M

Çavuş
13 Kasım 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
17 yıl
interrupt
arkadaşlar merhaba,
167877 ve CCS pic C kullanarak basit bir interrupt uygulama örneği verebilir misiniz.örneğin led yanıyor fakat rb0 daki butona basınca led sönecek.bu uygulamayı interrupt ile yapabilir miyiz.teşekkürler...
M
17 yıl
delphide otomatik enter
arkadaşlar merhaba.delphi 7 de yazdığım bir uygulama seri porttan kontrol kartımla haberleşmektedir.delphi seri porta veri gönderdikten sonra enter tuşuna basmam gerekiyor.seri haberleşmeler gerektiğinde otomatik olduğundan,enter tuşuna da otomatik olarak basılması gerekmektedir.bunu komutla nasıl halledebilirim.ya da halledilebilir mi?
M
17 yıl
lcd problemi
merhaba arkadaşlar;
16f877,PC ve lcd kullanacağım.örneğin "donanım" kelimesini harf harf seri porttan pic e gönderip bir diziye atayacağım.sonra bu kelimeyi lcd de yazdırmam gerekiyor.nasıl yapabilirim.
en basitinden şu kod çalışmıyor
char a='S';
printf(lcd_putc,"harf=",a);
M
17 yıl
seri iletişim
merhaba arkadaşlar.projemde 16f877 ve PC'yi seri haberleştiriyorum.fakat pc den göndermek istediğim metni harf harf gönderebiliyorum.bunu tek kalemde puts ile pic den gönderilebilir.pc den gönderilen ise gets ile alınabilir.fakat ben yapamadım.deneyen var mı?
örneğin "ali" kelimesini tek tek önce "a" yı sonra "l" yi sonra da "i" yi gönderiyorum.ben ali yazıp göndermek istiyorum.
teşekkürler....
M
17 yıl
delay_ms
arkadaşlar merhaba;
pic16f877'de 70 saniyelik bir gecikme yapmak istiyorum.fakat olmuyor.delay_ms( ) in sınırı 65536 sanırsam.70 sn ve üzeri gecikmeleri nasıl yapabilirim..
M
17 yıl
pic ve lcd
merhaba arkadaşlar.pic ile lcd ye yazı yazdırmak için putc komutu kullanarak 2 tırnak arasına ne yazarsak ekranda görürüz.lcd_putc(" ").fakat char a[8]="merhaba" gibi bir değişkene değer atarsak ve bu değişkenin değerini lcd de nasıl yazdırırız.lcd_putc(a) veya lcd_putc('a') ile denedim olmuyor.bana bir yol gösterirseniz sevinirim...
M
17 yıl
photoshop yardım
arkadaşlar merhaba
photoshop da henüz yeniyim.örneğin bir klasördeki resimlerin hepsini açtık.resimlerim png formatında bunların hepsini bmp formatında otomatik nasıl kaydedebilirim.tek tek uğraşmama lüzum yoktur heralde:)
M
17 yıl
hangi veritabanı
arkadaşlar max 300 kişi için bir sabit bilgi tablosu ve herbir kişi için ayrı tablo olacak.ve bu kişiye özel tabloların herbirine günde 4 kez kayıt girilecek.sizce paradox bu iş için yeterli mi yoksa yol yakınken önerdiğiniz bir veritabanına mı geçelim...
M
17 yıl
delphi ve paralel port sorunu
arkadaşlar merhaba.
delphide hazırladığım bir program ile ilk başta ledleri kontrol etmek istiyoruz.form düzgün çalışıyor.formonclose a ise paralel porta 0 gönder deyince ledler sönüyor.fakat bilgisayarı yeniden başlatınca ledlerin hepsi yanık olarak açılıyor.bu ileride porta bağlayacağımız elektronik kartta sorun yaratır.bu sorunu nasıl çözebiliriz.ayrıca seri portta durum nasıldır.bilgisayar açılınca hemen aktif olur mu(bana olmazmış gibi geliyor ama)

ilginiz için şimdiden teşekkürler....
M
17 yıl
Delphi\u0027de paralel port konponenti lazım..
selam arkadaşlar.. Delphi 7 de paralel port kontrolü için komponent lazım.veya activex veya dll dosyası da olabilir.elinde olan arkadaş varsa ve yardım ederse sevinirim...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.