L

Yüzbaşı
30 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
33 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
9 yıl
Akdeniz Bölgesindeki Toz Bulutu?
Merhabalar, İskenderun'da yaşıyorum. Dört beş gündür toz bulutu var Suriye'den geldiği söyleniyor. Benim merak ettiğim bu tozun nasıl bu kadar süre havada kaldığı, yani havadan daha ağır olan bir şeyin çökmesi gerekmez mi? Toz, kum tanelerinden oluşuyor, yanlış mıyım? Rüzgar olsa havada taşınır diyeceğim ama rüzgar da yok. Güneş aynı Ay gibi gözüküyor.

Ekleme : İlk olarak Suudi Arabistan'dan gelmiş. Kıbrısta da aynı durum varmış.
L
9 yıl
Arkadaşlar bu setlerin ederi nedir?
Merhabalar, oyunu oynuyorum ama bu eşyalarla falan fazla ilgilenmiyorum tahmin yaptım set filan düştü bir yardımcı olursanız bunlardan para kazanabilir miyim? İsimlerini yazayım isterseniz: luna'nın umbra rider diye bir seti bir de doom'un incandescent liturgy denen bir seti. Doom'un setini markete çıkaramıyorum bir tarihe kadar, diğeri de markette satılmıyor giftlenebiliyor bir kereye mahsus.
L
10 yıl
Nfs hot pursuit online oyuncu var mı?
Bir zamanlar çevrimiçi çok oyuncu vardı, interceptor modu filan çok zevkli oluyordu, artık hiç oyuncu yok uzun zamandır.Oynamak isteyen varsa oyunu yükleyeceğim oynayalım hesabınızı da yazın.Konuya ilgi olursa toplu düzenlenilir belirli saatlerde hot pursuit oynanır, yarış yaparız, bir iki kişi olursa interceptor dehşet zevkli zaten.Bekliyorum...
L
10 yıl
Uzun filmlere özel bir sempatisi olanlar
Aslında direk olarak uzunluğundan kaynaklı özel bir ilgi değil bu tür filmlere ama nedendir bilinmez uzun filmlerin çoğu hoşuma gidiyor, sanki insanı daha bir içine alıyor gibi, daha bir dahil oluyorsunuz filme.İnsan başlıyor başından sonuna kadar neler neler değişiyor nereden nereye diyor insan içinden, roman gibi geliyor insana ve de bu filmleri izlemek için hep erteliyorum uzunluğundan ötürü.Her izlediğimde ''Vay be! İyi ki izlemişim.'' diyorum.Dikkatimi çeken David Lean var filmleri uzun ve akıcı olan.Adamın filmi iki parça gibi bir filmin kendisi bir de çevre, ortam, doğa mesela doctor zhivago bana göre süper ötesi bir filmdir o kadar güzel manzaralar var ki gözünüz gönlünüz açılıyor kış ayını, karı sevenler izlemeliler bence ve de bunu da söylemeden geçmeyelim, doktor jivago rolü yerine Omar Shariften önce Ayhan Işık'a teklif edilmiş bu rol ama yabancı dili olmadığı için olmamış diye okumuştum.Kitaptan uyarlama bir film, kitabı da merak etmiyor değilim, Boris Pasternak yazmış.Geçenlerde de Das Boot'u izledim gerçekten bugüne kadar neden izlememişim diye pişman oldum büyük ihtimalle top250 listesindeki ertelenen filmlerin başında geliyordur ama ertelemeyin gerçekten akıcı bir film sıkacağını sanmam.Ben Director's Cut izledim varsa 300 dakikalık olanı da izleyen yorumunu bekliyorum.Kesilmiş hali 150 dakika ama inanın kesilecek bir film değil.Böyle gözü kara, cesur kaptanların gemiyi komuta ettiği, kaptanın bağıra bağıra emirler savurduğu filmleri sevenler için on numara bir film olabilir gerçi bunda gemi değil denizaltı var.Kendimi o denizaltının içinde hissettim desem yalan olmaz ve de gerilim yüklü bir filmdi atmosferini de çok sevdim, film deniz sevgisi bile aşıladı bana.Benim de izlemeyi düşündüğüm ama üşendiğim filmler var Ben Hur ile Gone with the Wind tabi izlemeden ne kaçırdığımı göremem izleyenlerden yorumları alalım.Sizden de tavsiyeler bekliyorum ve de uzun film sevenler için bir kaç film ekliyorum:










L
10 yıl
Hangisini izlesem?
Son zamanlarda hiç oturamıyorum filmin başına, şu an biraz izleme isteğim var ama kararsız kaldım ne izlesem yardım edin.

Seçenekler:

Easy Rider
The Conformist
Amores Perros
The French Connection

Eleye eleye bunlar kaldı umarım hızlı cevap gelir.
Hayırlı ramazanlar herkese!

EKLEME:Cevap gelmedi ben de karar verdim french connection'ı izleyeceğim, eğer izlemek isteyip de tereddüt eden varsa izledikten sonra yorumumu bırakabilirim.
L
10 yıl
Bir idam mahkumunun son (haftası)
Adamın biri bir suç işler ve idam cezasına çarptırılır.Hakim kararını şöyle açıklamıştır:
- Önümüzdeki hafta bir sabah saat beşte idam edileceksin.Ama hangi gün idam edileceğini bir gece önceden tahmin edemeyeceksin...
Adam hücresine döner kara kara düşünür:
- Eğer altı gün idam edilmemişsem yedinci gün idam edileceğimi anlarım ama hakimin dediğine göre idam edileceğim günün bir önceki gecesi idam edileceğim zamanı tahmin edemeyecektim demek ki yedinci gün idam edemezler.
Sonra düşünmeye devam eder:
-Yedinci gün idam edilemeyeceğimi anladım eğer beş gün idam edilmemişsem altıncı gün idam edileceğimi anlarım ama hakim ne zaman idam edileceğimi tahmin edemeyeceğimi söylüyor demek ki beni altıncı gün de idam etmeyecekler.
Bu şekilde ilk güne kadar gelir ve derin bir oh çekerek idam edilmeyeceğini anlar.Ancak bir sabah mahkumu yaka paça alırlar ve idam ederler.

''Bir kitaptan alıntıladım.''
L
10 yıl
[GÜNCEL](Son mesajda yeni bir bilgi) On tane değil de farklı sayıda rakam olsa...
On tane rakam var sıfırdan başlıyor dokuza kadar, dokuzdan sonra tekrar başa dönüyor yani her on rakamda bir başa dönüyoruz.Bir sayıya on eklemek, on çıkarmak; bir sayıyı onla çarpmak, ona bölmek çok kolay bir iş.On bizim için yuvarlak bir sayı.Peki ya on tane rakam olmasaydı da dokuzdan sonra gene tek bir sembolle ifade edilebilen bir başka rakam gelseydi mesela toplamda on dört rakam olsaydı, ondördüncü rakamdan yani son rakamımızdan sonra gelen ilk sayıyla herhangi bir sayıyı çarpmak, bölmek, toplamak ve çıkarmak gene kolay olurmuydu?Tabi on dört rakam varsa rakam sayısının bir fazlası olan sayıyı taban olarak kabul edeceğiz.Ayriyeten on dört rakam diyorum ama bu sayıda rakam olsaydı bu şekilde de ifade edemezdik.Özet olarak sorum bu toplamak çıkarmak gene kolay olurmuydu o sayı bizim için yuvarlak bir sayı olurmuydu?
L
10 yıl
Bu tarzda bir film arıyorum


Fazla aksiyon sahnesi içermeyen başından sonuna kadar insanın yüzünde en ufak bir gülümseme oluşturmadan tüm bir film boyunca ciddiyetle izletecek 2000 öncesi bu filme benzer bir film arıyorum.Gülümseme oluşturmamasından kasıt içinde fazla espri olmasın soğuk atmosferli bir film olsun.Pek tabii ki konusu kiralık katil üzerine kurulu olsun.
L
10 yıl
H\u0026M reklamındaki müzik
Beğenmiş olup şarkıyı arayan varsa, Blondie - Heart of Glass
L
10 yıl
Bahsettiğim filmin adı neydi?
Bir grup insan kaçırılarak adanın farklı bölgelerine bırakılıyor, hayatta kalmaları için bir tek yol var, o da birbirlerini öldürmek, hatta karı koca ikili de var.Filme dair başka hiç bir şey hatırlayamıyorum neydi bu filmin adı? Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.