Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
318
Cevap
689929
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Porselen Diş Kaplama Fiyatları - 2022 ile 2023 Güncel
Z
10 yıl
Yarbay

bu fiyatlar ancak metal destekli porselen kaplamalardır. bu ara revaçta ve sağlıklı olan zirkonyum kaplama. tel gözükmüyor, diş etiyle uyumu daha iyi, diş etini morartmıyor vs ve ışık geçirgenliği çok iyi. o da 350 liradan başlıyor en ucuz. bu diş hekiminin mevkisine göre dahi değişir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @medcezir82
E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

zaten bişeyin değerini kaybettiğimiz zaman anlıyoruz. Allah`ın yarattığı dişlerin tanesi milyonlarca dolar ediyormuş değilmi. yabancı ülkelerde insanlar dişlerine o kadar iyi bakıyor ki, adam 65 yaşına gelmiş ve bizim Türk halkının 25 yaşındaki orta derecede bakımlı birisinin dişleri gibi dişleri var. Türkiye`de genel olarak erkeklerin 30 yaşına kadar dişleri çürüyor. istinaden bu 40 yaşına kadar çok nadir çıkabiliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Chum lee
E
8 yıl
Er

kemik kaybi olan birine Porselen ya da baska dis takilmaz mi?

Herkes paran varsa implant olur ancak yoksa butun disleri kaybedip Protez takarsin diyorlar.

yok mu bi cevap verecek olan?

paramoz yok diye ölelim mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Teğmen

heryer zirkomyum a en az 800 tl fiyat çekerken çorumda 390 tlye yaptırdım. sürümden kazanıyormuş diğer yerler kızıyormuş adama. görün dişçilerin ne kadar kar koyduğunu keşke en azından 500 falan yapsasalar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yarbay

Ben her zaman gittiğim diş hekiminde toplam 1000 TL ye 3 adet porselen, 1 kanal tedavisi, 1 tane de önceden yapılmış kanal tedavim açılıp tekrar yapılacak. Sanırım fiyat uygun.
Dışarıya porselen adet 300 TL diyor.
Daha önceden yapılmış porselenlerin yerine koyacağı için kesme vs uğraşmayacak.
Artı birkaç çürük temizliğide yapıyor.

Implant için Türk malı 1500 TL İtalyan için 2000 TL fiyat verdi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 19 Mart 2019; 14:11:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar öncelikle porselen diş nedir, nasıl yapılır gibi bir takım bilgileri vermek istiyorum. Porselen diş fiyatları hakkında yaptıran arkadaşlar burada herkes için gerçekten gerekli olan bilgiyi paylaşırsa birçok kişinin duasını alacağından eminim. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.


Eniyident Dent İstanbul: 350 Lira ücretsiz muayenewww.eniyident.com
OBJE DENT İSTANBUL : 400 Lira 0212 288 23 24 ücretsiz muayene www.acildishastanesi.org
Mavi Dent: 400 Lira ayrıca ücretsiz muayene uzmandisdoktoru.net
Hospitadent: 550 Tl den yapmaktadır. tel 444 99 22 hospitadent.com.tr
Dentistanbul : 800 Liradan yapmaktadır tel: 444 0 347 dentistanbul.com.tr
Avrupa dent: 700 Liraya yapmaktadır. 0216 651 71 71 europedent.com
Dentcity : 600 Liradan yapmaktadır ücretsiz muayene 0212 238 46 72 citydent.com.tr
Estetik Diş Hekimliği : 400 Lira 0216 313 65 66 estetikdishekimligi.net
Dentgroup: 800 lira ama pazarlık yapınca indirim yapıyorlar. İndirimli olarak 180 liraya yapıyorlar.

Porselen diş kaplama kuron kaplamalar neden yapılır ?
Diş kuron kaplamalar diş üzerine porselenden yapılmış kişiye özel olarak uygulanan estetik metaryallerin konulmasıdır. Kaplama yapılacak olan dişin üzerine kaplamanın oturtulması ve diğer dişlerle boy farkının olmaması için en az 1mm kadar kesilerek küçültülmesi gerekmektedir. Diş kaplamaların amacı dişi korumak, estetik ve güzel bir görünüş kazandırmak ve işlevselliğini arttırmaktır.

Hangi durumlarda kuron kaplamalar uygulanır ?
Bölgede yeteri kadar diş desteği olmadığı durumlarda dolguları restore etmek için kullanılır,
Zayıf dişleri sağlamlaştırmak için kaplama yapılabilir,
Diş implantların üst bölümünü oluştururlar,
Kırılmış olan, sararmış olan, çürümüş olan ve estetik kaygısı oluşturan dişlerde kullanılabilmektedirler.


https://www.youtube.com/watch?v=xbTbgQjNFBg


Kuron Kaplama Malzemeleri Nelerdir?
Diş kaplamaların kullanılan malzemeler kalite kalite farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklar yapılan işlemeden fiyat olarak yansıtmakta ve porselen kaplama fiyatlarını belirlemektedir. Dişinize uygulanacak olan kaplama malzemesini doktorunuzla beraber ortaklaşa karar vereceksiniz. Günümüzde diş hekimiliğinde en sık kullanılan malzemeler metal destekli olan ve tamamen porselen olan kaplamalardır. Bu iki porselen kaplamanın arasındaki fark estetik anlamda tam porselen kaplamalar metal desteklilere göre daha estetik olmalarıdır.


https://www.youtube.com/watch?v=u84uoY5hX2g



Diş kaplamaları ne kadar zamanda tamamlanır ?
Yapılan diş porselen kaplamaları 2 yada 3 seans sonrası tamamlanır. Porselen kaplamaların büyük zaman alan aşamaları labaratuar ortamında gerçekleştirilir. Sizin dişçi koltuğunda geçireceğiniz zaman çok kısadır. Dişiniz için gerekli ölçümler alınacak, dişiniz 1mm kadar proteze uygun olacak biçimde kesilecek ve alınan ölçüler labaratuara iletilerek diş protezinizin bu ortamda hazırlanacaktır. İkinci seansta ise diş protezinizin uygulanarak işlem tamamlanacaktır. Diş labaratuarı ile diş kliniği aynı ortamda yer almayan diş hekimleri seansı diş protez ölçümlerinde yapılabilecek yanlışlar sonucu 1 seans daha uzatabilirler.

Diş kaplamaların bakımı nasıl yapılır ?
Diş kaplama yapılan bölümler ile sert cisimleri kırmamaya özen göstermelisiniz. Bunu gerçek dişlerinizle de yapmamaya özen göstermelisiniz. Özellikle fındık, ceviz kabuklarını vb. dişlerinizle kırmaya çalışmamalısınız. Bunun yanı sıra temizliğini diğer dişlerle beraber günde en az iki defa olacak şekilde ve diş ipi, gargara uygulamaları ile beraber dişlerinizin günlük bakımını gerçekleştirmelisiniz. 3 ve 6 aylık diş hekimi kontrolleri yine yapılan kontrollerde bu kaplamalarınızın durumunu diş hekimini gösterek ömürlerini uzatabilirsiniz.

2014 yılı ile 2015 yılları arasındaki porselen kaplama diş fiyatları
Porselen diş fiyatları 2014 yılı için belirlenirken enflasyon oranı da hesaba katılarak yeniden düzenleniyor. Bir çok kişinin merak ettiği SSK ve Bağkurlu hastaların özel muayenehanelerden hizmet alımı ile igili henüz bir gelişme yok. Hastalar kurumdan sevk almaları durumunda istediği muayenehanede tedavilerini yaptırabiliyorlar. Ancak bunun için belirli bir süre içinde kurum tarafından tedavinin yapılamıyor olması gerekiyor. Porselen diş fiyatları 2015 yılı başında TDB tarafından rehber tarife adı altında yayınlanıyor.

Porselen Diş 2016 Fiyat Tarifesi Hakkında bilgileri lütfen zamanı geldiğinde yazınız.
Porselen kaplamalar, sabit protez türlerinden bir tanesidir. Tek diş için yapılabildiği gibi diş eksikliği var ise porselen köprü yapımı içinde kullanılabilir. Aşırı harap dişlerde çürük temizlenerek diş küçültülür ve ölçü alınır. Diş eksikliğinde ise komşu dişler bir miktar ufaltılıp ölçü laboratuara yollanır . Laboratuardan gelen porselen kaplamalar dayanak dişlerin üzerine yapıştırılır ve boşluk kapatılır. Diş Laboratuarında imal edilen porselen diş doğal dişin tüm fonksiyonlarını yerine getirebilir. Fonksiyon yani çiğneme görevi şüphesiz en önemli görevi olmakla birlikte günümüzde estetik beklenti çok yüksek olduğundan bu amaçla değişik teknikler geliştirilmiştir.

Porselen diş çeşitleri
Porselen kaplama çeşitleri arasında yer alan laminate veneer, zirkonyum kaplama diş, porselen kaplama gibi farklı porselen çeşitleri için farklı fiyatlar söz konusudur.

Estetik yanında anatomik formalarıda doğal dişleri taklit edecek şekilde üretilirler. Fonksiyon fonasyon tümü bir arada bulunduğunda mükemmel bir diş protezinden bahsedilebilir. Bu iş için kullanılan Zirkonyum, Akrilik, kompozit, veya porselen gibi malzemeler arasında en sık tercih edilen zirkonyum ve porselen dir. Porselenin ışık iletme özelliği olduğundan doğal dişleri mükemmel taklit edebilir. Ancak alt yapı olarak metal kullanıldığında ışık iletkenliği çok azaldığı için porselen lamina, zirkonyum kaplama gibi tedaviler estetik amaçla daha çok tercih ediir. Her zaman porselen diş ve lamine diş gibi estetik diş hekimliği tedavileri tercih edildiğinde, metal içermedikleri için Diş eti estetiği de mükemmel olmaktadır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankarti -- 9 Mart 2023; 1:17:45 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
M
10 yıl
Er

Genel olarak porselen diş fiyatı kliniklere göre değişmektedir. Birkaç klinik tedavi ücretlerini yazıyorum.

Natural Dent İstanbul : 200 Lira
Dentway İstanbul: 250 TL 444 2 060
Oral Dent İstanbul : 200 Lira 0212 266 50 93
DİSTANBUL : 185 Lira disistanbul.com

Gördüğünüz gibi oldukça farklı olan porselen kaplama fiyatları olmaktadır. Nedeni bilmiyorum ama aynı maddeden yapılan bir şeyin fiyatı neden bu kadar değişiyor anlamıyorum. Lütfen yardımcı olmak adına diğer kliniklerdeki porselen fiyatları kaç lira olduğunu yazarsanız herkese yardımcı olursunuz. Herkese sağlıklı günler diliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medcezir82 -- 23 Şubat 2018; 19:44:19 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
10 yıl
Er

Porselen diş yaptıracaklar kesinlikle burası pahalı diye burası iyidir diye bir düşünceye kapılmasınlar. Neticede tüm kaplamaları diş teknikerleri yani laboratuarlar yapmaktadır.

Demek istediğim burası 200 lira diğeri 150 lira ise siz pahalı olana gitmeyin. Aynı malzeme kullanılıyor.


Herkesin Bilgisine Sunulur.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı

Hiçbir porselen diş gerçeğinin yerini tutmuyor maalesef. 6 tane porselenim var, 4 tane daha gelicek maalesef yakın zamanda. o 6 tane bugüne kadar 4-5 ayrı dişçiye yaptırıldı, düzgün bir şekilde olana kadar. Giden parayı düşünün. En son gittiğim (4 tane gelicek olduğunu öğrendiğim :) ) dişçide eski porselenlerin değişmesi gerektiğini söyledi, 10 sene oldu, diş etleri biraz çekilmiş, alt kısım açık gibi. İlerde implant düşünüyorum artık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
10 yıl
Yarbay

kopek dislerinden bir tanesini altin yapmak ne kadar fiyati ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay

önemli olanı fark etmişsin tebrikler , kaldıki çoğu kişi bu farkı es geçerek hayal kırıklığına uğruyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZEUS__
E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

10 diş porselen lamine kaplama ortalama olarak 6 bin lira tutar ama dişleriniz sağlıklıysa yaptırmanızı önermem. Çünkü pek sağlam olmazlar. Gördüğüm kadarıyla söylüyorum, lamina kaplama yaptıranlar zamanla porselen diş kaplamaya çevirtiyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oqsijen
Z
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ekrankarti

Ben senelerdir bu işin içindeyim. Sana en baştan nasıl yapıldığını an an yazabilirim :) Sen benim yazdığımı yanlış anlamışsın dediğim gibi. Hiç ölçüyü teknisyen alırmı iyi oku yazdıklarımı. Ayrıca porselen diş kaplamaların provalarını diş teknisyeninin yanında yapsaydın sürekli git gel durumu olmayacaktı. Dişlerin kesimini yapan ve ölçüyü alan ayrıca son işlem olan yapıştırma işinide diş hekimleri yapar ama kaplama dişleri diş teknisyenleri, hekimin aldığı ölçüye göre çıkarır. Bu yüzden provalarda diş teknisyenlerinin olması çok iyi olur.

doktor niye gitmeme izin versin. provasını da doktor yapar, gitmesine izin veren doktor da hastasını yeterince sahiplenmiyodur. öyle doktorla işim olmaz. işe yaramaz kendine güvenmeyen doktorun tekidir. montaj sanayisi mi bu yalnızca montaja girsin. ya da o dişi diğer dişlerin etkilediği bi durumdan dolayı farklı bi şekilde yapacak. teknisyen bunu o provada nerden bilsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selam, dişleriniz sağlam ise kesinlikle porselen kaplama yaptırmanızı önermiyorum. Ortodonti tedavisi ile aralıklı olan dişlerinizi düzgün hale getirtebilirsiniz. Porselen diş tedavisi dişlerin görevini yerine getiremeyecek kadar kötü olan durumlarda yapılır. Hayırlı günler diliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Forever DH
H
10 yıl
Yüzbaşı

Çok fazla reklam var burada. Benim gibi gerçekten de arayış içinde olup buraya bakarak fikir edinmeye çalışan biri pekala yanılabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Dişleriniz çok güzel sadece ayrıklık var. Ortodonti tedavisi ile kesinlikle düzene girerler. Doktorunuz yanlış söylemiş, 1 defa tel tedavisi yaptırdıktan sonra ki bu ortalama olarak 10 ay sürer, sonrasında bir daha tel taktırmanıza gerek kalmaz. Sakın ola ki dişlerinize porselen diş yaptırmayın.



A
9 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Richard Feynman

merhaba arkadaşlar ben 2 ay önce dişleri hep porselen kaplama yaptım ama mesela bir kavgaya filan girsem sonuçları ne olur?
kırılır mı?
yakın zamanda dişlik almayı düşünüyorum o ne kadar etki eder?

Abicigim,isine karismak gibi olmasin ama kavgadan falan uzak dur derim, bence en kolayi bu.



F
9 yıl
Yüzbaşı

kanal ile dolgu tedavisi birbirinden farklı evet. kanal dişi kurtarmak için son aşama diyebilirim. genelde kanal + dolgu olarak ifade edilmesinin sebebi hem kanal tedavisi hem de çürükten dolayı dolgu yapılıyor olmasıdır. dolgu tiplerini bilmiyorum o konuda bişey diyemiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ak14
O
9 yıl
Yarbay

Ünlülerin çoğu lamina mıdır ne zıkkımdır o kaplamadan yaptırıyor sanırım.Hatta sağlam dişini kestirip sırf bembeyaz olsun diye üzerine zirkon yaptırıyorlar diye biliyorum.Bizim kaderimiz açık sarı hafif beyaz dişe devam


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ak14
M
9 yıl
Er

Dostlar meraba bir sorum olacak bir doktorun sitesinde gördüm.Daha önce küçültülen ön dişler de tel takılarak uzatılıyormuş.süreç hakkında bilgisi olan var mı?benim ön dört dişim kaplama yapıldı 5 sene önce ve bu kaplamalar ojimi yerle bir ediyor o yüzden soruyorum.şimdiden teşekkürler arkadaşlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >