Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
516
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PDP'lerde Görüntü Ayarları İle İlgili
Y
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar dostlar. Konu ile ilgili bazi soru isaretleri var kafamda. Yardimlarinizi rica ediyorum.
Ornegin paneli aldim ve kurdum. HD Dijital Kablolu kullanicisiyim. Dolayisiyla SD ve bazi HD kaynaklari bu kanaldan aliyor olacagim. Dolayisiyla bu kanala uygun birtakim goruntu ayarlari yapmam lazim.
Bunun yanisira disk uzerinden MKV okuma yontemiyle HD izleyecegim, baska bir kanalim daha mevcut. Bu kanal icin de bazi goruntu ayarlari yapmam lazim.
PS3 yada XBox 360 gibi bir oyun konsolu kullaniyorsam bu da ayri bir kanal.

Bu kanallar icin ayri ayarlar yapmak gercekten gerekli mi? Gerekli ise bu ayarlara gecisler nasil oluyor? Birde bu isin gece ve gunduzu var.

Cok karisik:)))

Saygilar



H
14 yıl
Yarbay

Bazı tv'lerde girişe göre ayar yapabiliyorsun. Mesela: HDMI1 için ayarlar yaptın, hdmi2 için başka ayarlar yaptın, scart için başka, component için başka gibi... Sen falanca girişe bağlı kaynağı seyretmek için o girişe geçiş yaptığında otomatik o önceden yapmış olduğun ayarlar geliyor. Tv'in de bu özellik varsa işin kolay. Yoksa dediğin gibi zorluk çekebilirsin.

Ama olmayanlarda bile en azından standart, sinema, canlı vs. hazır şablon ayarlarından birini çağırma imkanı oluyor. Yani diyelim standart ayarlarını değiştirdin ve kaydettin. Sonra başka bir girişe geçtiğinde tekrar bu standart ayarı seçtiğinde diğer girişte iken yaptığın ayarlar geliyor.

İlk bahsettiğimden farkı ilkinde standart ayar yapısını her giriş için değiştirebilirken ikincisinde tüm girişler için aynı standart ayarlar geçerli oluyor. Farklı bir ayar istiyorsan diğer sinema, canlı gibi ayarları değiştirmek ve seçmek gerekiyor.

Farklı kaynaklara farklı ayarlar gerekli mi? sorusuna gelirsek...eğer doğru ayar yapabilirsen diğer kaynaklarda da doğruya yakın netice verir ve bu şekilde devam edebilirsin. Ama tabi kabul etmek lazım özellikle çok da profesyonel olmayan dizilerin çekimlerinin yayınlandığı bizim kanallarda ayar tutturmak çok zor. Onu da baştan öyle kabul edip devam edeceksin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cok tesekkurler dostum.

Panel alma isi ne kadar zormus gercekten. Insan iyi birseyler almaya heves ediyor. Ama maalesef bu malzemeyi kullanacak kaynak yok henuz. Bir full hd panel alsan ne olacak? Kac tane HD kanal var? Gun boyunca SD icin acik kalacak canim panel.
Ancak MKV izleyerek hakkini verebilirsin panelin. O da bir yere kadar. Kac film izleyeceksin ki haftada. Son derece heves etmis ve karar asamasina gelmistim ama su anda vazgecmeye dogru gidiyorum, panel yatirimi icin.

Saygilarimla


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

Kardeş paneli almışsan hayırlı olsun ve güle-güle kullan++

Ancak hangi Seri/Model/Ebat tam ne aldın sen????

++


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sagolasin dostum. Tum destegin, yardimlarin icin.

Henuz almadim. Panasonic TX-P50V20 alacagim kismetse. Haziran ortasi gelecekmis. Bekliyorum.

Bir onceki mesajim varsayim uzerineydi.

Sevgiler, saygilar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

OK+
Acele etme ve V2x serisi güzel bir panel ve o zamana kadar biraz daha yorum v.s okursun
50" ebat dahada güzel bir tercih

Ancak ben "Digital Cable-TV" kalitesini burada olmadığı için bilmiyorum,bence sen panelden çok bu işe odaklan ve araştırmasını
yap ona-buna sor kullananlar nezdinde v.s

Her port için bağımsız settings değerleri girilebiliyor tabiki,zaten öyle olması gerekiyor!!!
Ama SD/HDTV de gerekmez!!
Ancak FILM içeriklerinde değişir tabiki!!

Örneğin bahsettiğin Cable-TV olayını panelin DVB-C Tunerinden alacaksın ve bunun için bir Input belirlersin kendine ayarları
oraya girersin diğer bahsettiğin ext.cihazlar ise XBBox/PS3/PC/Ext.HDD-MediaPlayer gibi işler içinde zaten "Cinema" modunu kullanacaksın;
ama Game içinde Game mod kullanılacaktır v.s

++


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Genelde insanlar Teledunya'dan memnun. SD yayinlar da guzel gorunuyor diyorlar. HD yayin kisitli. HD sinema kanallari zaten D-Smart'in sinema kanallariymis. Bence 720P veriyorlardir. 1080i yada 1080P cozunurlugunu ancak MKV olayi ile tadacagiz gibi gorunuyor.

Millet dreambox ve uyelik paylasimi olayina girmis ama illegal oldugu icin pek yanasmak istemiyorum. Yakalanma riski var. Hic girmem boyle bir riske.

Tekrar tesekkurler dostum. Pozitif yorumlarin sayesinde bircogumuzun kafasindaki tereddutleri yada gereksiz kuruntulari siliyorsun.

Saygilar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Dostlar bir soru daha. Yorumlarina, bilgisine, objektifligine guvendiginiz yerli yada yabanci uzmanlarin isimleri, siteleri, varsa twitter'larini tavsiye edebilir misiniz?

Saygilar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Panasonic ile gelen FreeView HD olayinin memleketimizde bir gecerliligi var mi? Biz faydalanabilir miyiz bu feature'dan?


Saygilar



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.