.

Teğmen
14 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
.
5 yıl
Astroneer (2019) Tam Sürüm [Ana Konu]
Arkadaşlar merhaba, forumda yaptığım araştırmada beta sürümündeyken aşağıdaki konunun açıldığını gördüm fakat 2019 şubat itibari ile full tam sürüm çıktı ve oyunun bazı bileşenleri değişti. Bu sebeple yeni konu açma ihtiyacı duydum. Bu konu altında oyun hakkındaki bilgileri projeleri ve taslakları paylaşabiliriz.

Öncelikle eski konu linkini vereyim oradaki yazılanları okumak isterseniz 2016 konusu
Astroneer (2016) [Ana Konu] https://forum.donanimhaber.com/astroneer-2016-ana-konu--131675456

Astroneer oyunu uzay madenciliği yaptığımız kendimize gezegenlerde üs kurduğumuz ve teknolojimizi sürekli olarak geliştirdiğimiz bir 3. göz açık dünya(açık galaksi demek daha doğru olur) oyunu.

İsterseniz arkadaşlarınız ile multiplayer olarak isterseniz de solo olarak oyunu sıkılmadan eğlenerek oynayabilirsiniz.

Temel olarak dünya dışı başka bir galaksideki güneş sisteminde dünyaya az da olsa benzer bir gezegende oyunumuza başlıyoruz ve teknolojimizi ve üssümüzü geliştirmeye çalışıyoruz. Belli bir seviyeye geldikten sonra mevcut gezegendeki hammaddeler ve elementler bize yetmediği için geçici olarak farklı gezegenlere uğrayıp oralardada üs kurmanız ve yağmalamanız gerekiyor.

Her gezegenin kendine göre farklı avntajlı ve dezavantajlı yaşam şartları bulunmakta.
Oyun türkçe. Steam üzerinden şuan 50 tl ye alabilirsiniz fakat inişli çıkışlı bir fiyatı var ben 2 hafta önce 28 tl ye almıştım full sürüm lansman fiyatıda olabilir.

Oyun Hakkında bazı görseller.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Oyunun full sürümü ile birlikte çok fazla düzeltme ve geliştirme oldu bu sebeple oyunu daha önceden oynayan kişiler de yeniden başlayabilirler bir çok yeni araç ve teçhizat bulunmakta.

Oyunda bulunan gezegenler ( Şuanda mevcut olanlar güncelleme ile sayısı artabilir)
1. Sylva (ana gezegenimiz)
< Resime gitmek için tıklayın >

Oyuna başladığımız gezegenimiz , kaynak bakımından temal hammaddeleri içersede araştırma puanı yani tecrübe için bulduğumuz araştırma numunulerinin puanları diğer gezegenlere göre çok düşük , aynı zamanda bizim için ileri teknolojide hayati öneme sahip lityum , titanyum , demir vb. gibi hammaddelerin hiç birini içermiyor. Yani kendimizi toparladıktan sonra gezegenden ufak ayrılıklar yaşamalıyız.

2. Desolo
< Resime gitmek için tıklayın >

Desolo dünya için ay ne ise desolo da bizim için o , anagezegenimizin bir uydusu olan desolo ilk ziyareti gerçekleştirmek için uygun bir yer , yeterli volframit topladıktan sonra dünyaya dönüp orda uzay mekiği yapmanızı ve burada çok fazla vakit geçirmemenizi tavsiye ederim.

3. CALIDOR
< Resime gitmek için tıklayın >
Aydan ekstra olarak malakit yani bakır da içeriyor bu sebeple bakır isteyen araç gereçlerinizi yapmak için daha elverişli ay yerine buraya gelmeyi tercih edebilirsiniz , fakat bakır anagezegenimizdede bulunduğu için buray başta gelmesenizde çok şey fark etmez.

4 VESANIA
< Resime gitmek için tıklayın >
lityum ve titanit ihtiyaçlarınız için keşfe çıkabileceğiniz bu gezegen aynı zamanda yüksek rüzgar potansiyeli sayesinde iyi enerji üretimi sağlayabilirsiniz. fakat yine tavsiyem 2. gezegenden sonra direk novus a gitmeniz olacak.

5 NOVUS
< Resime gitmek için tıklayın >

Novus hem yüksek güneş hem yüksek rüzgar potansiyeli ile uzay madenciliği için çok uygun bu sebeple aytan volframit topladıktan sonra direk bu gezegene gelip hem hematit(yani demir) hemde lityum toplayabilirsiniz bu sayede batarya teknolojisi ve demir isteyen araçlarda kendinizi rahatlatmış olursunuz. Demir her ne kadar yüzeyde ve yüzeye yakın bölgelerde çıkıyor olsada lityum derinlerde çıkıyor bu sebeple biraz derine inmeniz gerkecek. Ayrıca bu gezegendeki araştırma numuneleri çok fazla tecrübe puanı kazandırdıgından ötürü uzun süre kalabilir ve büyük bir base kurabilirsiniz.

6 GLACIO
< Resime gitmek için tıklayın >

isminden de biraz anlaşılabileceği üzere donmuş olan bu gezegende çok düşük güneş enerjisine karşın yüksek rüzgar enerjisi potansiyeli var , gezegenin zorlu olmasının sebebi çok sert olması ve deminin hemen altını kazabilmek için daha gelişmiş delgilere ihtiyacınız var tavsyiyem elmas delici ile gitmeniz , ancak güçlü deliciler sürekli enerji tükettiğinden yer altına inmeden önce iyi bir enerji kaynağı yaratmanızda fayda var. Bir çok kaynak yer üstünde ve altında mevcut.

7 ATROX

< Resime gitmek için tıklayın >
atrox an itibari ile en zor gezegen ve eneri üretimi çok zor bu sebeple karbon jenatatörünüz olmadan gitmenizi çok tavsiye etmiyorum ekstra olarak diğer gezegenlerde olmayan bazı gazları içerir.




Oyun hakkında bazı ipuçları. ( NOT bu kısım spoiler içerebilir , herşeyi kendiniz keşfetmek isterseniz lütfen bu kısmı okumadan atlayın. )

-Oyun başlarında ve yeni üs kurduğunuz yeni kolonilerinizde en önemli şey enerji. Bu oyunda neredeyse herşey enerjiye ihtiyaç duyuyor ve iyi bir enerji üretimi altyapı gerekiyor. By sebeple oyun başlarında size tavsiyem mümkün olduğunca etraftaki hurdalar arasından rüzgar trübini , güneş paneli ve bataryalar toplamanız. Enerji üreten cihazları bataryalara bataryaların olduğu sehpalarıda enerji tüketen cihazlara bağlarsanız enerji fazlası olduğunda bataryalar şarj olur , ani fazla enerji ihtiyacı olduğundada üretim yetersizken bataryalar bunları besler, mümkün olduğunca fazla sayıda rüzgar ve güneş enerjisini eşit miktarlarda ve bolca yapın , oyuna başlangıç gezegenimiz enerji türü olarak ORTA rüzgar ve ORTA güneş enerjisi olarak geçmekte buda hybrit olarak iki sistemi de kullanmamız gerektiği anlamına geliyor. Özellikle teknolojiniz ilerledikçe yeni cihazlar daha fazla enerji çekiyor.

-Yeni gezegen koloni ederken ve mevcut gezegeninizde en az 3 tane araştırma binanız olsun , araştırma yeni teknolojiler açtığından dolayı oyunda çok önemli sürekli olarak araştırma makınalarını dolu tutmaya ve enerjilerini tam sağlamaya çalışın. Eğer düşük enerji üretimi olursa araştırma makınaları daha yavaş çalışacağından ötürü 1000k Brim için 10dk bekleyecekken 1 saat beklemek zorunda kalabilirsiniz.

-Orta ölçekli koloniler için enerji ihtiyacı karşılamak için yani yeni kolonilerinizde orta jenatatör kullanın. Gittiğiniz gezegenin yenilenebilir enerji üretimine göre üssünüzü donattıktan sonra muhtemelen ürettiğiniz enerji tüketiminize yetmeyecek ve ekstra besleme gerekecektir , bu sistemi beslemek için en iyi yöntem (oyun ortaları ve başlarında) toprak santfirüjü kurun ardından eritme fırını kurun , topraktan elde edeceğiniz organik maddeleri eritme fırınında karbona dönüştürün , bu karbonları ise orta jenaratörde yakıt olarak kullanın , orta jeneratör hem iyi bir enerji kaynağıdır hemde küçük enerji jeneratörlerine göre daha uzun süre 1 brim karbon ile enerji üretir. Fakat bu anlattığım sistemin sürekli çalışabilmesi için madene gidip gelirken fazla toprağınız ile organik üretmeniz bu organikleri karbona çevirmeniz karbonu da jeneratöre eklemeniz gerekiyor tavsiyem büyük sehpa B kurduktan sonra karbonları üstüne yerleştirmek bu sayede orta jeneratör bittikçe ordan kendisi otomatik olarak karbon çekecektir.

-Hangi gezegenler hangi sıra ile keşfedilmeli?
Aslında bu tamamen sizin keyfinize kalmış fakat benim size tavsiyem önce anagezegenimizin uydusu olan desoloya gidip volftamit üretip orta boy uzay mekiği üretmek. Sonra orta boy uzay mekiği ile Novus gezegenine gidip demir(hematit) ve lityum üretmek. bu sayede eğer titanit madeninide hurda yolu ile üretirseniz sadece 2 gezegen gidip en büyük uzay mekiğini üretebilirsiniz. En büyük uzay mekiğine ne kadar çabuk geçerseniz okadar iyi çünkü uzay mekiği ne kadar büyük olursa yanınza o kadar çok hammadde ve araç götürüp getirebilirsiniz.

-Araştırma ve teknoji.
Anagezegenimizde malesef araştırmalar çok düşük puan vermekte , fakat diğer gezegenlerde ana gezegene göre 3-4 kat daha fazla araştırma puanı alabilmekteyiz, fakat oyun bunu o gezegenlerdeki enerji üretimini zorlaştırarak dengelemiş , eğer iyi bir yenilenebilir enerji sistemi kurar ve bunu yukarıda anlattığım karbon orta jenaratör ile desteklerseniz çok iyi puanlar kazanabilir teknolojinizi çok hızlı ilerletebilirsiniz.

-Hurdacılık.
Oyunda 2 türlü hurdacılık var birtanesi hali hazırda çalışan alet edevatları toplamak yani rüzgar trübünü güneş paneli , pil , rover koltuğu , hammaddeler. Şimdi bunları direk toplayabildiğiniz gibi hurda metalleri parçalayıp kendi gezegeninizda olmayan veya az bulunan bileşikler ile takas edebilirsiniz. Özelikle kendi gezegeninizde büyük uzay mekiğini yapabilmek için demir ve volframit topladıktan sonra titanit gerekli titanit için tekrar başka bir gezegene git gel yapmak yerine hurdacılık ve takas yöntemi ile gelişiminizi tamamlayablirsiniz.

-Araçlar. Oyunda 4 Çeşit araç bulunmakta bunlar arazi aracı , traktör , orta rover ve büyük rover. Asıl amacımız tabiki büyük rover yapmak ve onu donatmak , fakat büyük rover yapana kadar geçici olarak sadece traktör yapmanızı traktörden ise büyük rover a geçmenizi öneririm. Arazi aracında boş ürün yükleyecek slot bulunmuyor orta rover ise onu yapana ve uğraşana kadar büyük yapıp geçmek daha mantıklı.
.
10 yıl
La Brezza Suite \u0026 Hotel Bodrum
Bodruma tatile gelmeyi düşünenlere kendi çalıştığım otelin tanıtımını eklemek istedim.

< Resime gitmek için tıklayın >

http://www.labrezza.com.tr/ Bodrum'un akyarlar köyünde bulunan bir Butik Otel , La Brezza Suite & Hotel

Bodrum yarım adasının en güzel plajlarından olan karaincir ve akyarlar koylarına çok yakın mesafede (400m) istediğiniz an size golf arabaları ile shuttle servisi yapılıyor.

Butik Otel olması dolayısı ile otelin 32 özel odası bulunmakta. Her oda farklı konseptte tasarlanmış durumda. Geniş aileler ve rahatına düşkünler için ise Suite odalar bulunmakta. Suite odaların hepsi deniz manzaralı balkona sahip olup daha geniş ve rahatınız için aynı diğer odalar gibi herşey düşünülmüştür.

Tüm odaların klimalı olması yanında astım hastaları ve klimadan rahatsız olanlar için odalarda tavan vantilatörü bulunmakta.

Akyarlar ve Karaincir sahillerinden resimler

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Otelin konumu bilgileri ve otelin diğer fotografları için özel mesaj gönderiniz.
.
11 yıl
www.onikihaber.com
< Resime gitmek için tıklayın >

Her gün internet başından dünyayı takip ediyoruz , haberleri yenilikleri internet üzerinden inceliyoruz. Ama kirliliğin farkındamısınız ?
Okumak istediğiniz her sayfa 2 cümlelik haberi size 2 sayfa olarak çöp kelimeler ile doldurarak veriyor. Artık sizin için her haberi özetleyen bir site var.

www.onikihaber.com Amacımız rant sağlamak kullanıcıları sitenin orasından burasına yollamak değil , ana sayfayı açtığında 12 Haberi okuyabilmesini sağlamak.

Tüm olumlu ve olumsuz yorumlarınızı bekliyoruz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.