B

Teğmen
14 Mart 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
69 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
2 ay
Araç içi kamera mikrofon sorunu lütfen yardım?
Herkese merhabalar. Aracımda dikiz aynalı kamera bulunuyor. Video kayıtlarında sesler cızırtılı çıkıyor. Sebebini bilemiyorum tabi. Belki mikrofon bozuktur diye düşünüyorum. Kameranın üstünde av/in girişi var ve buraya da geri vites kamerası bağlı. Bu av in girişine 3.5 mm mikrofon bağlasam ses kaydı yapar mı?
Veya bir cogaltici ile hem mikrofon, hem de geri vites kamerasını bağlasam çalışı mı acaba? Bilgisi olan varsa fikir verebilir mi lütfen?
B
geçen yıl
Clio 2 sıcakken ilk çalıştırmada tekleme lütfen yardım???
Herkese merhaba arkadaşlar. 2001 clio 2 1.4 16v aracım akşamdan sabaha kadar bekleyince yani soğukken ilk çalıştırmada sorun yok fakat bir süre kullanıp, motor ısındıktan sonra stop edip tekrar çalıştırınca motor stop edecekmiş gibi oluyor ve rölanti en dibe düşüyor. Mecburen biraz gaz veriyorum ve az sonra düzeliyor. Aracın gidişinde açıkçası bir sorun yok. Bobinler, bujiler, krank sensörü, rolanti valfi, benzin pompası, kanister, ısı sensörleri, map sensörü, gaz kelebek sensörü, enjektörler değişti ama durum yine aynı. Bilgisi olan arkadaşlardan bir fikir rica ediyorum
B
2 yıl
Notebook açılmıyor lütfen yardım
Herkese merhaba. Dell n5040 laptop bir anda kapandı. Sonrasında açmaya çalıştım açılmıyor. Batarya ömrünü tamamladı. Zaten sürekli fiste kullanıyorum batarya ile. Fişe taktığım zaman şarj ışığı yanıyordu ama şimdi yanmıyor. Uzun süre bekledikten sonra açılıyor ama Windows başlarken tak diye kapanıyor. Adaptör ölçümünü yaptım voltaj doğru gösteriyor. Sorun nerede anlayamadım. Bilgisi olan arkadaşlardan fikir rica ediyorum.
B
2 yıl
Lnb sorunu yardım?
Herkese merhaba. Evimizde 80 cm anten ve ikili next lnb mevcut. TV lerin ikisi açıkken, bir odada sinyal kesilmesi sorunu oluyor. Kablo mesafesi 40 metre civarı. Sinyal gücü yüzde 70 görünüyor. Sinyal kesilmesi sorunu neden olabilir acaba?
B
2 yıl
Banyo kazanı su damlatıyor lütfen yardım?
Herkese merhaba. Evimizde eski tip odunlu Banyo kazanı mevcut. Suyunu komple boşaltıp, soba yerindeki çürükleri yapıp geri taktım. Kazanı sökmeden once bir sorun yoktu açıkçası. Lakin sonrasında üzerindeki çekmeli tip emniyet valfi den su püskürtmeye başladı. Bozuktur diye valfi değiştim. Dün kazanı yakıp duş aldım birsey yoktu. Sabah baktım valften su püskürtüyor. Sebebi ne olabilir. Bilgisi olana arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
B
3 yıl
Çatı havalandırması hakkında...
Herkese merhaba. Köydeki evin üstünü yeni yaptım ve çatıyı da kapattık. Araştırma yaparken, çatıların havalandırılması gerektiğini öğrendim. Havanın saçaklarean girip üst taraftan, mahyalardan çıkmadı gerektiği yazıyor. Son zamanlarda da uçan çatılar malumunuz. Çoğu yerde de çatıya hava girmezse uçmaz deniyor. Merak ettiğim şey, saçak kısımlarında havalandırma menfezi bırakmak gerekiyor mu? Sorun oluşturur mu acaba?
B
3 yıl
Oto elektrikten anlayan arkadaşlar bakabilir mi? (şarj dinamosu hakkında)
Basit bir sistemi olan anadol aracımın şarj lambası yanmaya başladı. Dinamo arızalı diye dinamoyu söküp elektrikciye götürdum. Stator ve diyotlari değişti, test edip bana verdi. Dinamoyu geri taktım ve kontağı açıp aracı çalıştırınca ışığın yine yandığını gördüm. Elektrikciye sordum, dinamo sağlam dedi. Getir bakalım dedi ama aracı çekmem gerek ve o da biraz uzun iş.
Dinamo bağlantısı şu sekilde:
Dinamo nun 67 Nolu ucu, konjektorun 67 Nolu ucuna bagli
Dinamo in ortadaki ucu, konjektorun 15 Nolu ucuna bağlı.
Konjektorun 15 Nolu ucu, gösterge lambasının bir ucuna bagli
Lambanın diğer ucuna da kontaktan gelen elektrik bagli
Dinamo ana girişi akuye bağlı ve konjektör de saselenmis. Bu sistemle yıllardır çalışıyor.
Ayrıca konjektör arızalı diye yenisi ile değiştim.
Arkadaşlar sorun nerede olabilir ki aracı çalıştırınca lamba sönmüyor?
B
3 yıl
Clio 1.4 16v hızlanma sorunu???
Herkese merhaba. 2001 clio 1.4 16v aracimi genel bakima soktum. Bakimdan once aracin gidisinde falan sorun yoktu. Yag kacagindan dolayı triger falan da söküldü. Ilginç olan şey ise, bakimdan sonra araci teste ciktim fakat aracin ivmelenmesinde bir sorun var gibi geldi. Devir ibresi bir anda hizlanirken, hiz ibresi sanki anormal sekilde yavas ilerliyor. Duz yolda denedim 5. Viyes 3500 devir 140 falan gidiyor lakin ivmelenme sorunu var dedigim gibi. Aracı henüz cihaza bahlamadim. Yarin bağlayacağım belki ariza gosterir. Konu hakkında fikir verebilecek var mi acaba???
B
4 yıl
Kaç ohm direnç gerekir?
Herkes iyi akşamlar. Aracima kartal göz dedikleri ledden baglayacagim. Koruma amaçlı da direnç baglamak istiyorum. Ledin normal çalışma voltajını bilmediğim için hesap yapamıyorum. Avometre ile 2 tanesinin akimini aynı anda bağlayıp ölçtüm 0.8 amper çıktı. Acaba hangi değer ve güçte direnç gerekir?
B
5 yıl
20-25 bin TL arası araç tavsiyesi???
Herkese merhaba. Tempra aracımı satıp daha yüksek model araç düşünüyorum. Bütçem 25 bin tl ye kadar. Öncelikle klimalı olması şart. Karadeniz Köy yollarında kullanılabilecek aile arabasi gibi düşünüyorum. Megane 1 ve accent admire gözüme caprti ancak kullanmadığım için bilemiyorum. Fikir verebilirseniz sevinirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.