaman 30 saniyeye varan gece pozlamaları yaptım. Sensöre zarar vermiş midir?
* AF olmadan, yani elle netleme yaparken lens halkasını hızlı çevirince vıjjt diye dişli sesi geliyor. Diş atladı diyeceğim ama yine de en net kareyi elle yakalayıp deklanşöre bastığımda keskin foto elde edebilirim değil mi?
* Son olarak lensleri tozlatmadığımdan neredeyse hiç silmedim ama aynı şeyi filtre için söyleyemem. Yine de filtresiz olsa bile çekimlerim ilk günkü gibi keskin değil.

Evet, aklıma gelen nedenler bu. Bu kadar poz çektikten sonra gövdenin bakıma gitmesi gerekir mi? Sizin aklınıza gelen nedenler nedir?
C
13 yıl
Corel\u0027in açamadığı cdr dosyası
Corel X4 ile açamadığım bir Corel dosyası var. Önizlemesi görünüyor ancak program açmıyor. Illustrator ile import etmeye çalıştım o da açamadı. Yardımcı olur musunuz?

Aşağıdaki adrese gönderdim.
www.2shared.com/file/XYq1ggxH/a4_tama_ablon.html
C
13 yıl
ESET smart security firewall ayarlarından anlayan?
Şimdi durum şöyle, cep telefonumdaki bir program aracılığıyla uzak masaüstü bağlantısı yapıp kendi bilgisayarıma bağlanmak istiyorum.

Eset'in firewall ayarlarını normalde automatic filtering mode ile kullanıyorum. Bu haliyle yalnızca evde kendi wireless router'ıma bağlanırsam uzak masaüstü bağlantısı sağlanıyor.

Başka bir modemden (veya ip adresinden) bağlanmak istediğimde ya interactive mode ile ya da firewall'ı tamamen kapatarak bağlanabiliyorum.

Soru:
Interactive ile create rule dediğimde başarıyla bağlandığım ayarı automatic mode için nasıl uyarlayabiliriz?
C
13 yıl
Trainz Sim. 12 trafik sorunu
Bu oyunda hangi rotayı alırsam alayım bir süre sonra kırmızı ışığa denk geliyorum ve ne kadar beklersem bekleyim sinyal değişmiyor. Mecburen makaslarla oynayarak trenleri rota dışına yönlendiriyorum. Aİ trenler mi yoksa ben mi hatalıyım? Hiç sönmeyen kırmızı ışık mı olurmuş? MSTS ve Railworks'de bir istek göndererek kırmızı dahi olsa o ışıktan geçebiliyorduk ama bunda bulamadım.

Sanırım eski sürümlerinde de aynı sorun vardı. Bu oyunu nasıl oynuyorsunuz? Ben bir yerden sonra ilerleyemiyorum da.
C
13 yıl
2 ses kartı aynı anda çalışır mı?
Yeni bir 5+1 ses sistemi aldım. Tüm kanallardan ayrı ses alabilmek adına anakartın bilindik mavi yeşil pembe ses giriş çıkışlarının tümü doldu. Şu anki durum şöyle:
mavi olan line in girişi arka sağ sol hoparlör
yeşil ses çıkışı ön sağ sol hoparlör
pembe mikrofon girişi merkez hoparlör ve subwoofer çıkışlarına tahsis edildi

Sorun:
Bilgisayarımda eski bir Avermedia tv kartı var. Eskiden tv kartının ses çıkışından mavi olan line in girişine harici kabloyla kasa arkasından bağlantı yapıyordum. Şu an tüm jaklar takılı olduğu için tv kartından ses alamıyorum.
Bana ikinci bir line in lazım.

Elimde Creative'in eski bir ses kartı var. Bu ses kartının line in girişini sadece tv kartı için kullanıp aynı anda şu andaki mevcut 5+1 bağlantımdan faydalanabilir miyim? Yani ses kartı + onboard ses birlikte çalışır mı? Birisi sadece giriş diğeri sadece çıkış amaçlı kullanılacak.

Aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Başka yollar varsa değerlendirelim.

Anakart: Asus P5NE-SLI
Ses sistemi: Logitech Z-506
C
13 yıl
çözdüm-\u003e winrar sıkıştırma sırasında klasik tema istiyorum
--Çözüldü--

Winrar'ın sıkıştırma anında gösterdiği ilerleme çubuğu (progressbar) temasını nasıl klasik hale getirebilirim? Eskiden sıkıştırma yaparken sıkışma oranını tek çubuk üzerinde sarı-gri olarak görebiliyorduk. Çubuk dolmaya başladıkça sarı alanın gri alana farkından dosyanın ne kadar fazla sıkıştığını anlayabiliyorduk. Win XP'den beri bunu yapamıyoruz galiba. Eski hale çeviremez miyiz?

Özetle resimdeki yeşil kutucukları eskisi gibi sarı-gri istiyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >

Edit:
Winrar'da Options > Settings > General altında Windows progress bars seçimini kaldırmak lazımmış.
C
13 yıl
Bu nasıl oldu? (tinypic sitesi)
Az önce Tinypic sitesine üye girişi yapmadan bir resim yükledim. Zaten üyeliğim de yok. Daha önceden hep İmageshack kullanırdım. Neyse, resmi upload ettiğimde son 3 yüklemeniz yazan yerde benim 1 yıl önce yüklediğim resim karşıma çıktı. Tinypic benim kim olduğumu nerden biliyor?
C
13 yıl
fl studio kullananlara basit bir soru
Fruuty Loops ile yeni tanıştım. Çok amatörce sağını solunu kurcalıyorum. Benim istediğim şu: Herhangi bir şarkıyı programa attığım zaman şarkının temposunu değiştirmeden tonuyla oynamak istiyorum. Piano Roll kısmındaki tuşlara bastığımda ses başka perdeden çalıyor ama hızı da değişiyor. Hızı bozmadan sesi nasıl değiştirebilirim? Channel settings'deki çevirerek ayarladığımız pitch değerine benzer bir efekti klavyeden yapamaz mıyız?
C
13 yıl
Çözdüm---istediğim dosya uzantısına istediğim simgeyi nasıl atayabilirim?
Elimde flv uzantılı video dosyaları var. İnternetten ico uzantılı beğendiğim bir ikon dosyasını indirdim. Bu ikonu tüm flv dosyaları için nasıl kullanabilirim?

Edit: Tamamdır, hallettim. Klasör seçeneklerinde ayarı varmış.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.