M

Yüzbaşı
29 Ocak 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
21 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
10 yıl
Soru Kitapçığıyla İlgili 2 Sorum
1-Ben sanırım kimya kitapçığıma imza atmayı unuttum, bu bir sıkıntı yaratır mı?
2-Sorularda şıkların yerleri herkeste aynı mı yoksa her kitapçıkta şıklar farklı mı dizilmiş?
M
10 yıl
Çekirdeğin Etrafında Dolaşan Elektron Enerjisi
Basit bir soru olacak ama bir türlü öğrenemedim. Arkadaşlar şimdi toplam enerji -kz^2/n^2 olduğuna göre z'si büyük olan atomların temel haldeki toplam elektronlarının enerjisi daha küçük oluyor değil mi?
M
10 yıl
Karmaşık Sayı Sorusunun Cevabı?
Uzunluğu sorduğu??
M
10 yıl
Boş Bırakmaya Kıyamayıp Sallayan var mı?
Baktım hoca son 1 dakika dedi matematikten 8 boş falan var. Kıyamadım hepsini boş bırakmaya optikten de faydalanarak (şık sayısı birbirine yakın çıkar lafına dayanarak) risk budur deyip hepsini işaretledim. Sizden de var mı?
M
10 yıl
Bu Netler Beni MF-3\u0027te Kaçıncı Yaptırır?
Mat 40
Geo 20
Biyo 20
Fiz 25
Kim 25

YGS sıralamam 15k
Okul puanı 42
M
10 yıl
1 Ayda LYS Biyoloji
Şu an bu dersten 16-17 net çıkıyor. Konuları yarım yamalak biliyorum. 1 ayda günde 1-2 saat çalışsam halleder miyim bunu?
M
10 yıl
LYS Başvurusuyla İlgili
Arkadaşlar ben başvurumu internetten yaptım, her şey güzeldi ama başvurumu onaylarken belgenin resmini kaydetmeyi unuttum bilgisayara. Şimdi başvuru sürecinde olan sınavlardan LYS'ye tıkladığımda sayfa açılıyor fakat sayfada hiçbir şey yok, başvuru bilgilerimi de göremiyorum napmalıyım?
M
10 yıl
FENDE FAZLA YANLIŞI OLANLAR
Arkadaşlar anladığım kadarıyla özellikle fizikte beklediğinizden fazla yanlış çıkmış. Hatırladığınız sorular varsa paylaşın hep birlikte bi cevap anahtarı oluşturalım.
M
10 yıl
11.Sınıflara Tavsiyeler (12.Sınıflar Gelmesin Kızabilirler)
1.Sakın ama sakın seneye güvender özdebir gibi aptal sınavlarda moralinizi bozmayın. Bu sınavlara girin, ama sadece soru tipi görmüş olmak için girin, puanı sizi düşündürmesin. Güvender'den 360 puan özdebirden 339 puan yaptım, YGS'den 423 puan yapmış bulunuyorum.
2.Temeli olan arkadaşlar için konuşayım. YGS'ye kasmayın yalvarırım. Boş boş soru bankaları bitirmeyin. Sene başında haftada 4 gün LYS 3 gün YGS çalışın, son bir ay YGS yardırırsınız. Temeli olmayan arkadaşların da aman aman soru bankası bitirmesine gerek yok. Orta seviye kitaplar bitirseniz yeter.
3.Yine yukarıdaki maddeyle ilgili. Konu bilin, bol bol konu bilin. Her konu hakkında bir fikriniz olsun. Bir konuya saplı kalmayın. Atıyorum bi kaldırma kuvveti konusundan 500 soru çözmeyin. Ya da bir konuyu yapabiliyorsanız ama zor soru tiplerini yapamıyorsanız boşverin. Kısacası konuları soru çözerek değil konu anlatım kısmını tamamıyla anlayarak öğrenin.
4.Spor yapın, arkadaşlarınızla buluşun. Çok kasmayın. Gençliğinizin en güzel yılını mahvetmeyin. Garip garip tipler vardı 10 kilo alan veya adam gibi bir şey yiyemeyenler. Onları görünce üzülürdüm üstüne onları geçtiğimi görünce daha çok üzüldüm.
5.Sınav anında soruları anında yapamıyorsanız geçin. Her bölüm sonunda 2 dakika mola verin dışaıryı seyredin. O 2 dakika sizin için bir kayıp değil kazanç olacak. Çünkü bu 2 dakika dinlenmeyi yapmazsanız herhangi bir soruda 5 dakika harcayıp durumu daha kötü yapacaksınız.
6.Zaman denemelerine girin, türkçe ve matematik soruları güzeldir. Buradaki her soruyu öğrenin. Ama bunda da puanınızı çok sallamayın.
M
10 yıl
Nereden Asılırsa Dengede Kalır
Bunları nasıl yapıyorduk? Örneğin

http://sketchtoy.com/59806274

Baya salladım şekli ama eğik duran kısımların ağırlıklarının eşit olduğunu farzetsek nasıl yapılır bu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.