S

Yarbay
26 Ocak 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
88 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
Megane 4 - 1.5 dCi Motor Ömrü ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Hakkında
Herkese merhabalar,

Uzun zamandır foruma yazmıyordum, bu konuya kısmetmiş.

Arkadaşlar şöyle ki, hayatım boyunca hep benzinli araba kullandım ve mekanik anlamda sadece benzinli (atmosferik/turbo) arabadan anlarım. Şimdi ekonomik durumlar ve genel araba piyasası sebebiyle, bütçem dahilinde 1.5 dCi motorlu bir Megane 4'e niyetlendim. Araba 6 yaşında olmasına rağmen kilometresi 190 bin. Bu aracı alırken dikkat etmem gerekenler, şimdiye kadar değişmiş olması gerekenler ve şayet alırsam nelere dikkat etmem gerektiği hakkında bilgi danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim, iyi günler.
S
7 yıl
Mercekli Led Park Lambası T10 [SS\u0027li]
Merhabalar, almadan önce forumda araştırdığımda benzer bi konu göremedim. Aldıktan sonra tecrübelerimi paylaşayım istedim.

Öncelikle şunu söyleyim, lambanız bozulduğunda yani söndüğünde arıza ışığı yakan bir arabanız var ise, bu ledler aracınızda çalışıyor olsa dahi arıza ışığı yakabilir. Benim aracım 2008 model, böyle bir uyarı sistemim olmadığından sorun yaşamıyorum.

Ne işe yarar bu led? Özellikle şu işe yarar denecek bir işe yaramıyor. Daha çok görsel olarak fark yaratıyor. Geçenlerde farlarımdan bozulduğunda gidip Phillips marka sarıya yakın beyaz far almıştım (xenon benzeri bir şey DEĞİL. Allaha şükür keko değilim ). Geceleri farlarım açıkken park lambalarım sarı yandığından görsel anlamda çirkin oluyordu. Bu ledler de hem beyaz olduğundan, hem de gündüz lambaları yanarken daha hoş duracağından ilgimi çekti aldım.

Montajında dikkat edilmesi gereken şeyler var. Birincisi çıplak elle çıkarttığınız ampüle veya taktığınız lede dokunmanızı tavsiye etmem. Ben ince bir bez yardımı ile tuttum. Daha sağlıklı.

Diğer husus ise, taktığınız park lambası ampül değil led olduğundan belli bir yönü var. Taktınız yanmadı ise çevirip diğer türlü takın. Yanacaktır. Ledler ampül gibi değil istediğiniz yönde takamazsınız.

Ekstra soracağınız olursa buyrunuz, ben fazla uzatmadan ss'leri koyayım.

İyi forumlar dilerim.





< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
7 yıl
Prag\u0027da gördüğüm kamuflajlı araç? SS\u0027li
Geçen ay Çek Cumhuriyeti'ndeydim. Sokakta bu araca denk geldim fakat önden fotoğrafını çekemedim. Arkadan ancak yakalayabildim. Nedir bu araç tahmini olan var mı? Ben ve yanımdaki arkadaşım (iki petrolhead) o an anlayamadık aracın ne olduğunu. Dedim bir de konusunu açayım.

İyi forumlar


< Resime gitmek için tıklayın >
S
7 yıl
Magandaları Sinek İlaçlar Gibi İlaçlayan Motorcu
S
7 yıl
Assetto Corsa Server Kurma Problemi
Arkadaşlar server kurma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Portları açtım. Server manager'da ayar yapıp Update Server Content dediğimde assettocorsa > server klasörü içinde bazı klasörlere erişim engeli veriyor. Ancak sorun şu ki bilgisayarda tek kullanıcı benim ben de yöneticiyim zaten. Bana nasıl erişim engeli veriyor anlamadım


Server'ı arkadaşım kurmayı denediğinde de portları açmış olmamıza rağmen, server kurup başlatınca server exe'ini çalıştırdığımızda "portlarla ilgili sorun var" diyor. Portları da 9600 olarak döşeyip kendi ip'mizi yazıyoruz. Netmaster için port girmeyi yanlış mı yapıyoruz? Yardımlarınızı bekliyorum delirmek üzereyiz.
S
8 yıl
Ankara Yaşamkent Çıkışındaki Hız Okuyan Kamera Hk.
Arkadaşlar merhaba,

Az önce okula gelirken bu kameradan geçtim her zaman olduğu gibi. Ankarayı bilen bilir, Yaşamkent'i geçer geçmez hızınızı okuyup ekrana hızınızı yazar. Hızınız 110 altındaysa teşekkürler, 110 üstündeyse Yavaş! yazar. Yani o bilindik 82 hız sınırı tabelalarından değil.

Bugün yine her zaman yaptığım gibi 109-110 gibi bir hızla kameradan geçtim, ekrana hızımı 188 olarak gösterdi.

Sorum şu, bu kamera ceza yazmıyor derler her zaman ancak yazıyorsa ve ceza gelirse ne yapmam gerekir? İtiraz etmem için elimde bir belge veya görüntü yok sonuçta.

Şunu da belirteyim o kamera çoğunlukla plakanızı da yanlış okur. Nadiren plakamı doğru okuduğu tuttu onda da hızımı akıl almayacak bir şekilde hatalı gösterdi.

Şimdiden teşekkürler.
S
8 yıl
Egzoz Hakkında Tavsiyelerinize İhtiyacım Var
Herkese merhabalar,

Mitsubishi Colt CZ3 araca sahibim. Bilen bilir aracın motor sesi çok tatlı, ancak egzoz normal. İnternette dolanırken denk geldiğim bir Remus egzoz aklımı çeldi. Egzoz kesinlikle keko egzozu değil, düşün devirlerde oldukça normal, fakat stock egzoza göre 4-5 desibel fazla veriyor sesi tahminen. Yüksek devirlerde ise oldukça güzel ve rahatsız etmeyen bir sese geliyor.

Asıl isteğim şu, muayeneden rahatlıkla geçebilecek, vanalı/kumandalı egzozlar gibi muayene öncesi sök/tak derdi ve çirkin sesi OLMAYAN , kaliteli ses veren bir egzoz istiyorum.

Bunun için son susturucu almam yeterli midir? Örnek olarak verebileceğiniz egzozlar nelerdir? İstediğim özellikler olduktan sonra marka fark etmez hks, remus vs vs
S
8 yıl
Garajda Arabanın Çamurluğunu Köpek Kemirmiş! [SS Ekledim]
Evin açık garajına bıraktığımız 1 ay önce aldığımız arabanın çamurluğunu gece çok yüksek ihtimalle köpek kemirmiş. Hem boya gitmiş çizilmiş, hem de çamurluğun alt tarafına da dokunduğumda orada da göçükler var, baya ısırmış alt üst çenesiyle beraber. Bunu yaptırmak dert değil ama yaptırdıktan sonra bunun tekrar yaşanmaması için ne yapılabilir?


Edit: SS



Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 yıl
Arabaya Şerit Sticker
Merhaba arkadaşlar,

Aracıma şerit sticker yapmak istiyorum, 8-10 cm kalınlığında kaput tavan ve bagaj kapağı olacak şekilde. Sorum şu, bunu ruhsata işlemek gerekiyor mu? Başım ağrır mı sonrasında?

İyi forumlar
S
8 yıl
Gta V Online\u0027da Araba Yaması Kullanmak?
Merhabalar,

Başlıkta yazdığım gibi onlineda araba yaması kullanmak sıkıntılı bir durum mu? İnternette bazı videolarda görüyorum araba yaması ile herkes supra almış modifiye etmiş falan filan böyle ama ban'dır şudur budur sakata gelir miyiz? Arkadaşlar arasında araba geyiğimiz meşhur olduğundan oyuna yama ile bir nevi online'da hayal gerçekleştirelim diyoruz da

İyi forumlar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.