R

Binbaşı
23 Nisan 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
119 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
R
5 yıl
Ekran kartı soygunu
Neredeyse 20 senedir forumun üyesiyim. Aralık ayında 11 senelik bilgisayarımı değiştirme vakti geldi artık diye düşünerek yeni bir sistem aldım. Aşağıda resimlerden ne aldığımı tam olarak görürsünüz. İşin en garip tarafı da şu . 9000 TL civarına almış olduğum Gigabyte rtx 3080 gaming oc kartina Adam 20000 TL den fazla fiyat çekmiş. 3070 ler 10000 TL üzerine satılıyor. Gelinen hale bir bakın. Fahiş fiyattan satan firmlardan bile daha yüksek fiyatına 2 el olmuş bir karta 20000 TL istemek nedir? 1080 ti karta 7000 TL yazan var. Ne forumun eski tadı kaldı ne de ülkenin. İyice dibe gidiyoruz artık. Sağlıcakla kalın .
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
R
6 yıl
Naked Die Ve Sıvı Metal
Evet arkadaşlar uzun süredir forumda yazmıyordum ancak aklıma takılan ve yapmayı düşündüğüm direct die maceramı sizlerle paylaşmak istedim.
Sıvı metal ile birlikte CPU üzerindeki metal kapağı çıkarıp direk olarak CPU üzerindeki çekirdeğin soğumasını sağlayarak ne kadar daha iyileştirebilir bunun yollarını uzun süredir araştırıyordum.
Öncelikle kullanmış olduğum sistemin özelliklerini yazayım.
Intel Xeon 5680 3.33 GHz işlemci (130w TDP)
Foxconn Bloodrage x58 chipset anakart
8x3 24 GB Corsair 1600 MHz DDR3 (triple channel)
Galax GTX 970 ekran kartı
Corsair 850 w modüler psu

Öncelikle mengene kullanarak CPU üzerindeki metal kapağı çıkarttım. ( Delid )
Kapağı çıkarttigimda CPU ile kapak arasında bulunan lehimi dikkatli bir şekilde plastik bir kart ile kazıdım. (Burada şundan bahsedeyim xeonlarda lehim varken yeni 9900k işlemcilerde dandik termal macun var.o yüzden delid işlemi çok önemli)
Aşağıda Xeon
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Yukarda i7 920
Sonra anakartın işlemci slotunu hem koruyan hemde işlemcinin sıkıştırmayı sağlayan demir parçayı söktüm.
< Resime gitmek için tıklayın >
Sonra thermal grizzly conductonaut once işlemci üstüne sonra da bakır soğutma bloğuna çok dikkatli bir şekilde sürdüm.
İşlemciyi tamamen çıplak bir şekilde dikatlice CPU yuvasına yerleştirdim ve üzerine direkt olarak bakır bloğu koydum.
Önemli not:
Burada bakır olması önemli zira sıvı metal alüminyum ile etkileşime girerek anında tepkimeye yol açıyor. Anında alüminyumun çürümesine ve erimesine sebep veriyor. (Link koydum aşağıya)

Daha sonra işlemci şu bloğunu dikkatli bir şekilde çapraz olarak yavaş yavaş aşırı baskı yaratmadan ve işlemcinin çatlamasına sebep vermeden sıktım.

Sonuç.
Xeon 5680 3.33 GHz @ 4.2 GHz 1.35 v overclock yapmış olduğum işlemciyi stress testinde en yüksek çekirdek derecesi normalde 92 dereceyi görürken. Sıvı metal ve direct die ile yapmış olduğum işlem sonucu en fazla 67 derece oldu. Sonuç inanılmaz.
Dipnot: Sadece donanım hakkında iyi bilgisi olan ve eli yetenekli olan arkadaşlara tavsiye ediyorum.
Yardımcı olacak linkler.

Sıvı metal hakkında.
Videoyu izlemek için tıklayınız
CPU kapak açma işlemi.
Videoyu izlemek için tıklayınız
Yapmış olduğum Naked Die.
Videoyu izlemek için tıklayınız
R
8 yıl
24 Haziran 2018 seçimleri
Şu an itibariyle AKP+MHP koalisyonu seçimi kazanmış gözükmektedir. Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yeni yonetim şekli hayırlı uğurlu olsun. Bu evreden sonra herşey daha başka olacak. Bakalım R.T.E bu sefer 81 milyon tc vatandaşını gerçektende sevecek mi?
R
11 yıl
Kablonet netmaster modem
Bana lanet olası netmaster modemin wireless özelliğini kapatıp lan kablosu ile başka bir cihaza bağlanıp daha sağlıklı bir bağlantı kurabileceğim modem ya da ap yapabilecek iyi bir reparter önerirsiniz çok sevinirim. Aksi taktirde netmaster modemi parçalayacağım.
R
12 yıl
VSX 329 Pc bağlantısı Ses Kesinti Sorunu
Pionner vsx 329 Avr aldım. Pc den hdmi üzerinden Vsx 329 BD in kısmına Vsx hdmi out dan tv ye bağlantı yaptım. Ekran kartının son ses sürücüsünü kurdum. Windows dan ayarları yaptım 5.1 olarak herşey yerli yerinde. Tv ve AVR den ARC mod on yaptım. Tv kumandası ile avr ses kapama açma sorun yok. Playstation 3 hdmi dan bağlı sorun yok.
Ancak sorun şu ki pc'den müzik oyun film fark etmez arada sırada ses yarım saniyeliğine kesilip tekrar geri geliyor. Belli bir zamanlaması yok. Bazen 10 dakika olmuyor bazen 1 dakika içinde 2 defa oluyor. Yani rastgele.
Bilgisayarımda aynı zamanda creative xfi platinium FATALTY ses kartım var. Buradan optik bağladığımda hiçbir sorun yok.Ses kesilmeden dinleyebiliyorum. Direk Film izlerken optik kablo üzerinden yolla diyorum ve Avr direk DTS diye görüyor. ...Ama bu sefer de oyunlarda 5.1 alamıyorum.Ne zaman hdmi üzerinden ses almak istesem aynı sorun yine ortaya çıkıyor. Kullandığım kablolar MONSTER 15gbps kaliteli kablolar. Ama bir fark olmuyor. Bu arada avr ye sadece optikle bağlanıyorum aynı anda hem hdmi hem optik zaten olmuyor. Gerekte yok zaten.

Şu anda Pc hdmi 'dan direk tv ye bağlı. Creative ses kartın optik üzerinden avr ye bağlı.
Nasıl bu hdmi üzerinden ses kesintisi olayını çözecem bir türlü halledemedim. Çıldıracam. Arada ses gidip hemen geliyor.AVR de Isınma falan yok. Olsa zaten optik üzerinden de olur. Playstation hdmi dan bağlı ses de kesilme yok. Pc hdmi dan bağlanınca ses gidip geliyor.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Şimdiden Teşekkürler.
R
14 yıl
Uydu kurulumu hakkında bilgi
lg 47lm615s televizyon aldık. Televizyonun içinde dahili uydu alıcısı var. Sanıyorum bir tane çanak anten almam yetecek gibi.Ama bu konu hakkında pek bir bilgim yok. Tek başıma yapabileceğim birşey mi? Televizyonun uydu alıcısı bana yeter mi? Ya da 2 tane çanak anteni alsam 2 ayrı uydu görüntüsünü alabilir miyim?
Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
R
14 yıl
Ankara\u0027dan 1100 tl limitli klima Almak
Malum sicaklar iyice artti. Yasanacak gibi degil. Oturdugum evin salonuna(26m2) klima taktirmak istiyorum. evde bir tane hastamiz var. Doktor klima taktirmanin yarli olacagini soyledi. Maddi olarak ancak 1000 tl kadar bir butce ayirabiliyorum. Biraz yukari cikabilirim belki ama cok da zorlamak istemiyorum. Lutfen bana bir tavsiyede bulunun. ne yapabilirim? Ne onerirsiniz?
Saygilarimla...
R
14 yıl
corsair 180 gt ssd
http://www.corsair.com/de/ssd/force-series-gt-ssd/force-series-gt-180gb-sata-3-6gbps-solid-state-hard-drive.html
Linkde gormus oldugunuz ssd hd yi aldim. Hali hazirda kullandigim anakart sata 2. Bende sata 2 uzerinden ide olarak bagladim ve windowsu kurdum.(ide mod) tabi ssd sata 2 oldugu icin 225 mb den assagi 199 mb gibi bir hiz ile tamamladi. Anakrti ahci mod yaptim. Bir fark yok. Herkes ahci mod dan bahsediyor bir fark gormedim. Yarin sata 3 pci kart gelicek bir de onunla deneyecegim. Anakartim imza da yaziyor. Ahci yapmam sart mi yoksa ide mod olarak kullansam da olur mu?
R
14 yıl
sata 3 ssd kullanımı
Arkadaşlar kullandığım sisteme 2 tane ssd sata 3 alıp raid yapmak istiyorum. Ama anakartım sata 3 desteklemiyor. (faxconn bloodrage) Sata 3 ssd 'yi sata 2 anakart ile kullanabilir miyim?

Birde ssd olarak ne önerirsizniz. Ocz agility 3 düşündüm ama önerilere açığım.

Şimdiden çok teşekkürler..
R
14 yıl
galaxy s 2 saçmalayan batarya
Bir hafta evvel telefonum kapaliyken bataryanin yaninda derece işareti cıkmaya basladı. Şarj olduktan sonra kabloyu cikartiyorum ama şarj etmeye devam ediyor. telefonun pilini bitiriyorum. tekrar takiyorum bu sefer pilin yaninda sari unlem cikiyor. yazilimi degistirdim ama bir ise yaramadi. ne yapmami oneriyorsunuz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.