Bir çok kişi iyi bir Koşu Bandı egzersiz programı kullanarak kilo kaybını başardı. Bir Koşu Bandı sizin de kilo vermenize yardımcı olabilir!

Koşu Bandı, hemen her yaş grubu tarafından herhangi bir aktivite düzeyi için bireysel olarak kullanılabilir. Koşu Bandı kilo verme ve kilonuzu korumada size yardımcı olabilir.

Gerçekten sayısız oyun mevcuttur. Ne kadar çok kardiyo egzersizlerinde vakit harcarsanız, o kadar çok kalori yakar ve kilo verirsiniz. Eğer fitness aleti arıyorsanız, Koşu Bandı kilo kaybında listenizin en başında olması gereken bir alettir.

Koşu Bandı kardiyo antrenmanı için eşsiz bir alettir. Wisconsin’deki The Medical College ve Milwaukee’deki The VA Medical Centre’nin yaptığı araştırmalara göre Koşu Bandında 60 dk.’da ortalama 865-705 kalori yakılmaktadır. Karşılaştırmalı olarak bakar isek:
Merdiven çıkma aleti: 746-637 kalori
Kürek: 739-606 kalori
Bisiklet: 604-556 kalori
Arazi kayak aleti: 678-595 kalori


Bunun gibi Koşu Bandının kardiyo alanında bir numaralı alet olduğu ile ilgili sayısız çalışma mevcuttur.

İşte size kendi kilo kaybınızı gerçekleştirebileceğiniz Koşu Bandı programınızla ilgili birkaç adım:

Koşu Bandı seansınızı, müzik dinleyerek, kitap okuyarak ya da eğitim kayıtları dinleyerek eğlenceli hale getirmenin yollarını bulun. Ya da bazı insanlar yalnızca doğanın yada etrafın keyfini çıkarmayı, düşünmeye zaman ayırmayı, dua etmeyi yada amaçsızca düşünmeyi tercih ederler. Ne kadar Koşu Bandı seansınızdan zevk alırsanız, antrenmanınız o kadar süreklilik arz edecektir.

Bunu günlük standart bir zorunluluk haline getirin – tıpkı dişlerinizi fırçalamak gibi. Her gün yapacağınız Koşu Bandı egzersizi, haftada 2 ya da 3 gün yapacağınız egzersize oranla kilo verme hırsınızı çok daha başarılı hale getirecektir. O günün antrenman günü olup olmadığını düşünmek zorunda değilsiniz. Bunun için daha hırslı olun, her gün bu egzersizi yapın ve vücudunuz buna daha çabuk alışsın. Bir zaman sonra bu egzersiz günlük normal bir aktiviteniz haline gelecek ve bu egzersizi yapmayı dört gözle bekleyeceksiniz.

Koşu Bandı seanslarınızı haftada 3 ya da 4 güne birleştirmelisiniz. Daha yoğun egzersizin kısa periyodlu (yaklaşık 1 dakika) aralıklarını Koşu Bandı seansınızla harmanlayın. Örneğin her 5 dakikada bir normal çalışma periyodunuz içine 1 dakika hızlı koşma aralığı ekleyin.

Nasıl yapılacağına göz atalım: öncelikle 5’er dakikalık 3 aralık ısınma ile başlayacaksınız. Isınma turundaki ilk 5 dakika sonrasında ilk aralığınızda 1 dakika boyunca hızlı koşu yapın. (ya da jogging) Daha sonra bu 1 dakika sonunda nefeslenmek için yavaşlamanız gerekmektedir. Önünüzdeki 4 dakika boyunca normal yürüme hızınızda yavaşlayın. Bu periyodu tüm seansınız boyunca kullanın.

Zarf bastırarak aralıklarla aerobik fitness düzeyinizi arttıracaksınız. Anaerobik eşikten anaerobik metabolizmaya geçişi gerçekleştiren aralıklarda çalışırken, vücudunuzu daha zorlu egzersizler için kondisyonunu arttırmaya ve daha çok kilo kaybını başarabileceğiniz programlara zorlamaya başlayacaksınız.

Aralıklar bazal metabolizma hızınızı (BMR) arttırır, 24 saat içerisinde yakılan kalori miktarını arttırır ve egzersizsinizi daha az monoton hale getirerek daha eğlenceli vakit geçirmenizi sağlar.

Eğer kilo vermek için egzersiz yapmıyorsanız, haftada 2 ya da 3 gün düşük hızda sürekli yürüyüşler yapın. Yürüyüş esnasında bazal metabolizma hızınızı arttırmak ve üst vücudunuzdaki kasları geliştirmek için kollarınızı sallayın ve çeşitli kol hareketlerini tekrarlayın.

Eğer tamamen mümkün ise, Koşu Bandı egzersizinizi güne başlarken yapacağınız ilk şey olarak programlayın. Sürekli antrenman yapan kişilerden %90’ı, sabah saatlerinde ilk yaptıkları şey antrenman yapmaktır. Eğer sürekli egzersiz yapmak istiyorsanız, bahisler sizin adınıza erkenden zıplamanız karşılığında yatırılır.

Haftada bir gününüzü yavaşlama günü olarak tayin edin. Oldukça miskin egzersizler yapın. Böylece ne kadar kilo kaybettiğinizi hissedin ve gelişen kaslarınızı takdir edin.

Antrenmanınızı kaydedin. Hünerlerinizi ve çalışmalarınızı daha sonradan izlemek ya da bir sayfada kontrol etmek sizi motive edecektir. Çalışma gün ve saatinizi kaydedin ve yürüyüş mesafenizi ve/veya zamanınızı not alın. Mutlaka koşu günlerinizi, toplam koşu mesafenizi ve ya dakikanızı saklayın. Ayrıca düşünce ve hislerinizi de not alabilirsiniz.

Tüm bu adımları her gün gerçekleştirirseniz, kendiniz için ayırmış olduğunuz özel bir zaman yaratmış olacaksınız. Bunu hayatınızda öncelikler arasına alın ve hiçbir şey ya da hiç kimsenin buna engel olmasına izin vermeyin. Her gün yapılan Koşu Bandı antrenmanı, kilo kaybı hedeflerinizi ve hayattan beklentilerinizi elde etmenizi sağlayacak pozitif etkiyi, fitness düzeyinizi arttırarak başaracaktır.

Kilo vermek basit bakış açısıyla, Koşu Bandı ve onun anlamlı ilişkili enerji harcaması ile oluşturulan çok iyi bir egzersiz makinesinin sonucudur. Koşu Bandı sürekli ve kaliteli sonuçlarla kalıcı faydaların elde edildiği bir araçtır. Bu araçlar size amaçsızca gezinmeniz içerisinde çalışabilme hizmetini verir ancak sizi gevşetmeye izin vermez.

Etkili kalori yakımı ile hedeflediğiniz kilo kaybını elde edebilirsiniz. Bu iş bu kadar basittir.