S

Teğmen
09 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
12 yıl
En İyi Subwoofer
Evet Pıoneer 308D4 subwooferımı değiştirmeyi düşünüyorum. Bütün hoparlörlerim pıoneer olduğundan takımı bozmaya pek niyetim yok. Bass güçlü, yer yerinden oynuyor tabiri caizse, fakat daha iyi, daha tok tonlamaya sahip daha fazla iç titreten subwooferlar olduğunu biliyorum. Pıoneer serileri öncelikli olmak üzere diğer markalardan önerilerinizi bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kriterleri açıklayim hemen;

Güç Aralığı: 250-600rms
Boyut Aralığı: 25-30cm
Bass tonlaması: Kişi zevkine göre (Yumuşak ve tok öncelikli)

Dijital Desing
Cervin Vega
İgimi çekenler


Toz kapağı büyük körükleri geniş basslar gözüme çok hoş ve güçlü geliyor örneğin Orion


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

S
12 yıl
Bir Tuhaflık var Profesyoneller Baksın
2 adet 30A smps adaptörü paralel kullanıyordum. 30A-40V şotki diyotlarla. Fakat 580rms anfi gene kesme yapıyor. Adaptörleri tek tek ayrı ayrı denedim tek oldumu daha tonlu vuruyor. Paralel bağlantıda güçte %30 artış oluyor ama Son seste gene kesme oluyor. Diyotları kontrol ettim sağlamlar. sorun ne burada. Neden tek adaptörle daha vurgulu çalarken 2 adaptörle 2 kat güçlü çalması gerekirken %30 bir atışla çalıyor.
S
12 yıl
Horn Tipi Kabin Yapmak.
Çok az bilgiye rastlanılan bu hoparlör tipinin hesaplamasını veya bir yazılımını bilen varmıdır üstadlar?
S
13 yıl
EVE SES SİSTEMİ KURULUMU ANLATIMI
Hergün yeni arkadaşlar katılıyor aramıza hep bu soruyla karşılaşıyoruz. Burdan ses sistemi kurulumuna yardımcı olmak için elimden geleni yapıcam.

Yaklaşık 6 yıldır ev oto karışımı ses sistemi kullanıyorum, bu 6 yıllık araştırmalarım ve tecrübelerimi paylaşıcam sizlerle. Aslında çocuk yaştan beri severim böyle şeyleri. Bu konuda bilgili diğer arkadaşlarda dahil olacaktır elbet bu paylaşıma.

Evde otomobil anfisi ve otomobil hoparlörleri kullanılabilir. Ev anfisi ilede otomobil hoparlörleri kullanılabilir. Benim tavsiyem genede otomobil anfisidir. Ev anfileri otomobil anfileri kadar güçlü olmuyor. Olanlarda oldukça pahalı. Burda önemli olan hoparlörde ve anfideki güç ve omajın eşit olması.

Bu iş için neler lazım bir liste yapalım.

1- Güç kaynağı
2- Oto Anfi
3- Hoparlör
4- İsteğe bağlı kapasitör

Güç kaynağı
Anfimizi beslemek için ihtiyaç duyduğumuz cihazdır kendisi. Güç kaynağını alırken, kullanacağımız Anfiden yola çıkıcaz. Burada iyi bir sonuç almak istiyorsanız güç kaynağının anfiden daha güçlü olması sizin yararınıza olacaktır. Anfiden zayıf güç kaynakları seste kesme ve bozulmaya sebep olabilir. Genelde 3 çeşit besleme kullanılır bu iş için. Smps adaptör, trafolu adaptör, akü.
Smps adaptörden başlayalım açıklamaya. Bu adaptör %85 verimli olabilen adaptördür. Boyutları Trafolu adaptörlere göre daha küçüktür yer sıkıntısı oluşturmazlar. 10 amper, 15 amper, 20, amper ve 30 amperlik çeşitler olmak üzere piyasada bulunurlar. Üzerinde voltaj ayarıda vardır. 12 voltun üzerine çıkabilirler güce etki eden bir unsurdur bu özellik. Birden fazla smps adaptör diyotlarla paralel bağlanıp akım 2'ye 3'e katlanabilir.

Trafolu adaptörler hazır satılmakla beraber isteğe görede sardırılma ihtimali olan güç kaynaklarıdır. Güce karşılık olarak boyutuda bir o kadar büyür ve ağırdır. 100 amperin üzerinde akım verenleri bulunur. ısıdan kaynaklanan güç kayıpları olur. Piyasada en yüksek 45 amperlik adaptör yaygındır. Yaklaşık 500 Watt RMS anfileri besler. Bu besleme ve verim olayı anfiye göre değişir. ucuz iki tane 1500 watt PEAKlık anfide beslenebilir. Bir tane sağlam 800 wattlık PEAK anfide. Trafolunun avantajı tek parçada yüksek güç elde edilebilmesidir smps gibi paralel bağlama gerektirmez.

Aküye gelicek olursak;
Evde akü nadir kullanılır. Kullananlarda adaptörlerin yetersizliğinden kullanır. Avantajı genelde güç konusunda yetersiz kalmazlar, elektirikler kesildiğinde de kullanabilirler

Sonuç olarak güç kaynağı ne olursa olsun, alırken anfinin toplam rms değerini dikkate alıyoruz.

Oto Anfi
Oto anfi alırken güç kaynağı ve hoparlör uyumuna öncelikle dikkat etmek gerek. Bir anfi alırken üzerinde 1000,1500,2000 Watt yazan değerlere kulak asmayın mümkünse RMS değerini öğrenin. Güç kaynağınıda ona göre ayarlayın. tabiki hoparlör için çalıştığı omajlarıda gözden geçirimeyide unutmayın.

Hoparlör
Bu konuda anfiden yola çıkarak uygun hoparlörü kulak zevkimize göre seçip alıcaz. Bu bass hoparlörüde olabilir 3 yollu herhangi bir hoparlörde. Hoparlörün, Anfiyle rms güç ve omajın aynı değerde olmasına önem gösterin.

Kapasitör
Bu cihazda nadir kullanılır. Sistemde dinlediğimiz şarkılar ritim gereği ani akımlar çeker. Bu ani akımlarda anfinizin ışığı yanıp sönüyor ise kapasitör bu kırpmayı önlemek için vardır. Anlık akımlarda gerekli olan akımı depoladığı kondansatörden sisteme verir. Olmazsa olmaz bir cihaz değildir kullanımı isteğe bağlıdır. Eğer güç kaynağınız çok zayıf olup kapasitör alıp kullanırsanız bir faydası olmaz. Çünkü akım zaten yetersizdir ve kapasitörler sürekli akım vermezler sadece periyodik anlık akım verebilirler. Güç kaynağınız anfiyi besliyorsa gerek yoktur.


Ben konuyu yüzeysel geçtim basit anlattım. Bu işin daha çok detayları var onlarıda sorularınıza karşılık cevaplayacağım.










S
13 yıl
SMPS Adaptör Fan Sorunu
Arkadaşlar anfimi beslemek için 3 adaptör aldım. adaptörlerin fanları çok ses çıkarıyor. Özellelikle akşamları düşük seste dinlemek isterken fanlar sesi bastırıyor.

Düşüncem şu; bu fanlara tahminimce 12V gidiyor fanlara bir direnç takıp beslemesini 7V-8V kadar düşürmek sağlıklı bir uygulama olur mu?

Olursa nasıl bir direnç kullanmam gerekli ?


S
13 yıl
Basslı Şarkılar Burada !...
Evet herkesten ses sisitemlerimizi coşturacak, hakkını verecek şarkı isimleri bekliyoruz.

Ben başlıyorum

yo gotti ft lil wayne- women lie, men lie
young jeezy - white girl (ft slick pulla & blood raw)
Three six mafia - late night tip
Three 6 Mafia - Side 2 Side
Narcotic Sound and Christian D - _Mamasita_ - The Perez Brot
lil jon & ying yang twins - get low
daddy yankee ft snoop dogg - barrio fino en directo - gangsta zone
young jeezy - ı put on











DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.