F

Teğmen
15 Temmuz 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
22 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
13 yıl
kayıt dondurup yurtdışına dil eğitimi için gitmek
meraba beyler, ben bu sene bilkent veya boğaziçinde mühendislik veya tıp yazıcam. bi kaç gün içinde kesin karar vericem ama nereye gidersem gideyim bi sene kayıt dondurup ingiltereye dil kursuna gitmeyi istiyorum. bi senem sadece dil eğitimine gidecek, sizce bu zaman kaybı mı olur yoksa yapmalı mıyım bunu? etrafınızda bunu yapanların düşünceleri ne oldu? memnun kaldılar mı? tavsiyelerinizi bekliyorum
F
13 yıl
ESKİ DERECELER NEREYİ TERCİH ETTİ(SAYISAL)
2003 öss

tüm alanlar, birinci bilkent ee (efsane şampiyon emre kacar)

2004 öss

sayısal, birinci boğaziçi ee

2005 öss

sayısal, birinci odtü bilgisayar, boğaziçi ee(iki birinci var)

2006 öss

sayısal 2, birinci bilkent ee - ikinci hacettepe tıp - üçüncü bilkent ee

2007 öss

sayısal 2, birinci sabancı mühendislik - ikinci hacettepe tıp,boğaziçi endüstri(iki ikinci varmış)

2008 öss

sayısal 2, birinci bilkent ee - ikinci bilkent ee - üçüncü odtü ee - dördüncü odtü ee

2009 öss

sayısal 2, birinci ege tıp - ikinci odtü ee - üçüncü bilkent ee - dördüncü bilkent ee

2010 lys

mf4, birinci boğaziçi ee - ikinci itü ehm

hepsini google da aratarak buldum. emek var yani işte dereceler bişey belirlemez, hersene değişen şeyler bunlar. yine deyardımcı olur diye bulunsun

edit: bilkentin biraz üstünlüğü var sanki
F
13 yıl
tıp kontenjanı 8454 oldu. 6 sene sonra ne olur?
meraba beyler tıp kontenjanlarını teker teker topladım 8454 çıktı. 2007de 4500müş. 2008den beri de kontenjanlar deli gibi artıyor. henüz tıp fakülteleri artmış kontenjanla mezun vermedi o yüzden pek bi fikir yürütemiyorum ama tıp yazsam 6 sene sonra nolur merek ediyorum. mf-3te ilk 1500de mf4te ilk bindeyim. tıp yazarım diyodum ama iyi bi mühendislik şu an daha mantıklı gelmeye başladı. ne düşünüyosunuz bu konuda? ilerde sıkıntı çıkar mı? çünkü kontenjlar ilerki yıllarda da artmaya devam edecek sanırım. doktorlar şu an performans sistemine göre ücret alıyor ve doktor sayısı arttıkça doktor başına düşen hasta da azalacak yani baya bi maaşlar düşecek gibi ilerde.
F
13 yıl
son tercih günü
tercihler ne zaman bitiyor? bilgisi olan var mı?
F
13 yıl
tıptaki kontenjan artışını nasıl yorumluyorsunuz?
1000e yakın kontenjan artışı olmuş tıplarda bu sene geçen sene zaten toplam 8000 falandı şimdi 9000e dayandı tıplar. ben tıp yazıcam ama yine de biraz endişeliyim 6 sene sonrası için. siz ne düşünüyosunuz bu konuda? ayrıca bi not daha 2007de toplam tıp kontenjanı 4500müş. yani 4 senede 2 katına çıkmış.
F
13 yıl
dokuz eylül bu sene ingilizce tıp açacak mı
beyler ben bu sene sınava girdim 1300lerdeyim. istanbul istemediğim için çapa ve cerrahapaşayı eledim ankara da çok kasvetli diye ege tıpta karar kıldım en son fakat dün bi arkadaş dokuz eylül ingilizce tıp açacak dedi. uydurdu mu gerçek mi bilmiyorum. ama dokuz eylül böyle bi bölüm açacaksa egeye tercih edebilirim belki çünkü ingilizce tıp okumak avantajlı olabilir. böyle bi durum var mı hakkaten?

edit: açılmayacakmış, bi yanlış anlama olmuş
F
13 yıl
ege, çapa, ankara tıp... hangisi tercih edilmeli?
merhaba arkadaşlar, açıkçası bu konuyu sonuçlar açıklanınca açacaktım ama sürekli ertelenince sabredemeyip şimdi açıyorum. ben antalyada oturuyorum bu sene sınava girdim hedefim de hacettepeydi ama çok az farkla da olsa da kaçacak gibi duruyor toplam 548(+- 3) gibi bişey bekliyorum. sıra sıra açıklayayım neye göre tercih yapacağımı, istanbula gitmeyi pek istemiyorum baya pahalı bi şehir olduğunu biliyorum. bi akrabanın oğlu 2 senedir istanbulda okuyor ve gerçekten çok pahalı olduğunu söyledi. her ay 1000-1200 lira(bazen duruma göre 1500ü de buluyomuş) para gönderiyor ailesi. 4 senelik bi bölüm okuyacak olsam tamam ama 6 sene ailemin böyle bi yükün altına girmesini istemiyorum. ankara da biraz soğuk geliyor açıkçası sonuçta deniz çocuğuyuz, hayatım denizin yanında geçti. hacettepe olmadıktan sonra ankaraya gitmeye de pek sıcak bakmıyorum bu nedenle. ege hakkında iyi şeyler duydum ne istanbulun pahalılığı ne de ankaranın kasveti. ege tıp şu an en yakın tercih ama doğru bi tercih mi bilmiyorum. sizce doğru bi karar mı ege tıp bu şartlar altında? yoksa ankara veya çapaya mı gitmeliyim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.