M

Çavuş
23 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
48 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
2 ay
VATAN BİLGİSAYAR internet sitesinden sipariş verirken dikkat edin.
16/2/82024 tarihinin ilk saatlerinde VATAN BİLGİSAYAR internet sitesinden bir SSD ve Kasa siparişi verdim. Aynı gün saat 17:00 civarında bir telefon aldım. Sizin siparişlerinizde 3D secure kullanmamışsınız, bu nedenle bankanızı arayıp provizyon numaralarını öğrenip bize bildirin, aksi taktirde siparişiniz geçersiz olacaktır denildi. Telefonla banka şubelerine ulaşmak mümkün değil, şubeye gidip saatlerce numara alıp sıra beklemeden, internet bankacılığı üzerinden, bu provizyon numarasını öğrenmek mümkün değil. En azından İşbankasında müşteri temsilcileri telefonlara cevap vermediğinden mümkün değil. Telefonla tekrar benin arayan VATAN BİŞLGİSAYAR nuarasını aradım, birçok kez VATYAN BİLGİSAYAR'dan sipariş verdiğimi, üyeleri olduğumu falan açıklamaya çalıştım ama sonuç alamadım ve siparişleri iptal ettrmek zorunda kaldım. Siteye tekrar girip aynı ürünleri 3D security ile sipariş etmeyi denedim, Fiyatları artırmışlar. SAKIN HA SAKIN VATAN BİLGİSAYAR Internet sitesinden alışveriş yapaken anlattıklarımı dikkate almadan sipariş verip ödemeye geçmeyin. Hem vakit hemde para kaybedersiniz. Yıllardır internetten alışveriş yaparım hiç böyle bir saçmalıkla karşılaşmadım. 3D secury dışında satış yapmak istemiyorsan kapatırsın diğer seçenekleri olur biter. VATAN BİLGİSAYAR saçmalamış. Edep yahu
M
5 ay
MSI PRO Z790-P WIFI kart için 8-pin cpu socket olur mu?
MSI PRO Z790-P WIFI kartıma i7 13700 işlemci ve ASUS GTX 4060 ekran kartı takacağım. Elimde thermaltake 750 watt PSU var ama cpu için sadece 1 adet 8-pin socket çıkışı var. Anakartta ise 2x8-pin cpu socket var. Yeni PSU almak istemiyorum. Sisteme zarar vermeden mevcut PSU kullanabilir miyim?
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
2 yıl
MSI MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI ekrana görüntü gelmiyor.
Oğlumun bilgisayarını ekonomik olarak güncellemek istedik. MSI MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI anakart, RYZEN 5 5500 3.5 GHz işlemci ve SAMSUNG 980 PRO 500 GB aldık. XFX AMD RX580 Ekran kartı, Zalman soğutucu ve corsair 2x8 Gb 3000 Hz Daha önceki bilgisayardan kaldı. Montajı tamamladık. Ekrana görüntü gelmedi. BIOS güncellemesi yapmak için sitesinden BIOS (7D54v13) indirdik, unzip yaptık, MSI.ROM dosyası olarak isimlendirdik. USB beleği yuvasına takıp Flash BIOS Buttona bastık, bilgisayarı başlattık. USB ışığı yanıp sönerek güncelleme yapmasını izledik, USBnin ışığı durduktan sonra 10 dakika daha bekledik. Bilgisayarı yeniden başlattık netice değişmedi. Ne yapmamı önerirsiniz?
M
4 yıl
nanokatalog.com sitesinden uzak durun.
nanokatalog.com sitesi siparişlerinizi alıp size ürünü göndermiyor. Benim gibi insanlar küçük fiyat farkı yüzünden tercih ediyor. Siparişiniz önce stokta yok deniyor. Sonra 5-7 gün içinde mutlaka adresinizde olur diye bilgilendiriliyorsunuz. 15 gün sonra sitedeki online satış servisi elemanlarına ne oldu dediğinizde size hakaret ediyorlar. Sakın hiç bir şey almayın. Dolandırıcı sitesidir.
Kalın sağlıcakla,
Meret Abi
M
4 yıl
Nano Katalog\u0027dan uzak durun
Nanokatalog firmasına internetten RODE NT-USB mikrofon siparişi verdim. Sipariş verirken sipariş bölümündeki online satış destek elemanlarına sipariş ettiğim mirofona acil ihtiyacım olduğunu belirttim. Bana Türkiye'deki stoklarda bulunmadığını ama 5-7 gün içinde tedarik edilir bilgisini verdiler. Ürün için istenilen 1130 TL yi hesaplarına EFT yaptım. Sipariş ve havalenin hesaplarına girmesinden sonra 12 gün geçmesine rağmen Sipariş kontrol menüsünde hala "Tedarik Sürecinde" olduğu bilgisi yazıyor. Aradığımda logistikte gecikme olduğu hafta içinde kendilerine Avrupa'dan sevk edileceği bilgisini veriyorlar. Gümrükten çekip bana göndermeleri ve kargodan elime geçmesi en iyi ihtimalle 1 hafta daha sürecek. Sitelerinde uygun fiyatlar gösteriyorlar ama ürün elinize bir türlü geçmiyor. Amazon.com globaldan sipariş versem şimdiye gelirdi.
Meret Abi aman Nanaokatalog.com dan uzak durun diyor. Alibabaexpress bile onlardan daha iyidir. En azında siparişi hangi aşamada olduğu bilgisi sürekli güncelleniyor.
Saygılarımla,
Meret
M
6 yıl
Dual boot Samsung NVMe m.2 950 pro
İşletim sistemim Windows 10 ve ana PC bileşenleri;
anakart: Gigabyte Z170X gaming_7 EU
SSD: Samsung NVMe m.2 950 pro 512 GB
işlemci: i7 6700 işlemci
RAM: 4x8 GB Corsair.

Windows 10 da sıkıntılarını çözemediğim C&C Zero Hour oyununu oynayabilmek için sistemime dual boot olarak win 7 ultimate ilave etmek istiyorum.
Ne yapmam gerekir.
M
7 yıl
Arada AP varken port açmak.
Bildiğim kadarıyla modem ile PC arasında AP varken ayrıca özel bir işlem yapmak gerekmiyor. Direk port açılıyor. Bende tuhaf bir durum oluyor. Konuya vakıf olanlar bir baksın lütfen.

Apartmanımızda fiber olmadığı için, sokağın karşısındaki annemin evinden kendi evime aşağıdaki sistemi kurarak hızlı internet bağladım. Biraz overkill oldu ama Sistem hiç kayıpsız çalışıyor. ASUS routeri AP olarak ayarladığımda IPler;

Superonline 100Mbps fiber internet--->Huawei HG253s modem (192.1689.1.1)--->Mikrotik SXT AC (master)(192.168.1.21)-->ourdoor-->Mikrotik SXT AC (Client)(192.168.1.23)
--->ASUS RT-AC5300(192.168.1.20)---->PC(192.168.1.24)

Mikrotik (Master)---->(client) açık havadan (outdoor) 100 metre geçtim. Diğer tüm bağlantılar CAT 7 ethernet kablosu ve poe var.

ASUS RT-AC5300 routeri AP olarak set ettiğimde de, ikinci router olarak set ettiğimde de açtığım portları test ettiğimde portlar kapalı görülüyor. Ne yapmalı dersiniz?
M
7 yıl
Ev için mürekkep püskürtmeli, hepsi bir arada, wifi yazıcı
Merhabalar,
Evde kullanım için mürekkep püskürtmeli, tarayıcısı (1200x2400 dpi), fotokopi özelliği olan, kablosuz bağlantı yapabileceğim bir printer arıyorum. Haftada 3-5 baskı anca alırım. Bu nedenle baskı hızı çok önemli değil. Eski basılmış resimlerimi taramak ve arşivlemek istiyorum. Bu amaca uygun nasıl bir printer önerirsiniz.
Saygılarımla,
Pasha [eski nickim Meret ;)]
M
8 yıl
3D için Monitör 27\"+
Bilgisayar donanımı konusunda cahil olduğum söylenebilir, evde çok karmaşık olmayan amatör seviyede 3D çizimler yapıp veya mevcut müşteri resimlerinde küçük değişiklikler yaparak, iyi ve deneyimli olduğumu düşündüğüm döküm katılaşma mekanizmalarının simülasyonlarını Novaflow&Solid 6.0 yazılımlarını kullanarak yapmak istiyorum. Artık kocadığımdan 22" monitörlerde zorlanıyorum. Bana yurt dışı 500-1000 € fiyat aralığında monitör tavsiyesi gerekli. Satın aldığım diğer donanımı aşağıda yazdım. Bunlarla yeni bir sistem yapacağım. Ekran konusunda takıldım. Tavsiyelerinizi rica ederim
Saygılarımla,
Meret ;)

Diğer donanım aşağıdaki gibi
Ekran kartı: NVIDIA Quadro K2200
İşlemci: i7 6700K
Anakart: Gigabyte Z170X G1 Gaming-7
RAM: Coarsair Dominator Platinum DDR4 3000MHz 4x8 GB
SSD: Samsung 950 PRO M.2

Not: Benzer bir konuyu ekran kartı bölümünde açmıştım.
M
8 yıl
NVIDIA Quadro K2200
NVIDIA Quadro K2200 ekran kartı ile Solidworks 3D çizimler ve katılaşma simülasyon programlarında 27" ve üzeri ekran kullanabilir miyim? Bu ekran kartı için önereceğiniz 27" ve üzeri ekran nedir?
Oyuncu değilim sadece C&C Zero Hour oynarım onun içinde ekran kartı ve ekran sorun olmaz.
Saygılarımla,
Meret ;)

Diğer donanım aşağıdaki gibi
İşlemci i7 6700K
Anakart Gigabyte Z170X G1 Gaming-7
RAM Coarsair Dominator Platinum DDR4 3000MHz 4x8 GB
Samsung 950 PRO M.2 SSD
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.