K

Yüzbaşı
08 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
123 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
geçen yıl
HP Victus vs Asus Tuf f15 vs Excalibur g870
K
3 yıl
2 yıl sonra güncelleme Biraz dertleşelim. Tıp öğrencisinin penceresinden
Edit2: 2 yıl sonra güncelleme:
Dertleşelim dedim yine. Belki birkaç hafta önce konu açsaydım intiharın kıyısında olduğumu anlatırdım. Deprem felaketinden sonra iş yoğunluğu ve koşturma artınca (deprem bölgesinde çalışıyorum) insan kendini unutuyor biraz olsun. Hepimizin başı sağolsun.

Gerçekten çok zor 2 yıldı. Aylarca tus a hazırlandım. Günde 8-10 saat sadece ders çalıştım ve 3 yıllık gelecek hayalleri kurduğumuz kız arkadaşım -benim gibi tus a giren- sınavın ertesi beni terk etti. 5 ay oldu hala atlatabilmiş değilim. Kimse bunu yaşamak istemez. Hak etmedim diye düşünür. Ama ben gerçekten hak etmedim.
Mesleğe gelecek olursak ne kadar şikayet etsem de başka seçeneğim olmadığı için ve 2 aylık Anadolu’nun küçük bir ilçesinde komik bir maaşa diken üstünde acil serviste çalıştıktan sonra böyle devam edemeyeceğimi bildiğim için tus a çalıştım ve KBB uzmanlığı kazandım. Bu kadar emeğe değdi mi derseniz maalesef değmedi. Özel sektörden hallice sürekli birilerine açıklama yapma gereği, mobing tehditleri, memur olmana rağmen sabah en geç 7 de mesainin başlayıp günlük sadece 15-20 dakika yemek arası verip 12-13 saat çalışmak, izin almadan çıkamamak ve buna ek nöbetlere kalmak gibi hayat kısıtlayıcı, mental ve fiziksel olarak yorucu günler geçiriyorum. Görece ağır olmayan bir branş seçmeme rağmen (acil vakası az, yoğun bakımı nadir) gerçekten zorlu şartlar var. Diğer branşları tahmin bile edemiyorum. 2 yıl önceden 10-12 kilo kaybı ve depresyon dışında fazla bir ilerleme kaydedemedim. Ekonomik özgürlüğümü almış olmak güzel tabii. Her ne kadar 2 yıl önceye göre bir şeyler almak daha da zor olsa da. Araba konusundan çok şikayetçiydim bir otomobil tutkunu olarak. 2 yıl geçti fiyatlar 3 e katladı. Artık sadece bela okuyorum bu duruma.
Şanssız bir döneme denk geldik. Pandemisi, ekonomik krizi, depremi derken boşa geçen gençliğimiz üzüyor açıkçası. Ama 2 yıldan sonra da aynı düşüncedeyim. Bu ülkede kendi işini yapmıyorsan o işten keyif alma şansın çok düşük ve para kazanmak için geçinmek için çalışmak zorundayız. Günün sonunda insanı mutlu eden şey sosyal hayatı oluyor. Ben şuan hiç vakit bulamıyorum ama imkanı olanlar vakti olanlar kendini sosyal hayattan hobilerinden mahrum etmesin. İnanın ki işten çıkınca mutlu olacağım, düşünmeden para harcayacağım ya da en önemlisi sevdiğim kadınla günümüzü konuşup onun bir tatlı gülüşünü göreceğim bir hayatım olsaydı o zaman her şey daha katlanılır olurdu.
Benden böyle sizler nasılsınız?






Yıllardır yazmadığım foruma tekrar bir bakayım dedim eski hareketlilik yok ama selamlar herkese.
Hayatta herkesin çok farklı sorunları var. Yazacaklarımı şükürsüzlük olarak görmeyin. Sadece kendi bakış açımdan kendi sıkıntılarımı yazacağım. Eminim çok daha büyük sorunları olan şuan ki sıkıntılarımı sorun etmeyecek çok insan vardır. Özellikle ülkedeki ekonomik sorun her gün zirvesini yeniliyor.
Kendi açımdan bir pencere açarsam tıp fakültesi son sınıf öğrencisiyim birkaç ay içinde mezun olacağım ve istemeden çevre baskısıyla maddi anlamda iyi ve prestiji yüksek olarak girdiğim bölümü sevmesem de elimden geldiğince çalışarak başarıyla bitirme noktasına geldim. Az sayıdaki güzel tarafının yanında ben bunun için mi bu kadar emek verdim diye düşünüyorum bazen. Az sonra nöbete gideceğim ve her nöbet olduğu gibi uykusuz, hastaların bağırdığı, hakaret ettiği bir gün geçireceğim.
Gelin görün ki mezun olduğum halde TUS stresi bastırmaya başladı. Şu haliyle bile stresli olan meslek uzman olmayınca boşuna okunmuş manasına geliyor maalesef. Yani hala sınavlardan kurtulamadım ve ne zaman rahata ereceğimi gerçekten bilmiyorum. Hayat ne zaman keyifli, mutlu tarafını gösterecek hiçbir fikrim yok.
Çocukluktan beri otomobillere ilgi duyuyorum. Hep hayalini kurduğum 2010-2011 model bir araba var. Yurtdışında 14-18 bin € fiyatı varken eski olmasına rağmen ülkemizde 450 bin TL’den başlıyor. Şimdi ben doktor olup 2011 arabaya binemeyeceksem neden yıllarımı heba ettim, kendimi zorladım?

Edit: Herkese acil servis nöbetinden iyi geceler. Yoğun bir akşamda foruma yeni bakabildim. Beni anlayanlar olmuş, daha farklı düşünen arkadaşlar olmuş. Sanırım biraz da önceden varlığını kabul etmediğim hayatın tatsız yüzünü görmeye başlıyorum. Sadece çalışıp başarmak size istediğiniz, hayal ettiğiniz ödülün garantisi olmuyor. Belki yetiştirilmem tarzımdan emek verince mutlu olacağımı düşünürdüm, ancak mutluluk birçok faktörün birleşmesiyle olacak bir şey sanırım.
Faydası olursa tavsiyem sevdiğiniz, araştırdığınız alanlara yönelin arkadaşlar. Sistem bizi üniversite sınavına hazırlarken kendimizi bulmayı, keşfetmeyi unutuyoruz.
Seçiminizi kendiniz yapın, gerekirse pişman olan siz olun. Kaldı ki ülkemiz şartlarında girişimci olmadan büyümek, iz bırakmak oldukça zor. Bana kalırsa bir insan ancak ilgi duyduğu konularda girişimci olabilir.
Nacizane ikinci tavsiyem hayatınıza renk katın, meslekle ömür geçmez, sosyal olun. Hobi edinin, peşinden gidin. Kim bilir başka kapılar açılır.
Ben de henüz yolun başlarındayım herkesin tavsiyesine açığım. Başka dertleşmek isteyen de döksün içindekileri. Bana iyi geldi gerçekten.
K
4 yıl
2018 Clio 1.2 75 hp Joy 15 bin km alınır mı?
Fiyatı 73 bin tl. Boyasız araç temiz yalnız boş paket maalesef. Sis farı bile yok. Üzer mi satmasi zor olur mu? Bu paraya değer mi?



2015 52 bin km 1.2 joy alındı.
K
5 yıl
i20 mi Clio mu Polo mu? 70.000 tl Otomatik
70.000 tl ye kadar otomatik vites B segmenti annem için araba bakıyoruz. Önceki aracımız Punto 1.4 manueldi. i20 1.4 otomatik ve Clio 1.2 edc arasındayız ama başka model de olabilir. Piyasa uçmuş Puntoyu sattığımıza pişman olmaya başladık. Düşük km li otomatik yılda 6-7 bin km yapılacak uzun yıllar kullanmak üzere benzin-dizel fark etmeksizin önerilerinizi bekliyorum. Sahibinden'de dolaşmayı sevenler ilan gönderebilir Çukurova bölgesinden.

Güncelleme:
Tavsiye üzerine Polo eklendi.
K
6 yıl
Arkadaştan nasıl kurtulabilirim? Yardım
Üniversite 3.sınıftayım. Sınıf oldukça kalabalık ancak pek arkadaş edinemedim başka üniversiteden geldiğim için. Bir arkadaş var 21-22 yaşında, bir insan bu kadar mi bos konuşur. Hem de en gozde bölümlerden biri. Kicimdan da ayrilmiyor o da yalniz belli ki.Bu arkadaş yüzünden merhabalastigim kişiler bunu görünce muhabbeti kısa kesiyorlar o derece. Çünkü iki kişi arasında konusurken "ne olmuş?" diye muhabbete dalmaya çalışan bir tip. Sesi de çok gür derste fısıldamak yerine sesli konuşuyor neyse ki hoca uzak. Ben bunun yerine utanıyorum. Ama iyi niyetli birisi. Ben de önyargılı olmadigim için ilk tanıştığımda bunu dinledim ama rahatsız oldum ve zaman geçirmek istemiyorum sonuçta herkesle arkadaş olamazsınız. Boş konuştuğunu ona hissettiriyorum ama anlamıyor. Kardeş anlattım ya bunu her gün aynı şeyi söylüyorsun diyorum mesela.


ÖZETLE bir arkadaş var. Çok boş konuşuyor. Bunun yuzunden kızlı erkekli gruplara karışamıyorum. Tabi bende de sıkıntı var. Bu yaşa geldim hala şu sosyal ilişkilerde sıkıntı yaşıyorum. Bu arkadaşı kırmadan nasıl uzaklastirabilirim? En azından sizinle paylaşmış oldum.
K
7 yıl
G6 mı S7 edge mi?
LG G6 mı S7 edge mi? ikisinin de fiyatları yakın. Hangisi daha uzun ömürlü olur? Yoksa S8 e daha fazla vermeye değer mi?
Şu an LG Nexus 5 var. 3 buçuk seneden fazla oldu. Hem internete bağlanmıyor hem de bataryası öldü. Değiştirmek istiyorum.
K
8 yıl
Teknoloji sizi de korkutuyor mu?
Bir örnek vermek gerekirse bir otomobil hastası olarak param olsa suan ne alirdim diye dusunurken veya 10 yıl sonra alabilecegim modelleri dusunurken (unideyim ama zorlu Türkiye koşullarında istediğim tarz otomobili ancak 10-15 yıla alabilirim) gelişen çok hızlı teknoloji ile sadece birkaç sene icerisinde elektrikli otomobiller ve otonom sürüş (surucusuz otomobiller) zirvaliklari hayatımıza girmek uzere.


Daha ben hayallerimin tadını cikaramamisken sessiz, ruhsuz ,surucusuz otomobil çıkıyor. Sen istersen kendin kullanirsin demeyin. Bir teknoloji çıktı mı bütün markalar kullanmak zorundadır. Bunu akıllı telefonlarda görüyoruz.

Bu anlamda teknolojinin bu kadar hızlı gelişmesi beni korkutuyor ve yaşlanmış hissettiriyor.


Siz teknolojinin gelişim hızı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
K
8 yıl
FRİNGE ACİL
Fringe internetten indirmistim altyaziyi da ayrı indirdim. Ancak 1.sezon 21. Bölüm un çevirisi yok hiç bir yerde önerisi olan var mi?
K
9 yıl
ASUS X550JX VS ACER VN7 ???
K
9 yıl
TIP YAZIP YAZMAMAK...
İçimde pek tıp yok ama ailem ve çevremdekiler hepsi tıp yazmamı istiyor. Yani ülke koşullarında da mantıklı tabi. Ailede de doktor yok bu yüzden ailem çok istiyor ama ben bir türlü heveslenemiyorum. Bİliyorum oraya girmek isteyen çok kişi var ama durum böyle. Benim merak ettiğim bu tıp fakültesi bir şekilde biter mi? Sonradan bırakmak istemiyorum. Bu arada sıralamam MF3: 10200 MF4: 8500.

Çok istemeden gitsem de alışabilir miyim? Yoksa anlatıldığı gibi cehennem vari bir yer mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.