Baktım arduinoyu resetlemek için kullanılıyormuş. Alternatif olarak elle resetledikten hemen sonra programı yazdırmayı deneyebilirsin. Fazla bekletirsen bootloaderdan çıkar. Tabi çalışacağından emin değilim.
Usb tanınmadı diyorsa sürücü hatasıdır. Eski sürümleri dene.
PL2303 datasheetini bul.Orada bir adet reset ucu olacak.Onu lehimle yada kabloyla çıkar pro miniye tak. Arduino program atarken otomatik reset istiyor.2303 te ise bu reset hazırda olmadığından atamıyorsun arıza veriyor. Yapamıyorsan başka chipli yükleyici dene.ch340 gibi.
Hocam 5v pro mini var pin bağlantılarını yazıyorum 5v vcc Tx rx Rx tx Gnd gnd yanlış mı bağlı yoksa arduino üzerinden değişiklik yapmam gereken yerler var mı?
bu işlem yapılmadan kullanılamıyor mu ? pcde usb tanınmadı hatası alıyorum
birde işlemde 100nf kondansatör konmasının amacı nedir ? teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.