E

Teğmen
08 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
11 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
12 yıl
Philips 40PFL5507 vs Sony 40ex720 vs Samsung 40es6140
Arkadaşlar Merhabalar;
Evin küçük bir odası için 40"-42" arası ikinci bir tv alacağım. Bu nedenle 3d ve Smart tv özellikleri barındıran yeni nesil akıllı bir tv bakıyorum.
Değerli tavsiyelerinizi benden esirgemezseniz çok sevinirim.

benzer fiyat aralığında;
Sony 40ex720
Philips 40pfl5507
Samsung 40ex6140 modelleri arasında kaldım.

Tv'de ağırlıklı olarak (%90) digiturk sd ve hd izleyeceğim kalanında ise film + oyun (xbox) + netten online video amaçlı değerlendireceğim.

Açıkçası aklımdan sony ya da philips geçmekte. Sony'den tek endişem ürünün biraz eski olması. onun dışında edge led için çok olumlu şeyler okudum. dahili wi-fi olmaması da sanki sıkıntı gibi
Philips 5507'de gördüğüm kadarıyla şıkır şıkır yeni özelliklerle dolu ve ekran kalitesi başarılı.
Samsung için sd yayınlarda sıkıntılı olduğunu ve 3d görüntülerde gözlükle bakarken kararma olduğuna dair şeyler okudum. bu açıkçası biraz beni soğuttu.

Ayrıca tv'den streaming video izlemeyi düşünüyorum bu doğrultuda rahat klavye mouse bağlanabilmesi de önemli kriterlerden.

Kullananlardan tavsiye bekliyorum. ilginize ve yorumlarınıza şimdiden teşekkür ederim.
E
14 yıl
Xbox 360 Slim\u0027in multimedya yetenekleri...
Arkadaşlar merhabalar;
Forumda her gün yeni başlıklarda aynı soruların sorulduğunu biliyorum ancak benim profilimdeki kullanıcılara cevap olabileceğini düşündüğüm için ayrı bir konu açmayı uygun buldum.

Uzun zamandır oyun piyasasından uzak kalan birisi olarak sizlere bir takım sorular sormak istiyorum. Deneyimli kullanıcılar olarak cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.
Amerikadan, yenilerden bir xbox 360 slim almayı düşünüyorum. Aslında Sony'nin s370-s570 gibi wi-fi üzerinden internete girebilen blu-ray playerlarından almayı düşünüyordum, ancak o kadar para vermişken madem oyun da oynayabileyim diyerek xbox'a yöneldim. Blu-ray player'a ps3'un daha iyi bir alternatif olduğunun farkındayım ancak burada da kararımı kinect etkiledi, Kinect desteğinden dolayı xbox edinmeye karar verdim.
İnternette olumsuz yorumlar olsa da kinect'in oldukça iyi iş yapacağını düşünenlerdenim. Ağırlıklı Dvd ve divx üzerinden film izlediğim için belki yılda bir kez belki daha da izleyeceğim blu ray'e ekstra para vermek istemedim.
Aslında çok oyun oynayan bir insan olduğum söylenemez. TV'min yanına uzun zamandır bir media center edinmeyi düşünüyordum. Şu an için kararımı xbox'yan yana kullandım.
Aslında tam da bu noktada siz deneyimli kullanıcılara xbox'ın neler yapabildiğini ağırlıklı olarak da multimedya yeteneklerini sormak istiyorum. Çünkü Amazon.com gibi sayfalarda yalnızca cihazın standart oyun yeteneklerinden bahsediliyor.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

- Sky_Walker'in makalesinden xbox'ta divx oynatılabildiğini biliyorum, ama sanırım makale biraz eski tarihli kalmış (yanlış anlaşılmasın valhalla yer almadığı için bunu kastettim) bu nedenle tekrardan sormak istiyorum yeni nesil Xbox'larda diskten veya usb'den altyazılı divx, xvid, mkv oynatılabiliyor mu?
- Benzer soruyu DLNA için de sormak istiyorum, media center veya zune üzerinden bu formatları altyazılı izleyebilir miyiz?
- Youtube, dailymotion gibi sayfalardan video izlenebilir mi? internette download edilmiş videoların oynatılabildiğinden bahsetmekte, peki ama streaming olarak oynatabiliyor mu? Veya bunu yapmak için illa bilgisayara ihtiyaç duyuyor muyuz, gömülü bir browser yok sanırım.
- Normal dvd filmleri full hd'ye upscale ederken görüntüde çok bozulmalar yaşanıyor mu?
- Benim ihtiyaçlarım doğrultusunda sizce 4GB'lik versiyonu almakta bir sıkıntı var mı yoksa illa 250GB'lık slim'den mi edinmeli.
- Slim'lerin güç kaynakları farklı Sky_Walker'in makalesinde bahsettiği step-up transformer'lar slim için de uygun olacak mıdır? Ayrıca acaba kaç W ihtiyacımız olur? http://urun.gittigidiyor.com/Ataba-At-1122c400-400W-AC-AC-Konvertor_W0QQidZZ28493915 fiyat biraz şişmiş sanırım 70tl perpa'da filan daha uygun fiyatlı bulunabilir mi?
- tv olarak 46w5720 kullanıyorum, kılavuzunda pal-ntsc standartlarını desteklediği yazılı, hdmi bağlantıda bir sorun çıkmaz değil mi?
E
15 yıl
tek çıkışlı ap\u0027ye e iki ya da daha fazla anten bağlamak
Herkese merhabalar;
evde Zyxel'in G-570s model access point kullanıyorum. üzerinden çıkan 7 dBi'lik anteni aslında oldukça yeterli ancak, aramızdaki bir çok duvar ve 2 odadan dolayı kardeşimin odasında sinyal seviyeleri düşük durumlarda, bu da stabil bir wireless network kurmamıza olanak vermiyor.
benim merak ettiğim konu, Ap'min arkasındaki tek çıkışı bir şekilde duplicator veya Y kablo gibi bi kablo vasıtasıyla çoğaltıp, MiMo routerlerde olduğu gibi 2 ya da daha fazla anten takabilir miyim? ayrıca takabilsem dahi sizce bunun kablosuz erişime ve sinyal gücünün stabilliğine faydaları olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
E
16 yıl
Nokia 6270 tarih büyütme
Arkadaşlar merhaba,
çalıştığım yerde patronumda ikinci telefon olarak kullandığı nokia 6270 var. Kendisinin biraz yaşı olmasından ötürü ekrandaki tarih yazısını ve Turkcell yazısını okurken biraz zorlanıyor.
Benden bu durumu duzeltmemi rica etti. İnternette bir kaç tema baktım ancak ilgili bir şey bulamadım.
Acaba 320x240 ekran çözünürlüğüne sahip symbian s40 serisi nokia 6270 için büyük tarih , büyük saat içeren bir tema veya bu bahsettiğim ekran bileşenlerini büyütmenin bir yolu var mı acaba?? cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
E
18 yıl
üyelik sistemli web sitesi
arkadaşlar selamlar,
arattım fakat böyle bir konuya rastlamadığım için bu başlığı açıyorum (biraz spesifik gibi belki doğru keywordleri kullanamamışımdır).
php bilgim sadece hazır scriptleri kurmaktan öteye geçmemiş durumda.

Sizlere sormak istediğim bir konu var.
Ben bir site açmak istiyorum diyelim ki;www.site.com
bu site'den inşallah olacak müşterilerime durum gidişatını bildirmek için onlara imaj ve bazı diğer dosyaları (grafik ve video çalışmaları) gösterebileceğim bir alana ihtiyacım var.
fakat müşterilerin bu alana kullanıcı adı ve şifreyle girmeleri lazım. Yani her giren kullanıcı kendi içeriğini görecek, Ama gördükleri içeriği ben yükleyeceğim, ve ben yeni kullanıcı ekledikçe otomatik olarak yeni kullanıcı hesabı açılmış olacak. bunun için veya bu işi de görecek bir script biliyor musunuz? isim vermeniz yeterli.

aslında başta; diyelim ki; 1 ve 2 no'lu kullanıcıların oldugu müşteri portfoyumde.
1 numaralı kullanıcı şifresini girince,www.site.com/1 adresine
2 numaralı kullanıcı şifresini girince,www.site.com/2 adresine yönlendirilmesini düşünmüştüm. fakat bu durumdawww.site.com/1 adresini şifrelemek ve ../1 adresine ayrı bir içerik oluşturmak gerekecek, müşteri sayısı da arttıkça bu iş zorlaşacak. bu sebeple tek bir programda sadece database'e yeni kullanıcı ekleyerek tüm işi halleden bir program süper olur. Ama eğer o şekilde bir şey yoksa anlattığım gibi her kullanıcıya ayrı web alanı oluşturacağım.

bu arada hosting için de 1and1'i düşünüyorum. fiyatları çok uygun geldi. webhosting.info haberine göre dünyada 807000 domainle en çok domain barındıran 8. firma. Tavsiye eder misiniz?
paket bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
hepinize başarılar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.