K

Teğmen
03 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
14 yıl
telefonumu aktive edemiyorum
Telefonumu buhttp://forum.donanimhaber.com/m_59188801/mpage_1/key_/tm.htm şekilde 5.1 den 5.01 e düşürdüm aktive edemiyorum elimde tt&t nin simkartıda yok ne yapmam gerekiyor
K
15 yıl
11 hata kodunu aşamıyorum bilgisi olan ?
Arkadaşlar tinyumbrella ile 5.1 den 5.01 e geri yükleme yapmaya calışıyorum ama bir türlü 11 hata kodunu aşamadım bu hata koduyla ilgili ele avuca gelecek bi yardım konusuda bulamadım yardım edebilecek bilgisi olan varsa teleonum geveyli dir ve yüklemeye calıştığım fw snowbreze ile hazırlanmıştır saygılarımla.
K
15 yıl
Home Tuşu Problemi Olanlar Buraya
Öncelikle Belirtmek İstediğim Bilgiler Sağdan Soldan Derlemedir.

Data kablosunu kullanarak sorunu çözmek

Doğru okudunuz... Bildiğimiz şarj/data kablosundan bahsediyorum. Yapmanız gereken telefonun alt kısmına kablonun ucunu her zamanki gibi bağlamak ve beyaz kısmı hafifçe yukarı itmek. Bu pozisyonda iken tuşu kullandığınızda, hassasiyetle çalıştığını göreceksiniz. Fazla zorlamayın! Sorun tekrar ederse, yine nazikçe işlemi tekrarlayın. Bir süre için sorunu ortadan kaldırıyor. Tabii kesin çözüm istiyorsanız, yazıyı okumaya devam edin.
Konuyla ilgili fikir yürüten insanların haklı olduğu bir konu var; sorun yazılımla ilgili ama aynı zamanda donanımla da ilgili! Nasıl mı olur? İsteyenler deneyerek görebilirler ki telefonu fabrika ayarlarına çevirmek sorunu geçici olarak çözüyor... Peki ama aynı zamanda üstteki yöntem de çözüyor!?

Bunu şöyle düşünün. Tuşun çalışması için belli bir akıma, bu akımın kolay iletilmesi için tuşun belli miktarda temas hassasiyetine ihtiyacı var. Zamanla toz, ter ve tabii kullanımdan oluşan yıpranma bu durumu zorlaştırıyor. Bir de bunun üzerine yazılımın da gücü diğer işlemlere aktarması tuşun işini zorlaştırıyor. Bunu en kolay şu şekilde test edebilirsiniz. Tuşunuzun çalışmadığını düşündüğünüz zamanda bile bir süre basılı tuttuğunuzda, voice over (sesli menü) ekranının açıldığını göreceksiniz; yani bazı işlemleri yaparken buton aktif olarak iş görüyor. Uzatmadan, çözüme gelelim.

Menüyü kullanarak sorunu çözmek


Ayarlar (Settings) > Bildirimler (Notifications) menüsündeki aktif öğelerin sayısını minimuma indirin, daha sonra Ayarlar (Settings) > Konum Servisleri (Location Services) menüsünden ihtiyacınız olmayan ama aktif olarak çalışan servisleri durdurun. Bunları yaptıktan sonra telefonun üst kısmındaki güç (power) tuşunu basılı tutarken, home tuşuna da parmağınızı basılı tutun. 3 saniye içinde cihaz kendine reset atacak ve yeniden başlayacak. Açıldıktan sonra bir süre bekleyin; eğer donanımda ciddi bir yıpranma yoksa tuşunuz yeniden çalışmaya başlayacaktır.

Bu işlemlerin her ikisini de veya yalnızca birini uygulayarak sorunu çözemediyseniz eğer geriye seçeneklerin en zoru kalıyor. Eğer garantiniz sürüyorsa veya kendinize güvenmiyorsanız bunu denemenizi önermiyorum; diğer yandan evet, benim soruna bulduğum kesin çözüm bu oldu


Donanımı temizleyerek sorunu çözmek

Telefonun alt kısmında bulunan data kablosunun yuvasını yakından incelerseniz eğer göreceksiniz ki tozlanma ve yıpranma oluşuyor bu kısımda. Hava üfleyebilen bir araç ile (ağzınızla üflemeyin, çok bir faydası olmaz) o kısmı mümkün olduğunca temizleyin. Ardından ucu sivri bir alet bulun ve içerideki soketi yukarı doğru itin, hafifçe. Çok ince bir hareketle yukarı yönlü olarak yuvaya oturduğunu hissedeceksiniz. Şimdi tuşu kullanmayı tekrar deneyin.

Tüm bu yöntemler sizin için çözüm olamadıysa, ne yazık ki cihazı garantiye göndermek ya da tamir için teslim etmek zorundasınız. Kimi forumlarda tuşu nereden satın alıp, kendi kendinize nasıl değiştirebileceğinize dair bilgiler de mevcut. Bunları okumayı da deneyebilirsiniz. Umarım yukarıda yazdıklarım sizler için de faydalı olmuştur.

Bunlar Sorununuzu Cözmediyse Home Tuşunu Kendim Değiştiririm Diyorsanız İşte Size Video



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ARgodzUSEts
K
15 yıl
tinyumbrella start tss server çalışmıyor
forumda araştırdım hatta googlede bakındım çare bulamadım tinyumbrella start tss server çalıştıramadım ne yaptıysam sanırım host dosyasından kaynaklanıyor telefnumu 5.1 den 5.01 e geri yüklemem lazım bu tinyumbrella start tss server hakkında bana yardım lazım saygılarımla.

not bana host dosyası gönderebilirseniz birde öyle denicem saygılarımla.
K
15 yıl
iBooty-for-5.1 nedir ne işe yarar.?
iBooty-for-5.1 nedir ne işe yarar arkadaşlar bi bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?
K
15 yıl
5.1 güncellemesi geveyliler için ne durumda?
5.1 güncellemesi geveyliler için ne durumda Bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirmi.?
K
15 yıl
ios 5.0.1 Den Sonra İphonemi Bul Çalışmıyor
5.0.1 Den Sonra İphonemi Bul Çalışmıyor Bu Sorun Sadece Bendemi Yoksa Başka Arkadaşlardada Varmı Eski Sürüm Mobilme Acık Ve Uygulanacak Herseyi Uyguladım Varmı Aynı sorunu Yaşayan Biri? Yada Yardımcı Olabilecek Biri.
K
15 yıl
İphone 4 %100 sarj olmuyor
İphone 4 %100 sarj olmuyor % 99 da kalıyor sona sajdan cıkarıyorum %100oluyor cıkarıyom %99 bu durmadan böyle devam ediyor cıkaıp takmazsam eyer %99 da kalıyor ve sarjda ısınmaya başlıyor birkaçgündür telefonum böyle
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.