H

Teğmen
04 Kasım 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
66 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
10 yıl
Autoshow Fuarı Ertelendi
2014’e kur, ÖTV artışı ve kredi sınırlamasıyla büyük darbe alarak giren otomotiv sektöründen fuar hamlesi geldi. 2014’te pazarın en az yüzde 30 daralacağını öngören, siyasi belirsizliğin her geçen gün dozunu artırmasıyla köşeye sıkışan sektör 31 Ekim’de düzenlenecek Autoshow fuarını 2015 ilkbahara erteledi.

Otomotiv Distribitörleri Derneği’ne (ODD) bağlı markaların oy birliğiyle ile alınan karar doğrultusunda iki yılda bir ticari araç fuarıyla dönüşümlü olarak düzenlenen Autoshow fuarı 2015 ilkbahar döneminde düzenlenecek. Ancak genel seçim yılı da olan 2015’te 2 fuarın birden düzenlenecek olması da kafaları karıştırdı. Bazı sektör temsilcileri sektörün iki fuarı düzenleyecek gücü olmadığından yakınıyor. Diğer taraftan Autoshow’u ODD, ticari araç fuarını ise Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) düzenliyor. Şimdi iki derneğin oturup, aynı yıl iki fuarın olup olmayacağını müzakere etmesi gerekiyor.

MODEL YILI GEREKÇESİ

Autoshow fuarının ertelenmesiyle ilgili olarak ODD’dan yapılan yazılı açıklamada ise şunlar yer aldı:

"Geçtiğimiz yıllarda Ağustos ayında uygulanan Model Yılı değişimi nedeniyle Ekim-Kasım aylarında gerçekleştirilen İstanbul Autoshow’ un tarihleri, 25 Şubat 2014 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında tekrar değerlendirilerek, Autoshow’un 2015 yılı ilkbaharında gerçekleştirilmesine karar verildi. Otomotiv sektöründe Model Yılı uygulamasının artık Ocak ayında gerçekleşmesi nedeniyle, senenin ilk yarısında düzenlenecek olan fuarın gerek otomotiv sektörü gerekse otomobil tutkunları açısından çok daha faydalı olacağı düşüncesiyle, 15. Uluslararası İstanbul Autoshow’un, 2015 yılı itibariyle İlkbahar’da düzenlenmesine karar verildi. Kesin tarih önümüzdeki günlerde belirlenerek kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

DAHA ÖNCE DE ERTELENMİŞTİ

Autoshow Fuarı 2001 ve 2002 yıllarında da ertelenmişti. 2001 yılındaki ekonomik kriz nedeniyle ertelenen ve sonraki yıllarda iki yılda bir yapılmasına karar verilen AutoShow'a, 2002 yılında da ‘erken seçim' ve ‘Irak operasyonu' darbe vurmuş, fuar 2003'e ertelenmişti.

KAYNAK :http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25893919.asp


Neyse bu sene arabaları haşat eden , yanındaki kızları gözleriyle yiyen tiplerden yoksun kalacağız
H
10 yıl
Araç değişikliğinde HGS değişmeli mi ?
HGS konusuna baktım ama net bilgi bulamadım. Aracımızı değiştik önceki araçta takılı olan HGS 'yi (yapıştırma olan) söküp yeni aracımıza taksak sorun olur mu acaba ?

Yoksa daha kullanma şansımız yok mu yeni almamız gerek ?
H
10 yıl
Bimeks Darty\u0027 i de almış
Türkiye'deki yabancı elektronik perakende zincirinden biri daha yerli rakipleri tarafından satın alındı. Fransız elektronik devi Darty'nin Türkiye'deki 28 mağazası Bimeks'e devredildi.

Reuters'ta yer alan habere göre Darty, Türkiye'deki faaliyetlerinin Bimeks'e satışı için anlaşma yaptı. Buna göre Türkiye genelindeki 28 mağaza Bimeks'e devredilecek.

Öte yandan hurriyet.com.tr'nin ulaştığı Bimeks yetkilileri, satın alma haberini doğrulayarak, 'Anlaşmayı dün yurtdışında imzaladık. Ayrıntılı açıklamayı gün içerisinde yapacağız" dediler.


ELECTRO WORLD BİMEKS’E SATILDI

Bimeks, geçtiğimiz günlerde de Electro World'ün tüm mağazalarını devralmıştı. Geçtiğimiz yıllarda da Teknosa Dünya elektronik devi Best Buy'ın türkiye'deki operasyonlarını satın almıştı.

SADECE MEDIA MARKT KALDI

Yabancı teknoloji perakende zincirleri Türkiye’den çıkmaya devam ediyor. Yabancı teknoloji marketler arasında Türkiye pazarına ilk giren zincir Darty olmuştu. Darty’i ABD’li Best Buy, Alman MediaMarkt, Saturn, İngiliz Electro World, ve Alman EP Center takip etti.

Türkiye’den ilk çıkan yabancı elektronik zinciri EP Center oldu. Ardından pazarı bırakan diğer bir yabancı oyuncu ise Best Buy olmuştu. Son olarak Bimeks, İngiliz Electro World’ü satın alarak bir yabancının daha çıkmasını sağladı. Media Saturn grubu ise Saturn mağazalarını Media Markt bünyesine alarak Türkiye’deki operasyonlarına devam etme kararı aldı. Böylece Türkiye’deki elektronik zincir mağazaları arasında sadece Media Markt kalmış oluyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25387879.asp

Adamlar yardırıyor toplaya topla büyüyolar ama bu iş tekel olarak sonuçlanmaz inşallah , rekabet bitmemeli .
H
10 yıl
Dailymotion\u0027da kapatıldı .
Koruyolar bizi kötü şeylerden ya düşünceli adamlar

http://www.dailymotion.com/tr
H
10 yıl
Postahaneden ödediğim trafik cezası
Geçtiğimiz Temmuz radar cezası yemiştim 15 gün içinde ödedim indirimli olarak postaneden , fakat şu an borç sorguladığımda ceza ödenmemiş gözüküyor . O makbuzu herhangi bir yere göndermem icap eder miydi ?
H
11 yıl
Film Cezasını İptal Ettirdi
DENİZLİ’de otomobilinin camına film kaplatan Süleyman Aydın, trafik polislerinin kendisine üç kez ceza yazması üzerine dava açarak sonuncusunu iptal ettirdi. Oto alım satım işi yapan Süleyman Aydın, 2 Aralık 2012’de Çamlık Caddesi’nde 20 ALY 12 plakalı otomobiliyle giderken trafik polislerinin yaptığı kontrolde, aracının camında film olduğu için 154 lira para cezası kesildi. Aydın, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesi kapsamında kesilen cezası, 15 günlük sürede yüzde 25 indirimle 115 lira olarak ödedi, aracının camlarındaki filmleri de söktü.

AÇIK RENK FİLM GÖRÜŞÜ ENGELLEMİYOR


Daha önce de otomobilinin camında film olduğu için iki kez para cezası ödeyen Aydın, üçüncü ceza üzerine araştırma yaptı. Araç kullanımına engel olmayan açık renk filmlerin ceza kapsamı dışında olduğunu öğrendiğini kaydeden Aydın, "Arabamın camına güneş ışınlarından koruması ve olası kazalarda yaşanan cam patlamalarında cam kırıklarından korunmak için açık renkte film kaplatmıştım. Araç kullanırken görüşüme engel olmayan bu filmin cezasının da olmadığını internetten yaptığım araştırmalarda öğrendim. Ancak açık renk filme ceza kesildi ve filmleri bir hafta içinde sökmezsem otomobilin trafikten men edileceği söylendi. Ben de hakkımı aramak için dava açtım" dedi.

HUKUK ZAFERİ

Avukat Tamer İm’in takip ettiği dava Denizli 6’ncı Sulh Ceza Mahkemesi’nde 7 ay sürdü. Mahkeme, Aydın’ı haklı bularak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen trafik cezasını iptal etti, ödenen cezanın geri verilmesine karar verdi. Mahkemenin iptal gerekçesinde, "Anılan madde kapsamında ceza uygulaması yapılabilmesi için araçta görüşü engelleyecek veya bir kaza anında içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar eşya ve çıkıntıların bulunması gerekmektedir. Para cezası uygulayan tanığın, araç içerisine girerek filmli camların sürücünün görüşünü engelleyip engellemediğini kontrol etmediği, itiraz edenin aracının camına takılı filmlerin sürücünün görüşünü engellediği yönünde bir tespitin yapılmadığının anlaşıldığı, itiraz eden hakkında verilen idari para cezasının bu nedenle usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır. Uygulanan 154 lira para cezasının kaldırılmasına, ödenen cezanın geri verilmesine karar verilmiştir" denildi.

600 TL MASRAF YAPTI

Mahkeme kararı ile haklılığının kanıtlandığını bildiren Süleyman Aydın, "Mahkemede haklılığımı tescilledi. 600 lira masraf yaptım, inat ettim, ısrarla mahkeme sonucunu bekledim. Sonunda adalet yerini buldu. Mahkeme kesilen cezayı iptal etti, ödediğim 115 lira cezanın geri verilmesine karar verdi. Harcadığım para hiç önemli değil. Haklılığım ortaya çıktı" diye konuştu.

"YANLIŞ YORUMLANIYOR"

Mahkemenin verdiği kararın örnek oluşturacağını belirten Avukat Tamer İm, "Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün uygulaması maalesef yürürlükteki yasaya uymuyor. İlgili yasa sürücünün araç kullanımını ve görüşünü engelleyecek çıkıntı veya benzeri eklentileri kapsıyor. Yasada, "Dışarıdan görüşü engelleyecek filmlerin araca yapıştırılması yasaktır’ demiyor. Mahkeme filmlerin görüşü engellemediğine karar verdi. Araçlarında film olan kişilerin bu filmleri, görüşlerini engellemediği sürece sökmeleri gerekmez. Ceza kesilenler mahkeme yoluyla ödedikleri paralarını da geri alabilirler. Cezaları da iptal edilir" dedi.


http://gundem.milliyet.com.tr/film-kapli-cam-icin-kesilen-cezayi/gundem/detay/1764217/default.htm

bu iş artık bir karara bağlansa da polislerde kafasına göre ceza kesmeseler ..
H
11 yıl
SİM Kart Kilitleri Kalkıyor(imiş)
Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) 7 Haziran'da aldığı kararla mobil haberleşme hizmeti sunan firmaların müşterilerine indirimli veya bedelsiz verdikleri cihazlara koydukları elektronik kilitlerin 7 Eylül'den itibaren kullanılamayacağını söyledi.

Ağaoğlu, söz konusu uygulamanın tüketicilere GSM operatörlerince belli bir süre abonelik ve sadece o operatörün SIM kartıyla kullanılması şartıyla düşük fiyatlı verilen taahhütlü cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi elektronik haberleşme cihazlarının başka operatörlerin SIM kartlarıyla kullanabilme olanağı sunacağını belirtti.

"SIM kilitli cihaz devri sonlandırılmış oldu"

Ağaoğlu, bunun geç ama yerinde alınmış bir karar olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Elektronik kilitli cihaz kullanan tüketiciler, bundan böyle diledikleri operatöre geçiş kararını daha özgür alabilecek. Kilitli cihazların kilitlerinin kırılarak, başka GSM firmalarının SIM kartlarıyla da kullanılmasını sağlamak için bazı cep telefon satıcıları cihazın cinsine göre, 20 ile 100 lira arasında ücret alıyordu. Ayrıca kilitli cihazlara müdahale ederek, diğer operatörlerin hatlarıyla görüşmesine imkan sağlıyorlardı. Tüketiciler artık korsan kilit kırıcılarına para ödemek zorunda kalmayacak. Mevcut durumda kilit içeren cihazlara uzaktan erişim imkanı bazen mümkün olmuyor. Mobil işletmecilerin internet siteleri üzerinden söz konusu cihazların kilit kodlarının kaldırabilme imkanının sağlanması ile kilitlerin açılmasına yönelik her türlü kolaylığın işletmeciler tarafından abonelere gösterilmesi hususlarına karar verilerek, SIM kilitli cihaz devri sonlandırılmış oldu."

"Sorun yaşayanlar BTK'ya veya tüketici hakem heyetlerine başvurmalı"

Şu anda yüzbinlerce cihazın kilitli olduğunu aktaran Ağaoğlu, tüketicilerin karar yürürlüğe girdikten hemen sonra operatörlerine müracat ederek, kilitleri açtırabileceklerini söyledi.

Ağaoğlu, risk altına girilmeden işlemin ücretsiz yaptırılacağını dile getirerek. "Eğer herhangi bir sorun yaşarlarsa BTK'nın tuketici@btk.gov.tr adresine başvursunlar. Eğer bundan sonuç alamazlarsa bulundukları il ve ilçelerdeki tüketici hakem heyetlerine dilekçeyle müracaatta bulunsunlar " diye konuştu.
Her türlü hakkı saklıdır.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/24650630.asp
H
11 yıl
Airbagleri Açılmayan Mercedes
Haberde resimler mevcut buraya yükleyemedim :http://www.ozgurkocaeli.com.tr/haber/200-bin-liralik-mercedes-hasat-136033.html?asset_page=1#us-page


İzmit’in tanınmış işadamlarından, Ayaz Pastanelerinin sahibi Alaattin Ayaz(49), geçtiğimiz günlerde büyük bir kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ayaz’ın 200 bin TL değerindeki lüks Mercedes otomobili, TIR’la çarpışıp hurdaya döndü.

HIZLA TIR’A ÇARPTI
Alaattin Ayaz, kısa süre önce satın aldığı Mercedes E-250 model 34 UV 6727 plakalı otomobiliyle İstanbul’dan İzmit’e dönüyordu. Otoyolun Hereke-Körfez arasında hızla giden Alaattin Ayaz, önünde seyreden TIR’a arkadan çarptı. Alaattin Ayaz, bundan sonrasını hatırlamıyor.

AİRBAG AÇILMADI
Gözünü hastanede açan, başında ve elinde darbeler bulunan Alaattin Ayaz, böylesine büyük bir kazadan sağ kurtulduğuna seviniyor, ancak son model Mercedes’in kaza sırasında hava yastığının (Airbag) açılmaması nedeniyle son derece öfkeli. Ayaz, “Bu arabalara güvenli diye servet ödüyoruz, ama kaza sırasında hava yastığı açılmıyor, Mercedes’i mahkemeye vereceğim” diyor.
..

Bu gibi durumlarda tüketicinin böyle bir hakkı var mı acaba kaza ciddi ve hava yastıkları açılmamış ?
H
11 yıl
HGS Geçiş Sorgulama-Ceza
Bugüne kadar geçtiğimiz HGS geçişlerine ulaşabileceğim bir adres var mıdır acaba ? Biraz baktım da bulamadım .

Dün İzmit'ten İstanbul'a giderken 148 lira ceza yazdı bakiyem olmasına rağmen , dönerken herhangi bir ceza yazmadı acaba bakiyemden düşerler mi diye merak ediyorum .
H
11 yıl
dominos kodu olanlar danışmaya lütfen
Alışveriş çeki bölümünde olanlara mesaj attım ama geri dönen yok . var mı sevabına kod verecek bir DH' li ??
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.