A

Yüzbaşı
05 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
4 yıl
Avansas Ücret İadesi Yapmıyor
Merhaba arkadaşlar, 24.05.2020 tarihinden avansas.com üzerinden 33.74 TL tutarında bir sipariş vermiştim. Sonrasında 2 gün içinde siparişi iptal etmek için müşteri hizmetlerini aradım. Konuştuğum kişi ürünün sevkiyata verildiğini, ürün evime geldiğinde ürünü teslim almadan iade edebileceğimi söyledi. Ürün 28.05.2020 tarihinde adresime geldiğinde, yetkilinin dediği şekilde ürünü teslim almadım iade etmek istediğimi söyledim. Bu tarihten sonra avansas müşteri hizmetleri ile defalarca görüştüm defalarca şikayet kaydı oluşturdular. Ürünün İstanbul depoya ulaştığını teyit etmelerine rağmen, yaklaşık bir aydır ücretin iadesini yapmamaktalar. Şahsen bu olaya kadar avansas firmasını iyi bilirdim ve çevreme de tavsiye ederdim. Şuan ne ürün elimde, ne iade alabiliyorum ne de karşımda bir muhatap bulabiliyorum.
A
4 yıl
Bir adet geometri sorusu
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki o merkezli çeyrek dairede istenen taralı alanı bulamadım, bu konuda yardımcı olabilecek varmıdır ?

< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Basit Kirchhoff Sorusu
Merhaba arkadaşlar, görseldeki soruyu, çevre akımları ve düğüm gerilimleri yöntemleriyle ayrı ayrı çözdüğüm zaman, çıkan sonuçlar birbiriyle uyumlu gelmiyor. Misal bir düğüm noktasındaki gerilim, iki farklı yöntemle çözdüğümde arada 1.5 V'a varan değişimler görülüyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır ? Çünkü cevaplarımı doğrulama şansım yok şuan maalesef. (Ia Ib Ic ve Id akımlarını ve düğüm noktalarındaki gerilimleri arıyorum, herhangi bir nokta için bile yapmanız yeterli.)

< Resime gitmek için tıklayın >
A
5 yıl
Gittigidiyor Teknopazarlama Mağazasından Alışverişe Dikkat
Tarafıma kırık bir şekilde gelen üründen dolayı tam 21 gündür paramı geri almaya çalışıyordum nihayet bugün sonuçlandı. Konuya gelecek olursak 23.11.2018 tarihinde 111.90 TL değerinde blenderi Gittigidiyor üzerinden sipariş ettim. Satıcı ertesi gün hemen ürünü kargoya verdi, buraya kadar bir problem yok. Ürünü kargodan teslim alırken koliyi detaylıca kontrol ettim, herhangi bir eziklik, göçük, vuruk durumu yoktu. Eve gelip kutuyu açtığımda aşağıdaki manzara ile karşılaştım, sonrasında direkt fotoğraflayıp GG'üzerinden teslim aldığım saatten 1 saat sonra "Hasarlı ürün" bildirimi yaptım. Ertesi gün satıcı bana ulaştı, benden ürünün fotoğraf/videolarını istedi. Kendisine gönderdikten sonra, beni yetkili arzum servisine yönlendirdi. Bu nokta cidden ironik, tarafıma hasarlı ürün geliyor ve daha teslim alalı 24 saat dahi olmamışken satıcı beni yetkili servise yönlendiriyor. Bu noktadan sonra tüm işlemlere GG üzerinden devam ettim, anladım ki satıcı yardımcı olma derdinin aksine, tarafıma hasarlı ulaşmış ürünün arkasında dahi durmuyor. GG çözüm merkezi üzerinden konuşmalarımıza gelecek olursak, satıcının iddiasına göre depolarından her ürün kontrol edilip çıkartılıyormuş, tarafıma kırık ürün gelmesi mümkün değilmiş. Mantıken fazla bir seçenek ortada olmuyor, kırık ürün satıcıya ulaştığında kendisi de kabul etti ürünün kargoda taşınması esnasında kırılmadığını. Bu arada ek olarak kolinin içinde ürünün cam aksesuarları var, kargo taşınması sırasında kırılacak olsa bu parçaların da hasar görmesi gerekirdi, fakat cam aksesuarları sağlamdı. Yaklaşık 21 gündür, hiç bir hatamın olmadığı bir durumda olmama rağmen paramı almak için uğraştım.Nerdeyse her gün GG müşteri hizmetleri ile gerek online chat gerek canlı telefon görüşmesi olsun, bir çok görüşme yaptım. Ya bu insanlar kanunlardan habersiz, gittigidiyorun satış sözleşmelerinden habersiz, ya da bunların farkında fakat karşısındakinin bunlardan habersiz olduğunu sanıyor.


Koliyi açtığımda karşılaştığım kırık ürünün görselleri

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



Daha sonrasında araştırdım ve gördüm ki bu olay tek benim başıma gelmemiş,

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
A
6 yıl
Sistem Donuyor Hiç Bir Şekilde Cevap Vermiyor
Öncelikle merhabalar,

Şu özelliklere sahip Win10 pro kurulu sisteme sahibim;

-Anakart Msi 970a-g43
-Cpu Amd fx 6300
-Ram Corsair 4gb ddr3 1600 mhz
-Hdd WD Blue 1TB 64Mb cache 7200RPM
-Gpu GeForce GTX750Ti 2GB GDDR5 128Bit
-Kasa Xigmatek asgard 381
-Psu Xigmatek 500watt

Bilgisayar,örneğin masaüstünde hiç bir işlem yapmazken,cpu hdd ram kullanımı 0'a yakınken,aniden donuyor ve hiç bir şekilde yanıt vermiyor.Klavye ve mouse tamamen devre dışı kalıyor,sadece reset atmak çözüm oluyor.

Sorun çözümüne gelince;
-Hdd'den kaynaklabilecegini düşününerek Sandisk 240 gb sıfır ssd alıp işletim sistemini ona kurdum.
-Ram'den kaynalanabileceğini düşünerek Kingston HyperX Fury Blue 4GB 1600MHz DDR3 ram satın alıp sistemi sadece bu ram ile çalıştırdım fakat tüm bu yaptıklarıma rağmen donma sorunu halen devam etmekte.


Aklımda kalan şüpheli tek parça psu.Fakat onunda içini açıp baktığımda ne fanında bir problem var,ne de şişen kondansatör veya başka devre elemanı gördüm.Sizce sorun hangi bileşenden kaynaklanmaktadır?

*Ek olarak,kasada herhangi bir ısınma problemi asla yok.
A
6 yıl
Normal Kız Arkadaşa Alınabilecek Hediye
Merhabalar,liseden sonra yüz yüze görüşemediğimiz bir kız arkadaşım var.Farklı şehirlerde üniversite okuyoruz ve yakın zamanda buluşacağız.İstanbulla ilgili bir hediye veya herhangi başka bir şey ne alabilirim bu arkadaşıma? bütçe max 50 tl
A
7 yıl
Klima için buattan hat çekme
Merhaba,elektrik konusunda fazla bilgim yok,fotoğrafta görülen kablolardan hangilerini 16 amperlik sartele bağlamam gerekiyor ? Ve nasıl bir kablo kullanmalıyım?

< Resime gitmek için tıklayın >
A
7 yıl
Sıradan kız arkadaş için doğum günü hediyesi
Merhaba beyler,21 yaşındaki normal kız arkadaşım için, çok ucuz veya çok pahalı olmayan,anlamlı güzel bir hediye lazım.

Dip not: özellikle belirtme gereği duydum,aramızda normal arkadaşlıktan öte birşey yok,olamaz da.
A
7 yıl
Koton Outlet Mağazası İstanbul\u0027da Nerede
Merhaba arkadaşlar,soru başlıkta.
A
7 yıl
A101 Olta seti
Merhaba arkadaşlar.
Yeni başlayan biri için,iş görür mü yoksa parayı direk çöpe atmak mı ?

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.