Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1931
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PARAZİT ÖNLEMEK
S
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ARKADAŞLAR BİZİM EVDE BİR SORUN VAR NORMAL TELEFON DÜZGÜN ÇALIŞIYOR AMA TELSİZ TELEFON PARAZİT HIŞIRTI YAPIYOR.BU YÜZDEN TELSİZ TELEFONU İADE EDİP BAŞKA MARKA ALDIM YİNE AYNI SADECE BENİM ODAMDA BİRAZ DAHA İYİ SONUÇ ELLDE EDİYORUM.HATTA SORUN OLSA NORMAL KABLOLU TELEFONDA HIŞIRTI YAPMAZ MI? BU PARAZİTİ KALDIRMAK İÇİN NE YAPABİLİRİM



E
20 yıl
Binbaşı

Telsiz telefona bağladığınız kabloyu ve konnektörleri kontrol edin. Herhangi bir gevşeklik, korozyon olmadığından emin olun.

Parazit kaynağı genelde fırçalı motorlardır. Tesisat içinde böyle bir cihaz varsa, filtre edilmesi gerekir.

RF haberleşmesi yapan diğer bir cihaz, girişimler nedeniyle parazite neden olabilir. Bu cihazları sırayla devreden çıkararak deneyin, hangisi olduğunu belirleyin.


Kolay gelsin..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erroraesthumanum -- 30 Mart 2005, 19:37:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

telefona bagladıgım kabla ve konnekkötü daha önce kontrol ettim onda bir sorun yoktu.telsiz telefonun hatta baglanan kablosuna bir filtre yapamazmıyım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
20 yıl
Binbaşı

Parazit RF'ten kaynaklanıyorsa, ana ünitenin filtrelenmesinin anlamı yok. Paraziti alan el ünitesi çünkü. Ancak şebeke kaynaklıysa işe yarar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

peki alt üst yan komşulardan dolayı bu parazit olabilir mi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
20 yıl
Teğmen

mümkündür.
Bir de base telefonun anteni ortalık bi yerde olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
20 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

telefonda anten yok



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.