D

Onbaşı
31 Temmuz 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
92 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
3 yıl
Upload hızları arttırıldı mı?
Vodafone'u uyandırmamak için bir konu açıp sorayım dedim upload hızları arttı mı? Sol altyapısından vdf fiber hizmeti alıyorum normalde olması gerekenden 4 kat daha yüksek upload hızım var
D
3 yıl
Vodafone taahhüt sonrası hangi paket seçmeli
vodafone 99 mbit 99 tl kampanyasına 2 sene önce katıldım iyi güzel geçti taahhüt süresi bitti taşındığım için daha düşük ve uygun fiyatlı paket bakayım dedim ama çok bir fark göremedim ne yapmak lazım iyi bir teklif almak için bilen var mı
D
4 yıl
3500 TL\u0027ye 4K IPS HDR Monitör Tavsiyesi
Merhaba, oyun kriterini dışarda bırakarak 3500 TL bütçe ile aşağıdaki monitörlerden hangisini almak gerekir?

  • 4K Film/Dizi izlemek,
  • Görsel Tasarım programları kullanmak,
  • Web tasarım yapmak,
  • YouTube videoları izlemek.

]https://www.samsung.com/tr/monitors/high-resolution/uhd-monitor-28-inch-lu28r550uqmxuf/

]https://www.lg.com/tr/monitor/lg-27UL550-W

]https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX2776-4K-MHD.php

]https://eu.aoc.com/tr/monitors/u27p2

Oyun oynamıyorum, oyun oynamak ciddi bir iştir. Ben o kadar zaman ayıramıyorum maalesef. Buna göre önerilerinizi bekliyorum veya farklı öneriniz varsa 3500 TL bütçe bandında o öneriyi de paylaşabilirseniz sevinirim.
D
4 yıl
İki bilgisayar için 8\u0027li uzatma kablosu ihtiyacı
merhaba, çalışma odası için yan yana iki bilgisayar masası ve bu iki bilgisayar masasında ayrı ayrı masaüstü bilgisayarlar için 4-4 priz ihtiyacım var (1 adet kasa için, 1 adet monitör için, 1 adet hoparlör için, 1 adet telefon şarj cihazı için). Çalışma odasının duvarında 1 adet priz var bu nedenle 8 prizde buradan güç alacak. Tek seferde 8'li uzatma kablosu mu bağlamam gerekir yoksa 3'lü + 6'lı uzatma kablo alıp birbirine mi bağlamam gerekir, güvenli ve sorunsuz şekilde nasıl işlem yapmam lazım? duvardaki priz için kapının hemen yanında kapının üzerinden geçirip kapının diğer tarafında bilgisayar masalarının bulunduğu duvar tarafına almak istiyorum, bu şekilde mesafeyi ölçtüğümde 6-7 metreye ihtiyacım oluyor 5 metre 3'lü alıp buna 2 metre 6'lı taksam doğru olur mu, doğrudan 7 metre uzaunluğunda 8 li (akım korumalı topraklı ürün) uzatma kablosu bulamadım sanırım 8'li uzatmalar pek tercih edilmiyor genelde 1,5 2 metre uzunluğunda üretilmiş kendim 8'li prize 7 metre kabloya yapabilir miyim veya elektriçiye söylesem yapabilir mi? siz olsanız ne yapardınız?
D
4 yıl
Tavsiye edeceğiniz tt fiber altyapılı alternatif firma var mı
Merhaba yakında taşınacağım taşındığım yerde tt fiber altyapısı var, pandemi nedeniyle evden çalışıyorum sektörüm finans bu nedenle internet bağlantısının kopmaması çok önemli bağlantı sorunu yaşamayacağım 100 mbit fiber tarifeli bir firma arıyorum öneriniz var mı?
D
4 yıl
₺1500-2000 27\" monitör önerisi
Merhaba, 1500-2000 TL civarı bir bütçem var. Bilgisayarımı %70 oranında dizi-film-maç izleme ağırlıklı izleme, %25 günlük kullanım amaçlı kullanıyorum (haber okuma, sitelerde gezinme, alışveriş yapma), %5'lik nadiren de eğitim amaçlı (Udemy kursları gibi) kullanıyorum. Uydu alıcısını bağlayıp TV Izlemeyi de düşünüyorum, özellikle milli maçları. Oyun oynama alışkanlığım yok, bu yüzden kullanmayacağım özelliklere gereksiz yere fazla ödeme yapmak veya yanlış marka-panel tercihi yapmak istemiyorum. Daha önce Samsung LED (24" ana monitör) ve AOC IPS LED monitör (22" ikinci monitör) olarak kullandım. Samsung monitörüm arızalandığı için ikinci monitörüm AOC ile idare etmeye çalışıyorum ama 24" bile küçük gelirken 22" inç monitörle bu iş yürümeyecek. Bir kere alıp en azından bir 4-5 sene kullanmak istiyorum hem de 27" ekran keyfini yaşamak istiyorum. Günlük kullanımda monitörle aramdaki mesafe 90 cm, dizi film izlerken bu mesafeyi biraz daha arttırıp 100-110 cm mesafe bırakabilirim.

  • Ekran kartım GTX 750 Ti, ekran kartımda DP, HDMI ve DVI çıkışlar var.
  • Panel olarak IPS ve VA panel arasında kaldım, konu hakkında bilgisi olan veya deneyen arkadaşlar benim kullanım amacıma göre hangisi daha uygundur?
  • 1080P 75 Hz monitör alma düşüncesindeyim ama bazı 60 Hz monitörler 72 Hz'ye kadar çıkabiliyormuş bu nedenle HZ konusunda açık aralık bırakıyorum. Bazı yerlerde 27" 1080P için fazla gelir diye yorumlar okudum, bu konuda bilgisi olan varsa fikirlerinizi almak isterim.
  • Curved monitör mü tercih etmeliyim yoksa düz monitör mü? Bulunacağım mesafeyi ve kullanım amacını düşünürsek hangisinin seyir keyfi daha yüksek olur?
  • Uydu alıcısı ve PC kasasını bağlayacağım, o yüzden en az 2 adet girişi olması lazım.
  • Monitöre hoparlör bağlayarak kullanmam gerekiyor. Bazı monitörlerde sadece kulaklık girişi varken bazılarında ses girişi de ayrıca oluyor. Kulaklık girişinden hoparlörün jakını takıp hoparlöre ses vererek kullansam sorun olur mu? Ne yazık ki uydu alıcısının hoparlör girişi yok. Masaüstünü de uydu alıcısına ayrı, PC'ye ayrı hoparlör bağlayarak gereksiz kalabalık yapmak istemediğim için mevcut ses sistemini doğrudan monitörle birleştirmek istiyorum. Böylece TV izlerken uydu alıcısının sesi, film/dizi izlerken ise PC'nin sesi hoparlörden gelecektir.
  • Vesa uyumluluğu olması tercih sebebi (Gerçi çoğu monitörde artık standart olmuş diye duydum.).

Her türlü görüşlere eleştirilere ve önerilere açığım, şimdiden teşekkür ederim.
D
5 yıl
Pokemon taso bastırıyoruz, katılmak ister misiniz?
merhaba konuya güncelleme olarak eklemem gerekiyor sadece ilk jenerasyon 151 adet pokemonun (bulbasaur'dan başlayıp mewtwo'da biten) pokemonları bastırdık. Sonrasında pandemi araya girince devamı gelmedi ne yazık ki. Baskıyı yaptıran arkadaşla iletişimi kaybettim ama kendisi bu konuyu okuyorsa yine burdan teşekkür ederim uygun bir maliyete kaliteli bir baskı aldık. Eleştiren arkadaşlar olmuş bunlar taso değil bunlar ojinal değil diye o arkadaşlarında canı sağolsun baskı için katılan arkadaşların hepsinin niyetini bilemem kimsenin aklından geçeni okuma kabiliyetim yok ama en azından kendi adıma cevap vermem gerekirse orjinal bir taso olmayacağını bilerek ve kabul ederek bu projeye girdim. Nedeni orjinal taso satan arkadaşların çok uçuk fiyatlar istemesi ve benim ne kadar orjinal ne kadar imitasyon olduğunu ayırt edecek teknik bir bilgimin olmaması. Orjinal taso satıyorum diyen kişilerle görüştüğümde bana pekte güven vermediler, iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramayan adama da güvenip 4-5 bin tl verecek bir mentaliteye sahip değilim. Parası çok olan arkadaşlar için bu miktarlar belki sorun değildir ama benim için güven vermeyen birine ödenecek meblağlar değil.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Konuyu yanlış foruma açtıysam affola, moderatörlerden ricam uygun bir yere taşınmasıdır böyle bir durum varsa. Pokemon tasoları 2. elde fahiş fiyata dandik kalitede satıldığı için, site dışından birkaç arkadaş izmir'den bir matbaa ile anlaşarak pokemon taso bastırmaya karar verdik. Her ay bir serinin bastırılması planlanmaktadır. Ocak ayında toplamda 151 pokemon (bullbasaur ile başlayıp mew ile biten) + 49 ana karakter (ash, misty, brock vb.) olmak üzere toplam 200 taso bastırılacaktır. Orjinal tasonun boyutlarının ölçülerinin alınıp kalıp çıkarılarak kredi kartına benzer bir plastik materyal üzerine (mat polimer malzeme olarak geçiyormuş) dijital baskı ile yapılacaktır. Şu anda 200 taso için 180 tl fiyat alındı. Tasoyu bastıracak kişi ben değilim, Diyarbakır'da yaşayan Serhat isminde bir arkadaş. Ödemenin tamamı peşin olacak ve teslimat için zebramo üzerinden hesap oluşturup site üzerinden kargo ücretini içeren bir ürün girilecek (gazoz kabağı gibisinden) o ürünü sipariş vermesi yeterli olacaktır böylece zebramoya girmiş olduğunuz adres için üretilecek kurye kodunu arkadaşımız kuryeye vererek tek tek adres girişiyle bir daha uğraşmasına gerek kalmadan hızlıca süreç tamamlanmış olacak. Ptt kurye ile gönderim sağlanacaktır. Daha fazla bilgi almak ve sipariş vermek isterseniz whatsapp grubuna katılmak için pm ile grup linkini isteyebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Aşağıda da videolara bakabilirsiniz örnek olması amacıyla çıkarılan setin videosu.













D
5 yıl
Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu
Merhabalar, görebildiğim kadarıyla sol'den vdf'a geçiş için detaylı bir bilgilendirme konusu açılmamış kendi tecrübelerimle objektif olmaya çalışarak süreci anlatmaya çalışıcam. Ağustosta Sol taahhütüm biteceği için yeni kampanya bakarken yüksek hızlarda sol'de fiyatların uçtuğunu görünce alternatif aramaya başladım. Bulunduğum sitede Sol fiber altyapısı olduğunu bildiğim için kısa bir araştırmayla Millenicom ve Vodafone'un bu altyapı üzerinden fiber hizmeti verebildiğini gördüm. Millenicom'u daha önce adsl hizmeti için kullanmıştım hizmetlerinden o dönem memnun kaldığım için ilk etapta millenicom'un paket ve kampanyalarına baktım ancak temmuz ayında şikayet konularının artması beni düşündürdü bu sırada 99 mbps 99 TL kampanya konusunu gördüm tarih sırasına göre aşama aşama işlemler sırasıyla:



  • -14/07/2019 @burakkosucu hocama whatsapptan yazıp kampanyayla ilgili bilgi almak istedim kendisi daha sonra beni aradı kampanya konusunda geçen bilgileri genel hatlarıyla paylaştı başvuru yapmak istediğimi ilettim o sırada şehir dışında olduğu için yarın adrese gelerek başvurunuzu alacağız diyerek bir sonraki gün için randevu saati konusunda anlaştık.



  • -15/07/2019 Saat 12:30 gibi beni arayarak yolda olduğunu belirtti ve 13:00 sularında anlaştığımız gibi geldi bina fiber kutusundan gelen wan kablosunda ve mevcut sol huawei hgs255s modemde teknik kontrolleri yaptı altyapının sol olduğuna dair emin olduktan sonra kampanya bilgilerinin bayilerle paylaşın genel metnini bana gösterdi ve sözleşmeyi uzattı. Kampanyanın kendileri içinde sürpriz olduğunu yoğun bir başvuru aldıklarından bahsetti. Aklıma takılan birkaç soruyu kendisine yönelttim ve cevapları şu şekilde aldım:




  • -Başka modem alabiliyor muyuz? -Hayır sadece huawei hg255s verebiliyoruz başka modem veremiyoruz.
    -Modem için ekstra bir ücret ödüyor muyuz? -Evet aylık 6,90 tl sabit olarak 24 ay taahhüt boyunca kiralama bedeli faturanıza yansıyacak. Toplamda 105,90 tl olacak.
    -Bağlantılarda anlık kopmalar yaşandığı söyleniyor, oyunlarda pinglerin yüksek olduğu söyleniyor ve netflix gibi online servislerde hız sınırlaması getirildiği söyleniyor ve gizli kota uygulaması olduğu söyleniyor bunların aslı nedir? -Sol Ankara altyapısında bir sıkıntı var bununla ilgili çalışmalar devam ediyor ping ve anlık kopmalar sizin lokasyonunuzda yaşandığına dair bir şikayet almadık bir sorun yaşarsanız zaten bana ulaşıp söyleyebilirsiniz veya müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı açtırabilirsiniz. Netflix online servisine bir hız sınırlaması getirmiyoruz superonline'da ne hız alıyorsanız yine aynı hızı netflixte vodafone ile alırsınız aynı altyapı olduğu için. Gizli kota gibi uygulamalar yok aboneliğiniz 99 mbps kotasız gerçek sınırsız olarak açılacaktır sözleşmede bu tarafınıza taahhüt edildiği için böyle bir olay yaşanması durumunda tek taraflı haklı iptal yapabilirsiniz sözleşmenizi. Size bu durumdan dolayı bir cayma bedeli çıkartılmaz oldu da milyonda bir ihtimal çıkartıldı diyelim bana haber verirseniz ben gerekeni yaparım.
    -Ben Sol'de ev telefonu + internet alıyorum bu kampanyada telefon hattı ne olacak? Telefon hattınız iptal olacak eğer kalsın istiyorsanız Türk Telekoma başvurup ev telefonu hizmeti almanız gerekiyor bu kampanyada ev telefonu hizmeti bulunmamaktadır.
    -Süreç nasıl ilerleyecek siz abonelik taşıma işlemi mi yapacaksınız tam olarak nasıl olacak geçişim? -İsterseniz internetsiz kalmayın diye yeni bir abonelik süreci başlatalım ben evrakları tabletle sisteme yükledikten sonra arkadaşlar abonelik onayınızı geçtikten sonra tarafınıza teknik servis saha ekibi randevu alarak gelirler superonline modemi çıkarıp yerine vodafone modemi takıp testleri yapıp aktif ederler vodafone modem takıldıktan sonra erişim probleminiz yoksa superonline'ı arayıp aboneliğinizi iptal ettirmek istediğinizi söylersiniz onlar iptal sürecinizi böylelikle başlatırlar.
    -Benim taahhütüm 1 ay sonra Ağustosta doluyor bana şimdi cayma bedeli çıkartılacaktır bunu nasıl karşılayacaksınız? -1 ay gibi bir süre kaldığı için fazla bir miktar çıkmaz size 150 tl civarlarında bir tutar çıkar biz zaten 500 tl'ye kadar cayma bedelinizi karşılıyoruz.
    -Tam olarak bu cayma bedeli karşılama işlemi nasıl olacak beni en çok düşündüren konulardan birisi bu detaylı bilgi verebilir misiniz? -Superonline abonelik iptaliniz gerçekleştikten sonra sizden modemi iade etmenizi ister bu modemi isterseniz modem teslimat adreslerine elden teslim edebilirsiniz isterseniz aras kargo ile karşı ödemeli superonline'a kargoyla gönderebilirsiniz. Modem iade olduktan sonra size ay sonu gibi faturanız kesilir siz bu faturayı ilk önce kendiniz superonline'a ödeyeceksiniz daha sonra ödediğiniz bu faturanın pdf'ini isterseniz müşteri hizmetlerini arayarak isterseniz bana whatsapptan göndererek superonline'ın kesmiş olduğu fatura tutarı kadar vodafone internet faturanıza indirim bedeli kazanacaksınız. Örnek veriyorum 150 tl fatura bedeli pdf'te görünüyorsa bu pdf ile bize başvurduktan sonra ilk faturanızın tamamı indirimli gelir ikinci faturanızda da geri kalan tutar indirim olarak yansır. Bu tabi fatura tutarına göre değişir cayma işlemi sonucunda örnek veriyorum 90 tl bedel çıktı diyelim bu durumda 105,90 tl olan fatura bedeline 90 tl indirim yansır 15,90 tl olarak ödersiniz.
    -Hizmetten memnun kalmazsam ne olacak? -Sözleşmede yazmaktadır 14 gün boyunca koşulsuz iptal ettirebilirsiniz ve modemi bize iade edebilirsiniz bu sürede kullandığınız gün kadar indirimli kampanya tarifesi üzerinden size fatura bedeli yansır.
    Bundan sonra aklıma da yattı sonuçta 14 gün koşulsuz iptal ve iade hakkım var muhtemelen cayma bedelini ödemezler böyle bir durumda ama buda alınabilecek bir risk benim için.



  • 16/07/2019 vodafone müşteri hizmetlerinden arandım, kimlik ve bilgi teyiti yapıldıktan sonra başvuruyu onaylayıp onaylamadığım soruldu onayıma istinaden ertesi gün saat 10:00 için teknik servis saha ekiplerinin kurulum randevusu teklif edildi bende kabul ettim.




  • 17/07/2019 teknik ekip randevu saatinden önce 09:30 civarında gelmişler işte olduğum için ailem kendilerine yardımcı olmuş kurulumu 15 dakikada bitirmişler. Superonline modemini adaptörü ve ethernet kablosuyla birlikte Turkcell kutusuna bizim için paketlemişler modemde teslimata hazır hale getirilmiş oldu. İş çıkışı geldim bağlantıları kontrol ettim modem arayüzüne baktım zaten kullandığım eski modemde aynısı olduğu için arayüz kullanımında sorun yaşamadım 2.4g ve 5g wireless bağlantılarını da ayarladıktan sonra hız testi yaptım.


< Resime gitmek için tıklayın >

Speedtest 93-94 mbit download, 4,8-5,2 civarlarında upload gösteriyor ping ise superonline sunucularına 5 ms gösteriyor. Soldayken yine sol sunucularına ping 3 ms alıyordum benim için 2 ms kayıp fazla değil. Netflix bağlantısını fast.com üzerinden kontrol ettim akşam saat 7-8 civarlarında 35-40 mbps olarak ölçülürken şu anda 11:30 itibariyle 20 mbps olarak ölçüyor. (Avrupa'da şu an prime time olduğundan kaynaklı olabilir malum birçok Avrupa ülkesi bizden 2 saat geride veya başka bir neden olabilir bu düşüşün nedenini ayrıca araştırıcam, bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim. Ping ise fast.com'da 55 olarak görünüyor.)
-Vodafone müşteri hizmetleriyle görüşerek online abonelik işlemleri için giriş bilgilerimi almak istediğimi belirttim, sağolsunlar kısa sürede giriş bilgilerimi gönderdiler telefona vodafone yanımda uygulamasını kurup bu bilgilerle giriş yapıp görüntüleyebiliyorsunuz veya jetfatura.com sitesi var buradan da aynı giriş bilgileriyle giriş yaparak abonelik bilgilerinizi ve fatura bilgilerinizi görebiliyorsunuz. Henüz faturam olmadığı için herhangi bir ekran görüntüsü koymadım.
Bugün bu işlerle uğraştığım için henüz Superonline ile görüşüp abonelik iptal talebini oluşturamadım onu da yarın yapacağım yine işlem aşamalarını burdan yazarım. Umarım bilgi almak isteyen arkadaşlara objektif bilgiler verebilmişimdir. Buradan @burakkosucu hocama şu ana kadar gösterdiği olumlu yaklaşımı ve samimi cevapları için teşekkür ederim.

Not 1: Kampanyanın vodafone bayi kanallarına verilen resmi tanıtım çıktısının fotoğrafını çekmiştim buradan paylaşayım okumak isteyen olursa diye kötü açı için kusura bakmayın o sırada dikkat edememişim.
< Resime gitmek için tıklayın >

Not 2: Millenicom 2009 yılında adsl hizmeti için kullandığım servis sağlayıcıydı ve o dönem yaşadığımız bölgede adsl altyapısı iyi olduğu için memnun kalarak kullanmıştım sonra 2011 yılında şu anda ikamet ettiğim yere taşınınca Sol fiber altyapı olması nedeniyle millenicom aboneliğimi iptal ettirip Sol'e geçiş yapmıştım. 2 hafta kadar önce kardeşimin istanbulda ikamet ettiği eve adsl bağlantısı yaptılar daha önce turknetle ve vodafone ile başvurduğumda port yok beklemeniz gerekiyor demişlerdi millenicom nasıl olduysa gelip bağlamış enteresan geldi belki adsl bağlatmak için port bekleyen arkadaşlar varsa birden fazla taahhüt yaptırmayan firmalara başvursun içlerinden birisi bir yerden port bulup bağlar belki denemekten zarar gelmez. Bu arada millenicom benim kullandığım dönemde iyi bir servis sağlayıcıydı şu anda da kardeşim 2 haftadır bir sorun yaşanmadığını belirtiyor ama onun altyapısı türk telekom adsl altyapısı şu ana kadar bir sorun yaşamamış.

Not 3: Lokasyon olarak İstanbul/Ümraniye tarafındayım buradaki sol altyapısında 2011-2019 arası süreçte toplasanız 4 kere internet gitmemiştir altyapıya güvenerek biraz da alternatif servis sağlayıcı denemek istedim sizde alternatif ararken mutlaka altyapınızın durumuyla ilgili bilgi alın eğer yeniyseniz orada sizden eski komşularınız varsa onlardan bilgi alabilirsiniz ne kadar süre kullanıyorlar kaç kere kopma yaşandı gibisinden.
D
13 yıl
Pekala, bir turnuvaya ne dersiniz?
Eski bir üyeyim crater kapandıktan sonra oyunu bırakmıştım ama bir arkadaşın önerisiyle bu delugerpg midir nedir o zımbırtıya baktım henüz live battle sistemini test edemedim ama çalıştığı söyleniyor. Eğer böyle live battle sistemi çalışan başarılı bir web tabanlı pokemon oyunu varsa, yıllar önce yapılan ve katılmayı çok istediğim halde katılamadığımhttp://forum.donanimhaber.com/m_13392785/mpage_1/key_/tm.htm linkindeki turnuvanın bir benzerini yaparak yıllar sonra güzel bir heyecan yaşayabiliriz.

Öneri, görüş ve yardım bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.