B

Çavuş
24 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
20 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
9 yıl
Akşamları internet çok yavaşlıyor!
Sizde de oluyor mu bilmiyorum, gündüz saatlerinde ping normal 80 civarında ama akşam saatleri hız felaket bir şekilde azalıyor. Bugünkü hız değerlerim şöyle, beni iyice çileden çıkardı;

http://i.imgur.com/Zq7alig.jpg

ttnet'i aradım modemle ilgilidir diye savurmaya çalıştılar, ben yok dedim durumu anlattım, en sonunda bölgenizde yoğunluktan kaynaklanıyor diye bir cevap verdiler. harbiden öyle sanırım, çünkü iftar saatine yakın internet hızlanıyor bir kaç megabit. bunun başka bir çözümünü bilen var mı? yoksa büyük ihtimal iptal ettireceğim. her ay 50 lira bu sıkıntıyı çekmek için veremem. hiç internet olmaması yavaş internetten daha iyidir.
B
10 yıl
450-550 TL Arası Telefon Tavsiyesi
İkinci el telefonlara pek güvenmediğim için sıfır telefon bakıyorum. 2 yılda bir telefon değiştiririm o yüzden ince eleyip sık dokurum, şimdiki telefonum HTC explorer. Onu da 2 sene kullandım artık vadesi doldu, babama vereceğim telefonu. Uzun araştırmalarım sonucunda belirttiğim fiyat aralığında bir telefon listesi çıkardım;

Samsung Galaxy Trend PLUS = 500 - 540 TL
Samsung Galaxy S Duos = 500 - 530 TL
LG P705 OPTIMUS L7 = 490 - 520 TL
LG E460 L5 II = 450 - 480 TL
Alcatel Touch Star = 450 TL (Teknosa)
Sony Xperia Miro = 500 TL
Htc Desire X = 550 TL (Teknosa)

Ön kamerasının olması, pusulasının olması, gps özelliğinin sorunlu olmaması, yüzeyinde kullanıma bağlı bozulmalar renk solmaları soyulmalar filan olmaması, kamerasının 3.5 mb ve üstü olması, işlemcisinin en az 1 ghz olması yetiyor. ram çok fazla sorun değil laglı olabilir yeter ki donmasın telefon. oyunlar da çok mühim değil oynamıyorum zaten, internette gezinirken rahat gezinebileyim yeterli benim için. buna göre sizce hangi telefonu almalıyım? başka tavsiyeleriniz var mıdır?
B
12 yıl
Psu önerisi
· Intel®Pentium®4 İşlemci 630 HT Teknolojili

· İşlemci hızı 3.00 GHz, 1 MB L2 cache, 800 MHz. FSB

· 512 MB 400MHz DDR Bellek

· 80 GB 7200RPM Harddisk

· 128 MB DDR GeForce FX5200 Ekran kartı

Hepsiburada'dan 350 wattlık inca power supply aldım ama çalıştırmadı bilgisayarı, donanımdan da pek anlamam. Bu sisteme psu önerebilir misiniz?
B
12 yıl
Samsung Galaxy Mini 2 Kullanan Var mı?
Telefonun fiyatı fena değil gibi ereyon'da 540 lira. İşlemci hızı da 800 mhz ama Arm v7 tabanlı, yani aynı işlemci hızına sahip Galaxy gio ve Ace telefonlarının Arm v6 tabanlı işlemcileriyle karşılaştırmak mantıksız.

Fiyat ve işlemci bakımından aynı klasmanda bu telefona rakip olabilecek telefonlar;

LG E400 optimus L3 (telefon güzel ama ekran çözünürlüğü berbat) - Fiyatı 470 - 500 arası
Motorola Defy mini (bu telefonun işlemcisi mini 2 ile aynı ama hızı 600 mhz. bir de sağlamlık ve batarya süresi bakımından daha iyi gibi) fiyatı 465 - 490 arası
Htc Explorer (işlemcisi ve işlemci hızı motorola defy mini ile aynı ama çok pahalı geldi bana) fiyatı 536 - 565 arası
Huawei Ascend Y200 (işlemci hızı ve işlemcisi mini 2 ile tamamen aynı, fiyatı da iyi ama marka pek bilinir değil güven vermiyor) fiyat 475 - 500 arası

sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
B
12 yıl
Motorola Defy Mini vs LG P503 vs HTC Explorer
Yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Bütçeme uygun telefonlar için uzunca bir süre araştırma yaptım, sizin de görüşlerinizi almak istedim.

Almayı düşündüğüm telefonlar;

Motorola Defy mini
Lg P503 Optimus One
HTC Explorer

İstediğim özellikler;

* Batarya süresinin uzun olması
* Gps özelliğinin hızlı olması
* Menü geçişlerinde herhangi bir takılma olmaması
* Orta seviyedeki oyunları lagsız oynatması
* Sağlam malzemeden üretilmiş olması
* İşlemcinin hızının idare edecek seviyede olması
* Güncellemelere açık olmalı (root yapılabilmeli, olmasa da olabilir)
* Servisinin iyi olması
* Herhangi bir genel sorununun olmaması (ısınma problemi vs.)

Şimdiden teşekkürler.
B
12 yıl
SGK Hakkında ilginç bir soru (?)
selam forum ahalisi,

bu genel sağlık sigortası olayını yeni öğrendim mağarada yaşıyordum, eve geldim posta kutusuna baktım kağıt gelmiş sgk dan. Sigortasızsınız filan 31 ocak'a kadar kaydınızı yaptırın diyordu. Ben hali hazırda zaten öğrenciyim, geçen sene öğrenci belgesini göndermeyi unutmuştum sanırım ondan dolayı geldi. Biraz araştırdım yanlış bilmiyorsam süre şubat ayının sonuna kadar uzatılmış, benim tüm bunlardan ancak bu hafta haberim oldu, sanırım babamın üzerine kayıtlı olduğumdan ve 25 yaşın altında olduğumdan için sadece öğrenci belgesini vermek gerekiyor. öğrenci belgesini almak için öğrenci işlerine gittiğimde sistemin arızalı olduğunu ve bir kaç hafta daha böyle süreceğini söylediler.

Normal lisans ile birlikte ikinci üniversite kapsamında açıköğretimde de lisans okuyorum, yani iki üniversite birlikte en azından kağıt üzerinde öyle. Şimdi bu nalet öğrenci işlerinin sistemi düzelmeyeceğine göre ben gidip aöf bürosundan öğrenci belgesi alıp sgk ya götürsem olur mu? acap bir sorun çıkar mı? bilmiyorum kimsenin başına geldi mi bu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.