K

Onbaşı
01 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
7 yıl
Ses sistemimde oluşan gürültü
Öncelikle herkese merhaba. Burada yazıyor olduğum durumu parça parça forum içerisinde benzer konularda okumuş olmama rağmen teknik bilgi yetersizliğimden dolayı kendi durumuma yorumlayamadığım için yeni konu açma gereksinimi hissettim.

Durum 1:

Denon Avr 3806 kullanıcısıyım. ampli üzerinden usb dac+tv+uydu+bluray player kullanırken yaklaşık 1 ay önce giriş seviyesine yakın olduğunu tahmin ettiğim Dual dtj 301.1 pikap satın aldım. Pikabımda ki dahili preamp ve phono çıkışlarının dan amplimde mevcut olan phono girişilerini kullanarak yaptığım dinlemelerde ses seviesinin cılız kaldığını, dijital girişlere oranla en az 2 kat ses açmam gerektiğini görünce haricen project mm box pikap preamp satın aldım.Yaklaşık 4 gündür kullandığım project ile birlikte ses seviyesi eskisine oranla %10-15 lik bir artış sağladı. Fakat pikabımın dahili preamp dışındaki bağlantılarda (phono çıkışından) ciddi şekilde yüksek frekans gürültüsü alıyorum. Project in input ve pikamını phono çıkışlarına elimi yaklaştırmamla parazitlenme artıyor, ayrıca döner tablanın hareketi esnasında farklı bir parazit ses oluşuyor. Kullandığım kablollar asgari olarak giriş seviyesi hi fi kablolar ve başka kablo takarak ta denedim.

Soru: Ses seviyesi ile ilgili durum normal midir? Oluşan parazitlenme topraklama gereksinimi midir? Evet ise Project preamp ve Avr üzerinde ground bağlatıları varken nasıl bir kabloyla hangi cihazları kullanmalıyım?

Durum 2 :

Pikap kullanımımdan dolayı yüksek ses seviyelerine çıkmış olmamdan dolayı usb dac ın takılı olduğu girişten de benzeri bir parazitlenme duydum. Tv ve uydu bağlantılarının sebep olabileceğini okuduğum bir yazı üzerine tv ve uydu bağlantılarını çıkarttığımda ampli şase üzerinde akım dolaştığını farkettim. Elime ufak bir ısırık hissi veren denemeden sonra tv ve uydu bağlantılarını tekrar takmamla bu durum kayboldu. Oturduğum binanın 10 yıllık olduğunu topraklamasının yapılmış olduğunu tahmin ederek, elektrik işinden biraz anlayan komşumun topraklaması var demesi üzerine ;
Bu durum nasıl yorumlanır?
Bunu gidermek için profesyonel elektrik işinin dışında yapabileceğim bir şey var mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
K
12 yıl
bass vuruşlarda ses seviyesinin düşmesi
merhaba. Asus N53SN-SZ002V model notebook kullanıyorum. 2 ay önce kampanya dahilinde denon avr1312 5.1 ses sistemi aldım.(hoparlör paketi dahil) onboard ses kartının yeterli olmayacağını düşündüğümden creative sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro model ses kartı aldım. kullanmaya başlamamla beraber ses kalitesi (müzik) tatmin etmedi. mid ve tizler bass seslere göre çok düşük kalıyordu ve basslar uğultulu geliyordu. driver güncellemeleri ve yeniden kurulumları ses tonunda değişik etki yapsa da istediğim verimde olmadı. 15 gün önce recovery yapıp temiz sistemle çalışayım dedim ama bu sefer de cılız çıkan mid ve tiz seslere bass vuruşlarda parçaların ses seviyesinin inişli çıkışlı olması eklendi. onboard ses aygıtını devre dışı bıraktım. kullandığım player da etkilemiyor. sizce sorun nerde olabilir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.