D

Yüzbaşı
01 Ekim 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
106 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
8 yıl
UPS\u0027den (Kesintisiz Güç Kaynağı) Gelen Ses
Merhabalar, bir kaç gün önce UPS aldım. Cihaz'da elektrikler varken hiç bir sorun yok, elektrikler kesilince de hiç bir sorun yok ama kafama takılan bir cızırtı mevzusu var. Elektrik kesilince güzelce devreye giriyor fakat devreye girmesiyle ve akülerin kullanımı başlamasıyla birlikte ufak bir cızırtı sesi mevcut. Bu bir sorun mudur?


ses =https://www.youtube.com/watch?v=JoOpyVj8JsQ


FSP 1000va

1 adet monitör ve kasa bağlı
Kasa içeriği; 700wt psu, MSI M7 anakart 6700k işlemci DDR4 16gb ram, 850 pro ssd, 2tb wd green hdd, 760 gtx amp, asus rog xonar phoebus 7.1 ses kartı (güç beslemesine sahip ekran kartı gibi) ve 240m seidon soğutma mevcut.
D
8 yıl
UPS kararsızlığı.
Merhabalar arkadaşlar, ups almayı düşünüyorum ancak çeşitli fikirler ortaya atılmış. Amacım elektrik gidince kullanmaktan çok düzgün bir şekilde kapatabilmek ve elektrik akımından bilgisayar parçalarını korumak. 700wt psu kullanıyorum 800lük alsam yeter mi? Ancak geçtiğimiz günlerde bilgisayar yeniledim ddr4'e geçtim bu nedenle yeni ekran kartlarının çıkması ile ekran kartınıda değiştireceğim büyük ihtimal PSU'da değişecek yani ortalama 850-900w psu kullanabilirim o dönemde. Gidip 800wtlık ups alsam ileride 900wt psu kullanırken sorun yaşar mıyım? kaç wt ups öneririsiniz ve hangi markayı. Bütçem 300-400 tl civarı.


not: tabi buna bağlı olarak 2 monitör ü de katmak lazım
D
8 yıl
memtest ve xmp
Selam arkadaşlar, yeni sistem topladım ddr4'e geçiş yaptım. SSD'im ile ilgili bir kaç sıkıntım vardı bunu anlayabilmek için memtest'i açtım. Xmp açıkken 3200 mhz'de 1 saat içinde 4-5 tane hata çıkartı ancak xmp kapalı referans hızı olan 2133 mhz'de 12 saat test ettim hiç bir sorun algılamadı. Acaba memtest'in OC'de hat vermesi gayet normal mi?
D
9 yıl
Xperia Z1 değişim süresi. Teleservice
Merhabalar arkadaşlar, değişim süresi hakkında net bilgi bir türlü bulamıyorum. Bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var. Bir ay kadar önce Xperia Z1 modeli telefonumu servise yolladım 3 gün içerisinde ürünün değişim kararı çıktı ve yeni ürün beklemeye başladım. Teleservice bana ürünün yurt dışından geldiğini söylüyor ve ürün geldiğin de en kısa sürede ve en hızlı şekilde bana ulaştıracağını söylüyor ancak kafama takılan 2 soru var.

1- Z1 verdim yani üretimi durmuş bir telefon, örneğin bana kalkıp C serisi bir ürün vermezler sanıyorum? yani normal şartlar da stok'da Z1 yoksa diğer stok da bulunan Z2-3 vb üst serilerden bir tane yollamaları lazım ama bir kaç ürün değişimi şikayetlerine baktığımda mesela nokia için alt model yollanmış bu da benim kafamı karıştıran bir durum oldu.

2- 20 iş günü doldu ve tüketici haklarına gitmeyi düşünüyorum ve fatura bedelimin iadesini isteyeceğim ancak 175'i aradığımda telefondaki bayan "değişim kararı çıkmış işte daha ne istiyorsunuz" şeklinde bir cevap verdi, karşılığın da ise "yasal olarak 20 iş günün dolmasına rağmen cihazın elime ulaşmadığını ve fatura bedelini tahsis etmek istediğimi" söyledim, aldığım cevap şöyle oldu "ürün değişimler de süre uzayabiliyor ve isterseniz şuan tüketici haklarına gidebilirsiniz" dedi.

Benim kafamın karıştığı kısım "ürün değişimler de süre uzayabiliyor" söylemi yani bu cevaba göre servis beni değil 1 ay, 1 yıl da bekletebilir. Değişim sürecin de belli bir yasal süre var mı ? yoksa 20 iş gününe dahil mi?

ürünü Turkcell'den aldım, servise Turkcell aracılığı ile yolladım.
D
9 yıl
Seagete Barracuda 3TB 7200rpm 64MB Sata 3 vs WD Caviar Green 3TB 7200rpm 64MB sata 3
Herkese selam, bu iki hdd arasında kararsız kaldım açıkçası internette karşılaştırma bulamadım ve forum da performans hakkında veya menuniyet hakkında pek bir yorum bulamadım.Ben de aramayı becerememiş olabilirim her neyse. 1tb yetersiz kalacağını düşünüyorum, 2tblikler ile 3tb olanlar arasında yalnızca 50-70 lira bir fark oynadığı için sanırım 3tb alacağım. SSD üzerine windows ve kullandığım programlar yüklü 120 gb olduğu için oyunları ve yaptığım işler ve geçmiş iş arşivlerime birde download ekleyince ne ssd'ye ne de 500gb olan hdd ye sığmıyor. 500gb olan hdd'yi sadece download'a bırakıp, almayı düşündüğüm 3tblik hdd'ye oyun ve yaptığım işlerin yedeklerini koymayıp planlıyorum ancak başlıkta belirtmiş olduğum 2 hdd arasında kararsız kaldım, yorumlarınız benim için altın gibi değerlidir şimdiden teşekkürler =)

WD Caviar Green 3TB 7200rpm 64MB sata 3
http://www.gold.com.tr/wd-wd30ezrx-3tb-sabit-disk_u

Seagete Barracuda 3TB 7200rpm 64MB Sata 3
http://www.istanbulbilisim.com.tr/seagate-barracuda-3-tb-7200-rpm-harddisk-hdint03000sea150-fiyati,54091.html
D
9 yıl
Xperia Z1 android 5.1.1 ve titreşim sorunu
Geçtğimiz günlerde gelen 5.1.1 android versiyonunu yüklediğimden beri titreşim çalışmıyor, aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlar var mı ?
D
9 yıl
gigabyte z77-ds3h ram slot sorunu
Selam arkadaşlar, ddr3 ripjaws toplam 12 gb ram'im var. Ramlerin hiç birinde problem yok. gigabyte z77-ds3h marka Anakartımın işlemci slotuna en uzak olan 2 mavi ve beyaz ram slotları sıkıntısız çalışıyor ancak işlemciye yakın olan ram slotlarına bir türlü 3. ram'i okutamıyorum. Bios reset denedim ama yine de olmadı, daha önce çalışıyordu dün temizleme yaptım şimdi o iki slotu çalıştıramıyorum. Bir yöntemi vs var mı ?
D
9 yıl
Sizce Hangi SSD\u0027yi tercih etmeliyim (Corsair vs Kingston vs Samsung)
Öncelikle herkese merhaba, geçen kış http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-120gb-ls-serisi-sata-30-ssd-535mb-okuma-440mb-yazma.html bu ürünü almıştım, dün şöyle bir sorun oluştu. Bilgisayar ilk açılırken bios'da ssd'yi görebiliyorum ancak windows açılırken windows yüklenemiyor hatasını alıyordum, sonra bir iki kontrol ettiğimde ürünün reset sonrası bios dahil hiç bir yerde aktif bir şekilde gözükmediğini gördümm, ardından başka 2 bilgisayarda daha dendim fakat sonuç yine aynıydı. Garantiye bıraktım muhtemelen ürün iade olabileceğinden veya corsair'in yenisini vereceğinden bahsettiler.

Şimdi ben bu ürünü 250 liraya almıştım eğer Corsair yenisini vermezse ve direkt ürün iade olursa bir kaç ürün arasında çıkmaza girmiş durumundayım.


Corsair LS Serisi 535 okuma 440 yazma

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-120gb-ls-serisi-sata-30-ssd-535mb-okuma-440mb-yazma.html

Kingston HyperX 3k 555 okuma 510 yazma

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-120gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-555mb-yazma-510mb.html?srt=UP

Samsung 850 Evo 540 okuma 520 yazma

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-120gb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html?srt=UP

Şimdi bunlar arasında gel git yaşıyorum, bir kaç yazıda en kaliteli ssd ile en alt kademe ki ssd arasın da bulunan farkı bile anlamakta güçlük çekeceğimizden bahsedilmiş? bilemedim? Ancak bir kaçının testine baktığımda sonuç olarak 3'ün okuma ve yazma hızlarının profesyonel olmayan tamamen kullanıcı testlerinde hemen hemen eşit olduğunu gördüm. SSD'ye 5-6 aydır geçmiş olan bu arkadaşınıza siz ne öneririsiniz? Neye göre almalıyım üçünün birbirinden farklı olan özellikleri nelerdir? forumu araştırdım elbet kıyaslamalara baktım ama genelde "bundan şikayet olduğunu görmedim vs şeklinde" şimdi bu güzel bir referans ama bu şikayetler neler? memnunsa neye göre, değilse neye göre? yani tam bir açıklama bulamadım =) değerli bilgilerinize ihtiyacım var
D
9 yıl
Poweramp ve yoğun bass sorunu \"Z1\"
Selam herkese, Android 5.0.2'ye geçtikten sonra walkman'ın ses tonları hoş olmadı, poweramp uygulamasını satın alıp yükledim. Poweramp gayet iyi gibi geldi fakat bir süre sonra bass tonlarının çok yoğunlukta olduğunu fark ettirmeye başladı. Bazı şarkılar da çok güzel ses alabiliyorum, bazılarında bass çok yoğun oluyor ekolayzer ayarlarında bass boost sonuna kadar kapalı, kullandığım ayar ise içindeki rock. Ekolayzer üzerinden hangi ayarı kısarsam bass tonları daha net ayarlayabilirim? Cihaz Xperia Z1, kulaklık Razer Hammerhead pro. Kulaklığa özel bir sorun olduğunu sanmıyorum, Razer Chimaera 5.1 'i de taktım sonuç yine aynı. Bazı parçalar müthiş bazıları leş. Acaba mp3'ün kalitesinde mi kaynaklanıyor? Eğer öyleyse mp3'ü edinirken neye dikkat etmeliyim? Cidden parçaların 5'de 4 ü müthiş ama bazıları çok boğuk olabiliyor.


not: niye razer? tüm aksesuarlarım razer kullanıyorum birinci sebebi fanboyluk olabilir :) 2. sebebi razer ürünlerinin kalitesi ortada :)
D
9 yıl
Ttnet Fiber internet Burada?
İstanbul - Avcılar'da evimin bulunduğu lokasyon da hemen hemen tüm telefon kutularında "hani şu santral gibi şeyler varya" onların üzerinde "Ttnet Fiber İnternet Burada" yazısı görüyorum ancak Ttnet müşteri hizmetlerini aradığım da alt yapı olmadığını söylüyorlar. Nedir bu çelişki? alt yapı kurmayımı düşünüyorlar yoksa öyle laf olsun diye mi koymuşlar anlayamadım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.