M

Yüzbaşı
11 Ekim 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
46 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
geçen yıl
İlginç Sorun CDTI.Sadece Hava sıcakken rölanti dalgalanarak çalışma
Arkadaşlar herkese şimdiden teşekkürler.
2017 model 40 bin km de 1.6 CDTI Astra K sahibiyim.duzenli bakımlarını hep zamanından önce yaptırırım. Az çok otomobiller sanayi hakkında bilgim vardır ama anlamlandıramadigim bı problemim başladı son zamanlarda
Havalar ısınmaya başladıkça motor soğukken ilk calistirmada rölanti dalgalanarak çalışıyor sonra 1-2 dk içinde toparlıyor.soguk havalarda en ufak problem yok güneş altında kalınca böyle bişey olusuyor. Yani herkeste oluşan problemin tam tersi.
Akü yeni bakımları tam.son zamanlarda artık 8-10 km'lik kısa periyodlarda kullanmaya başladık .egr dpf arızası mıdır acaba diye düşündüm ama en ufak bi ariza lambası yakmadi.
Bilgisayarda da arıza vermedi.
Map sensorunu temizledim olmadı.
Uzun süre yüksek devir kullandım olmadı.

Bilgisi veya fikri olan var mıdır acaba
M
10 yıl
Çamur Deryasında Yüzmek [[ Bol SSli ]]
Bir çamur konusu da ben açayım dedim.Geçen hafta kardeşimle havanın bulutsuz masmavi olduğu bir gün şehir barajına gidip, barajın yanından 10-12 km dağ yolunu turlayacaktık.
Toplam tur 35-40 km olacaktı fakat bayağı zorlu ve zevkli bir yol.Patikalar sert virajlar heyelanlar ....


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Evdeki hesap çarşıya uymuyor ve barajla beraber havada simsiyah bulutlar yaktım çıranızı der stiliyle gözükmeye başlıyor.
Kaşınıyoruz ya işte birşey olmaz deyip fotoğraf çekmeye devam edip kendimizi toprak dağ yoluna vuruyoruz

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonra tam tepemizden bulutlardan kağıt yırtılması gibi bir ses geliyor ve kafamıza kafamıza dolu yağmaya başlıyor.kardeşimle dönüp bakışıyoruz.tamam mı devam mı len gibisinden.zira toprak yolun ortasında sayılırız.tahminen önümüzde 7 arkamızda 5km lik bir etap var.eccük daha devam edek derken siz kimle inatlaşıyorsunuz ( )diye bir ilahi mesaj dolunun şiddeti artırmasıyla geliyor.dönüyoz ama artık nafile.her yer çamur yol tutmuyor.son hız virajlarda savrula savrula giderken güç bela bir seyir kamelyasına atıyoz kendimizi.henüz sular toprak altına işlemediğinden bisikletle ilerleyebildik şansımıza.tabi üst baş her yer çamur sanıyoruz ama bu daha hiç birşey

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir buçuk saat sonra yağmur diniyor.şimdi macera başlıyor.yolumuz yokuş aşağı fakat bildiğimiz bataklık.abartısız söylüyorum ayağımı attığım gibi bileğime kadar battım.tahminim 400 metre gidemeden bisikletler kitleniyor ve ellerde indirmeye başlıyoruz.bu kısmı gerçekten anlatamam yaşamak lazım

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Ön teker alttan çamuru topluyor maşa arasından kar topu atar gibi atıyor

< Resime gitmek için tıklayın >

1x1 de ayakta pedal zorluyorum ama artık attırıcılar çamurla kaplandığından bağımsızlıklarını ilan ediyorlar.vitesler kafasına göre üç aşağı beş yukarı atıyor.
Tabi zincirde çamur topladığından tahminim 4 devir yapar yapmaz rublede tamamen kitleniyor çamurla.şimdi de bisikletlerin bize binme zamanı
Asfalta inince bilanço dehşet

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Üstteki fotoda arkadaki bisikletin zincirler

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu konu 01001101 nickli arkadaşımızınhttp://forum.donanimhaber.com/m_91450413/f_/key_%25E7amur//tm.htm#91515157 linkteki konusuna diss niteliğinde oldu biraz ama
M
10 yıl
Akşam Otomobilin Arka Kapısını Çaldılar!
Arkadaşlar konuyu yine bizim forumda konu dışında gördüm sizlerde haberdar olun diye konu sahibinden izin alarak buraya açayım dedim.

AKSARAY'da evin önünde park halindeki otomobilin sol arka kapısı ile içindeki nargile çalındı.

Olay, gece yarısı Hashas Mahallesi 6617 Sokak'taki Özata Apartmanı önünde meydana geldi. Necmi Demirel, işe gitmek için evinden çıkıp apartmanın önünde park halindeki 42 H 9304 plakalı otomobiline binerken, sol arka kapının ve araç içindeki nargilenin olmadığını fark etti. Şaşkınlık yaşayan Demirel, polise haber verdi.

Bir şirkette pazarlamacı olarak çalıştığını ve işe gitmek için otomobilinin yanına geldiğinde kapısını çalındığını fark ettiğini ifade eden Necmi Demirel, 'Sabah işe gitmek için aracın başına vardığımda, şoke oldum. İlginç bir hırsızlık. Demek ki kapıya ihtiyacı varmış, kapıyı çalmışlar. Araçta teyp falan duruyor, sadece nargileyi almışlar' dedi. Polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
10 yıl
Oryantiring Hakkında Bilgi [ Sorular Cevaplanır ]
Türkiye'de oryantiring
Türkiye'de oryantiring, 1970'lerden beri silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapılmaktadır. 1999'da İstanbul ve Ankara'da halka açık oryantiring grupları kurulmuş ve faaliyete başlamıştır. Türkiye'de resmi örgütlenme çalışması 2001 yılında başlamış ve 2002 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dağcılık Federasyonu'na bağlı Oryantiring Asbaşkanlığı kurulmuştur. Asbaşkanlık 2004 yılında İzcilik Federasyonu'na bağlanmıştır. 2006 yılında bir Oryantiring Federasyonu kurulması kararı alınmış olup, 28 Mart 2006 tarihinde İzcilik Federasyonu'nundan ayrılan Oryantiring, 19 Haziran 2006 tarihinde kurulan Oryantiring Federasyonu'na bağlanmıştır. 2006 yılının son dönemlerinde özerliğini isteyen Federasyon, 2007 mart ayında birinci genel kurulunu yaparak özerk federasyon olmuştur.


Kurallar
Oryantiringde sporcular kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere (kontrol noktaları) sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışırlar. Kontrol noktalarında turuncu-beyaz bayraklar bulunur. Yarışmacılar bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fişe (kontrol kartı) basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar. Bazı yarışmalarda zımba ve kontrol kartı yerine elektronik bir sistem de kullanılmaktadır. İki hedef arasında hangi yolu izleyeceğine yarışmacı kendi karar verir. Amaç hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm hedeflere ulaşamayanlar genellikle diskalifiye edilir. Yarışmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çıkış verilir. Yarışmacılar parkur boyunca karşılaşsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır.

Araçlar


Oryantiring haritası ve parmak pusulası

Harita: Oryantiring haritası, topografik haritanın üzerine bitki örtüsü, kayalar, küçük çukur ve tümsekler, kuru dere ve sel yatakları, su kanalları, elektrik telleri, evler vb. unsurların işaretlenmesiyle oluşturulur. Ölçek genellikle 1:5.000 - 1:25.000 aralığında olur. Eşyükselti eğrileri, arazideki ayrıntıların görülmesine imkân verecek şekilde 5 ila 25 metre sıklığında çizilir. Harita, yarışmayı düzenleyenler tarafından hazırlanarak sporculara yarışma öncesinde verilir.

Kontrol kartı: Kontrol noktalarına gittiklerini kanıtlamaları için sporculara yarışma öncesinde verilir. Yarışmacılar kontrol noktalarındaki zımbaları bu karta basar.

Pusula: Haritanın doğru yorumlanması ve kerteriz alma amacıyla yaygın olarak kullanılmakla birlikte zorunlu değildir. Gerek tecrübeli gerekse acemi sporcuların sadece harita ile oryantiring yapması mümkündür. Oryantiring pusulaları haritayla birlikte kullanılabilmesi için şeffaf tabanlı yapılırlar. Parmak pusulası tek elde harita ile taşınabilmesi için parmağa takılabilen pusula tipidir.

Giyim: Kolay kuruyan sentetik kumaşlar tercih edilir. Kolların ve özellikle bacakların çalı ve dikenlerden korunması için uzun kollu tişört ve pantolon giyilir. Böylece doğada bulunan kene gibi zararlı böceklerin ısırmasına karşı da koruma sağlanır. Çalı ve dikenlerden daha iyi korunmak için tozluk da kullanılabilir.


Oryantiring ayakkabıları.
Ayakkabılar: Koşuya uygun ve zemini iyi tutan herhangi bir spor ayakkabısı kullanılabilir. Oryantiring için özel üretilen çivili ayakkabılar da bulunmaktadır.

Oryantiring türleri

Uluslararası Oryantiring Federasyonu'nun kabul ettiği dört oryantiring disiplini vardır:

Koşu: En yaygın oryantiring branşıdır. Yürüyerek veya koşarak yapılabilir.
Dağ bisikleti: Kuralları koşu oryantiringine benzer. Mesafeler çoğu kez daha uzun, harita ölçeği daha büyüktür. Yarışmacılar haritalarını gidona tuttururlar.
Kayak: Kuzey disiplini kayağıyla yapılır.
Patika: Özellikle engellilere yönelik, hız unsurunun geri plana itilip harita okuma unsurunun vurgulandığı oryantiring branşıdır. Tekerlekli sandalye ile katılan bir sporcu ile koşabilen bir sporcu eşit koşullarda yarışabilir.
Bunlar dışında, yapıldığı araziye, kurallarına, zamana göre pek çok oryantiring türü vardır:


Ben yaklaşık bir yıl önce keşfettim bu sporu.daha bu sabah kuş uçuşu 10 km benim istikametimde 13.5 km süren 2 saat 20 dk da tamamladığım dağlık etap antremanım vardı.
Sorularınız varsa mümkün olduğunca cevaplamaya çalışırım
M
10 yıl
Salcano astro 270sv mi YOKSA Mosso acr 101 mi ? ACİLLLL.......
Beyler bisiklet almaya karar verdim ama 2 bisiklet arasında kaldım.Yardım ederseniz sevinirim.

http://www.sakabisikletbayi.com/index.php?route=product/product&product_id=80

http://www.mossobisiklet.com/urun-detaylari.asp?id=31
M
10 yıl
Bir Otobüs Şöforü Rezaleti Daha [video]
Sivasta okuyorum.her gün iki kere kullanıyorum üniversite hattını.bu adamların aklı mantığı vicdanı merhameti onu geçiyorum annesi kardeşi sevdikleri yok mu
Ben suçun büyüğünü anne babasına atıyorum.çocuk yapmak onu besleyip karnını doyurmak değil maneviyat yüklemek ahlak saygı öğretmektir.aç kalsın ama bunlardan eksik kalmasın.ama bunları vermeyip sadece cebine harçlık koyulunca işte sonuçlar malum videonun sonlarında arka tarafı gösteren kamera görüntüleri de var.inenlere yaptığına dikkat edin.söyleyecek söz bulamıyorum

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/181586/asiri-atarli-halk-otobusu-soforu

Edit:zaten konusu açılmış silinebilir.
M
10 yıl
Bisikleti Nereye Bırakıyorsunuz Çarşıda Pazarda [ Kilit Önerisi de Lazım ]
Arkadaşlar ben sivas gibi küçük bir şehirde yaşıyorum.mümkün oldukça bisiklet kullanıyorum kendimi bildim bileli.fakat kendimi bildim bileli de bisiklet ile beraber gelen bir sorunum var.

Park Sorunu

Evet derdim bu.işim oluyor herhangi bir yere gidiyorum bisikleti nereye koyup nereye bağlayacağımı şaşırıyorum.
Hatta bazen rastgele apartmanlara bile sakladığım o yüzden azar yediğim, cami avlusuna kilitlediğim dahi oldu.
Çoğu zaman viteslerle oynanmış buluyorum.hep aklım bisiklette kalıyor.Bir kaç arkadaşımın bisikleti çalındı.onun korkusu da mevcut.
Sorum şu siz bu gibi durumlarda neler yapıyorsunuz nereleri tercih ediyorsunuz ?

Birde bana sağlam bir kilit önerir misiniz.2-3 liraya satılan kilitleri ben kendim anahtar kırılması sebebiyle kargaburnu ile kırmıştım.hiç güvenim yok onlara yani
M
11 yıl
Değişik İki Soru Soracam
Arkadaşlar öncelikle dertlerimi forumda ve başka sitelerde aradım aradım bulamadım.ya ben arayamadım yada gerçekten yoklar.neyse sorularıma geçeyim.

1-) 4gblık discoverye sahibim.ben klasik şarj soketi arızası ile garantiye gönderdim telefonu.garanti dışı dendi parayı ödedim gelmesini bekliyorum yaklaşık 13 gün oldu.eğer 20 iş günü süreyi geçerse ürün değişimi hakkım var mıdır.yani normalde var biliyorum ama "garanti dışı" yazması bu hakkımı elimden alır mı ?

2-)ben telefona hafıza kartımı çıkarıp takınca telefonu yeniden başlatmadan kartı okumuyor.farklı kartlarla ve arkadaşlardaki farklı discoverylerde de denedik hep böyle oluyor.bu normal mi yoksa çözümü var mı ?
M
11 yıl
Bir el atın Üniversite Değişimi
Arkadaşlar uzun zaman araştırdım fakat bulamadım en son size danışayım dedim.şimdi herhangi bir üniversitede öğrenim görürken okuduğum fakültesi o üniversiteden daha düşük sıralamadaki başka bir üniversiteye geçme imkanım var mıdır.koşulları nedir.yani yatay geçişle seviye atlanıyor ya hah bana onun tam tersi lazım bu nasıl oluyor acaba
M
11 yıl
Bu sıralamaya gelir mi dersiniz ?
Arkadaşlar sorum basit.mf4 10.384 sıralamaya sahibim.
odtü havacılık ve uzay müh. 9.850 ile almış.girebilir miyim sizce.ihtimal yüzde kaçtır acaba
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.