C

Yüzbaşı
02 Ekim 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
358261 Gün Cezalı
356363 gün 2 s. 46 dk.
Gönderiler Hakkında
C
6 yıl
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var (2. el satış)
Arkadaşlar merhaba. Sizlere önemli bir hususta ihtiyacım var. 31. 05.2018 tarihinde Proton marka bir araç aldım. İlana göre hasar kayıtsız, şanzımanı yeni yapılmış olduğu ifade edilmiş. Ancak bugün otomatik şanzıman 4. vitese geçmemeye başladı. Aracı lifte kaldırıp baktığımda beynimden vurulmuşa döndüm. Aracın arka amortisörleri arka aksa oturulmadan üzerine konulmuş. Şanzımanı unuttum desem yeridir. Motor yağ pompasından yağ sızdırıyor varan üç. Aracı satın aldığım kişiyi aradım , 500 lira gibi bir teklifte bulundu. Canım çok sıkkın, sıkışık bir durumda aracı almıştık. Sizce hukuki olarak ne yapabilirim.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
C
6 yıl
Bisiklet ve toplu taşıma araçları.
Arkadaşlar merhabalar. Bisiklet kullanımına yeni başlayan biriyim. Hasbelkader bir bisiklet aldık. Eksiklerimiz var ve bir şekilde sizler sayesinde öğrenmeye çalışıyoruz.Bugün başıma bir olay geldi. Bisikletimle bozuk ve tali bir yolda ilerlerken tekerleğim patladı. Mandal yayı girmiş.(nerden bulduysam :) ) Pompam ve yamam olmasına rağmen plastik levyemi evde unuttuğum için yama yapamadım. Zaten ortamda çamur olduğu için tamirata çok müsait değildi.Ben de dolmuş beklemeye başladım. Bu arada unutmadan bisikletimde kamera takılı. Çünkü yolda izde bir sürü tehlike mevcut; üzerimize kıran mı ararsınız,üzerime şişe atan mı , köpek salan mı....O yüzden ben de ne olur ne olmaz diye gidona kamera taktım.Dolmuş geldi bende hemen binmeye cüret ettim !!! Şoför arkadaş bisiklet ile alamayacağını belirtti. Bende tekerleğimin patlak olduğunu belirttim. Üstelik dolmuş müsait ve tekerlekli sandalye koyma kısmı olmasına rağmen. Doğru düzgün dinlemeden bastı gitti.Kameraya çektiğimi belirttim ama duyduğunu zannetmiyorum. Yolum uzun olmasa ve yaklaşık 1 km lik rampa olmasa sırtlar götürürüm bisikleti. Ki öyle yaptım hırsımdan.10 dakika götürdükten sonra bir dolmuş daha geldi. Umutsuzca el kaldırdım ve durdu o kadar sevindim ki anlatamam. İnerken de binerken de teşekkür üstüne teşekkür etmekten kendimi alıkoyamadım. Neyse çok uzattığımın farkındayım, şimdi sizlere bir kaç sorum var.


VİDEO :https://youtu.be/zVlhuGOQY8c


1- Toplu taşıma araçlarına bisiklet koyma veya koymama gibi bir durum var mı? Çünkü ilk şoförü şikayet edeceğim.
2- Lastik patlamasına kısa vadeli bir çözüm var mı? Yani tamir yapamayacak bir pozisyonda isek köpük lastik tamir kiti veya jel tavsiyeniz var mı?
3- Kron xc 100 29 jant md bisikletime uygun iç lastik veya tubeless lastik tavsiyesi verir misiniz?
4-Ayrıca kask eldiven, tamir kiti, yama dışında tavsiye edebileceğiniz aksesuarlar nelerdir?

Hepinize saygılarım sunar iyi forumlar dilerim.
C
7 yıl
Hacettepe Üniversitesi Kalacak Yer Yardim!
Arkadaşlar merhaba. Özellikle Ankara'yi bilen arkadaşlardan bir istirhamım olacak. Temmuz ayında babamı Hacettepe Üniversitesi hastanesine götüreceğim. Babam kalp rahatsızi. Ankara'yi hiç bilmiyorum. Mümkün olabildiğince hastahaneye yakın babamla kalabileceğim uygun bir yer arıyorum. Öğretmen olmama rağmen öğretmen evinde yer yok. Herhangi bir resmi kurumun misafirhanesi var mı? Fiyat konusunda makul, hastahaneye ulaşım konusunda zor olmayan bir yer tavsiye ederseniz mutlu olurum. Saygilarimla
C
7 yıl
LG FLATRON W2234S ÇİZGİ SORUNU
Arkadaşlar merhaba, yıllardır teknoloji ve sosyal yaşam ile ilgili dertlerimizi, bilgilerimizi paylaşıyoruz. Her zaman yardımlarınızı gördüm bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Şimdi izninizle bir derdimi sizinle paylaşmak isterim.

- LG FLATRON W2234S monitörüm var. bugün bilgisayar açıkken yatay bir şekilde monitörü baştan başa geçen siyah bir çizgi belirdi. Çözünürlük değiştirdiğimde kesinlikle yeri değişmiyor.Zaten monitörün güç tuşuna basmam ile çizgi hemen beliriyor.
-Yine de farklı bir ekran kartı ile denediğim halde sonuç aynı.
-Vga ve güç kablolarını oynattığımda herhangi bir değişme olmuyor.
- ve her gün çizgiler artarak üst üste gelmeye devam ediyor.
-Şimdi bu panel arızası mı, yoksa monitör kartlarından birinin suçu mu?
-elimde 22 inçlik bir panel var değiştirsem sorunum çözülür mü?
değerli yorumlarınızın sonucuna göre arka paneli açmayı düşünüyorum.
- Ekrana parmağımla bastırdığımda herhangi bir değişim olmuyor.
Saygılarımı sunar, hayırlı ramazanlar dilerim.

(Ado usta rahatsız ettim , tecrübelerine ihtiyacım var. :) < Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
C
7 yıl
EKŞİCİ GİBİ REZALET REZALET Mİ YAZAYIM?
Arkadaşlar merhaba, ilk konu dışı başlığım. lütfen hatam varsa affedin. 08.01.2017 tarihinde N11 üzerinden iki tane sehpa alayım dedim. Mağaza puanı yüksek olan bir firmadan iki adet sipariş verdim. Ve süreç başladı. Biri siyah biri beyaz olan iki sehpadan siyah olanı bana göre kusurlu ve mağaza ile iletişime geçtim. Film burda kopuyor. Buyrun görsellere< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Tabi firmanın çözüm odaklı algısına kandığım için onayı peşin peşin verdim. verdikleri cevaplarda maalesef art niyetli bir insanmışım gibi gözüküyorum. Şimdi ekleyeceklerim ürünün fotoğrafları.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Diyeceksiniz ki '' Lan düdük kullan işte altı üstü bir 70 liralık sehpa ne kendini yoruyorsun''. Haklı olabilirsiniz. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Ben haksız ve gereksiz bir uğraşıya mı giriyorum ? Yoksa böyle firmalar popülizm ile işlerini rahatça görüyorlar mı?
C
9 yıl
Pirelli p6 cinturato - Petlas Snowmaster
Diyeceksiniz ikisi ne alaka? Biri kışlık biri yazlık. Birazdan anlatacağım.
Pirelli p6
2013/13. Hafta üretimi 20.000 km kullanildi. 185/60/15 84 h
Petlas Snow master
2013/42. Hafta 6.000 km kullanıldı.
185/60/15 84h

Kısaca aciklayayim. Bu pirelli beni yedi bitirdi. Yahu dehşet konforsuz bir lastik. Yüksek oranda ses yapıyor.Son 7.000 km ise 80 km hizin uzerine çıkınca garip bir uğultu başlıyordu. Tekerlek rulmanlarina kabahat buldum. Öylece kullandım. Yazık kaymak asfaltta 90km/s hizda hava basinci 32 de,telefondan ölçüm yaptım sonuç, 76 db

Geçen gün kisliklari taktirayim dedim. Rot balans yapıldı ve yola cikildi. Lastik havasi 32. Yine kaymak asfalt hiz 90km/ s, sonuç 73 db.

3 db den ne olur demeyin. Çok ama çok fark ediyor. 80 km/s den sonraki garip ugultuda artık yok. Aracım ibiza st 1.4 . Kışlık lastik yazliktan daha sessiz ve konforlu olur muymuş? Eğer yazliginiz pirelli p6 cinturato ise evet.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
C
10 yıl
ORDU DA LPG DOLUMU (SAHTEKARLIK İÇERİR)
İyi günler arkadaşlar. Dün başıma gelen sinir bozucu bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Tatil için memleketim Ordu da bulunuyorum. Dün misafirim geldi ve O nu Gülyalı ilçesine götürdüm. Dönüşte Gülyalı çıkışında AKPET istasyonunda lpg ücretini 2.69 görünce depoyu doldurma gereği duydum. Bir gün öncede Petrol Ofisinden 2.88 den 50 tl lik 17 küsur litre gaz almış, 64 km yol yapmış idim. Maalesef burada fiyatlar çok uçuk 2.90-2.93 lerde geziyor. Akpete dönelim. Pompaya girdik. Ben tahminen 20 litre gaz alır diye tahmin ediyorum. Tankın kapasitesi 32 litre, dün tank boşken aldığım 17 lt lik gazın, 64 kmde 5ini harcasam (ki şehir içi ortalamam 8 litre civarı )kalır 12 litre. 20 de burada alsam tank dolar. Pompacı arkadaş taktı tabancayı. Ve dolmaya başladı 20 yi geçti 25 oldu daha gidiyor. Dedim dur. Bıraksam 30 falan basacak. Uyardım yukarıdaki açıklamayı yaptım. Öfke ile sen ne diyorsun kardeşim biz hırsız mıyız dedi. Baktım adam gibi konuşulmayacak, içeri sorumlu biri ile görüşeyim dedim. Bir bayan çıktı ,kendilerinde sorun olmadığını ama istersem Epdk ya başvurmam gerektiğini, ondan bir şey çıkmayacağını ifade etti. Diyeceksiniz bir önceki aldığın yerde sıkıntı var. Oradan en az 3 depo yakıt aldım.Tek seferde 32 küsur litre yakıt alır. Şehir içi klima tam açık dört kişi 320 km yol yaptım. Şimdi siz söyleyin ben mi yanlış hesap yapıyorum yoksa ortada bir sahtekarlık yok mu?aracın kmsini çekmeyi unuttum ama fişler aşağıda.
< Resime gitmek için tıklayın >
C
10 yıl
SİZCE HAKLI KİM?
Epson Workforce 4515 yazıcımız mevcuttu, mevcuttu diyorum çünkü artık kullanılmıyor. Kendi orjinal kartuşları bitti (orjinal kartuşları varken baskının üzerinde sarı mürekkep lekeleri bulunuyordu.O zamanlar çok fazla üstüne düşmedik), akabinde Bursa Kartuştan 1 takım t7011-7014 kartuş aldık, kartuşları taktığımızda baskının üzerinde daha fazla mavi ve sarı mürekkep olmaya yani kaçırıp iri iri lekeler yapmaya başladı. Firma ile görüşmemizde bizlere ücretsiz olarak 2 takım daha kartuş gönderdiler (Kartuşların arızalı olma ihtimali göz önünde bulundurularak). Ancak yine aynı sıkıntı mevcuttu. Sonra internette ve forumlarda yaptığım araştırmalar sayesinde Epson wORKFORCE 4515 yazıcıların pompa sisteminin ve damper sisteminin zaten kusurlu olduğu dolu kartuşları takınca bu kusurun ortaya çıktığını öğrendim. Epson Türkiye'yi arayarak durumu kendilerine açık açık belirttim. Oradaki Bey meseleyi merkeze bildireceğini söyledi. Mail adresime gelen postada cihazı orjinal olmayan kartuşlarla kullandığım için garanti kapsamından çıktığını, tamiratını ücretle yaptırabileceğimi belirtiyordu. Şimdi sorarım size ;
1- Kusurlu bir cihazı orjinal olmayan kartuşları kullanarak ben mi bozdum?
2- Dolan kartuşlarla tasarruf edeceğiz derken orjinalinden bile daha pahalıya gelecek; bu şans mıdır yoksa çoğunluk böyle mi olur?
3- Epson Türkiye işin kolayına kaçarak; günah keçisi olarak dolankartuşu ilan ederek yükü sırtından atmak mı istemekte ?
4- Sizce kim haklı ve haklı olan ne yapmalı?

Saygıları mı sunar değerli yorumlarınızı beklerim.
C
10 yıl
SCX 4216F PICKUP ROLLER
Değerli arkadaşlar, Samsung Scx4216f yazıcının kağıt alma pateni çatlamış ve kağıt almıyor. Temizleme ve zımparalama fayda etmiyor. Acaba pickup rolleri nasıl değiştiririm? ml 1610-1640-4521 lerde nasıl olduğu videolarda var ama gel gör ki scx 4200-4216-4300 lerin videolarını yada anlatımlarını bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
C
10 yıl
SAMSUNG SCX 4200
Arkadaşlar merhabalar. Samsung Scx 4200 yazıcı , kağıdı alıyor sayfanın yarısına kadar baskı yapıyor. Ancak fırın ünitesinden çıkarken yarısında kalıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yabancı bir sitede fırın ünitesinin tam ısınmamasından kaynaklanabileceğini ifade ediyor?Olabilir mi sizce?Saygılarımı sunar iyi forumlar dilerim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.