K

Çavuş
25 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
Another Brick In The Mall - %95 Türkçe Yama


Önsöz


Hepinize selamlar arkadaşlar.
Son günlerde youtube de yayıncıların bu oyunu oynadıklarını fark ettim. Steam üzerinden bu oyuna sahip olanlar oyunun atölyesinde paylaşılmış olan yamayı indirip oynayabilirler. İnternet da bulunan başka yamalar da oyunun çok eski sürümlerine ait ve oyunda hata vermesine sebep oluyor. Biliyorsunuz, ramazan ayındayız. Herkes iftar saati gelene kadar kendini bir şeyler ile meşgul etmeye çalışıyor. Bende ilk defa bir oyuna Türkçe yama yaparak vakit geçirmeye çalıştım. Hepinize keyifli oyunlar dilerim.


Bilgilendirme


quote:

Arkadaşlar şu bir gerçek ki profesyonel düzeyde bir Ingilizceye sahip değilim. Çeviri konusunda da ilk işim olduğu için elimden geldiğince yalın / anlaşılır bir şekilde çevirmeye özen gösterdim. Yanlışım / Hatam varsa affedin, konu altında "Yazım hatası, imla, yanlış çeviri" durumlarını belirtirseniz, hep birlikte yamayı daha anlaşılır bir hale getirip oyunculara keyifli dakikalar yaşamasına yardımcı olabiliriz.


Resimler








Yama Hakkında Notlar:


Yama oyunun 0.23.1 sürümüne göre hazırlanmıştır. (Oyunun mevcut en son sürümü)
Yamanın düzeyini %95 olarak belirtmemde ki sebep "Başarımlar" kısmını Türkçe'ye çevirmemiş olmamdan dolayı.
İndireceğiniz rar dosyası içerisinde bir adet yazı fontu da bulunmakta. Oyunun orijinal yazı fontu gözümü yorduğundan dolayı başka bir font kullanarak oynamaya başladım.
Dilerseniz fontu orijinal haline döndürebilirsiniz, bunun için;


quote:

string.xml dosyasını 'Not Defteri' yardımı ile açıp,

<Font>data/Comfortaa-Bold.ttf</Font> kısmını <Font>data/NotoSansUI-Bold.ttf</Font> olarak değiştirmeniz yeterli.


K
5 yıl
Bilgisayar kitlenme, reset işlememe problemi
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba ve bu yazıyı okumaya başladığınız için teşekkür ederim.

2 Sene önce vatanbilgisayar dan parçalarını kendim seçtiğim bir bilgisayar topladım.

CPU: Skylake i5 6600K
Motherboard: Asus Z170 Pro Gaming
GPU: MSI R9 390
Ram: Corsair Vengeance 8x2 DDR4
PSU: Cooler Master - Masterwatt Lite 700
HDD: WD Blue 1 TB
SSD: Corsair 250GB

Şimdi asıl probleme gelecek olursak; Bilgisayar yük altında olsun ya da olmasın birden kendini kitleme yeteneğine sahip. Oyun oynarken, film izlerken ya da boşta iken bile bu oluyor. Bu durum oluştuğunda ise herhangi bir mavi ekran hatası almıyorum. Ekran da ne varsa o şekilde donuyor ve hoparlör (veya kulaklık) den tahammül edemeyeceğiniz bir ses geliyor. Reset tuşu da bu kitlenme ile fonksiyonunu yerine getiremiyor. Bilgisayarı kapatmak için ya güç tuşuna basılı tutmam gerek ya da güç kaynağından kapatmam gerek.

Soruna çözüm bulamadıktan sonra vatanbilgisayar servisine verdim. Kendileri test edeceklerini söylediler. 2 gün sonra bilgisayarınızı gelip alabilirsiniz dediler. Gittim aldım, herhangi bir sıkıntıya rastlanmadı dediler. Eve geldim, başka prizden deneyeyim dedim yok. Evde ki sigortayı bile değiştirdim (çaresizliğimi düşünün) yine yok.

Tekrar vatanbilgisayar yolunu tuttum. Bu sefer yine bakalım dediler. Hayır, her parçanın tek tek kendi servisine gitmesini istiyorum dedim. Aradan 1 ay sonra bilgisayar'ı alabileceğimi söylediler. Olanlar şunlar; İşlemci değişti, HDD değişti, Ekran Kartı işlemcisi değişti, Güç Kaynağı değişti ve ben dedim ki sanırım sorun artık tamamen çözüldü.

Fakat maalesef aynı sorun kaldığı yerden devam ediyor. İşin kötü tarafı garanti süreleri de bitti. Bilgisayar da ki bir hatanın bu kadar çok bileşene nasıl zarar verebileceğini düşündüm durdum. Hepsinin bir ortak noktası var. Anakart'a bağlı olmaları. Fakat anakart da garantiden herhangi bir sorunla karşılaşılmadı diye geri yollandı.

Şimdi siz değerli üyelerden bana akıl vermenizi istiyorum lütfen. Çünkü artık bilgisayar'ı parçalamaya kadar gidecek bu iş.
K
8 yıl
Football Manager 2016: Real Time Editor Full Türkçe
Hepinize merhaba arkadaşlar. Kategoride gördüğüm bi eksikliği sizlerle paylaşmak istedim. Football Manager 2014 ve 2015 için paylaşılmıştı. Bu sefer de paylaşan ben olmak istedim. İnternetten kısa bi araştırma sonucu buldum arkadaşı. Kurulumu biraz sıkıntılı olduğu için de video çekerek anlatmak istedim. Videoya ne gerek vardı derseniz de izlemeden yaparsınız, yapamaz iseniz videoya bakıp kopya çekebilirsiniz.

Programın versiyonu FMRTE v16.1.1 (Build16)dır. Şuan ki oyunda çalışmaktadır.


Bu arada videonun sonlarına doğru dizginler elimden kaçtı biraz saçmalamaya başladım, o yüzden izleyen arkadaşlardan şimdiden özür diliyorum.








Keyifli oyunlar. :)
K
11 yıl
Format sonrası silinen verileri geri getirme ?
Öncelikle Selamun Aleyküm. Bilgisayarım çözemediğim bir nedenden dolayı çöktü. D sürücüsünde önemli olan verileri yedeklemiştim fakat aynı durum C sürücüsü için geçerli değil. Masaüstünde lazım olan önemli verilerim mevcut fakat sistemim çöktü. Bilgisayarı başlatmak istediğimde "Windows Başlatılıyor" kısmında kendine reset atıyordu. Güvenli modda da açılmıyor aynı hatayı veriyordu. HDD yi alıp bilgisayarcıya gittim. HDD yi usb yolu ile bilgisayarına bağladı. Active File Recovery programı ile taratmaya başladı. Çok uzun sürecek dedi saat geçti. Programı bana attı tarat dedi. Bende sistemi açamıyorum ve başka bilgisayarım yok dedim.

Windows 7 yi tekrar kur ve öyle yap dedi. Bende Windows 7 yi tekrar kurdum ve taratma yaptım. Karıştıra karıştıra Deskop klasörünü buldum ama "Not Found" hatası veriyor.

Bu kullandığım program veya başka programlar ile masaüstündeki dosyalarımı nasıl alabilirim ? Resimlerim, programlarım ve içinde önemli bilgilerimin olduğu not defteri, word dosyaları vardı. Bana bir çıkış yolu gösterin arkadaşlar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.