C

Teğmen
05 Temmuz 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
360855 Gün Cezalı
356667 gün 8 s. 33 dk.
Gönderiler Hakkında
C
11 yıl
Derbiyi gerçekten rüyamda gördüm.
Forumda cezalıydım o yüzden şimdi yazabiliyorum. İlk kez bir derbi için acayip heyecanlıyım. Sanki okulda çok önemli bir sınavım var ve geçemezsem sınıfta kalıcakmışım gibi. Kalbim küt küt atıyor.
Normalde şu ana kadar hiç rüyama böyle maç falan girmemişti. İlk kez gördüm.

Geçen gün Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece uyurken GS-Fenerbahçe maçını gördüm. Gördüm derken şu kadarını gördüm;

Fenerbahçe maçın en başında (ilk 10 dakika falan) 1-0 öne geçiyor. Ve ben maçı izlemiyordum nedense sadece internetten takip ediyordum DH'den falan yorumlardan takip ediyordum maçı. Sonra millet "goooooooool" falan diye mesajlar attı. Ardından nedense birden maçı izlemeye gidiyorum televiyoznun başına ve dakika 60 olmuş skor GS 4 - 2 FB idi. Ama maçın sonucunu bilmiyorum. Yani ilk başlarda 1-0 öne geçiyoruz sonra GS'nin dakika 60'larda 4-2 önde olduğunu görüyorum. Golleri falan kim atıyor, bilmiyorum.
C
11 yıl
Bu hafta FB ve GS rahat kazanacaklar.
Daha önce de ligte rant ve iddia ile ilgili konu açmıştım. Belki söylediğim şey saçma olur ve tutmaz ama ben bu hafta bu iki takımın da rakiplerini rahat yenebileceğini düşünüyorum. Şu ana kadar oynanan maçlarda Fenerbahçe'nin zorlandığı rakipleri Galatasaray rahat yendi. Galatasaray'ın da zorlandığı rakipleri Fenerbahçe çok yendi. Ve Fenerbahçe, Sivasspor maçında oldukça zorlanmıştı özellikle 2. yarı da ve maç 0-0 bitmişti. Bu akşam da GS'nin Sivas'ı yeneceğini düşünüyorum. Aynı şekilde Galatasaray da İBB'ye zorlanmıştı ve maç 1-1 bitmişti. Fenerbahçe de yarın İBB'yi yenecek diyorum.

Umarım tahminim doğru çıkmaz.
C
12 yıl
Objektif olun biraz PENALTI ve KIRMIZI doğru
Yeter ama, her şeye itiraz., itiraz. Bu penaltı doğru değil de hangisi doğru ? Pozisyonda Elazığ'lı oyuncu son adam ve Muslera tereddüt yaşadığı için açılırken hata yapıyor, Muslera'nın hareketi, hamlesi direk oyuncuya yönelik. Elleri topa doğru gitmiyor, zaten topla hiç alakalı değil, yani elleri topa dahi gitmemiş, direk adama ...

Kırmızı kart da son adam olması ve topa müdahalesi olmadığından doğru, direk oyuncuya müdahale var. Eğer orada tereddüt etmeseydi açılırken belki topu kurtarabilirdi.

Penaltıya gelirsek oyuncu topa vururken Melo 2-3 adım açılıyor. Hakem gördü veya görmedi burası umrumda değil, (( görse de zaten şu ana kadar hangi penaltı durduruldu? )) ama kabul etmelisiniz Melo'nun önde olduğunu. Etmiyorsanız fanatiksiniz.


Verilmeyen penaltı var derseniz de aynı pozisyon Riera için de geçerli onda da verilmedi. İkisi de aynı pozisyon.
C
12 yıl
Hasan Ali kötü anlayın artık!
Yahu lütfen bakın sezonun başından beri yediğimiz gollerin çoğunda (bu maçı saymayın) hep Hasan Ali'nin kademe hatası veya saçma sapan bir şekilde yerini boş bırakmasından kaynaklanıyor.

Bunun dışında bugün yine gördüm. Bir defans oyuncusu bu kadar çok adam kaçırmaz yeter artık. Hep arkaya doğru adam kaçırıyor, bir kişiyi bile tutamıyor mu birader bu adam ?! Çoğu maçta boş bırakıp saçma sapan boşluklar veriyor rakibe sol kanattan. Bıktım ya bu adamdan. Defans oyuncusu falan olmaz.

Bakın demek istediğim şu tamam takım genel anlamda kötü ama Hasan Ali gerçekten çok fazla hata yapıyor ya sezonun başından beri. Gözden kaçıyor olabilir.

Yok daha alışma sürecisiymiş şuymuş buymuş anlamam ben. Geleli 2 aydan fazla oldu takıma. Diğer oyuncular alıştı da bu mu alışamadı?
C
12 yıl
Oyuncular arasında iletişim sorunu olduğunu düşünüyorum.
Bunu son maçlarda fark etmiştim, bugün daha da netleşti gibi bence. Örnek verecek olursam çoğu pozisyonda alakasız yere, gereksiz yere boş olan adama pas atmayıp amaçsızca dümdüz gidip topu müsaitken atmadığın arkadaşına atıyorsun ve pozisyonu öldürüyorsun.

Örnek; Cristian 2. yarıda bir pozisyonda kontra atak yakalamışken solda Caner defans arkasına, sağda Sow yine müsait bir şekilde defans arkasına koşuyorken (defans yerleşmedi daha) ikisini de görmesine rağmen odun gibi gidip bekleyip saçma sapan bir pas veriyor. Belki de Sow veya Caner'e %100 gol pozisyonu olabilecek bir pas verse orada gol olabilirdi.

Yahu bunlar hiç mi konuamıyor saha içinde?

Defansta desen duran toplarda adam paylaşımı çok sıkıntılı.

Takım genel anlamda hep alakasız saçma hareketler peşinde, hiç rahat paslar atmıyor, saçma sapan çalımlara giriyor, doğru düzgün kafa topuna bile çıkılmıyor. Bugün Mustafa denen adam, bizim bütün defans oyuncularımızdan kısa olmasına rağmen adam arkalardan gelip 10 kişinin arasında kafa vuruyor. Hiç bizden biri de gelip vurdurmayalım demiyor!

Sadece bu maçla örnek verdim, son 4-5 maçın özetlerini izlerseniz anlarsınız umarım. Genel anlamda takımın durumu bu.
C
12 yıl
Alın size genç oyuncu oynatmak (( Emre Güral - TS ))
Bugün bizim yapamadığımızı Şenol hoca yaptı. Takımı 1-0 yenik durumda olmasına rağmen ikinci yarının ortalarında Olcay'ı çıkarıp hücuma Emre Güral isimli genci soktu. Bu oyuncu aynı bizdeki Salih gibi Bucaspor'dan transfer edilmiş Trabzonspor'a. Ve bu genç güzel peformansı ile göz doldururken son saniyede muhteşem bir gol atmıştı ki daha öncesinde çalınan düdük sebebiyle gol geçerli olmadı.

Kısaca demem o ki, biz -yani Aykut Kocaman- en rahat maçlarda veya 3-0 yeniyorken bile Salih, Recep gibi oyuncularımızı oyuna sokmuyoruz. Görsün Aykut bunları.
C
12 yıl
Umarum Antalya maçının ciddiyetinin farkındayızdır.
Umarım Aykut Kocaman bu haftaki maçın ciddiyetini farkındadır. Bana göre mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Ligte sıralama yavaş yavaş oluşmaya başlıyor. Eğer kaybedersek gerçekten kötü bir kayıp olacak bu hafta bana göre.

Antalya şu an 15 puanla 2. sırada.
Orduspor 14 puanla 3. sırada. (maç eksiği)
Fenerbahçe 13 puanla 6. sırada.
Galatasaray 18 puanla (maç fazlası) 1. sırada

Ordu puan kaybederse ve biz de yenersek 2. sıraya yükseleceğiz.
Kısaca demem o ki inşallah Aykut fantaziye girmez veya takımı yine korkak oynatmaz.

Artık öyle bir durum ki her maç sürpriz geliyor bana.
C
12 yıl
Maç çığrından çıktı farkında mısınız?
Hani olur ya böyle maçların son anlarında dakikalar 85-90 arasıdır, böyle heyecan tavan yapmıştır, artık orta saha ve defanslar yorulmuştur, herkes amaçsızca topa vurur falan. Şu anki durum da böyle.

Arkadaşlar ben maçın ilk 5 dakikasını kaçırdım da maç başlarken hakem hiç kontrol falan yaptı mı topu sektirerek? Gerçekten bana göre UEFA'nın falan asla izin vermemesi gerekir böyle bir ortamda. Abi bu yağmur dinmezse asla oynanmazki.
Pas falan asla yapılamaz. Sadece havadan isabetli şut vuran biri olacak ki uzaktan falan kaleye atacak. Yoksa işimiz zor. Burada da aklıma bir tek Aydın ve Selçuk geliyor.

Elmander'e de gerçekten üzüldüm. Yine Burak'ı izlemek zorundayız. Zaten atlamayı seviyordu kim bilir kaç defa düşer bu sahada 2. yarı.

GS'nin yediği golü de ben %75 şanssızlık olarak değerlendiriyorum. Top kimi isterse orada duruveriyor. Görmediniz mi...
C
12 yıl
Sow döktürüyor.
İlk yarıdaki hareketlerini gören oldu mu? :)
C
12 yıl
Alex başbakanla görüşüyor. [Son dakika - NtvSpor]
Sanırım vedalaşacak.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.