M

Teğmen
11 Mart 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
13 yıl
paslaşmada çözemediğim sorun
bol paslı taktiği yapıyorum takım 600- 800 pas yapıyor ama oyun kurucu mesela 100 pas yaparken sol bek 140 pas yapıyor sağ bek 60 anlamadım sol bek neden bu kadar pas yapıyor
M
13 yıl
puan kırılması
yerleşip 1 sene geçmeden sınava giren bir kişi 20-25 bininci olması için ham da kaçıncı olmalı birde bu sene hamda 430 larda alanlar kaçıncı oldu söyleyebilir mi
M
13 yıl
selçuk hukuk iö vs ytü endüstri iö
sizce hangisi alakasız diyeceksiniz ama bu ikisi arasında kaldım
M
13 yıl
tercih sıralama yardım artık sıktı mühendislik
gelen üniversiteler şöyle sıralamasını bir türlü yapamadım
benim için bir sıralama yapabilecek arkadaş var mı

hacettepe endüstri (ingilizce)
ytü endüstri
marmara endüstri (ingilizce)
ytü endüstri iö

itü elektrik
marmara elektrik elektronik (ingilizce)
ytü elektrik

şimdiden tşkler
M
14 yıl
fem konu özetli mat1 yapamadıklarım
1-)a b c negatif reel sayılar

(3a-b)/b büyük 3 ve (2b-c)/c büyük 2

olduğuna göre a/c nin en küçük tamsayı değeri? 3

2-)a b c farklı pozitif tamsayılar

a/b küçük 2/5 ve b/c küçük 3/2
olduğuna göre a+b+c toplamını alabileceği en küçük değer kaçtır? 8

3-)x y z birbirinden farklı tamsayılardır

x kare - y küçük 0 x.y küçük 0 x.z büyük y.z olduğuna göre x-y+z ifadesinin alabileceği en büyük değer kaçtır?

4-)x küçük 0 ve 1/y + x =2 olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle yanlıştır? cevap e

a)y büyük 0 b)x.y küçük 0 c)y büyük x/y d)y-x büyük x+y e)x/y büyük 1/y

5-) - 7/4 küçük a küçük b küçük c küçük -1/2 olduğuna göre 3a+4b+5c ifadesinin alabaileceği kaç farklı tamsayı değeri vardır? 14

6-) m n r reel sayılardır
3 küçük m küçük 9 ve n büyük r+6 olmak üzere
m.n kare - m. r kare küçük 73 olduğuna göre n+ r toplamının alabileceği en büyük tamsayı değeri? 4

7-) 3/2 küçük a küçük b küçük c küçük 9 oldu göre

2/a + 3/b + 4/c toplamını alabileceği kaç farklı tamsayı değeri vardır? 4
M
14 yıl
Final sınıf belirleme 2010
Final sınıf belirleme 2010 b kitapçığı cevap anahtarı olan varsa yazabilir mı?
M
14 yıl
fem konu özetli mat yapamadıklarım
1) x = 15! + 1

y= 15! + 16 olduğuna göre x ile y arasında kaç farklı asal sayı vardır?

cevap=0 YAPILDI



2) 25478 * 7965312 çarpımının sonucu kaç basamaklı?

cevap=12 YAPILDI



3) 2,7,11 sayı tabanıdır.

a = 11 tabanında (11)

b = 7 tabanında (53)

c = 2 tabanında (11111)

a,b,c yi sıralayınız (aslında yaptım fakat cevap anahtarı b>c>a diyor) YAPILDI





4) A sayısının 30 ile bölümünden kalan (x+3) x sayısının 12 ile bölümünden kalan (y+4) tür.

Buna göre A-y sayısının 6 ile bölümünden kalan kaçtır?

cevap=1 YAPILDI



5) x iki basamaklı bir doğal sayıdır.

x^x (x üzeri x) sayısının 4 ile bölümünden kalan 3 olduğuna göre x sayısının en büyük değeri en küçük değerinden kaç fazladır? cevap=88



6) abc ve cba rakamları farklı üç basamaklı birer doğal sayıdır

abc : cba bölümünde bölüm 1 kalan 396

bu işleme göre kaç tane üç basamaklı abc sayısı vardır? cevap=17 YAPILDI



7) x sayı tabanı ve 10>x olmak üzere

x tabanında (1400....0) sayısı 9 ile tam bölünebilmektedir. Buna göre x in alabileceği değerler toplamı? cevap=20



8) x £ pozitif tamsayı olmak üzere x sayısı 90 ve 107 sayılarını böldüğünde sıfırdan farklı k kalanını veriyor

buna göre x sayısının 5 ile bölümünden kalan kaçtır? cevap=2



9) a b c pozitif tam sayılar olmak üzere (2a-3b+5c+4) ifadesi 7 ile tam bölünebildiğine göre aşağıdakilerden hangisi daima 7 ile tam bölünebilir?

a)5a-4b+2c-11 b)7a-7b+c+3 c)3b-2a-5c+4 d)2a+3b-5c-4 e)5a -2b+3c+3



cevap a



10)x=1.1! + 2.2! + 3.3! +....+ 19.19!

olduğuna göre x+1 sayısı aşağıdakilerden hangisine tam bölünemez

27 23 22 17 13

cevap 23



11)okek (a,b) =3.5^2

koşuluna uyan kaç değişik a,b doğal sayı ikilisi vardır? cevap=15



12) x tamsayı ve y doğal sayıdır.

x.y+5=x+y

eşitliğini sağlayan kaç tane y değeri vardır? cevap=4 YAPILDI



13)pay ve paydası sırasıyla 72 ve 180 den küçük doğal sayılar olan 72/180 sayısına denk kaç kesir yazılabilir? cevap =35



14) (16-ax)/(8x-a)

kesri sabit kesir olduğuna göre a nın alabileceği değerlerin çarpımı kaçtır?(sabit kesir diye bişe yok biliyorum ama kitapta bu şekilde yazıyor. basit kesir olarak düşünündüm yine bulamadım) cevap= -128 YAPILDI



uzun oldu cevaplayanlara şimdiden teşekkürler
M
14 yıl
Unlock soru
Çok soru soruyorum fakat öğrenme asamasindayim
Unlock cihazı nasıl anlaşılır cydia yuklu deilse Unlock mudur
Benim telefon Malezya'dan geldi geldiginde cydia yuklu edildi birde simi taktığımda direk açıldı acaba onceden sim kilidi olup orda satanlar açtırmış olabilir mi son olarak genpa dan alınan iPhone lar fu mudur teşekkürler
M
14 yıl
Yeni iPhone aldım jailbrek ile ilgili
Sorularım
1 jailbreak li telefonu servise goturmeden restore etsek anlaşılır mı garantide bı sorun olur mü
2 benim ki 4.3.5 buna untethered çıkacak mı cikmicaksa nası jailbreKli telefon kullanacam ben
3 iOS 5 ne zaman çıkacak bilgisi olan var mı bu iOS 5 i iPhone 4 e yükleyebilirmiyim
M
14 yıl
4.3.5 tethered jb soru
1-4.3.5 tethered jb yaptıktan sonra untethered çıkarsa bunu restore etmeden mi yapıyoruz yoksa restore ettikten sonra mı untethered jb uyguluyoruz

2-4.3.5 tethered jb yaptıktan sonra restore edersen jb iptal mi olmuş oluyor yani servis anlar mı?

3-4.3.5 tethered jb li telefon restore itunest den mi yapılıyor

4- restore yapıldıktandan sonra sim kilitsiz olan telefon kilitleniyor mu?

çok soru sordum galiba:D kısaca şu jb restore hakkında beni bilgilendirebilecek biri var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.