Arkadaşlar Pioneer VSX D812 receiver kullanıyorum PC bağlantısı için kullanabileceğim bir ses kartı almak istiyorum mevcut ses kartı anakartın üzerinde ben biraz daha geliştirmek istiyorum önerebileceğiniz ses kartı nedir ? Bu arada pc sistemim oldukça eski fakat sorunsuz çalışıyor Windows XP Bilgisi olan arkadaşlar yazrdımcı olursa sevinirim SAYGILAR
Sizin Pc eski olduğuna göre muhtemelen ilk verdiğim linkteki size uygun olacaktır. Ses kartı alacaksanız bu modellerden daha düşük bir model almayın derim.
Yada Pc'de işletim sistemi olarak xp kullanmaya devam edecekseniz 2.el creative titanium yada audigy ses kartlarına bakabilirsiniz. Bu kartlar xp'de oldukça iyi performans veriyorlardı.
Öncelikle ilgi ve alakanız için tşk ederim.turuncu55 Bütçe 300 tl ye kadar çıkabilir ilk tercih olarak http://www.vatanbilgisayar.com/creative-sb-audigy-value-71-pci-ses-karti.html düşündüm açık konuşmak gerekirse receiverı heba etmek istemiyorum bu amfiye yakışacak bir ses kartı olmalı düşüncesindeyim dijital çıkışıda olması nedeniylehttp://www.vatanbilgisayar.com/creative-x-fi-surround-51-harici-ses-karti.html karşılaştırdım sadece yorumları okuyarak karar vermeye çalışıyorum Receiver hakkında tam bilgiye sahibim ama PC konusunda zayıfım XP yi de değiştrimeyi düşünmüyorum 2. seçenek anladığım kadarıyla laptop için üretilmiş bir ses kartı bu nedenle bilene danışmayı uygun gördüm SAYGILAR
Öncelikle usb ses kartları aynı fiyata satılan kasa içi kartlara göre daha vasat oluyorlar. Ve de linkini verdiğiniz Creative usb ses kartını öncesinde kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ancak bilgisayar laptopsa mecburiyetten alınabilir.
O usb creative karttan sonra şu an Türkiye'de satışı olmayan size önerdiğim Asus kartın bir üst modeli olan Xonar DX ses kartına geçtiğimde çok ciddi bir fark olmuştu. Netlik ve derinlik anlamında bariz bir gelişme vardı. Özellikle orta ve arka hoparlöre can gelmişti. O yüzden kesinlikle usb Creative kartı tavsiye etmiyorum.
Diğer ucuz olan ses kartı da anakartın üzerindeki dahili ses kartından çok farklı olmayacaktır. Bu sebeple fiyat/performans açısından size önerdiğim Asus Xonar DS'yi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Bu arada ses kartının faydasını özellikle analog olarak bağlantı yaptığınızda fark edersiniz. Optik bağlantı da pc sesi çözmeden Pioneer AVR'ye aktardığı için hangi ses kartını alırsanız alın fark olmaz.
Analog bağlantı da en çok müzik dinlerken faydalı olacaktır. Eğer anakartta optik ses çıkışı varsa film ve oyunlarda denetim masasından varsayılan ses aygıtını optik (spdif) çıkış olarak seçersiniz. Bu sayede sesi 5.1 olarak aktarabilirsiniz. Müzik dinleyeceğiniz zaman da varsayılan ses aygıtını ses kartının analog çıkışını stereo olarak seçersiniz. Bu şekilde müzikler de daha iyi olacaktır.
Dediğim gibi anakartta optik çıkış varsa ve çevresel ses olayını optik ile halledebilirseniz, müzikler için daha iyi olan stereo ses kartlarına yada usb DAC (Analog Dijital Converter= çevirici) bakabilirsiniz.
Tabii ses kartını asıl alma sebebiniz nedir ve de amfi ile nasıl bir hoparlör kullanıyorsunuz bilmiyorum. Ama kule tipi hoparlörleriniz varsa ve bu sistemle müzik de dinliyorsanız 5.1 yada 7.1 oyun ses kartlarındansa stereo ses kartı yada usb DAC daha mantıklı olur. Ama hoparlörleriniz Harman Kardon'un uydu tipi hoparlörleri gibiyse müzik için özel bir ses kartı almanıza gerek yok. Çünkü o tarz hoparlörle müzik dinlemek pek zevkli olmuyor ve müzik için ekstra yatırım yapmanız bir fayda sağlamayacaktır. Geçmişte bu tarz bir hoparlör takımı kullanmış biri olarak nacizane yorumum bu şekilde.
Bu arada DAC, dijital sesi analoğa çeviren parçaya verilen isimdir. Ve tüm ses kartlarında bu DAC olmak zorundadır. Fakat oyun için üretilen 5.1 yada 7.1 ses kartlarında müzik için üretilen ses kartlarına göre daha düşük seviyeli DAC'lar kullanılıyor. Bu sebeple amaç sistemin müzik performansını arttırmaksa oyun ses kartı almayın diyorum.
Detaylı bilgilendirmeniz ve harcadığınız zaman için tekrar tşkler Aslında şunu belirtmeliyim ki benim için 5.1 veya 7.1 ikinci planda film izleme olabilir. pc de hiç oyunda oynamam asıl amacım kaliteli stereo ses stereo kullanımda Pioneer CS 7070 kullanıyorum çevre hoparlör olarakda yine Pioneer s-cr59 ve birde Pioneer sw100s Subwofer var anladığım kadarıyla önerdiğiniz Asus benim işimi görecek ama şu içimde bir şüphe pc ciler hep Creative diyor siz bu konuda ne dersiniz? < Resime gitmek için tıklayın >[album][/album]
Bu arada içimde büyük acıdır söylemeden geçemeyeceğim 2002 yılında receiver ile birlikte bu sisteme 1800 tl ödemiştim benden 3 gün sonra yakın bir arkadaşım 1900 tl ye 1988 model bir Şahin almıştı
Bu arada içimde büyük acıdır söylemeden geçemeyeceğim 2002 yılında receiver ile birlikte bu sisteme 1800 tl ödemiştim benden 3 gün sonra yakın bir arkadaşım 1900 tl ye 1988 model bir Şahin almıştı
Bilgisi olan arkadaşlar yazrdımcı olursa sevinirim SAYGILAR