C

Çavuş
13 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
7 ay
Optik Ses Çıkışları Birleştirme.
Arkadaşlar merhaba. Tecrübeli arkadaşlara bir kaç şey danışmak istiyorum.

Evimde Samsung 46ES8090 TV'im var. Ses sistemim JBL Bar 5.1. Android Box olarak Mecool KM2 Plus kullanıyorum. Bunların hepsini ses sistemimde birleştirmek istiyorum fakat sorunlarım var.

  • TV'min %99 ihtimalle HDMI ARC özellikli portunun arızalı olduğunu düşünüyorum çünkü hem Android Box hemde Ses Sisteminden ses alamıyorum. Görüntüde sorun yok ama ses iletimi yok.
  • HDMI ARC arızalı olmasından dolayı TV ve Android Box'ı optik girişten bağlamak istiyorum çünkü her iki yayını seyrederkende DTS özelliklerinden faydalanmak istiyorum. TV'im de DTS NEO 2:5, Android BOX'ımda DTS, Dolby, ATMOS vs. destekleri var. Bu yüzden her iki sistemde de Surround ses almak istiyorum.

Yani özetle, surround ses almam için her iki cihazı optik kablo ile bağlamam lazım fakat ses sisteminde sadece 1 optik giriş var ve şöyle bir ürün buldum. Bu alet benim işimi çözer mi? Sonradan ses sisteminin optik çıkışını yakmak falan istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

https://www.amazon.com.tr/optique-Toslink-Digital-Splitter-adaptateur/dp/B07DK6QQSG/ref=asc_df_B07DK6QQSG/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510424340585&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=12884922511376451164&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9056833&hvtargid=pla-680365955947&psc=1
C
7 yıl
Harici HDD ilginç sorun.
Arkadaşlar merhaba. iomega 750gb (NTFS) harici hdd sahibiyim. çok ilginç ve saçma bir problemim var yardımlarınızı bekliyorum.

problemim; hdd'ye kesinlikle dosya kopyalama yapamıyorum. HDD'den pc'ye dosya atarken problem olmuyor ama pc'den hdd'ye kesinlikle atamıyorum. Lütfen yardım edin. yaptığım çözümleri sıralıyorum.

1- chkdsk/f ile taramada stage 3 fail. Examining security descriptors'da takılı kalıyor ve "An unspecified error occurred (6e74667363686b2e 1652)" hatası alıyorum.
2- Format kesinlikle atamıyorum. biçimlendir dediğimde hdd ve pc bağlantısı zaman aşımından kesiliyor ve hdd yok oluyor. geri dönüşümünü zar zor diskpart yöntemi ile raw formatına kadar yapabiliyorum. sonrasındaki biçimlendirme gene olmuyor.
3- Aygıt yöneticisinden usb sürücülerini silip tekrar yüklüyorum sonuç olumsuz.
4- Diğer 16gb usb bellek ve diğer usb aygıtlarda sorun yok. pc->hdd / hdd->pc kopyalamada sorun yok.
5- Low level format başarısız. hd tune pro ile yavaş tarama yapıldı bad sektör yok.
6- HDD'yi diğer pclere taktığımda kopyalama (her iki yönede) ve biçimlendirme sorunsuz çalışıyor.
7- Son olarak 25 kb'lık word dosyasını sorunsuz atabildim fakat 92 kb'lık bir winrar dosyasını atmada başarız oldu.
Arkadaşlar yardımlarınız bekliyorum teşekkürler.
C
9 yıl
NOTE 3 ŞARJDA KİLİTLENME
MERHABA. HEMEN SORUNUMU ANLATAYIM. GECE TELEFONUMU ŞARJA TAKIYORUM VE SABAHA KADAR ŞARJDA KALIYOR. SABAHA TELİ ELİME ALDIĞIMDA HİÇBİR ŞEKİLDE TEPKİ VERMİYOR. ÜZERİNDEKİ MAVİ LED IŞIĞI SANKİ BİLDİRİM GELMİŞ GİBİ YANIP SÖNÜYOR AMA TUŞLARDAN HİÇBİRİ İŞLEMİYOR. TEST ETMEK AMAÇLI KENDİ CEBİMİ ARADIM ÇALIYOR AMA TELDE EN UFAK BİR KIPIRDANMA YOK (TİTREŞİM, ZİL SESİ VS.) TEKRAR DAN ŞARJA TAKIYORUM GENE HİÇ KIPIRDANMA YOK.SABAHA İŞE GİTMEK İÇİN KURDUĞUM ALARM BİLE ÇALMIYOR. BU YÜZDEN İŞİME GEÇ KALIYORUM. BU ARALAR ÇOK SIK OLMAYA BAŞLADI ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. BU ARADA 4.4.2DE BÖYLE BİR PROBLEMİM YOKTU. 5.0 YÜKLEDİKTEN SONRA BÖYLE OLDU.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.