A

Teğmen
11 Haziran 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
126 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
A
2 ay
Li-po Pillerde Neden BMS Kullanılmıyor ? Li-po Piller Gerçek mi ?
Kafamda deli sorular. Üstünkörü baktım da, bir Allah'ın kulu lipo'ya bms bağlamamış. Sonuçta pildir, dengeli akım çekilmesi gerekir. Lion piller için meşhur tabloyu hatırlayalım ;


< Resime gitmek için tıklayın >


Lipo'da bu gibi tek hücreye yük binme durumu yok mu yani ? Haliyle pilin ömrü kısalmıyor mu ? Tehlike arz etmiyor mu ?

Şimdi diyeceksiniz ki, bu piller 100amper veriyor, uygun bms yok. Öyle tahmin ediyorum ki bu 100amper sağlıklı bir değer değil. Hemen şu aküye bakalım ;

https://www.vision-batt.com/site/product_files/CP1290.pdf

Max deşarj akımı 135amper yazıyor. Bu sağlıklı olanı. Ama bir altta 450amper değeri var. Bu da kısa devre akımı. Diyeceğim ; lipolar için 100a değeri kısa devre akımıdır. Sağlıklı olması için çekilecek akım, aynı lion pillerde olduğu gibi, atıyorum 30amper civarıdır.

Kısa devre akımı lion pillerde de var. Laptop pillerini sökerken ara ara denk geliyor. HYB marka bir pil. Onlar muazzam. Senelerdir kullanırım. Datasheet'inde max.discharge 6A yazıyor. Ama 18A verdiğini hatırlarım. Yani diyeceğim ; lipo pillerde oyun böyük. Max.discharge yerine 6A değil de, 18A yazılıyor.

Birisi de shunt bağlayarak max.deşarj değerini ölçmez mi yaw ? Yok arkadaş yok. O lipo pilin 100amper verdiği de şüpheli yani. 100amper çekilirken, voltaj kaça düşüyor ? Bunu ölçen var mı ? O da yok. Belki de bu yüzden bms bağlanmıyordur. 100a bir bms olacak, motor bağlayınca, voltaj gereğinden fazla düşünce akım kesecek. Olacak iş mi ?

Örnek vereyim ; bahsettiğim HYB marka piller ile rc traktörün kullanım süresi, lipoya göre 5 kat daha fazla. Tecrübe ile sabittir. Denenmiştir. HYB pilleri sanırsam 8-9 senedir kullanırım. Bu süre zarfında çok çeşit lipo denedim. Alayı aynı, hiç şaşmadı. dfk24 arkdaşın son açtığı konudaki gibi. Belki şarja takasıya kadar voltaj normal seviyeye geliyordur. Bu arada HYB markasına takılmayın. Çoğu sağlam laptop pili böyle. Lenovo'lardan çıkan yazısız,markasız 16650 piller var. Onlar da aynı ayarda. Yada bir başkası. Hepsi ayrı güzellikte.

Sonuç ; lipolar yüksek amperli, tamam. Ama kimyası denk değil. Gaza bas-çek yapınca, dayanmıyor. Hemen bitiyor. Ömürleri 1 sene. 10 senelik 18650 pil bile daha kullanışlı.

Konuyu açma nedenine gelirsek ; asıl mevzu brushless motorlar. Ara ara soru geliyor, buraya yönlendirip, gelen olursa tartışmayı buradan götürmek isterim.

Birisi bana şunu açıklarsa çok sevineceğim. Elimizde iki adet motor var ;

1- 550 tip fırçalı motor. (Matkap motoru diye bilinir.) 12v ile çalışıyor. Yükte max. 10 amper çekiyor. Hız 30k rpm.
2- 550 tip fırçasız motor. (Meşhur turuncu olanlar.) 12v ile çalışıyor. Yükte 80 amper çekiyor. Hız 50k rpm.

Test aracımız traktör. 12kg ağırlığında. Tekerlek çapı 18cm. Dişli oranı önemsiz zira, 1:200 gibi bir oran.

İlk önce fırçalı motoru bağlıyoruz. Motoru harici isterseniz 100 lira. Ben laptop pili kullanıyorum. Hadi yeterli gelecek sıfır pil alın, 3 tanesi 100 lira. Kaliteli esc 200 lira. Maaliyet 400 lira. Traktörün üstüne ne varsa yükleyin. Ben 10kg denedim. Motorun sesi bile değişmez. Tekerlek mili 10mm çapında. Pim yerinden kırıldığını bilirim. Yani kaliteli dişli ve yürüyen ile bu traktörü durduramazsınız. Tabiri caizse danayı bile çeker.

Şimdi fırçasız motoru bağlayalım. Ama o da ne ? Normal bir pil ile çalışmıyor. Tam güce ulaşması için 80A pil lazım. Böyle bir lion yok. Yani lipo almaya mecburuz. En ucuz 3s/80a lipo 900 lira. Bir dakika ; bir de güçlü esc lazım. 3s/100a esc 2000 lira. Motorla birlikte maaliyet yaklaşık 3500 lira. Bu motoru test traktörüne takınca, düz yolda bile yüksüz giderken adamın gülesi geliyor. Çekmiyor yaw çekmiyor. Az bir yokuşta/zorlanınca nasıl durabilir yaw ? 900watt sözde. Bu nasıl bir çelişki ? Üstelik durmaya yakın gaza az bir süre daha basınca esc nasıl yanar yaw ? Hani 100ampere dayanıyordu ? Denedim sayın arkadaşlar. Turuncu olanların birkaç markasını, bir de kırmızı olan vardı. Hepsi aynı. Daha küçük araçlarda A serisi olanları hep denedim. Çekmiyor. Zaten çok önceleri idi bu, o vakitler hemen elden çıkardım. Birdaha da yanına sokulmadım. Mozilla'da kelime filtresi koydum ki birdaha karşıma çıkmasın. Tamam, belki 1kg bir araç vardır. Hız aracıdır. 1.5 kat fazla hız için 3500 lira masraf edilip brushless kullanılabilir. Ama fırçalı sistem olsa, dişli oranı arttırılarak aynı hıza ulaşılabilir zaten. Drone için demeyin, onu yapan da var. Taylandlı youtuber arkadaş 4'lü 775 motorla dev drone yapmıştı. Gayet uçuyordu. Uçak demeyin. Aynı arkadaş uçakta yapıyordu 775 motor ile. Test traktöründe asıl can alıcı nokta şu ; fırçalı motor ve laptop pili ile sürüş süresi, fırçasız motor ve lipo pile göre 5 kat daha fazla. Pil kapasiteleri aynı. Aga bu nedir ?

Yani diyeceğim ; fırçasız motorlar ve lipo piller tam bir fiyasko. Aynı elmas reklamcılığı veya yağsız fritöz furyası gibi. Mesela kabaca sormak isterim ; bilmiyorum zira. Madem bu fırçasız motorlar ve lipolar uzay teknolojisi, takılan aracı nirvanaya ulaştırıyor. Dediğim gibi bilmediğimden soruyorum ; herhangi bir ticari elektrikli araçta lipo kullanılıyor mu ? Veya fırçasız motor kullanılıyor mu ? Veya koskoca Traxxas'ın 40 bin liralık rc güç araçlarında neden fırçalı motor var ? Pil zaten yok o araçlarda. Sonradan seçiliyor. Resmi sitesinde o araç için satılan pil listesi var. Geneli ni-mh pil. Tamam lipo pil de var ama ni-mh olması komik değil mi ? Kafamda deli sorular.
A
3 ay
Kendin Yap Serisi 4 - Rc Tofaş İçin Ateş Eden Egzoz Yapımı / 80TL-400TL
Ateş eden/patlayan egzoz sisteminin hazırı yok maalesef. O yüzden gayet ucuza işi çözelim. Şu malzemeler lazım ;

1- 400kv ark jeneratörü ( 60TL)
2- 1 adet yazıcı motoru veya denk bir 130 tipli motor (10TL)
3- Micro swtich buton ( 2 adet lazım. 10TL)
4- İkinci bir kumanda alıcısı. Normal bir kumanda ile yapacaksanız buna gerek yoktur. Ancak bu sefer sürekli çalışacaktır. Kumanda tetiğine bağlı olmayacaktır.( Alıcı ; kumandanıza göre, 250-400TL lira arası değişir.)

Jeneratörü sürekli çalışacak şekilde yaparsanız da olur. Ancak ne kadar süre dayanır bilmiyorum. Ben deneme yaparken 1dk'ya yakın çalıştırdım. Birşey olmadı. Zaten sürekli çalışması tam efekt vermiyor. Kesik kesik çalışırsa, patırdama yapıyor. Tetiğe de bağlı olunca kulak tırmalamıyor. Ben Tofaş'a bağladım elbette : ) Yapımı gayet basittir. Sorunuz olursa, memnuniyetle cevaplarım.


https://www.youtube.com/watch?v=PZHKSgVMs8s&feature=youtu.be

Ben işi garantiye almak için 2 alıcı bağladım. 2.kanala hem ESC hem servo aynı anda bağlanır mı, bilmiyorum. Alakalı videoda da bulamadım. Deneyecektim, ancak zaten videoda var, alıcının birini yaktım. 3 tane alıcı kaldı. Biri daha giderse olmayacak. Zira traktöre bağlı diğer alıcılar. Bu işi bilen varsa da, bizi aydınlatırsa, çok güzel olur.
A
3 ay
Kendin Yap Serisi 3 - Güçlü ESC Yapımı / 2S-6S / 40A / Gayet Basit Ve Ucuz / 270 TL
Rc araba yapımında en maaliyetli parçalardan bir esc. Üstelik çoğu üzerinde yazan değeri vermeyen fiyasko ürünler. Örneğin ; 320A diye satılan sarı etiketli esc. 20amperik motor takınca alev alır. Tecrübe ile sabittir. Bir diğeri 60A diye satılan kırmızı soğutuculu esc. O da yine aynı. 20A motorla hemen yanmasa bile zora gelince su koyar. BEC çıkışı yanar. Çok servolarımı yaktı o da. Haliyle çözüm arayışına girdim. Çare ; pwm motor sürücüleri. Ülkemizde satılan ve işimizi görecek bir tane motor sürücü var ; BTS7960. Diğer adı IBT2. Aliexpress'te yüzlerce muadili var. Maaliyeti düşürmek için onlardan birini de kullanabilirsiniz. BTS7960 ile devam edelim.

Piyasadaki hazır esc'ler, IBT2 karşısında diz çöker, tövbe ister. Alayı eline su dökemez. Matkap motorları, yüksek dişli oranları olan 775 motorlar, silecek motorları vb. her motoru çalıştırır. Isınma bile olmaz. Bize 3 malzeme lazım ;

1- BTS7960 motor sürücü (140lira.)
2- 24v-5v voltaj düşürücü ( 30 lira.)
3- Basit bir ESC veya bec çıkışı olmayan bir esc. ( Burada 170 lira. Aliexpress'te 100lira. BEC olmayanı burada yok. Aliexpress'te yine 100 lira. )

Toplam maaliyet 270 lira. 3. seçeneğe bakalım. Tavsiyem normal bir esc olur. Çünkü fiyatları aynı. Normal esc'nin avantajları ;
- Her kumandaya uyar. Kumanda alıcısına ekstra batarya gerekmez.
- Fren fonksiyonu olur. Kaza engellenebilir.
- Servolar tam güçte çalışır.

BEC çıkışı olmayan esc'lerde bunlar olmaz. Her kumandaya uymaz, alıcıda ayrı güç girişi olması gerekir. Ben videoda micro esc kullandım. Yani BEC çıkışı yok. Tavsiyem; micro esc yerine meşhur 2S/30A fırçalı esc kullanmanızdır. Google alışverişe yazın, ilk sırada çıkıyor. Burada 170TL.Tek yapmanız gereken ; aynı videodaki gibi IBT2'nin 1. ve 2. pinine normal esc'nin çıkışları bağlamak. Bu kadar. 5v düşürücü bağlantısı ise, videoda mevcut.

IBT2 ; ayrı bir 5V beslemesine ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden biraz kaba gözüküyor. Yerine daha güzel motor sürücüler var. Aliexpress'ten bakabilirsiniz. Burada bulunmuyor. Ben bu sistemi 3 ay test ettim. Banamısın demez. Frensiz versiyon ile geri giderken, birden ileri basarsanız, arabada ne var ne yok dağıtır. Kendisine birşey olmaz. Klasik 320A esc ile bunu yaparsanız hafif bir duman çıkışı olur. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa, memnuniyetle cevaplarım.


https://www.youtube.com/watch?v=TsU_kJ9g5HQ&feature=youtu.be
A
11 ay
Kendin Yap Serisi 2 - Matkap Motoru İle 12V Güçlü Servo Yapımı
Bu yöntem ile her çeşit redüktörlü motoru servo olarak kullanabilirsiniz. Rc araçların en çok dağılan parçası malum, servo. Alayının içinde kol saati dişlisi gibi küçük dişliler var, alayı dayanıksız. 2kg bir aracınız var diyelim. Ve 10km/s hızla bir yere çarpınca servo dağılarak geniş bir alana yayılır. Bunun çözümü ; gerçek dişli sistemine sahip redüktörlü bir motoru servo gibi kullanmak. Aslında çok video var, bununla alakalı. Ancak herkes normal araçların silecek motorlarını kullanıyor. Biri de demiyor ki ''Aga bu motor rc araçtan daha büyük,nasıl servo olacak?'' diye. Herkes bu servoyu yapıyor ama, rc araç üstünde deneyen yok. Kullanabilen yok. Ben ortalama büyüklükte bir traktör için servo yapımını kayda aldım. Ki bu traktöre mg995 denen,güçlü zannedilen servoyu takmıştım. Düz yolda giderken bile servo dağıldı gitti. O yüzden, büyük araç projesi olan arkadaşlar servo işini bu yöntemle halledebilir.
Gelelim malzemelere ;

1- Redüktörlü motor ; Matkap motorları tavsiyemdir. Zira onların içinde planetary denilen sistem var. Dağılması/dişli sıyırması mümkün değildir.
2- Motor sürücü ; ibt2 20A veya 40A olanları uygundur. Matkap motoru için diğer meşhur sürücüler dayanıklı olmaz.
3- Herhangi bir servo ; klasik 30 liralık sg90 servolar bile olur. Sağlamlığı/kalitesi önemli değil.

Yapım videosu ;


https://www.youtube.com/watch?v=AwFi_1sCZnk&t=24s

Traktör üzerinde test ;


https://www.youtube.com/watch?v=ZDaMLN1CypM
A
2 yıl
Kendin Yap Serisi 1 - 1/36 Tofaş Modifiye Ve Kumanda Takma
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu bölüm sönük kalmış.Biraz canlandıralım : ) Bu ölçekte bir oyuncağa kumanda nasıl takılır ? Oyuncak için 'Çek-bırak tofaş' diye aratın.Bunlar ortalama 12-13cm uzunluğunda oluyor.Kartalların bazılarında 3adet AG13 pil ile birlikte korna ve ışık oluyor.Şahinlerde yok sanırsam,görmedim hiç.Alırken ona göre alın.

Malzemeler ;
1-Kumanda : Benim kullandığım kumanda Flysky FS-GT2B modeli.Bu ve bu gibi kumandaların alıcısına direk motor bağlanmaz.Alıcıya ESC bağlanır ve bu ESC'ye motor ve pil bağlanır.Bu sayede kumandadan hız kontrolü yapılır.Servolar da bu alıcıya bağlanır.Peki basit bir oyuncak araba alıp,onun kumandası kullanılabilir mi? Olur ancak,alıcı böyle küçük bir oyuncağın içine sığmayabilir.
2-ESC : en basit fırçalı esc budur.4-8v arası çalışır.Bu araç için fazlasıyla yeterli.Başka türler sığmayabilir.Aliexpresste '30a brushed esc' diye aratın.
3-Pil : Kartal'ın içine 18650 pil ve diğerleri sığıyor.Ancak şahine sığmıyor.Ben şahin için iki adet nokia bl-5c bataryası kullandım. Şu önemli ; 18650 pil kullanacaksanız,en 20A olmalı.Yoksa voltaj 4v altına düşüp,esc akım kesiyor.
4-Servo : Klasik 9g servodur.Burada daha ucuz,alixpresse hiç bakmayın.
5-Dişliler : Kartalda burgulu dişli vardır.Güç içindir,ancak yavaştır.Şahinde dik dişli vardır.Hızlıdır ancak,güçsüzdür. 'plastik dişli seti' diye aratın.75 parça olanlar fazlasıyla iş görür.
6-Motor : '3-6v dc motor' diye aratın.Her sitede mevcut.4-5 lira fiyatı var.
Diğer ayrıntılar ve aşamalar videolarda mevcuttur.

Şahin videosu ;

https://www.youtube.com/watch?v=CTBlyqA2FS0

Kartal videosu ;

https://www.youtube.com/watch?v=LKLZSoWX4q0

Atladığım yer varsa,sorunuz,yardımcı olmaya çalışırım.
A
2 yıl
Gayet Basit Pil Punta Makinesi Yapımı - Kendin Yap - Basit/Etkili/Hesaplı
Çok yerde görüyorum pilleri eklemek için lehim yapılıyor.Bilhassa 18650 pillere lehim yapılıyor,ki bu tehlikeli.Pil eklemesi için nikel şerit ile punta yapmak gerekir.Ancak punta için ya trafo kullanılıyor,ya da eritme yapılıyor.O yüzden güvenli bir yöntemi paylaşmak isterim.Bu sayede 0.15mm şerit ile punta yapabilirsiniz.

Tek gereken 12v bir akü ve scooter/mobilet marş rölesi.Akünün en az 9ah olması gerekir.Şu videoda bağlantıları mevcut.Videonun ilk 2 dakikası bağlantı,kalanı test bölümüdür ;

https://www.youtube.com/watch?v=-2Rc1_1oGHo

Gelelim önemli noktalara ;
-Akü yeni tarihli olmalıdır.3 seneden daha eski akü,verimli olmaz.
-Gerçek bir akü olmalı.Işıldaklar için kullanılan oyuncak aküler verimli olmaz.Alacağınız akünün resmi sitesi olmalı ve datasheet verileri ulaşılabilir olmalı.Çünkü gerçek bir 12v9ah akü ; ortalama 80A-120A akım verecek güçte olur.80A altı,punta için verimli olmaz.
-Kablo kalınlığı en az 2.5mm olmalıdır.Daha kalını daha verimli olur.Punta sırasında kabloda ısınma olursa,bir kalınını kullanmak gerekir.
-Scooter marş röleleri genelde aynı olur.Malum alışveriş sitelerinde 'scooter marş rölesi' diye arayın.Videodakinin aynısı hepsinde mevcut.Ya da sanayide veya bisikletçilerde bile bulunabilir,görerek alabilirsiniz.

Unuttuğum yer varsa,belirtin,elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Eklemeler ;
-Kullandığım buton biraz basit kalmış.Daha büyüklerini kullanmakta fayda var.Elektronikçilerde kırmızı başlı olanlar var.Onlar daha dayanaklı olur.
A
3 yıl
La Palma Volkanı Harekete Geçti - Patlamalar Başladı / Canlı Yayın
Tüm dünyayı etkileyebilecek volkanlardan biri olan La Palma'da 72 saattir depremler gözleniyor.Son yıllarda gözlem altındaydı,şimdi ise tüm dikkatler orada.Beklenen şu ; volkan patlaması sonucu dağın bir kısmının denize kayması ve megatsunami oluşması.2008'de oluşturulan senaryoya göre bu ; Avrupa'da milyonların ölümüne sebep olabilir.Amerika kıyılarına bile 40 metrelik dalgalar varabilir.Olası bir patlamada 500milyar tonluk bir kütlenin kayması bekleniyor.

Peki böyle bir hareketlilik sonrası patlama olması muhtemel mi ? Zaten son 1 senede benzer iki patlama yaşandı.

-Nisan başında La Soufriere volkanında depremler başladı.Göçükler meydana geldi ve halkın adadan tahliyesi kararı alındı.9 Nisan'da ilk patlama yaşandı.Önlemler alındığından fazla etki etmedi.Zira halkın çoğu çevre adalara,kalanlar ise sığınıklara tahliye edilmişti.Bölgede kirlenmeden ötürü 1 hafta su kullanılamadı.Kül bulutu Barbaros'ta bile gündüzü geceye çevirdi.

-Mart sonunda ise İzlanda Fagradalsfjall bölgesinde benzer deprem aktiviteleri gözlemlendi.Ancak o bölgedeki yanardağ kalkan tipi olduğundan patlama değil,lav çıkışı başladı.Farklı yarıklardan çıkan lavlar 4 farklı yerde krater oluşturdu.19 Mart'tan beri hala lav püskürmektedir ve bölgeden hala canlı yayın yapılmaktadır.2 gün önce tekrar şiddetli çıkışlar görülmüştür.Tıkanmalardan ötürü bazen küçük patlamalar duyulur.Youtube da onlarca kanalın farklı açılardan canlı yayınları tekrar başladı.Merak eden olursa bakabilir.

Yani ; yukarıda iki olaya benzer deprem fırtınası şu an La Palma'da başladı.Fark şu ; buradaki patlama tüm dünyayı etkileyebilir.100 metreden fazla dalgaların bile oluşabileceği söyleniyor.Son 3 günde , 2020 yılında yaşanan depremlerden daha fazlası görüldü.BBC'ye göre ise ; ''Bu insanlık tarihinde görülmüş en büyük felaket olabilir.''

Aslında bunlar,bildiğimiz depremler değil.Magma hareketinden ötürü ölçülen titreşimler.Son 4 senede ara ara böyle deprem serileri gözlenmişti.Ancak onlar 20-30km derinlikteydi.Şimdikiler ise,yüzeye daha yakın 4-11km arasında.Bu magmanın daha da yüzeye yaklaştığı ve çıkmak için yol aradığı anlamına geliyor.

Ayrıca tehlike seviyesi sarıya yükseltildi.

Şöyle bir simulasyon var ;

https://www.youtube.com/watch?v=6utAunBKXV4



Depremleri şuradan takip edebilirsiniz ;

http://www.ign.es/web/resources/sismologia/tproximos/prox.html
A
4 yıl
Taal Volkanı Harekete Geçti.Tarihi Bir Patlama Yakın Olabilir.4.Seviye Alarm Verildi.
Son yıllarda Filipinler'in başına gelmeyen kalmadı.Şimdi de bir volkan yeniden faaliyete geçti.Dün bir patlama olmuştu.Bugün ise yaşanan depremler ve püskürmelerden ötürü alarm seviyesi 4'e yükselti.Bu Son 50 yıldır bölgede ilk kez oluyor.
Normalde büyük volkan patlamaları öncesi aylara yayılan bir hareketlilik gösterir.Filipinlerde ise,bu çok hızlı gerçekleşti ve bir günde alarm seviyesi 4'e yükseltildi.Bu büyük bir patlama olabileceği anlamına geliyor.Uzmanlara göre 5. seviye alarm her an bekleniyor.Önlem için başkente uçuşlar ertelendi ve volkanın 50km çapı içinde uçuşlar yasaklandı.45 farklı tahliye bölgesi kuruldu ve yaklaşık 11000 ailenin tahliyesine başlandı.Şöyle bir video var,gece çekilen ;
https://twitter.com/liamdutdutan/status/1216344772534685696

Canlı izlemek isteyenler ;
https://www.youtube.com/watch?v=iiQ4QckAAdc

Farklı bir açıdan ;
https://www.rt.com/on-air/478090-taal-volcano-eruption-philippines/

< Resime gitmek için tıklayın >

Gelişmeleri yazmaya çalışacağım.
A
5 yıl
188 Gün Depremleri - 17 Ağustos Depremi Ve 15 Eylül 2019 Tarihi
Çok önceleri böyle bir döngü vardı.Her büyük depremden (7.0 üzeri) 188 gün sonra bir büyük deprem daha oluyor.6 sene önce konusunu açmıştım ;
https://forum.donanimhaber.com/23-25-nisan-arasi-beklenen-buyuk-deprem-ve-volkan-patlamasi--73395286

Gerçekleştiği görülebilir.Bir başka konu,yine aynı döngü ve deprem ;
https://forum.donanimhaber.com/188-gun-sonra-deprem-oluyor-bu-3-5-gun-188-e-denk-geliyor--111393756#111394821

Şurada bir başka konu daha var ;
https://www.tahribat.com/forum/188-gun-depremleri---2-nisanda-buyuk-bir-deprem-b-176179

O tarihlerden itibaren takip ederseniz,en fazla 2 gün sapma ile depremler olmuş.O günden bugüne eklersek Kasım ayı ortasında büyük deprem bekleniyor,tabii yeri net değil.Ancak ;

Biz tek bir deprem üzerine ekleyip çıkarıyoruz.Arada başka 7+ depremler için aynısını uygularsakta aynı sonuç çıkıyor.Örneğin;

5 Temmuz 2019 Amerika depremi,7.2 büyüklüğünde.Bu tarihten 188 gün öncesi 29 Aralık 2018 tarihine varıyoruz.O gün Filipinlerde 7.0 büyüklüğünde deprem oldu.Yani her deprem için ayrı bir döngü ekler yada çıkarırsak yine bir deprem denk geliyor.Bu yüzden başlığa böyle yazdım.17 Ağustos 1999 tarihine 9 kez 188 eklersek bugüne denk geliyor.

Bunun açıklaması nedir bilmiyorum.Google a '188 day earthquake cycle' yazın.Çıkan sonuçların hepsinin bu rastlantıyı doğruladığını görürsünüz.Felaket tellallığı yapmak istemem ama paylaşmak istedim.
A
9 yıl
Amerika\u0027ya Kimyasal Bir Saldırı Yapılmış Olabilir
Washington'a yakın bir metro hattından dumanlar yükseliyor.Polis bölgeyi kotrol altına aldı.Ancak itfaiyenin hiçbir müdahelesi yok.Dumanın kaynağı bilinmiyor.Ambulanslar birçok kişiyi hasteneye götürdü.Sinir gazı olması ihtimali var.Birkaç resim ;

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

http://www.washingtonpost.com/blogs/dr-gridlock/wp/2015/01/12/lenfant-plaza-station-evacuated-for-smoke/

Şurada canlı yayın yapılıyor,şimdilik ara verildi ;

http://www.wjla.com/news/newschannel-8/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.