Herkese geçmiş olsun.2005 yılından beri bu hastalığı çekmekteyim.annemde / dayılarımda hatta onların çocuklarında da maalesef sedef hastalığı var.yani çoğu hastalık gibi sedef te de,genetik durumu var.Ben hemen hemen her yolu denedim sizler gibi..Sivas balıklı çermikte 20 gün kaldım.kabuklar döküldü,yaralar iyileşti ama memleketim KAYSERİ'ye dönünce,hızla eski halini almaya başladı.
Hatta sedefli olmayan bölgeler de bile çıkmaya başladı.metoart iğnelerden , humira iğneye kadar kullandım.zannediyorum kullanmadığım krem kalmadı.çözüm bulamadım.Bir arkadaşım Kefir içmemi önerdi.yaklaşık olarak 3 ay kadar içtim kefiri.maalesef onunda pek faydasını görmedim.
Yağ dediler aldım,çiçek dediler aldım,dağlardan ot dediler topladım nafile boşş..karaciğer güçlendirici mesir macunu benzeri karışımlar var piyasada,onların faydasını gördüm.
Gelelim şu anki,son duruma..bugün itibariyla tam 100 gündür kullandığım tedaviye.Eğer İç anadoluda iseniz,Yada KAYSERİ civarındaysanız.Yazdıklarımı yabana atmayın.
Kayseride KIZILAY hastanesinde cildiye (dermatoloji) bölümü doktoru Mehmet Feyzi CANDAN hocayı mutlaka görün.Kendisi ile 100 gün önce tanıştım.isteyen arkadaşlara fotoğraf çekip yollayabilirim.el yapımı bir krem ve neotigason isimli bir 10mg hap ile şükürler olsun hemen hemen tüm sedeflerim yok olmak üzere..kabuklanma bitti.En iyiside aşırı şekilde kaşıntım vardı, hatta tırnaklarımı geçirip kanatana kadar kaşıyordum.Hiç bir tedavi şekline inancım yoktu.hatta buna bile pek inanmamıştım.Ama Rabbime çok şükür 3 aydır tertemizim.
Bugün Hocaya tekrar gittim.Etek bölgesi sedeflerim için krem istedim.son durumuna baktı sedeflerimin.Çok sevindi.dahada iyi olacağını söyledi.inşallah tamamen vücudumdan çıkarlar.Sormak istediğiniz bir şey olursa karşılıklı tecrübelerimizi paylaşmak adına ben buralardayım.Sağlıklı Sedefsiz günler dilerim..