D

Çavuş
21 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
17 yıl
DELL INSPIRON 1501 versus MSI VR600
Elimde avucumda 1.150 YTL para var..

DELL INSPIRON 1501 mi almalıyım MSI VR600


Epey araştırdım, çok okudum ama maalesef forumların yarısı ürünleri kullanmamış olmasına reğmen teknik özelliklerine göre yorum yapan arkadaşlala kuşatılmış durumda.. Bana bu ürünleri test edebilmiş, kullanmış olan arkadaşların görüşleri lazım..

Mesela ısınma oranı, bataryanın kendisini deşarj etmesi, gürültü oranı, ses kalitesi, mobilite süresi..

gerçekten bu bilgileri kullanıp da ölçme şansını yakalamış arkadaşlardan türlü türlü yorum ve karşılaştırma bekliyorum. Vaktiniz ve bilginiz varsa lütfen cevap verin..
D
18 yıl
WINDOWS XP ile ilgili
Sabit diskim C ve D olmak üzere iki bölümden oluşuyor.

Partition C'de Windows XP Home Edition işletim sistemi kurulu olmak üzere partition D'de ise belgelerimi saklıyordum.

C'deki sistemde yanlışlıkla bir sistem dosyasının silinmesiyle birlikte sistem çökmüştür ve tarafımdan D diskine dosya sistemi değiştirilmeden bir XP sistemi daha kurulmuştur. (bunu yapmamdaki amaç D'den bilgisayarımı açarak C'deki belgelerimi D'ye kopyalamak ve C'yi formatlayarak ve tekrar C'ye sistemi kurduktan sonra her şeyi eski rayına oturmaktır)

D'ye XP sorunsuz kuruldu ve bilgisayar buradan açıldı.
Buraya kadar problem yoktu.
Fakat C'deki XP'me açılış şifresi koymuş olmamdan dolayı "Documents and Settings" klasörü tahmin edebileceğiniz gibi ulaşıma kapalıydı ve kurtarmam gereken belgelerim de bu klasör dahilinde olduğundan çaresiz kalmış bulunuyorum.

Bir şekilde D'deki XP'den bilgisayarı açarak şifreli C:Windows XP'de korunan belgelere ulaşabilmemi sağlayacak herhangi bir yol bileniniz, önerisi olan var mı?
D
19 yıl
LCD ve OYUNLAR HAKKINDA (philips 107P6ES)
PHILIPS 17" LCD 170P6ES model monitörümü alalı 3 gün civarı oldu fakat bir problemim var, ekran kartı olarak 6600GT kullanıyorum ve monitörüm kasa ile DVI bağlantı kuruyor, test amaçlı bazı oyunlar kuruyorum sürekli, mesela GTA San Andreas oyununda genelde pek problem olmuyor, bazı siyah objelerin yanında durup iler geri yaparsanız objenin saydam bir kopyası beliriveriyor, asıl beni şaşırtan ve bu yazıyı yazdıran oyun "Call of Duty"dir, oyun içi grafik ayarlarının hepsini minimuma da indirseniz maximuma da çıkartsanız veya yine oyun içinden çözünürlüğü 640x480 de yapsanız 1240x1024 de yapsanız değişen bir şey olmuyor, olan hadise ise oyun yüklenene kadar kendini belli etmiyor, görüntüler gayet normal her şey normal, ta ki oyun yüklenip açılana kadar, o sahne çok garip, ekrandaki tüm objelerin kendisinin 2 katı kadar bir kütle ile (kırmızı pempe karışımı bir renk) dışarıya taşıyor..
Ve dediğim gibi her türlü oyun içi ayarı denedim, sadece grafik ayarlarında "play fullscreen" gibi bir ibare var, bu özellikten fullscreen'i kapattığımızda her şey düzeliyor

BU NEDİR YAA??

Bu ve benzeri sorunlar hakkında fikri, önerisi, teknik bilgisi olan arkadaşlar, diyeceğiniz bir ekran kartı ayarı mıdır bilgisayar ayarı mıdır her neyse lütfen cevap yazın.

NOT : 15" CRT monitör kullanırken bu problemlerin hiç birini yaşamamıştım
D
19 yıl
eski \"oozkan\" yeni \"command.com\" - bakarmısın
EVET!

Dün siparişi verdim, bugün geldi PHILIPS 107P6ES, iş çıkışında gidip ölü pixel testi yapacağız.
Markom Bilgisayar Kadıköy'den aldım, bakalım nasıl çıkacak sabırsızlanıyorum..

http://forum.donanimhaber.com/m_4230179/mpage_1/key_107P6//tm.htm#4238209

adresinde belirttiklerini referans alacağım akşam monitörü taktıktan sonra, onun dışında eklemek istediğin birşey olacak mı, artı yardım gereken bir mevzu olursa sana ulaşabileceğim saat aralıklarını söyleyebilir misin?
D
19 yıl
AZ ÖNCE TEKNOSADAN GELDİM VE ...
işin açıkçası LCD 17" almayı düşünen birisi olarak en iyisinin incelemek olduğuna karar verip Capitol Teknosa'ya gittim ve tüm 17"lerin ayarlarına kadar tek tek inceledim, özellikle CHIP dergisinin son aylardaki 17"LCD testlerinde devamlı surette birincilik alan HYUNDAI L72S modeli (L72D modelini biliyorum ve Gigatek'teki Güneş beyle de DVI problemi hakkında konuştuk, HYUNDAI ile görüşmelerin devam ettiğini ve driver ile sorunu halledeceklerinin garanti olduğunu söyledi, yani L72D'ye de niyetliyim, baktık ki DVI özrünü gideremediler o vakit L72S alırım diyordum) aklımda oracığa kadar gittim ve üzgünüm tam anlamıyla yıkıldım..

Oynayan film, İnanılmaz Aile ve VCD idi, yani DVD bile değil, yanyana 6 adet LCD 17" koymuşlardı ve 4 adet de CRT ile beraber hepsi aynı kaynaktan çıkış alıyordu, hepsinin ayarlarını ıcık cıcık etmeme rağmen bir cansızlık, renksizlik ne biliyim görüntülerde kaymalar (mesela arı kanatlarını çırparken girdi ekran birbirine resmen) efendime söyliyim gece sahnelerinde kapkara görünmeyen sahneler, direkman vazgeçtim ve soğudum, özellikle aralarında benim niyeti bozduğum L72S modelinin sanıyorum az evvelki modeli L70+ 'in en kötü renk ve canlılığa sahip olduğunu gördüm..

SONUÇ : Kanaatimce ihtimal bir; ben hayal gördüm ..... ihtimal iki; 4'ü CRT olmak üzere 6 adet LCD toplam 10 bilgisayar aynı kaynaktan çıkış alıyordu + o kadar elektronik aletin akımının etkisi ile Teknosa'daki spotların da (ışıklandırma) etkisi ile benim gördüklerim peydah oldu..

SONUÇ : Kafam karmakarışık, birisi birşey söylesin ne olur?

NOT : monitörler de fena modeller değildi hani kendi çapında, nebiliyim Sony hs modeli, bir samsung 710v, philips 170cs felan..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.