I

Binbaşı
10 Nisan 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
23 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
4 ay
Duvardaki Giriş Telefon, Modem Üzerindeki Giriş Ethernet
Arkadaşlar Merhaba

Duvarda eski tip telefon girişi mevcut, bu saate kadar TP-link ADSL modem kullanıyorduk, onun girişi de telefon girişi olduğundan basit bir telefon kablosu ile modem ile duvardan internet alabiliyordum.

Lakin şimdi Asus un yeni çıkan modemlerinden alınca onun girişi Ethernet, telefon kablosunun ucu hali ile yeni modem üzerindeki girişe uymuyor.

bir ucu telefon bir ucu ethernet olan bir kablo ile mi bağlamam gerekiyor modemi duvara ?

ya da bu durumda ne yapılması lazım, bu işten anlayan biri cevaplarsa çok memnun olurum.

cahile anlatır gibi anlatın lütfen lakin bu işlerden pek anlayan biri değilim. :)

şimdiden teşekkürler...
I
5 yıl
Otomatik İndirilen Android Güncelleştirmesi Telefona Kurulmadan Nasıl Silinir?
Arkadaşlar Merhaba;

Benim sorum şu...

Telefon Wİ-Fİ ye bağlı iken otomatik olarak android sistem güncelleştirmesi indirmiş. 9.0.0.293 kodlu güncelleştirme. Ben bu güncelleştirmeyi kurmak istemiyorum.

Yurtdışı forumlarda arattığım zaman telefonun yavaşladığı, pilinin çok hızlı tükendiği ve kamera sisteminde bazı sorunlar yarattığından bahsedenler olmuş.

bu sebeple telefona kurmadan indirilmiş olan bu paketi telefondan silmek istiyorum çünkü bildiğim kadarıyla telefonu şu anda kapatıp açarsam kendisi otomatik olarak yükleyecek. Telefonun pili bitmesin de kapanmasın diye geriliyorum resmen... :)

fabrika ayarlarına dön dersem silecek biliyorum ama fabrika ayarlarına dönmeden bu indirilmiş yükseltme paketini telefondan nasıl silebilirim bilgisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlardan ricamdır.

Teşekkürler.
I
6 yıl
MSI GE73 7RD-013XTR vs MSI GE73VR 7RE-085TR
Arkadaşlar herkese merhaba;

Yıllar sonra foruma dönmenin tatlı heyecanı içindeyim...

Şimdi sizden ricam şu yönde,

internetten bir zamandır başlıkta yazan laptop konusunda araştırma durumundayım. Lakin kullanıcısına pek rastlayamadım, rastladıklarım da genel bilgiler verdiler... Bu laptopu kullanan arkadaşlardan genel kullanımının yanında, bilgisayar boştayken dahi fanların rahatsız edici derecede sesli çalıştığından ve yüklü duruma geçtiğinde de bu sesin çok ciddi boyutlara ulaştığı ve ilaveten de kullanım sıcaklıklarının ciddi miktarda arttığından bahsedilmiş. 90 dereceleri gördüğünden bahsedilmiş ki sınır değer bunun üzeri artık sıkıntı yaratmaya başlar.

Klavye üstünün de hissedilir miktarda sıcaklıkla karşılaştığından bahsedilmiş.

Üzerinde de dış kapak kısmı ve bileklerimizi koyduğumuz touchpad yanları ve tuşların üstünün de parmak izi ve eldeki yağdan kaynaklanan lekelenmelerin çok miktarda olduğu söylenmiş.

Oyunlardaki renderlardaki vs performansını zaten sormuyorum, bu bütün incelemelerde açık açık bahsedilmiş lakin incelemelerde yer alan sıcaklık ve kullanım konforu işinin asıl kullanıcılar tarafından söylenmediğini farkettim. Ki benim için öncelikle bilgisayarın konforlu olması gerekmekte. Sonrasında performans ve ihtiyaç karşılama durumu gelir. Dünyanın en iyisi olsa benim için konforsuz olduktan sonra bir hayrı yok diye düşünüyorum.

Bu sebeple bu laptopun teşhirde yer aldığı mağaza bileniniz var mıdır? Yerinde bunu görerek, kullanma fırsatı bularak satın almak niyetindeyim. Bu konuda fikri olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

GL753 tek fanlı, GL702VM de RGB aydınlatma yok bunlar bu sebeple ve ilaveten GL703VM de pCIEX NVMe SSD var sanırım, daha arka sıralarda yer almakta. Ama yine de bu laptop kullanıcıları da fikirlerini yazarak bilgilendirme yaparlarsa belki de tercih yapmakta etkili olabilir.

Şimdiden teşekkürler...

Edit: Düzenleme
I
12 yıl
Grafik tasarım ve çizimler için monitör tavsiyesi?
Arkadaşlar selamlar;

21 - 22 inch ten ufak olmayacak biçimde, autocad çizimleri, freehand vs. tarzı grafik tasarımlar için kullanılacak monitör tavsiyesi rica ediyorum.

Fiyat aralığı monitör kalitesine göre ayarlanabilir, piyasadaki 3 boyutlu fiyatları gereksiz yüksek monitörler harici birkaç öneri beklemekteyim.

Teşekkürler.
I
13 yıl
Hyundai\u0027nin yeni Genesis Coupe sini deneyen bilen var mıdır?
Son zamanlarda en çok ilgimi çeken bir tasarım olmuş bu araç...

Bu aracı test eden gidip inceleyen kullanan vs. bilgi verebilecek arkadaşlardan bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum...

Bu aracı yakından bi tanısak mı naapsak?
I
13 yıl
3D Tvlerde 3D BlueRay Player Olmadan 3D film oynatılabilir mi?
Arkadaşlar benim sorunum şu anda bu...

blueray player fiyatları çok uçuk 800 liralardan bahsediliyor... buna ihtiyaç duymadan 3 boyutlu film oynatma yöntemleri nedir bu televizyonlar için... televizyon LG LX6500 3D...

bu işin duyenleri bunun yöntemini bilen arkadaşlar bana bir yol gösterirse çok memnun olurum...

şimdiden teşekkürler...
I
14 yıl
Bu akşam veya yarın akşam alınacak ACiL! Yardım! DV6-3046ST WW042EA
Öncelikle selamlar arkadaşlar;

bu başlıkta yazdığım HP Pavilion DV6-3046ST WW042EA marka ve modelli laptop ı nasıol bilirsiniz...

internetteki incelememde oyun performanslarının gayet iyi olduğunu gördüm son çıkan DX11 oyunlarındaki fps leri en yüksekte olmasa da orta derecede gayet hızlı oynanabilirliği gayet iyi gözüküyor...

bununla beraber bana işlemci ve ram ortak performansı da oldukça lazım oluyor... lakin film kes birleştir ve ses kayıtları yapıp bunların render edilmesi gibi işlemler de yapıyorum...

bu laptopla bu beklentilerimi ne derece karşılayabilirim?

şimdiden teşekkürler...

özellikler;

işlemci i5 520M
ram 4 GB DDR3 1066 MHz
Ekran kartı ATI HD 5650 1 GB
Hard disk 320 MB 7200 RPM
I
14 yıl
Samsung Omnia II GT-i8000 GPS uygulaması?
arkadaşlar merhaba...

telefonla beraber navking in route 66 navigasyon yazlımı yüklü olarak geliyor...

yanlız bina içindeyken telefon konumumu bulamıyor ve gps de uydu göremiyor... dışarıda da görmesi için 10 dk ila 20 dk arası beklemek gerektiği söyleniyor bu doğru mudur?

telde bir sıkıntı mı vardır? buradaki problem nedir... ben yazılımı adam gibi aktive falan mı edemedim yoksa donanımsal bir sıkıntı falan mı bu...

bilgisi olan arkadaşlar bi el atsın ... şimdiden teşekkür ederim...
I
14 yıl
Samsung Omnia II i8000 GPS?
arkadaşlar merhaba...

telefonla beraber navking in route 66 navigasyon yazlımı yüklü olarak geliyor...

yanlız bina içindeyken telefon konumumu bulamıyor ve gps de uydu göremiyor... dışarıda da görmesi için 10 dk ila 20 dk arası beklemek gerektiği söyleniyor bu doğru mudur?

telde bir sıkıntı mı vardır? buradaki problem nedir... ben yazılımı adam gibi aktive falan mı edemedim yoksa donanımsal bir sıkıntı falan mı bu...

bilgisi olan arkadaşlar bi el atsın ... şimdiden teşekkür ederim...
I
14 yıl
Bosch Super4 buji ve Bosch hava filtresi?
Şimdi arkadaşlar,

benim bakım zamanım yaklaşıyor... Araç Mazda 3 Dynamic, bakımlarımı her zaman yetkili serviste yaptırırım... Bakımda Mazda servisi eski orjinal parçaları yeni orjinal parçalarla değiştiriyor tabiki ama ben bosch dan gideyim kendim bu parçaları alayım, servise götüreyim onlar bunu yerine monte etsinler ve rutin bakım işlemlerini uygulasınlar istiyorum...

yapılacak bakımda Bosch super 4 bujiler ve Bosch hava filtresi taktırmayı düşünüyorum...

SUper 4 buji ve Super buji arasında nasıl bir fark var ... bu da benim için önemli bir soru...

şimdi bunlardan beklentiler...

bu takılacak elemanlarla öncelikli olarak yakıt tasarrufu,
çok yoğun, hatta sürekli dur kalk trafiği olan İstanbulda (mesai başlangıcı ve mesai sonu) rahat ivmelenme,
acceleration da hissedilir artış...

elde edebilir miyim?

kullanan deneyen var mı? görüşler neler?

şimdiden teşekkürler...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.