S

Yüzbaşı
22 Kasım 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
50 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
13 yıl
400-500TL arası telefon tavsiyesi
selamlar

kız arkadaşım için telefon almam lazım. 400civarı bir limit var. 500e doğru çıkabilir fakat ne kadar ucuza bulsam o kadar iyi olacak.

telefonu hatun kullanacağı için android gibi karmaşık işletim sistemi istemiyoruz. kafamdaki işletim sistemi bada. hem android kadar karışık değil. hem de hafif de olsa bir esneklik sağlıyor kullanıcıya. fakat Wave 525 Wave 723 modelleri için çok problem duydum forumlardan. kapanma, açılma, kitlenme vs. bada'nın hakkını verecek tel wave 8500 ve 8530 fakat o kadar çıkamayız fiyat olarak. 2. el alma olayımız da yok maalesef. tel sıfır olmalı.

aldığımız telefonda wi-fi olmalı. 3G olsa da olabilir fakat şart değil. dokunmatik olması ilk tercih. android gibi müdahale edilebilir bir tel yerine az sorun çıkartan daha stabil bir tel lazım.

sorular şöyle

1-wave 525-723 arasında hangisini tercih etmeli. aralarındaki fark 3G ve kamere çözünürlüğü olarak görünüyor ama stabilite ve sorunsuzluk olarak 723 daha mı iyidir acaba?

2-nokia'ya gitsek C5-03 var onu da kimse tavsiye etmiyor. symbian ve resesitif ekran yüzünden.

3-farklı alternatif olarak neler olabilir ?
S
13 yıl
Fujifilm jx200 foto mak. pil sorunu
1.5 ay önce aldığım fujifilm jx200 dijital foto makinasında çok can sıkıcı bir sorun var. makinayı 15 gün hiç kullanmadan tutarsam açtığımda pili bitmiş oluyor. acil işiniz çıktı mesela. açıyorsunuz makinayı pil sıfırda. 8 saat şarj olmasını bekliyorsunuz. bu normal bir durum mudur? pil mi bozuktur yoksa makina mı? garantiye yollasam bir çözüm bulabilirler mi?

şimdiden teşekkürler...
S
14 yıl
Makina seçimi yardım lütfen (casio-fuji-kodak)
selamlar

aklımda birkaç makine var. fiyat atalığı 200-250TL bir de alacağım yerdeki stok durumu tabi

- Kodak EasyShare M550 12 MP 5x Optik Zoom 2.7" LCD Dijital Foto.Makinesi

- Casio Exilim Z90 12.1 MP 3x Optik Zoom Altın Dijital Foto.Mak

- Fujifilm Finepix J40 12.2 MP 3x Optik Zoom 3" LCD Siyah Dijital Foto.Makinesi (veya J37)

bu makinelerden "mutlaka al" veya "sakın alma" dediğiniz biri var mı acaba. kullananların yorumları benim için çok önemli.

içlerinden en mantıklısı kodak gibi duruyor ama birkaç kaynakta kullanımı zor falan gibi birşeyler okudum. ama ne kadar zor olabilir kullanmak bilemiyorum...
S
14 yıl
!!Önemli Konu Lütfen Yardım!! (Receiver)
selamlar

danışmak istediğim konu şöyle;

lcd tv'ye bağlanan receiver, digiturk, teledünya kutuları vs. genelde tv nin altında bir rafta veya dolapta duruyor. yer darlığı nedeni biz bu kutuyu tv'nin altına koyamıyoruz çünkü tv duvara asılacak. altında herhangi bir dolap veya raf olmayacak.

bu kutuyu oda içerisinde başka bir yere koysak, tv nin altına da kumandayı algılayabilmesi için sensör vs. koysak gibi birşey aklımıza geldi. böyle bir teknoloji var mı bilmiyorum. ya da receiver kutusundan daha küçük bir ek parça ile bu problem çözülebilir mi? receiveri başka bir dolabın içine koyup kablo çekmek işin basit kısmı fakat bu sefer de tv ye doğru bakarken kanal değiştirmek için kumandayı receiver'a doğru tutmak gerekecek. bu da çok sağlıklı bir çözüm değil gibi geldi. uydu yayını için aklınıza gelen bir çözümü paylaşırsanız çok işime yarayacak. şimdiden teşekkürler.
S
14 yıl
Philips HTS3270/12 Ev Sinema Sistemi (Seste Cızırtı)
selamlar

dün Philips HTS3270/12 Ev Sinema Sistemi aldık ve kurduk. dvd seyrederken bir problem yok fakat tv seyrederken ve sesi ev sinema sistemi üzerinden dinlerken kanal değiştirme sırasında cızzt bızzt benzeri sesler geliyor. tv eski bir tüplü tv. cihaz tv'ye scart üzerinden bağlı. tv yi açıyorum. sinema sistemini de açıyorum. bağlantı seçeneğini scart yapıyorum ve tv yayınının sesi geliyor buraya kadar problem yok. fakat tv den her kanal değiştirdiğimde cızzt sesi geliyor saniyelik olarak. çok sinir bir durum. bunun bir çözümü var mı acaba?

bu arada yayın da bildiğimiz eski tip anten girişine bağlanan kablolu tv
S
14 yıl
Gigabyte P55-US3L ile hangi ram (ÇOK ACİL)
arkadaşlar selam. akşamüstü bilgisayarı toplamaya gidicez.

şimdilik parçalar Gigabyte P55-US3L anakart ve Core i5 750 işlemci. bana acil olarak bu anakart ile stabil çalışacak ram önerisi lazım. bilgisayar 3d modelleme için kullanılacak. fakat çok aşırı para harcama lüksümüz yok. 2x2gb veya 3x2gb ram almam lazım.

bu triple kitler hakkında hiç bilgim yok. bu anakart ile kullanabilirmiyim acaba. bir de cl7 cl8 ve cl9 farkı hakkında bilgim yok. ram zamanlamaları bunlar ama hangisini tercih etmeliyiz

birkaç ram buldum onları da yazayım.

CORSAIR
4 GB (2*2gb) 1333MHz DDR3 CL9 XMS3 Ram

CORSAIR
4GB (2*2GB) DDR3 1333MHz CL9 PC3 RAM

PATRIOT
4GB (2*2GB) Patriot Signature Line DDR3 1600MHz RAM

KINGSTON
4GB (2*2GB) KIT Hyperx DDR3 1333MHz CL7 XMP Ram

GSKILL
4GB (2x2GB) Ripjaws DDR3-1333Mhz CL7 1.5V Düşük Voltaj DUAL Ram

GSKILL
4GB (2x2GB) Ripjaws DDR3-1333Mhz CL9 1,5V Düşük Voltaj DUAL Ram

ve triple olarak da şunlar

GSKILL
6GB (3x2GB) Ripjaws DDR3-1600Mhz CL8 1.65V Voltaj TRIPPLE Ram

CORSAIR
6 GB (3*2GB) KIT XMS DDR3 1600MHz CL9 Ram

CORSAIR
6gb (3*2GB) DDR3 1600MHz CL7 XMS3 Üç Kanal Bellek Kit


bu ramlar hakkında bir seçim yapmam lazım. yardım edecek arkadaşlara çok çok teşekkürler şimdiden.
S
14 yıl
Airties RT-101 8mbit\u0027i desteklemiyor mu ?
arkadaşlar selam. öncelikle lütfen arama yap falan demeyin. arama yaptım fakat benzer bir konu bulamadım ve biraz aciliyeti var bu işin. yorum yapabilecek birileri varsa çok sevinirim.

2005 yılında aldığım airties RT-101 marka bir modemim var. modemin üzerinde adsl2+ desteklidir yazıyor. dün bağlantı hızımı 1bitten 8mbit'e çıkarttım. bu işlem sonucu internete girememeye başladım. bugün teknisyen geldi. hatta bir problem yok dedi. kendi modemi ile bağlantı sağladı. modeminiz yeni hızı desteklemiyor, modemi değiştirmeniz gerekir dedi. airties'a bir türlü ulaşamıyorum. online çağrı merkezi cevap vermiyor. bu tip bir sorun yaşamış olan var mı acaba. gerçekten de eski modemler 8mbit hızı desteklemiyorlar mı. gidip mecburen modem mi alıcaz.
S
15 yıl
vaillant kombi performansı
selamlar

geçen hafta 17.000lik vaillant turbo tech plus kombi taktırdık. ev zaten 2+1 70m2 küçük bir ev. bugün ilk defa kaloriferler için açtım. yaklaşık 1 dk içinde tüm petekler ısınmaya başladı. tahminimden çabuk ısınıyor gibi. fakat anlayamadığım birkaç konu var.

1- sıcak su konforu üst seviyede denilen cihaz banyoya 30-40 saniyeden önce sıcak su veremiyor. (cihaz normalde kapalı duruyor. sadece banyo zamanı açıyorum) bu süre bana uzun geldi sizce normal mi?

2- kombiyi yeni yeni çalıştırdığımız için midir bilemiyorum ama çalıştığı süre içinde yanık bakalit kokusu gibi bir koku geliyor. gelen servis 10 dk cihazı çalıştırıp gitti. hiçbir ayar vs. yapmadı. servise de sordum bu kokuyu. normaldir geçer dedi. fakat bugün kalorifer için aktığım ve 2-3 saattir açık olduğu için insanın hafif genzini yakan bir koku geliyor kombiden. yeni takılan kombilerde bu koku normal midir yoksa birazdan diğer dünyaya göçecekmiyim acaba :)

3-kombi bana gürültülü geldi. çalıştığı sürece uğultuya benzer bir ses geliyor. gece uyurken falan çok rahat duyulan bir ses. bu özelliği de pek hoşuma gitmedi. vaillant en iyi kombi diye aldık ama hata mı ettik acaba ?
S
15 yıl
güç kaynağı sağlıklı çalışıyor mu (High Power 500W)
arkadaşlar selam. ekran kartı konusunda da yazmıştım. bilgisayarı topladığımdan beri ekranda ara ara çıkan dalgalanmalar, göz kırpma şeklinde gidip gelmeler oluyor. özellikle sisteme yük bindiğinde meydana geliyor. dün ekran kartını değiştirdim ve sorun devam etti. başka monitör ile de denediğimde sorun hala devam ediyordu. ekran kartı ve monitörde problem yok diye kabul ettiğim için şimdi de güç kaynağından emin olmak istiyorum. makinada high power 500W güç kaynağı var. voltaj değerlerinin sağlıklı olduğunu nasıl anlarım ? herhangi bir test programı tavsiye edebilirmisiniz ?

bir de high power 500W kullananlardan ricam benim güç kaynağına dokunduğumda sanki ortalama değerlerden daha yüksek sıcaklık var gibi geliyor. eski 350W lık güç kaynağı bile bu derece ısınmıyordu. fan altta olduğundan mıdır bilemiyorum ama aletin arkasında bir hava akımı da hissetmiyorum. sizde de durum aynı mı acaba ?
S
15 yıl
hd4830 ve garip bir problem
büyük umutlarla aldığım ve herkesin 9600gt'den daha iyi olduğğunu söylediği sapphire hd 4830 512mb 256bit ekran kartım var. henüz oyun falan yüklemedim. oyun performansını bilmiyorum ama çizim programlarında bazı problemler yaşıyorum. 3dsmax ve photoshop programlarında makine kasıldıkça program menüleri kayboluyor. sonra mause'u menülerin üzerine getirdikçe manüler teker teker görünür hale geliyor. hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu bilemiyorum. yani 2 farklı programda da problem olduğu için yazılımsal bir sorun yok gibi düşünüyorum. ati'nin sürücüsünü değiştirmem belki işime yarayabilir. fakat hiç böyle bir sorun beklemiyordum. 8 senelik 64mb ekran kartım bile böyle bir sorun yaşatmadı bana.

sizce problem ne olabilir. bir de ekran kartının düzgün çalışıp çalışmadığını anlamam için bir test programı önerebilirmisiniz ? teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.