Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
10
Cevap
311
Tıklama
0
Öne Çıkarma
pci-e 2.0 x16 @ 2.0 x4 çalışıyor

A Applejack Konu Sahibi
6 yıl (4966 mesaj)
merhabalar,

bugün dikkatimi çekti, kartım çalışması gereken 2.0 x16 hızında değilde 2.0 x4 hızında çalışıyor.

windows 10 kullanıyorum, ekran kartının sürücüsünü yeniden yükledim. anakartın biosunu güncelledim. bios pilini çıkardım taktım, ekran kartını da çıkardım tekrar taktım sonuç yine aynı.

diğer slotlarda da denedim. ortadaki slot x8, en alttaki slotta x4 hızında çalıştı. ses kartını çıkardım öyle denedim yine aynı.

benim aklıma başka pek bişey gelmiyor, diğer bilgisayarlarda da deneyeceğim ekran kartını. veya benim bilgisayara başka bir ekran kartı takıp deneyeceğim bakalım hangisinde problem var..

ekran kartım gigabyte gtx 670, anakartım asrock z77 fatal1ty.


< Resime gitmek için tıklayın >




İ ironblood19
6 yıl (2278 mesaj)
benim geçenlerde başıma gelen olay aynen şu şekilde:

i5 işlemcimi çıkartıp, yüzüyini az parlattım, sonra yeniden montajladım.

Bir süre sonra fark ettim ki Pci-exp 2.0 @ 4x de çalışıyor, başka takabileceğim 2 ekran kartını da taktım, değişen yok.

diğer slota taktım, yine aynı. Netten araştırdıktan sonra, ivy-sandy bridge ve sonrasındaki (öncesini bilmiyorum) CPU' ların pci-exp slotları ile ilintili olduklarından (kuzey köprüsü cpu' nun içinde gibi) CPU' nun pinleri tam oturmuyorsa, ekran kartları 4x veya 8x de çalışması normal.

Bir zahmet ile, CPU' yu yeniden söküp-montajladım düzeldi

Bu arada, marka-model nedir kartın? 1242 mhz' ye su soğutma ile mi çıktınız? boost' u doğru yazmamış da


Bu mesaja 1 cevap geldi.

A Applejack Konu Sahibi
6 yıl (4966 mesaj)
teşekkürler, eğer termal macun kaldıysa bir deneyeyim bakaım. ekran kartı gigabyte'nin 3 fanlı modeli hava soğutma yani. orada yazan 1242mhz boost hızı, yani max bu değere çıkıyor..


denedim şimdi işlemciyi söküp takma olayını, sonuç hala aynı değişen yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 10 Ağustos 2015; 13:58:57 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ironblood19

İ ironblood19
6 yıl (2278 mesaj)
Bende de asus DirectCU gtx 670 var, en fazla 1060 kadar normal, 1201 e kadar boost ediyor

Milletininki 1300' leri görür, bizimkisi salyangoz.
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=107198512&key=

Neyse, sorununuza gelirsek, eğer bu sorun yakın zamanda işlemciyi söküp-taktıysanız başınıza gelebilir (benim başıma gelen sorun).

Bunun haricinden, yedek kart veya emanet kart ile aynı anakart-sistemden 4x veya 16x olayını test edip onaylamak gerek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

- -toraman-
6 yıl (1602 mesaj)
çok garip sorun ilk defa gördüm




C Castle Bravo
6 yıl (20019 mesaj)
Bende de aynı anakart ve Kepler gpu var. Şimdilik bir sorun olmadı.
PCI-E link'i manual ayarlamak da işe yaramadı mı abi?

------

quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

Bende de asus DirectCU gtx 670 var, en fazla 1060 kadar normal, 1201 e kadar boost ediyor

Milletininki 1300' leri görür, bizimkisi salyangoz.
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=107198512&key=

Neyse, sorununuza gelirsek, eğer bu sorun yakın zamanda işlemciyi söküp-taktıysanız başınıza gelebilir (benim başıma gelen sorun).

Bunun haricinden, yedek kart veya emanet kart ile aynı anakart-sistemden 4x veya 16x olayını test edip onaylamak gerek.

Voltajı 1.21'e sabitleyen bios'u yüklerseniz, +20-30 MHz eklenebilir.

1300-1350'ye çıkan 670-680'ler hakkaten efsaneydi. Default boost'u 1200'ü geçen 670 Windforce'lar hatırlıyorum. Benimki 1124 MHz idi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Ağustos 2015; 1:22:25 >


P Parola_18
6 yıl (1268 mesaj)
sistem boşta oldugunda olur yüke girince normala döner panik yok


Bu mesaja 1 cevap geldi.

C Castle Bravo
6 yıl (20019 mesaj)
SS'yi yükte almış.

Boştayken 1.1'e düşer, x16 sabit kalır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Parola_18

P Parola_18
6 yıl (1268 mesaj)
quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

SS'yi yükte almış.

Boştayken 1.1'e düşer, x16 sabit kalır.

boştayken 4 8 de olur gpu z de hata da olablir sorun olma ihtimali yok denecek kadar az




M Mr.ED
6 yıl (3453 mesaj)
Ekran kartını çıkart pinlerini sil tekrar düzgün oturt daha önce böyle çözdüm bu olayı





< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

İ ironblood19
6 yıl (2278 mesaj)
quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Ekran kartını çıkart pinlerini sil tekrar düzgün oturt daha önce böyle çözdüm bu olayı

Dediğiniz gibi, yumuşak kalem silgisi ile çok bastırmadan silmek etkili olabilir

@Applejack,
Ayrıca pazartesi başıma gelen, dün akşam bios atmak vasıtası ile çözdüğüm sorun.

2 adet bozuk hd6850' yi (sapphire ve powercolor) tamir ettim. Tamiratın pci-exp x16 slotu ile direk alakası yoktur.

Her neyse, PC de kartı kastırıyorum, bir de baktım pci-exp 2.0 @ 1x diyor.


Çıkartıp, diğer slota taktım, önce bir 8x gördüm, sonra başka seferde 1x gördüm.

En sonunda aynı biosu (techpowerup'dan indirdiğim) yeniden yazınca durum düzeldi.

Windows 7' niz varsa, ve Nvidia da artık masaüstünden bios atma olanağı sunuyorsa yapabilirsiniz.

NOT: kendi biosundan önce başka bios attım, çalışmadı, çalışmadığı gibi birincil ekran karıtını on-board yaptıktan sonra windows 10 açılmadı (driver thread_stack) hatası vererek. Başka HDD' deki yüklü windows 7 ile kendi biosunu atabildim. Windows 10' da ati bios güncellemeyi tavsiye etmem. Windows 8' i bilemiyorum.
Nvidia Bios değiştirmek halen DOS tan yapılıyorsa, sıkıntı olmaz sanırım.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 12 Ağustos 2015; 9:32:14 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Applejack
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.