U

Onbaşı
08 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
20 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
7 yıl
Mühendislik dergisi için isim önerisi
Merhabalar,

Makine mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. İnternetten türkçe ve yabancı dillerde araştırmalar yapmaya mümkün olduğunca gerek popüler gelişim gerekse detaylı bilgi almaya çalışıyorum mesleğim hakkında. Fakat böyle toplu olarak aylık bilgi edinebileceğim bir kaynak vs yok. D&r a her gittiğimde fotoğrafçılıktan arkeolojiye saatten digital reklamcılığa kadar her şey hakkında bir dergi bulabiliyorum ama bu sektör hakkında bir dergi bulamıyorum.


İşin kısası yapabilirsem aylık yapamazsam 2 aylık bir güncel makine mühendisliği dergisi yapmak-yazmak istiyorum. Mühendislik genelinden çok kendi sektörüme makine mühendisliği özeline hitap etmek istiyorum. Dediğim gibi dergi içeriği içinde güncel mesleki gelişimler (örn; altay tankı hakkında detaylar veya japonyanın bu yıl yaptığı inovatif atılımlar) bir de genel mesleki bilgiler (örn; parça analizi nasıl ve neye göre yapılmalıdır? Neden önemlidir vs) gibi bilgiler yer alacak.

Detaylıca anlattığımı düşünerek sizden isim önerilerinizi bekliyorum. Bir şey vaat etmiyorum bir kuru teşekkür ve olurda büyürsem kapak arkası tam sayfa reklam sözü veriyorum

Şimdiden herkese teşekkürler.

(Fikri açıkça anlattım umarım biri çalar )
U
7 yıl
Laptopa güç gelmiyor yardım lütfen
Merhabalar,

Şu aralar başıma en gelmemesi gereken şey geldi. Laptopumu normal bir şekilde kullanırken birden bire kapandı. 2-3 dakikadır mouse'a dokunmadığım için uyku moduna almış olabileceğini düşündüm. Bu sırada soğutucunun USB'sini takmakla uğraşıyordum. Laptop şarjdaydı. Daha sonra düğmeye bastığımda LED ışıklarının yanmadığını gördüm. Hiçbir şekilde tepki vermedi. Aydın'da bir kaç servise gösterdim. Biri kuzey köprüsünün hasarlı olduğunu değişmesi gerektiğini, diğeri de kuzey köprüsünün değil besleme entegresinin arızalı olduğunu anakartta belli bir yere kadar elektriğin gittiğini sonra kesildiğini tetikleme yapamadığını, kuzey köprüsü arızalı olsa bilgisayarın çalışıp görüntünün gelmeyeceğini söyledi. Hangisine inanacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekir? Yeni anakartlar nerdeyse laptop parası. Lütfen akıl verin


Laptop: TOSHİBA SATELLİTE L50-A-1DH

+ Bunlardan hangisi ekran kartı hangisi bu bahsedilen kuzey köprüsü?

< Resime gitmek için tıklayın >
U
7 yıl
Fan nasıl takılmalı
Merhabalar;

Laptop soğutucu yapacağım ama fanları nasıl takmak gerektiğini tam olarak oturtamadım. Laptoptan havayı aşağı doğru çekmeli mi yoksa laptopa hava mı üflemeli? Ne tarafını takarsam üfler ne tarafını takarsam çeker?

Şimdiden teşekkür ederim.
U
7 yıl
Seri vs Paralel Bağlama Sorunu
Merhabalar;


Elimde 2 adet 12 V- 0.17 A fan ve 1 adette OUTPUT:12 V - 1000mA olan bir adaptör var.

Ben bu iki fanı full güç olarak çalıştırmak istiyorum. Bu adaptörle bunu yapabilir miyim? Fanları nasıl bağlamam gerekir?

Teşekkürler.
U
11 yıl
Aydına Gidiyorum Sanırım
Aydın hakkında bilginiz var mı? Orda okuyan eden? Nasıl bi yer? Yaşaması kalitesi eğitimi ortamı? Nerde barınıcam bunlar hep önemli sorular bilen varsa bi el atarsa çok iyi olur.
U
11 yıl
Galatasaray- Fenerbahçe Süper Kupa Ankara Organizasyon?
Ankara'dan Kayseriye organizasyon var mı? Üniversitelerin var dışardan alıyorlar mı bilmiyorum zaten bi çoğunun kontenjanı tükenme safhasına gelmiş. Herhangi bi üniversiteye mensup değilim şuan. Nasıl gidebilirim? Bildiğiniz bir organizasyon varsa yazarsanız sevinirim.
U
11 yıl
İl Bazlı Tercih Ne Kadar Mantıklı?
Arkadaşlar il bazlı tercih ne kadar mantıklı? İl bazlı tercih nedir diyenler olabilir örnek vermek gerekirse;

1- ... Üni. Ankara 45000
2- ... Üni. Ankara 46400
.
.
.
11- ... Üni. Ankara 78000
12- ... Üni. Eskişehir 47000
13- ... Üni. Eskişehir 50000
.
.
.
20- ... Üni. Eskişehir 77600
21- ... Üni. İstanbul 42000
22- ... Üni. İstanbul 44200
.
.
.

Gibi bi sıralama ne derece mantıklı olur? Faydası nolur? Düşüncelerinizi fikirlerinizi bekliyorum.
U
11 yıl
DEÜ Metalurji ve Malzeme Müh. Gelir mi?
Maşallah forumda hiç kötü olan yok heralde ama ben tecrübelerinizden yararlanmak adına 83 bindeyim a dostlar. DEÜ M.M.M. geçen sene 80 binle almış. Girebilir miyim? Olmadı bu muhteşem(!) sıralamamla nereye girmemi önerirsiniz bi yardımcı olsanız mükemmel olur. Sağolun
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.