R

Çavuş
01 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
361231 Gün Cezalı
356678 gün 5 s. 44 dk.
Gönderiler Hakkında
R
12 yıl
Apartman baymak alacak yardım edin
Arkadaşlar daha önce yazdım mı bilmiyorum, sokağımıza dogalgaz yeni geldi vede ben hiç almayacağım vede kullanmayacağım için ilgilenmedim.

Ama apartman döşetecek ortak kolonları vede evine kombide taktıracaklar var, şimdi bu kombiyi ilk alacak olan kardeşimin kocası oda arkadaşına güvenerek dünyanın parasına baymak taktırayım diyor birde ödemesi cazip olduğu için (3 aydan 3 aya ödeyecek).

Allah için bu konunun uzmanlarıdan yardım istiyorum bu konuda en iyi en uygun F/P cihaz hangisi ben baymak kullanan vede memnun olmayan onlarca aile biliyorum ki bana inanmıyorlar sen kombicimisin yada makine mühendimisin diyorlar.

Şimdi bu forumda bu işin uzmanları var yıllardır tavsiye etmiş kullanan güvenilir arkadaşlarımız var banada bir yardımcı olurlarsa binlerce lirayı çöpe atmayalım.

bende bir iki baktım (baktım diyorum gidip almadım)inceledim iki kombi dikkatimi çekti ariston vede kiturami bunların hakkında bilginiz varmı.

Bana vede yaşadığım apartmana sağlıklı iyi çalışan az tüketen kaliteli bir kombi önereceğinizi umuyorum.
R
12 yıl
Elektrikte Kaçak Kullanım Bedelini Ödemeyin!!! - ANA KONU
Bu konunun burada ne işi var dememeniz umudumla.

Evimizde bir sürü elektrikli ürün kullanıyoruz bu sitede bu konuya rastaladım bende başvurmaya gidiyorum sizleride duyarlı olmaya çağırıyorum.




Bende faturada böyle birşey olduğunu bugün öğrendim ve ilk işim bu soygunun durdurulması için üzerime düşen ilk görevi yapmak olacak
Zonguldak Alaplı Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Dursun Uzar, elektrik faturasına yansıtılan kaçak kulanım bedeline, 1 günde 20 tüketicinin itiraz etmek için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Elektrik faturalarına yansıtılan ve 'K.K Bedeli' olarak adlandırılan 'Kaçak Kullanım Bedeli'nin abonelerden tahsil edilmesi abonelerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Alaplı'da, bu konuda Tüketici Hakem Heyeti'ne 1 günde 20 kişi itiraz dilekçesi verdi. Haksız kazanç olarak adlandırılan ve gereksiz yere alındığı belirtilen bu paranın kesilmesi ve geri ödenmesi isteniyor.

Şikâyetlerin ileriki günlerde artacağına dikkat çeken Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Dursun Uzar, "Vatandaşlar, bir dilekçe ve faturaları ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunuyorlar. Kahramanmaraş'ta tüketici hakem heyetinin, tüketici yönündeki kararından sonra birçok tüketici bize başvuruda bulundu. Bir günde 20 vatandaşımız dilekçeleri ile birlikte Tüketici Hakem Heyetimize başvurdu. Bu alınan Kaçak Kullanım Bedelinin hukuka aykırı olduğu konusunda mahkeme kararı olduğu için elektrik kurumunun savunmasını isteyeceğiz." dedi.

Ne Yapmalı

Yukarıda bahsedilen durum üzerine Kahraman Maraş ‘ ta bir vatandaşımız Örnek tüketicimiz İl Hakem Heyetine müracaat ederek haksızlığın giderilmesi konusunda dilekçe vermiş ve hakem heyeti de yapılan inceleme sonucunda tüketiciyi haklı bularak fazladan alınan K:K:B: fazla alınan bedelin iadesine karar vermiştir. "Elektrik hırsızlarının cezasını, dürüst tüketici çekmek zorunda değil. Kurum görevini yerine getirip kayıp kaçağı saptayarak faturayı onlara çıkartsın. Bizim ne günahımız var."
Tüketicilerin izlemesi gereken yol ; önce Fatura ve ödeme makbuzuyla ilgili kuruma itiraz etmeleri gerekli.Daha sonra bulundukları bölgenin İl veya İlçe Hakem heyetlerine bir dilekçeyle müracaat etmeleri gerekmektedir.Bu durumda Tüketici kimdir ? 4077 Sayılı Tüketici Koruma Kanununa göre ; Tüketici: Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya bu hizmetten yararlanan gerçek ya da tüzel kişidir.Ticarethanede kullanılan elektrik ve dolayısıyla fazladan ödenen bedel bu kanun kapsamında değerlendirilmemektedir.Ticari amacı olmayan kamu kurumları,Muhtarlık hizmet binaları,özel mülkiyet ve meskenlerde kullanılan enerji kanun kapsamına girmektedir.
Paylaş:
LÜTFEN SİZDE HERKEZİ BU KONUDA UYARIN VE ŞİKAYET ETMELERİNİ SAĞLAYIN


http://forum.donanimhaber.com/m_55174518/tm.htm
R
12 yıl
Vu+
Arkadaşlar bu markanın benim bildiğim 3 modeli var ben birini alacağım, bir kanal izlerken öbürünü kaydetmek gibi bir derdim yok, sadece SD - HD vede paylaşımı sorunsuz çalışsınbirde Media player özelliği iyi çalışsın.
Başka derdim yok yani iyi bir uydu alıcısından bekleneni bana versin her sene yeni bir cihaz almayım.



http://www.hepsidijital.com/HDTV-UYDU-ALICILARI/Vu-HD/386?gclid=CPWS2rvd4awCFQUhtAodlw31ow


Bunların içinden hangisini alayım Solo yu alsam işimi görürmü,

özellikle sayın serkan beye rica ediyorum yardımcı olurlarsa.

Teşekkürler.
R
12 yıl
Sıfırdan kombi alınacak
Mahalemize yeni dogalgaz geldiği için kardeşim evine kombi almayı düşünüyor her konuda olduğu gibi bu konuda ülkemizde çakal kaynıyor, olmayan özellikleri söyleyerek kandırmak istemeleri, yoğuşmalı alınması gereken yere gerek yok abula sana bu yeter diyerek eldekini kakalama çabaları insanı çileden çıkarıyor.

Şehir; izmir
Yer; akıncılar
MKare; 143 m2
Kat; en üst kat kiremit çatı %90 var 60 cm kenarlarda yok, ama önü arkası her yeri açık
Yalıtım; yarım yamalak

Buraya ne almak lazım, şimdi keşif çagır diyeceksiniz oda bir dert bir iki kişi ile konuştum apartmana komple tesisat döşenecek gelin bakın dedim eğer 2 -3 kişi almazsa ben tesisat döşemem dedi, döşerim diyenlerede güvenme dedi (dandik malzememi kullanacak acaba döşerim diyen),

bir iki arkadaşda geldi eca önermiş kardeşimde fazla para vrmeyim diyince müşteri kaçmasın diye heömen satıcı gerek yok zaten yoğuşmalıya süper normal model var artık ne ise o heröetik mi premixmi (anlamam)

Kazıklanmak istemiyoruz yardımcı olacak varsa eğer menun oluruz, izmirden biride olabilir gelip görüp yardımcı olacak arkadaş, yeterki dürüst olsun malını bana tam anlatsın,
apartmanda en az 3 kişi kombi döşetecek ama çakkalara denk gelmek istemeyiz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.