I

Teğmen
03 Aralık 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
10 yıl
Whatsapp\u0027ta hem numara hem telefon değiştirme
Arkadaşlar merhaba,

2 aydır yurt dışında yaşıyorum ve burada yerel bir numara kullanmaya başladım. Ancak whatsapp'ı farklı bir hatla da kullanabildim hiçbir sıkıntı olmadan. Yani burada yeni bir hat aldığımda ve telefonu onunla kullanmaya başladığımda, önceki bütün konuşmalarım telefonda duruyordu ve rehberimdekilerle iletişim kurabiliyordum.

Ancak şimdi yeni bir telefon alacağım yakın zamanda ve telefonu değiştirince whatsapp ile iletişim kuramamaktan korkuyorum. Telefonu aldığım zaman eski numaramı(türkiye) tanıtsam olmaz, ona mesaj gidecek onay için, göremicem. Yeni numaramı tanıtsam bu sefer bütün konuşmalarım gidecek, artı buradaki numarama sahip olmayan arkadaşlarla iletişim kuramıcam.

Ne yapsam nasıl etsem bilemedim, bir bilene danışayım dedim. Ne dersiniz?
I
11 yıl
Lumia Wifi sorunu
Merhabalar arkadaşlar. Lumia 720'de kablosuz ağa bağlandıktan belli bir süre sonra (yaklaşık yarım saat, bir saat) internet kendi kendine kesiliyor. Ayarlardan baktığımda açık görünüyor kablosuz, hatta ağa da bağlı görünüyor ama internete hiçbir şekilde girmiyor. Ne watssap ne de internet explorer'dan falan. Ayrıca kablosuzun ayarlarından zaman aşımını falan da kapattım, yani bütün seçenekler tik'li halde. Belirli süreden sonra kablosuzu kapatmayacak şekilde ayarlı yani.

Sorun modem'den değil yüksek ihtimalle çünkü evde 2 bilgisayar ve 1 telefon daha var ve bunların hiçbirinde bu sorun olmuyor. Telefondan olması yüksek ihtimal çünkü başka bir modemde de denedik ve sonuç aynı, bağlantı bir süre sonra gidiyor.

Bu arada bu sorun yeni olmaya başladı. Telefonu 5-6 aydır kullanıyorum ve daha öncesinde yoktu bu. 4-5 hafta öncesinde çıktı bu. 4-5 hafta önce de amber güncellemesi yaptım, onunla alakalı olabilir mi diye şüpheleniyorum da açıkçası.

Şebeke internetinde yani avea'nın internetinden girdiğimizde bu sorun olmuyor. Yalnızca kablosuzdan bağlanırken.

Telefonu Malezya'dan aldığım için servise de gönderemiyorum. Belki düzelir diye geliştirici uygulamasını da yükleyip gdr3 güncellemesini de yaptım ama sorun hala devam ediyor.

Var mı acaba yardımı dokunabilecek birisi?
I
13 yıl
Ethernet ile bağlanabiliyorum ama kablosuzla bağlanamıyorum!!!
Geçen günlerde oluştu bu sorun ilk defa. Tanımlanamayan ağ ve internet erişimi yok olarak gözüküyordu. Modeme reset atmıştım ve düzelmişti bu sorun. Ama dün yine aynı sorunu verdi. Yine reset attım modeme ancak bu sefer bir değişme olmadı. Kablolu ile bağlanıyorum ancak wirelessta sorun var. Evde 3 bilgisayar daha var ve onlar gayet normal bağlanıyorlar kablosuz ile. Eskiden bende de sorun yoktu ama geçenlerde windows güncelleştirme yükledi onla alakalı olabilir mi? Aklıma başka bir şey gelmedi, google arattım ve çıkan önerilerin hepsini denedim ancak başarılı olmadı.
Ip adresim ve DNS otomatik olarak atanıyor.Ve diğer tüm ayarlar Win7'nin kendi ayarları.

Bilgisayarım

Samsung R522 js05tr
Atheros Wireless AR5007EG

Modem

Pikatel AirMax-101

Yakında finallerim başlayacak ve internet fazlasıyla lazım olacak.Yardımcı olursanız çok çok memnun olurum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.