B

Yüzbaşı
20 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
7 yıl
Sıcaklık ve nem ölçer
Arkadaşlar, alanında başarılı, yazıları büyük ve okunaklı bir sıcaklık / nem ölçere ihtiyacım var. Kullanıp da önerebileceğiniz bir ürün var mıdır?
B
7 yıl
Ana konuları göremiyorum
Arkadaşlar, foruma giriş yaptığımda ana konuları göremiyorum. Önceden görebiliyordum, ama ne olduysa artık görünmüyor. Forumu mini sürümde kullanıyorum. Yardımcı olur musunuz?
B
8 yıl
Komvi Bacası
Arkadaşlar, kombiyle birlikte ne kadar baca gelmesi gerekiyor. bana, kombinin üstüne takılacak dirseğe birleşik olarak yaklaşık 40 50 santimlik bir baca geldi. Yanında da ek olarak bir metrelik uzatma var. Bu durumda ben bu iki bacanın da ayrıca ücretini mi vereceğim? yoksa sadece bir metrelik uzatmanın ücretini mi vereceğim?
B
8 yıl
ACİL! 28-30kw Kombi Önerisi
Merhaba arkadaşlar;

Buderus gb062 almayı planlıyordum; ancak 10,7 m petek uzunluğu olunca kombinin kaldırıp kaldırmayacağı konusunda emin olamadım. Buderus gb062'nin de 24kw üstü bir kapasitesi yok sanırım.

Bu nedenle 28-30kw yoğuşmalı, görme engelli olduğum için de büyük ve aydınlatmalı LCD ekranı olan bir kombi önerisine ihtiyacım var.

Airfel Digifel Premix ve Eca Confeo Premix'in 30kw kapasiteli kombileri var; ancak bu kombilerin sesli çalıştığını duydum. Kombi mutfakta olacağı için sıkıntı yaşyabileceğimi düşünüyorum. Acaba kombiyi dolap içine alsak sesin önüne geçebilir miyiz?
B
8 yıl
Petek değişimi, seçimi ve temizliği
Merhaba arkadaşlar;

1. Evim 18 yıllık. Ev yapılırken takılan radyatörler panel radyatör; ama üzerinde herhangi bir marka vs yazmıyor. 18 yıl önce 25 mm hatveli radyatör var mıydı acaba? Zira benim radyatörlerin kanal aralıkları oldukça sık. Sanki 33 değil de 25 mm gibi.

2. Bu petekleri temizlettiğimde temizlenip temizlenmediğini nasıl anlayacağım acaba? İçinden siyah siyah sular akıyor, ama küf müdür yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Eğer küfse takacağım diğer yeni petekleri ve kombiyi de olumsuz etkilemez mi? Eski petekleri kullanıp kullanmamak konusunda çok kararsızım.

3. Evime alacağım peteklerin iki tanesini 2 metre uzunluğunda ve 60 cm eninde olacak şekilde planladım; ama petekleri alacağım kişi iki metrelik peteklerde ısınma sorunu yaşayabileceğimi, bunun yerine petekleri mesela iki adet 1 metre şeklinde yaparsam daha verimli olacağını söyledi. Bunun aslı asdarı var mıdır? 2 metre uzunluğundaki peteklerle herhangi bir sorun yaşar mıyım?

4. Alacağım petekler DD Plus; ancak gidip baktığımda bu peteklerin herhangi bir yerinde "plus" ibaresine rastlamadım. Yalnızca sağ veya sol tarafında büyükçe bir "DD" ibaresi var. Bana getirilen peteklerin DD Plus olduğunu nasıl anlayacağım? Ya 25 mm DD Plus yerine 33 mm'lik bir model getirilirse...

5. Eski petekleri temizletirken yeni peteklerin ve hiç kullanılmamış kombimin kimyasala maruz kalmasını istemiyorum. Bunun için ilginç bir çözüm geliştirdim. Temizleteceğim bütün petekleri banyoya taşıdım. Çamaşır ve bulaşık makinelirine su aldığımız kulaklı hortumlardan üç beş tane buldum. Bunları peteklere bağlamak için de iki tarafı dıştan dişli adını bilmediğim bir parçadan üç beş tane edindim. Hortumun bir ucunu bir peteğin çıkışına, diğer ucunu da diğer peteğin girişne bağladım. Bu şekilde üç beş peteği birbirine bağlayarak bir tesisat kurmuş oldum. Şimdi temizleyecek şahıs geldiğinde ilk peteğin girişine makinesini bağladığında banyodaki bütün petekleri aynı anda temizlemiş olacak. En azından ben böyle olacağını tahmin ediyorum. Hatta bir adet hortumu da ilk peteğin girişne bağladım. Hortumun diğe ucunu da banyo bataryasının duş başlığını taktığımız yerine bağlayarak suyu açtım ve ilk temizliği yaptım diyebilirim. Su ilk petekten girerek en son petekten çıkış yaptı.
B
8 yıl
Senet ve Cayma Hakkı
Merhaba arkadaşlar;

Perşembe günü bir doğal gaz firması ile ev içi gaz tesisatı için bir sözleşme imzaladım. işin ücreti 800 TL idi. Parayı iş bittiğinde vermek üzere anlaştık; ama yine de adamlar senet düzenlediler. Bunu yaparken de kimliğimi falan aldılar. Seri numarası falan gerekiyormuş. Neyse senedi imzaladım.

Yalnız akşama doğru başka bir teklif aldım ve bu teklif daha mantıklı geldi. Sözleşme yaptığım adamları arayarak işten vazgeçtiğimi söyledim. Onlar da "tamam" dediler. Senedi ne yapacağımızı sordum. Pazartesi günü gidip iş yerinden alabileceğimi söylediler.

Şimdi ben merak ediyorum. Eğer ki bugün bu adamlar bana senedi vermezlerse ne olur? Sonuçta bu, iş karşılığı yapılmış bir senet. İş başlamadığına göre cayma hakkım vardır diye düşünüyorum.

Şu an bir pürüz yok, ama yine de aklıma gelince merak ettim.
B
8 yıl
Laminant Parke Sökümü
Arkadaşlar; evimdeki laminant parkeyi söküp tadilat yaptıktan sonra geri döşemek istiyorum. Laminant parkeyi nasıl söküyoruz, dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

Daha önce böyle bir işlem yapmadım; ama internette çok yerde yapılabildiğini okudum ve kendim yapabileceğime kanaat getirdim. Biraz yardımcı olursanız hallederim diye düşünüyorum.
B
8 yıl
Laminantlar sökülüp tekrar monte edilebilir mi?
Merhaba arkadaşlar;

Önümüzdeki yıl bireysel doğalgaza geçiyoruz. ben de radyatör borularını yerden götürmek istiyorum. oysa üç yıl önce evimin laminantlarını yeniletmiştim. Şimdi, bu laminantları söküp boruları yerden geçirditen sonra tekrar monte etmek mümkün müdür acaba?
B
10 yıl
USB Aygıtı Tanınmadı
Merhaba arkadaşlar;

Yazıcımı, mp3 çalarımı bilgisayara taktığımda Usb aygıtı tanınmadı, diye bir uyarı alıp duruyorum. İnternette bakmadığım yer kalmadı; ama sorunu çözemedim.

Flash belleklerimi ya da harici disklerimi taktığımda sorun yaşamıyorum; ama yazıcı, tarayıcı, mp3 çalar gibi cihazlarımı taktığımda sürekli bu uyarı çıkıyor ve cihazları kullanamıyorum.

Asus z87 a anakart, Windows 7 ultimate 64bit kullanıyorum.

Lütfen yardım...
B
10 yıl
Asus Bios Güncelleme
Merhaba arkadaşlar;

Asus z87 a anakart kullanıyorum.

Bu anakart için en güncel bios sürümünü bir türlü bulamadım. Bende 1602 yüklü görünüyor, ama ben 1504 bulabildim.

Bana en güncel Asus z87 a bios güncelleme linkini veribilir misiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.