Merhabalar, pic'in pwm çıkışı ile 220 voltluk bir ampulun parlaklığını kontrol etmek istiyorum.Bunun sıfır geçişlerini pic ile algılayıp yine 0 anlarından itibaren bir süre bekleyip ampule bağlı bir triac'ı tetikleyerek yapılabildiğini biliyorum.Sıfır algılama kısmı için 220 voltu 5 volta düşürüp sıfır geçişlerinin algılanmasını sağlayan devreler var fakat sıfır algılayan optokuplörler olduğunu da duydum (MOC3041 gibi) bunlar ile istediğimi yapmanın bir yolu var mıdır var ise ne şekilde yapabilirim? şimdiden teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.