Arkadaşlar Flash CS6 ve ActionScript 3.0 üzerine eğilmeyi düşünüyorum. Sizce bu kitap faydalı olur mu? Önereceğiniz başka kitap var mı? (PHP, Flash ve yazılım bilgim ortalama seviyededir)
html5 + js daha iyi bir seçim olur. jsyi hem server sidede nodejs ile hemde browser sidede kullanabilrsiniz. php için uzmanlar için php kitabını tavsiye ederim. bence kitaplarin dil öğrenme üzerine fazla etkisi yoktur, video izleyerek daha hızlı öğrenirsiniz. ingilizceniz varsa çok daha fazla kaynak bulabilirsiniz iyi çalışmalar
@.fcan "Kitapların dil öğrenme üzerine fazla etkisi yoktur" Bence çok yanlış bir düşünce. Türkçe kitapların fazla etkisi yoktur diye söylesen belki bir nebze uygun olurdu ancak İngilizce programlama kitaplarının videolara göre çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Benim gördüğüm videolar işin özünü(temelini) es geçip ne nasıl yapılır şeklinde günü kurtaran çözümler sunuyorlar.
@Devotion Konuya dönersek, ciddi şekilde actionscript 3 öğrenmek istiyorsan linkteki kitabı tavsiye etmem. İçeriğine bakabildiğim kadarıyla klasik Türkçe Flash kitapları gibi hangi kod ne işe yarardan öteye gidememiş. İngilizce biliyorsan Essential Actionscript 3'ü tavsiye ederim. Başlangıç için bu alandaki en kaliteli kitaptır. Mesela işin temeli olan -bizdeki kitapların 1-2 sayfa zor ayırdığı- sınıf konusunu 40-50 sayfa detaylı bir şekilde anlatır. Bu kitabı bitirdiğinde zaten as3 konusunda çok ciddi bir yol almış olursun, buradan daha spesifik bir alana(mesela benim gibi flash oyun programlama ya da başka bir alana) yönelebilirsin. Php as3 bağlantılı işlemler konusunda Engin Yöyen'in kitabını tavsiye edebilirim. Bu kitapta flash-php etkileşimli bir çok işlemin nasıl yapıldığı anlatılmış birnevi başvuru kitabı gibi.
Bir de kodlamayı CS6 ya da Flash'ın herhangi bir sürümü ile bağlantılı bir şey gibi düşünme. Adobe Flash'ın kodlama editörü kodlama yapmak için çok kötü. Genelde şu şekilde çalışılır; kodlar Flash Builder ya da FlashDevelop(ki şiddetle tavsiye ederim) gibi bir kod editöründe yazılır, Adobe Flash ise grafikleri hazırlamak ve kodu derlemek için kullanılır.
Edit: AS3 bilgim orta seviyededir demişsin o kısım gözümden kaçmış. Ben Essential Actionscript 3'ü okuduğumda oyun yazabilecek seviyede actionscript biliyordum ancak bu kitabı okuyunca kodlama, kod yazma stili vs. ne kadar yanlış bir yol izlediğimi farkettim. Ortalama bilgin bile olsa bu kitap çok yararlı olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MapaCarta -- 7 Kasım 2014; 16:52:10 >
Sizce bu kitap faydalı olur mu? Önereceğiniz başka kitap var mı? (PHP, Flash ve yazılım bilgim ortalama seviyededir)
LINK
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.